10 lucruri esenţiale pentru proaspăta mămică

10 lucruri esenţiale pentru proaspăta mămică

Alexandra Ion

Care sunt acele produse absolut necesare pentru fiecare mămică, imediat după naştere? De la cărucior, la pompă de sân si termometru, Qbebe ţi-a alcătuit o mică listă cu tot ce ai nevoie în primele luni după ce devii mămică.

1. Cărucior şi scaun pentru maşină

Scaunele de maşină nu reprezintă deloc un moft, ci obiecte menite să le protejeze viaţa celor mici. Importanţa scaunelor de maşină nu lasă loc de dezbateri, ele fiind obligatorii prin lege. În ceea ce priveşte căruciorul, cele mai recomandate sunt sistemele 3 în 1, care conţin scaunul de maşina, landoul şi caruciorul sport. Ca de obicei, cel mai important este ca bebe să fie în siguranţă şi să stea confortabil; apoi te poţi gandi la gentuţa pentru mamică, mânerul reversibil, coşul pentru cumpărături, etc. De asemenea, poţi achiziţiona două strollere, dintre care unul să fie pliabil şi uşor transportabil pentru plimbările de zi cu zi.

2. Leagăn pentru copii

Leagănul sau balansoarul pentru copii va face viaţa părinţilor mult mai uşoară, iar pe a bebeluşului mai plăcută, atunci când acesta are o zi mai puţin bună. Leagănul este sigur pentru bebeluş încă din primele zile de viaţă, oferindu-i celui mic un spaţiu confortabil, sigur. Poate fi folosit atât în casă, cât şi afară (mai ales pentru cei care au curte) şi o ajută pe mămică atunci când ceasta are treabă, distragându-i atenţia celui mic.

3. Geantă pentru scutece

Pentru plimbările cu căruciorul prin parc, vei avea nevoie de o geantă pentru accesoriile bebeluşului, pentru scutece, pentru biberon, pentru celelalte lucruri indispensabile mămicii şi celui mic.

4. Port-bebe

Marsupiul pentru bebe este, în unele cazuri, mult mai util şi mai practic decât un cărucior, fiind totodata foarte confortabil pentru mămică. Sistemele de purtare ergonomice sunt indicate de la primele zile de viata, bineinteles adaptate dimensiunii bebelusului si preferinţelor mamei.

Marsupiul ergonomic pentru bebeluş este făcut în aşa fel încât să nu afecteze spatele, mijlocul sau braţele mamei şi este uşor ajustabil, pentru a-l potrivi în cea mai confortabilă poziţie. Pentru bebeluş avantajele sunt nenumărate, printre care apropierea firească de mamă şi sentimentul de siguranţă şi confort.

5. Pernuţă pentru alăptat

Marele avantaj al folosirii unei perne de alăptat este multifuncţionalitatea. Indiferent dacă alăptezi sau nu, o vei folosi cu siguranţă în timpul hrănirii bebeluşului. Perna pentru alăptare te va ajuta să-ţi hrăneşti corect bebeluşul, deoarece îi susţine capul ridicat şi gâtul drept, pentru o poziţie confortabilă. Cele mai iubite perne de alăptare sunt cele compacte, ce pot fi luate şi în călătorii.

6. Pompă de sân

În perioadele în care mămicile nu pot alăpta (sunt departe de bebe pentru o perioada scurta, copilul nu reuseste sa se pozitioneze corect in primele zile de viata, etc.) sau au prea mult lapte, pompele de sân sunt foarte utile deoarece menţin secreţia lactată continuă. O pompă durabilă şi uşor de transportat reprezintă norma atunci când alegi să achiziţionezi un astfel de accesoriu.

7. Scaun de masă

Este important să ai un astfel de scaun pentru ca cel mic să se simtă confortabil atunci când manancă şi, totodată, în siguranţă. Poţi opta pentru un scaun de masă compact, ce poate fi uşor de transportat peste tot - restaurante, călătorii cu maşina etc. Exista multe tipuri de scaune de masă, cu multe plusuri şi minusuri; cel mai important aspect este cel al siguranţei, aşa că optează pentru un sistem robust de prindere în centuri şi măsuţă ce se detaşează greu.

8. Păturele de înfăşat

Medicii pediatri recomandă înfăşarea copiilor de la primele ore de după naştere, pentru a realiza o trece confortabilă de la mediul intrauterin la cel extrauterin. Se recomandă păturele uşoare, de dimensiuni generoase, sau cu aplicaţii Velcro, pentru o înfăşare facilă şi un confort sporit pentru bebeluş.

9. Jucărele dentiţie

Jucăriile de dentiţie sunt de folos atunci când bebe se confruntă cu durerile cauzate de apariţia primilor dinţişori ai copilului. Ele sunt realizate din cauciuc natural şi vopsea complet sigură pentru copil, fără niciun fel de elemente toxice; jucăriile de acest tip se pot dovedi utile în calmarea stărilor de iritabilitate şi agitaţie.

10. Termometrul 3 în 1

Thermoval Baby uşurează viaţa mămicilor datorită funcţiilor sale multiple. Datorită tehnologiei non-contact, cel mic nu va şti că îi măsori temperatura - un mare avantaj pe timpul somnului, când orice atingere îl poate trezi. Pe lângă această funcţie, termometrul mai are alte două proprietăţi, astfel că poate măsura atât temperatura din cameră, cât şi temperatura obiectelor şi a lichidelor.

 

Termometrul măsoară temperatura la nivelul frunţii bebeluşului în 3 secunde, fără niciun zgomot, anunţarea temperaturii făcându-se prin semnal luminos. Practic, de la o distanta de 3-5 cm fata de frunte, poti masura valorile temperaturii, afland imediat care este starea micului pacient.

Thermoval baby este ajutorul principal al mămicilor pentru că:
• este un termometru non-contact 3 în 1, adică măsoară temperatura:
• corpului
• a obiectelor/ lichidelor (apă din cadă, laptele din biberon)
• din încăpere
• măsoară temperatura la nivelul frunţii bebeluşului în 3 secunde
• măsoară fără niciun zgomot, anunţarea temperaturii făcându-se prin semnal luminos
• are alarmă optică de febră: în caz de temperatură ridicată, lumina emisă este roşie
• este validat clinic
• are 3 ani garanţie

Află mai multe pe www.masoarafebra.ro

Articolul urmator
Unei mame i s-a spus să-și alăpteze „discret” bebelușul într-o cafenea, cu toate că spațiul era gol
Unei mame i s-a spus să-și alăpteze „discret” bebelușul într-o cafenea, cu toate că spațiul era gol

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    A mânca sau nu placenta după naștere? Ce a decis o proaspătă mămică
    A mânca sau nu placenta după naștere? Ce a decis o proaspătă mămică

    Placentofagia (mâncatul propriei placente după naștere) este întâlnită la aproape toate mamiferele, însă printre oameni, această inițiativă nu e foarte...

    Am pierdut un copil în prima zi a anului 2022, dar am început anul 2023 ca proaspătă mamă
    Am pierdut un copil în prima zi a anului 2022, dar am început anul 2023 ca proaspătă mamă

    Această femeie a început anul 2022 cu cea mai tristă veste posibilă: a aflat că a pierdut sarcina. Un an mai târziu, norocul i-a surâs și a intrat în 2023 ca...

    Theo Rose a devenit mămică și lumea i s-a schimbat radical! "Am înțeles și noi cum se simte bucuria asta de părinți...”
    Theo Rose a devenit mămică și lumea i s-a schimbat radical! "Am înțeles și noi cum se simte bucuria asta de părinți...”

    Theo Rose este cântăreață, face parte dintre jurații de la „Vocea României” și joacă într-un serial difuzat de unul dintre cele mai cunoscute posturi de...

    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting
    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting

    Atunci când te gândești la rolul tău de părinte, ce cuvinte îți vin în minte? Iubire? Devotament? Bucurie? Vorbim despre cele mai importante 9 cuvinte în...

    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism
    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism

    Vizitele la medic pot fi stresante pentru copil, cu atât mai mult pentru unul care se află pe spectrul autist. Uite ce sfaturi oferă specialiștii în acest sens.

    Cum se descurcă Răzvan Fodor cu fiica lui când Irina este plecată la filmări. „Eu cu asta îmi bat capul, să fie în fiecare zi mâncare proaspătă."
    Cum se descurcă Răzvan Fodor cu fiica lui când Irina este plecată la filmări. „Eu cu asta îmi bat capul, să fie în fiecare zi mâncare proaspătă."

    Răzvan Fodor a intrat în atenția publicului de la noi în perioada în care a făcut parte din formația „Krypton”. Ulterior, s-a remarcat nu numai în...

    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

    Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

    Din nou mămică! „E o binecuvântare faptul că, după lungi încercări, am reuşit!”
    Din nou mămică! „E o binecuvântare faptul că, după lungi încercări, am reuşit!”

    Mare bucurie în showbiz-ul românesc! Celia este însărcinată! Cântăreața a anunțat recent că va deveni mamă pentru a doua oară.

    © 2024 Qbebe