Friptura de prepelita

Nota: 3.7 / 44 voturi  |  0 reviewuri  |  17490 vizualizari | de Isabela Polnar

Carnea de prepelita are cel mai scazut continut de colesterol si grasimi dupa carnea de strut friptura de prepelita este unul dintre preparatele excelente si pentru copii la masa de Sarbatori. La vitamine si minerale, la acelasi gramaj, carnea de prepelita ofera organismului + 50% vitamine si minerale comparativ cu cea de gaina. In plus, carnea de prepelita are cel mai scazut continut de colesterol si grasimi dupa carnea de strut. asa ca spor la gatit, o friptura delicioasa si sanatoasa.

Timp preparare: peste 2 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, Iarna, Carne, peste 2 ore, Craciun, Revelion, Pasti, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente principale: prepelita




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru friptura de prepelita:

4 prepelite, slanina afumata
1 capatana de usturoi
200 ml de vin alb
4 linguri de ulei de masline
sare, piper, cimbru, rozmarin

Cum prepari friptura de prepelita:

Spala bine prepelitele, apoi tamponeaza-le usor cu un servet de hartie uscat. Aseaza-le intr-un vas mare. Maseaza-le usor cu condimente. Toarna peste ele uleiul de masline, vinul alb, impaneaza-le cu slanina afumata si cu bucatele de usturoi. Acopera cufolie de alumniu,lasa-le la rece pentru o noapte sau pentru 2-3 ore cel putin. Pune-le intr-o tava inalta, cu tot cu marinata. Presara putin piper si frunze de dafin, 1 cana de apa, acopera cu folie de aluminiu si pune prepelitele la cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 40-50 de minute. Se scoate vasul din cuptor, se indeparteaza folia si se mai baga pentru inca 10 minute la cuptor, pentru a se rumeni. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 3.7
(44 voturi)

Retete culinare asemanatoare

 Friptura de pui cu sos de vin Friptura de pui cu sos de vin
Friptura de pulpe de pui cu sos picant Friptura de pulpe de pui cu sos picant
Friptura de porc cu sos Friptura de porc cu sos
Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin

Filtre retete culinare

Carne de prepelita Oua de prepelita
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net