 
                - 
                                Timp preparare: 
- peste 2 ore
- 
                                Varsta: 
- Familie
- 
                                Nivel dificultate: 
- usor
- 
                                Prezent in categoriile: 
- Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, Fripturi de Craciun, Carne de prepelita, La cuptor, Iarna, Carne, Fripturi, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Deosebite
- 
                                Ingrediente principale: 
- prepelita
Ingrediente pentru friptura de prepelita:
4 prepelite, slanina afumata
1 capatana de usturoi
200 ml de vin alb
4 linguri de ulei de masline
sare, piper, cimbru, rozmarin
Cum prepari friptura de prepelita:
Spala bine prepelitele, apoi tamponeaza-le usor cu un servet de hartie uscat. Aseaza-le intr-un vas mare. Maseaza-le usor cu condimente. Toarna peste ele uleiul de masline, vinul alb, impaneaza-le cu slanina afumata si cu bucatele de usturoi. Acopera cufolie de alumniu,lasa-le la rece pentru o noapte sau pentru 2-3 ore cel putin. Pune-le intr-o tava inalta, cu tot cu marinata. Presara putin piper si frunze de dafin, 1 cana de apa, acopera cu folie de aluminiu si pune prepelitele la cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 40-50 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se indeparteaza folia si se mai baga pentru inca 10 minute la cuptor, pentru a se rumeni. Pofta buna!
 
 
 
                Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!
 
                     
                     
                    
 
             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            