Mancaruri de Paste: Cozonac cu nuca si mac

Nota: 3.8 / 4 voturi  |  0 reviewuri  |  2097 vizualizari | de Diana Gherasim

Cozonacul cu nuca si mac se inscrie in categoria simbolurilor culinare pascale, de aceea este absolut necesar ca si tu sa il pregatesti pentru cei dragi in perioada Pastelui. Cu putin efort si daruire, cozonacul va iesi delicios si va fi pe placul intregii familii!

Timp preparare: 1h 30 min
Varsta: peste 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, La cuptor, Fructe, 1-2 ore, Pasti, Gustari, Deosebite
Ingrediente principale: nuca, mac




Trimite articolul pe email

Ingrediente detaliate pentru cozonac cu nuca si mac:

- 550 g faina

- 550 ml lapte

- 1 cana de zahar

- 30 g drojdie

- 50 g unt

- 300 g nuca macinata

- 100 g mac macinat

- 1 ou

- 1 albus de ou

- scortisoara

- 1 plic de zahar vanilat

- 20 g gris

- sare fina

Cum sa pregatesti cozonac cu nuca si mac:

Amesteca 250 ml lapte cu 4 linguri de faina, drojdie si 1 ingurita de zahar si lasa compozitia sa creasca. Topeste untul intr-o tigaie. Intr-un alt vas, bati oul, adaugi putina sare, 3-4 linguri de zahar, untul topit si aluatul obtinut in prima instanta, amestecand cu grija. Adauga restul de faina si framanta pana obtii un aluat omogen, pe care il lasi la crescut timp de 40 de minute, pana isi dubleaza volumul. Pentru a obtine umplutura de nuca, fierbe 120 ml lapte cu 120 g zahar, apoi adauga nuca macinata, zaharul vanilat si putina scortisoara. Lasi umplutura pe foc pana clocoteste, apoi o pui intr-un loc rece, iar cand aceasta s-a racit, adaugi albusul batut spuma.

Pentru umplutura cu mac, fierbe 180 ml de lapte cu 60 g zahar, apoi adauga macul macinat si lasa compozitia sa clocoteasca. Adauga grisul si putina scortisoara, amesteca usor si mai lasa vasul pe foc pentru 2-3 minute.  Cand aluatul a crescut si compozitiile sunt gata, imparte aluatul in patru parti egale, apoi, cu ajutorul unui sucitor, intinde pe o suprafata curata foile pentru cozonac. Umple doua foi cu umplutura din nuca si alte doua cu cea din mac, apoi impleteste cate o rulada cu mac cu una cu nuca, obtinand astfel doi cozonaci, pe care ii asezi in doua tavi unse cu putin ulei. Lasa cozonacul la cuptor pentru 40-45 de minute, pana cand este bine rumenit.

Cozonacul cu nuca si mac va face o impresie excelenta alaturi de un cosulet de oua rosii si o pasca umpluta cu branza si smantana!

cozonac cu nuca si mac

Pofta buna!

 

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 3.8
(4 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Bulgari de ciocolata cu nuca Bulgari de ciocolata cu nuca
Prajitura cu nuca de cocos Prajitura cu nuca de cocos
Mancaruri de Paste: Friptura de miel la cuptor Mancaruri de Paste: Friptura de miel la cuptor
Mancaruri de Paste:  Sarmalute din carne de miel Mancaruri de Paste: Sarmalute din carne de miel

Filtre retete culinare

Mancaruri Mancaruri italiene Mancaruri de ciuperci Mancaruri de pui Mancaruri cu carne Mancaruri cu cartofi Mancaruri cu legume Mancaruri cu mazare Mancaruri cu spanac Mancaruri cu varza Mancaruri cu fasole Mancaruri cu dovlecei Mancaruri cu conopida Mancaruri cu orez Mancaruri cu peste Mancaruri de vinete Mancaruri cu smantana Mancaruri cu broccoli Mancaruri de Craciun Mancaruri de Revelion Mancaruri de Paste Mancaruri de post Mancaruri vegetariene Mancaruri usoare Mancaruri rapide Mancaruri gustoase Mancaruri fara carne Nuca de cocos Prajituri cu nuca Macrou Macaroane
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Dacă am un singur copil nu înseamnă că sunt mai puțin mamăProbabil că mamele care au doi sau mai mulți copii citind rândurile de mai sus își spun deja că nu fac asta, că nu judecă așa. Dar, poate că fără intenție, de fiecare dată când discută cu mamele cu...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net