Mucenici fierți

Nota: 10 / 1 voturi  |  0 reviewuri  |  562 vizualizari | de Alina Nedelcu

În ziua de 9 Martie este celebrată Sărbătoarea Sfinților Mucenici din Sevastia (care au fost creștini prigoniți de către împăratul roman Licinius). Cu ocazia ei, gospodinele obișnuiesc să prepare sfințișori sau mucenici. În Muntenia și Dobrogea se spune că în ziua de 9 martie se deschid Porțile Raiului, iar din acest motiv se vor pregăti forme de 8-uri din aluat, care se vor pune la fiert alături de diverse ingrediente ce le conferă o savoare cu totul specială. Iată cum puteți pregăti mucenici fierți, cu nucă.

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La foc, Primavara, Cereale, 30-60 minute, Romanesti, Pranz, Cina, Gustoase, De post
Ingrediente principale: Faina, apa, zahar, sare, miere, nuca, diverse mirodenii




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru 6-8 porții de Mucenici fierți

Aluatul se va prepara așa:
250 g făină
120 ml apă călduță
1 vârf de sare

Siropul în care vor sta mucenicii se pregătește din:
2 l apă
un praf sare
300g zahăr
3 linguri miere
coaja rasă de la o lămâie
1-2 fiole esenţă de rom
2 pliculeţe zahăr vanilat
200 g nucă măcinată
scorțișoară

Timp de preparare: 30 de minute (fără timpul cât aluatul de mucenici va trebui să stea la uscat)

Mucenici intr-un vas de lut

Cum se prepară Mucenicii fierți

Pasul 1: Într-un castron pune făină, adaugă sarea și apă şi amestecă totul până rezultă un aluat elastic, care nu se lipeşte deloc de mână.
Pasul 2: Aluatul va fi pus pe o planșetă dată în prealabil cu făină. Îl vei întinde bine și vei decupa în el, cu ajutorul unui dispozitiv special, formele de mucenici.
Pasul 3: Mucenicii obținuți vor fi lăsați pe suprafața de lucru ( planșeta sau o coală de hârtie) de dimineața până seara pentru a se usca.
Pasul 4: Vei pune la fiert apa, adăugând zahărul tos, pliculeţele de zahăr vanilat, un praf de sare. Vei aduce amestecul la fierbere.
Pasul 5: Când apa va începe să fiarbă, vei pune în ea mucenicii și îi vei lăsa la fiert până se înmoaie. În timp ce vor fierbe, nu uita să amesteci, astfel încât mucenicii să nu se lipească între ei.
Pasul 6: Când vezi că sunt suficienți de fierți, adaugă peste ei mierea, coaja de lămâie, esența de rom și nuca. Abia la final vei pune peste nucă și scorțișoara.
Mucenicii fierți se pot servi atât calzi, cât și la temperatura camerei sau reci.

Mucenici fierti, cu nuca

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 10.0
(1 vot)

Filtre retete culinare

Cartofi fierti
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Alina Nedelcu
Laptele matern este magic, spune științaMotive pentru care laptele matern este considerat deosebit Poate să stimuleze dezvoltarea creierului bebelușului Laptele conține niște oligozaharide complexe (Acestea sunt niște substanțe organice-S-a descoperit că în...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net