DA sau NU - este în regulă să plătești un membru al familiei pentru a sta cu copilul tău?

DA sau NU - este în regulă să plătești un membru al familiei pentru a sta cu copilul tău?

Mariana Voinea

Cum pot recompensa părinții rudele în grija cărora își lasă copiii? Cât de dispusă este bunica să primească, în afară de pupicii nepoților, și bani sau un card cadou? În ce situații este de preferat să ofere părinții mici atenții rudelor binevoitoare care au grijă de cei mici?

Adesea părinții apelează la membrii ai familiei pentru a le supaveghea copiii din mai multe motive. În primul rând, vorbim despre siguranța pe care o au atunci când știu că mama, tata, fratele, sora, cumnata, verișoara, cineva foarte apropiat lor are grijă de copii, comparativ cu un străin, un babysitter, o bonă sau dădacă cum vrem să o numim.

Bona este, în fond, o persoană necunoscută care pășește în locuința personală și în grija căruia lăsăm copiii câteva ore sau chiar o noapte întreagă. În plus, membrii familiei care stau cu copiii reprezintă o variantă foarte ieftină, o alternativă pentru dădacele care pot cere câțiva zeci de lei pe oră sau câteva sute de lei pe zi. O mamă se întreabă pe internet dacă nu cumva ar trebui să-și plătească propria mamă pentru că nu refuză niciodată să stea cu nepoții.

bunica nepot

Așadar, femeia se întreabă dacă nu cumva ar trebui să o răsplătească și altfel decât cu îmbrățișările și pupicii nepoțeilor. Verișoara ei, în vârstă de 15 ani i-a cerut de nenumărate ori recompense financiare pentru a avea grijă de micuți. Pe de o parte, mama susține că nu-și dorește ca relația dintre membrii familiei să devină un fel de tranzacție financiară, dar pe de altă parte simte nevoia să își recompenseze mama pentru tot timpul și toată dăruirea oferită nepoților ei.

Acestei mămici i-a răspuns experta Lizzie Post, președintă a institutului Emily Post și co-autoare a cărții „Emily post Etiquette, The centennial edition”.

Experta susține că a avea grijă de copiii unui membru al familiei poate fi deopotrivă distractiv și un pas important pentru a crea o legătură intensă cu micuții. Adesea, cuplurile tinere apelează la membri ai familiei pentru a sta cu copiii din cauza lipsei resurselor financiare și imposibilității de a plăti o dădacă ori de câte ori au nevoie de ajutor. Specialista oferă sfaturi importante tinerilor părinți care încă nu sunt deciși dacă trebuie să își plătească membrii ai familiei sau nu pentru timpul și efortul depus pentru copiii lor.

Plătește-ți rudele dacă trebuie să lipsească de la serviciu sau cheltuie bani în timpul petrecut cu copiii tăi

femeie citeste poveste copil

Una din situațiile în care rudele trebuie plătite atunci când stau cu copiii este aceea în care trebuie să își ia liber de la serviciu și să piardă o zi de muncă doar pentru a face acest favor părinților. Desigur că suma poate fi negociată, poate reprezenta o compensație modică, o atenție sau char un card cadou oferit în semn de recunoștință.

Acest gest va fi cu siguranță apreciat de rude care se vor oferi și altădată să mai stea cu copiii. Sub nicio formă nu plătiți cadourile pe care bunicii le iau copiilor, costul mesei în cazul în care îi scoate la un restaurant sau la McDonald's sau jucăriile pe care le cumpără.

Plătește-ți rudele care stau cu copiii atunci când ai nevoie de cineva de încredere pentru a pleca la un anumit eveniment

Experta sugerează părinților să întrebe întâi rudele, fie că este vorba de părinți, socrii, cumnați, verișori, chiar bunici ce fel de recompensă așteaptă sau cum îi pot răsplăti pentru grija și atenția oferită copiilor timp de câteva ore cât părinții sunt plecați la un eveniment. Părinții pot oferi cadou plata unei cine sau orice alt fel de compensație. Este foarte important ca părinții să nu presupună că membrii familiei se așteaptă la o recompensă de fiecare dată când stau cu copiii.

Recompensați-vă rudele atunci când venitul lor se bazează pe creșterea sau îngrijirea copiilor

femeie copil

În cazul în care bunica are grijă și de copiii altei familii în schimbul unei recompense financiare, dacă mătușa este profesoară, învățătoare, educatoare sau verișoara lucrează la o creșă, atunci este necesară recompensa financiară. De asemenea, părinții nu trebuie să presupună că, dacă jobul rudelor de zi cu zi este să aibă grijă de copii, aceste persoane se vor arăta mai mult decât bucuroase să petreacă timp cu nepoții sau verișorii lor.

Bona, bunica sau cresa pentru copilul mic? Sfaturi de la mamici si specialisti

Îți poți plăti o rudă în condițiile în care copilul rămâne peste noapte în casa ei

Fie că rămâne la bunici, la mătuși, la rudele apropiate, copilul face deranj, reprezintă o gură în plus de hrănit, așa că ai putea recompensa respectiva persoană printr-un voucher de cumpărături, un card cadou sau pur și simplu ofeind sumă de bani în mână sau transferată în cont. Nu este deloc indicat, conform specialistei, ca părinții să își lase copiii la ruda respectivă, îi ia direct în mașină atunci când se întorc și apoi să dispară efectiv. Părinții sunt responsabili de copiii lor și nu trebuie să presupună că orice rudă își dorește să fie și babysitter.

Îți plătești rudele când îți lași copiii în grija lor pentru a ieși în oraș sau când ai obligații de afaceri

bunica nepoata stranepoata

Indiferent de situația în care părinții sunt puși și de ce sunt nevoiți să își lase copiii în grija unei rude, recompensa financiară ar trebui să existe. De asemenea, nimeni nu ar trebui să judece părinții pentru felul în care își petrec timpul în care își lasă copiii în grija altcuiva. Părinții pot ieși la o cină romantică, la o nuntă sau pot merge la o întâlnire de afaceri de care depinde cariera lor fără a primi reproșuri în acest sens.

Plătește membrul familiei care va avea grijă de copiii tăi mai ales dacă mai ajută alte rude cu copiii lor

Mulți dintre bunici își ajută toți copiii (în cazul în care au mai mulți) în ceea ce privește grija creșterea și educarea nepoților. Asta nu înseamnă că bunicii sunt obligați să fie dădace ori de câte ori copiii au nevoie, iar o mică recompensă financiară nu strică. De asemenea, nu este cazul ca frații să se certe din acest motiv, de copiii cui are bunica grijă mai mult.

Sfaturi de la o bonă: Cele 5 lucruri pe care să nu le faci când angajezi o bonă

Cum recompensezi rudele atunci când organizezi petrecerea surpriză a copiilor și nu are cine să îi supravegheze?

bunica nepoata baloane

Desigur că atunci când planifici o petrecere surpriză pentru copiii tăi este necesar ca micuții să fie plecați de acasă și să fie lăsați în grija unei persoane de încredere. Este necesar să oferi orice fel de recompensă bănească sau sub formă de cadou pentru rudele care aleg să aibă grijă de copii, cât timp tu le organizezi petrecerea surpriză, dar și dacă îi supraveghează în timpul petrecerii.

Copilul cere să-și vadă bunica, mătușa, verișorul pe motiv că îi este dor. Plătești sau nu?

copii mama bunica

Aici rămâne la latitudinea ta și la mica înțelegere cu ruda în grija căreia îți vei lăsa copilul. Dacă respectiva persoană acceptă, atunci îi poți oferi o recompensă financiară. Nu este tocmai indicat să faci o „surpriză” bunicii, verișoarei sau mătușii lăsând copiii la ușă doar pentru că le este dor de ea.

În concluzie, atunci când vine vorba despre remunerațiile financiare în ceea ce privește membrii familiei care au grijă de copii, trebuie să discuți deschis cu aceștia pentru că îndată ce le vei propune acest lucru, cu siguranță au un răspuns pregătit foarte clar de tip „da, accept” sau „nu, nici vorbă”. Un mic cadou din când în când nu strică, pentru că astfel îți arăți aprecierea și recunoștința față de gestul făcut.

Surse foto: istockphoto.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: scarymommy.com

Articolul urmator
„Serios, ești mama ei? Chiar este copilul tău?” Prin ce situații stânjenitoare trec cuplurile interrasiale
„Serios, ești mama ei? Chiar este copilul tău?” Prin ce situații stânjenitoare trec cuplurile interrasiale

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Mi-am pierdut bebelușul din cauza virusului herpetic cu care a fost infectat de către un membru al familiei
    Mi-am pierdut bebelușul din cauza virusului herpetic cu care a fost infectat de către un membru al familiei

    Banalul virus herpetic ce afectează anual milioane de oameni, fără ca aceștia să știe că sunt purtători poate fi fatal copiilor mici. O tânără mamă a aflat acest adevăr...

    DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?
    DA sau NU? Este în regulă să folosim haine second hand pentru copii?

    Încă din primii ani de viață ai copilului tău, te străduiești să-i oferi haine din materiale cât mai de calitate, care să-i vină cât mai bine și să-i lase...

    Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!
    Iată ce se întâmplă atunci când copilul tău nu închide telefonul sau televizorul în timp ce mănâncă. Este grav!

    Obișnuiți să luați masa în familie în fața televizorului? Copilul tău nu lasă telefonul din mână nici măcar atunci când mănâncă? Potrivit unui studiu...

    Este in regula sa fii un parinte...lenes. Se pare ca vei creste copii harnici!
    Este in regula sa fii un parinte...lenes. Se pare ca vei creste copii harnici!

    Majoritatea parintilor sunt foarte protectivi si atenti cu micutii lor. Insa, ce se intampla daca adultii devin putin lenesi in ceea ce priveste indeplinirea unor sarcini? Aparent, ii...

    421.000 potentiale bacterii in casa ta. Sau 11 moduri de a evita imbolnavirea familiei
    421.000 potentiale bacterii in casa ta. Sau 11 moduri de a evita imbolnavirea familiei

    Toti ne dorim o familie sanatoasa si armonioasa. Sunt multe lucruri care ne impiedica sa ne bucuram de liniste si totusi, atat de putine de facut pentru ca problemele sa dispara. Iata ce ne...

    Cum ne facem copiii să înțeleagă că este în regulă să ceară ajutor?
    Cum ne facem copiii să înțeleagă că este în regulă să ceară ajutor?

    Este esențial să cerem ajutor atunci când avem nevoie. Însă uneori, nu știm cum și când să cerem ajutor. Copiii, cu atât mai mult, au nevoie să fie ghidați ca...

    „Nu mai sta cu părul ud că răcești” - mit sau realitate? A venit momentul adevărului!
    „Nu mai sta cu părul ud că răcești” - mit sau realitate? A venit momentul adevărului!

    Probabil și tu ai auzit măcar o dată avertizarea „Nu ieși afară cu părul ud!”. Te-ai întrebat vreodată dacă chiar este adevărată? Dacă da, îți spunem noi.

    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci
    5 „reguli de parenting” pe care este perfect în regulă să le încalci

    Atunci când vine vorba despre parenting, pare că mereu apar lucruri noi de știut. Dacă ești copleșită de valul de informații pe acest subiect, îți arătăm 5 reguli de...

    © 2024 Qbebe