Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X

Sfatul specialistului la Școala Părinților Responsabili: ce trebuie să știi despre monitorizarea bebelușului

de Irina Olteanu

Vei afla aici informații interesante despre importanța pe care o prezintă monitorizarea bebelușului, precum și modalități moderne de ajutor părinților prezentate de doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur. Ora de fizică a reprezentat cel de-al șaselea eveniment al Școlii Părinților Responsabili organizat de Qbebe.ro.

Doamna Anca Bălășoiu, moașă în cadrul maternității Bucur a oferit următoarele informații la cel de-al șaselea eveniment Qbebe, Școala Părinților Responsabili:

Eu nu vreau să vă vorbesc foarte mult de alăptare astăzi, vreau să vă întreb pe cei din sală și vreau să știu câte fetițe avem în sală. Acasă sau în burtică. Și să aflu și câți băieței avem. O să vă spun că de când țin eu cursuri de Școala Mamei tot încerc să fac rapoarte, să văd câte fetițe, câți băieței am în sală și în ultimii 2-3 ani am observat că am mai mulți băieței decât fetițe. Tot aștept să se nască și ele, ca să aibă și ei cu cine să se însoare. 

Aș vrea să vă întreb pe cei care aveți copii acasă dacă ați monitorizat bebelușul când s-a născut. Dacă ați monitorizat numărul de scaune, cât a mâncat, cât a dormit. Este cineva care crede că nu o să monitorizeze nimic după nașterea copilului? Eu vreau să vă vorbesc despre monitorizarea bebelușului. Știm că este important să facem asta, că primele 1000 de zile din viața unui copil sunt importante, că monitorizarea sarcinii este importantă. Probabil toate gravidele au fost la medic, au făcut o mulțime de analize, de investigații, au monitorizat sarcina destul de aproape, iar eu am o soluție pentru dumneavoastră. Se numește aplicația uGrow. Este o aplicație de monitorizare a sarcinii și a nou-născutului.

scoala parintilor responsabili

Cu siguranță o să aveți multe întrebări după naștere, cu siguranță o să vă întrebați, și îmi amintesc că am fost sunată de foarte multe mame și chiar astăzi am primit 3 dintre ele. Culmea, 2 erau de la tătici. Copilul meu nu a urinat de aseară, ce să fac? Și când l-am întrebat dacă a mâncat a zis că nu, a dormit 8 ore. Atunci ce să urineze? Se știe că cu cât udă copilul mai multe scutece, cu atât înseamnă că se hrănește, că suge. Mai ales la hrănirea la sân, la alăptare. Dacă îl hrănim cu biberonul, cu siguranță vom ști cât a mâncat, dacă-l alăptăm, nu vom cunoaște acest lucru. Majoritatea părinților încearcă să folosească metoda cântarului. Adică îl cântărim înainte și după supt, ca să monitorizele cât a mâncat. Dar dacă îl veți monitoriza la o singură masă, s-ar putea să intrați în panică dacă la acea masă a mâncat doar 30 ml. De aceea, monitorizarea sau proba suptului se face pe mesele pe 24 de ore, și nu pe o singură masă. 

Aplicația este prima aplicație medicală din lume. A fost creată cu specialiști din domeniul medical. Este o aplicație interactivă care o să vă ofere o imagine completă și reală asupra a ceea ce se întâmplă cu copilul. Și principalele beneficii ale aplicației uGrow sunt în primul rând pentru dumneavoastră, sunt pentru beneficiul copilului. și o să vă dau un exemplu: puteți monitoriza prin aplicație cât a mâncat, cât a supt ca și timp sau cât a supt ca și cantitate. Atunci aveți o opțiune de start cronometru în care puteți să monitorizați timpul pe care copilul îl petrece la supt, la sân. Cât ați colectat, dacă folosiți pompa, ca să știți cât lapte produce un sân, cât lapte produce celălalt. Biberoane, dacă este hrănit artificial și aveți contraindicație de alăptare, cu siguranță veți dori să știți cât a mâncat copilul. Somn, cât a dormit. Plâns - se cunoaște faptul că dacă o întrebi pe o mamă cât a plâns copilul dumneavoastră și a plâns 30 de minute, în general mama spune 2 ore. Are tendința de a exagera. Se știe faptul că dacă un copil plânge, s-ar putea într-o jumătate de oră să plângă și mama și de aceea îi sfătuiesc pe tătici ca atunci când copilul plânge să se implice în liniștirea copilului. S-ar putea ca mama să fie stresată, să fie obosită, să aibă dureri, este în perioada de lăuzie în care stabilitatea hormonală încă nu s-a produs și atunci mama să fie plângăcioasă. Ar fi bine să se implice tăticii, dar și bunicii și bunicile, pentru că vin cu o altă stare, mult mai liniștiți. 

Greutatea, lungimea copilului, temperatura, de asemenea le puteți monitoriza și puteți observa toate aceste date sub forma unui grafic. Sunt mai multe tipuri de grafice, pentru a vă oferi o imagine cât mai reală asupra situației și stării copilului. Este important să observăm acest lucru. De multe ori, atunci când se duc la medic părinții au tendința să spună că a vărsat, de 3 ori, în cantitate mare, dar observăm că acel copil crește în greutate și în lungime. Este important să cunoaștem acest lucru.

UGrow îi învață pe părinți prin intermediul unor articole specializate. Să știți că există articole despre sarcină și despre copil, cu recomandări cu privire la sănătate și siguranță, la dietă și fitness. De asemenea, pentru copil dezvoltare și alăptare, hrănirea copilului, temperatură, creșterea copilului, situații de criză pe care le puteți întâlni.

scoala parintilor responsabili

În plus, uGrow îl serbează pe cel mic, pentru că dumneavoastră puteți începe și descărca această aplicație, și o să vă spun cum, încă din perioada de sarcină. Puteți să introduceți datele privitoare la primul trimestru, la primele vizite la medic în al doilea trimestru, mișcarea bebelușului, fotografii pe care le faceți. Iar toate informațiile sunt asemănătoare și apar în ordine cronologică cu pagina de Facebook. Toată lumea o utilizează și este ușor de folosit. 

UGrow poate ține un jurnal și puteți introduce date despre greutate. Este important să introduceți cât mai multe date, ca datele introduse în aplicație să fie corecte și complete, ca după naștere, în momentul în care monitorizați cât a mâncat copilul să nu introduceți doar 2 din cele 7-8 mese pe cele 24 ore, ca să vă dați seama dacă el mănâncă în limitele vârstei și greutății lui.

Aplicația îi ajută pe părinți cu sfaturi personalizate. Dacă datele introduse nu sunt corecte sau dacă cele introduse, iar aplicația sesizează că există greșeli, uGrow trimite părinților notificări de genul știați că. Dacă un copil a dormit mai puțin, aplicația trimite părinților sfaturi, ce să facă ca acesta să doarmă mai bine sau mai mult. 

 

UGrow îmbunătățește calitatea vizitelor la medic prin prezentarea unor date precise, de aceea aplicația poate exporta acele grafice pe care dumneavoastră le completați sub forma unui fișier pdf, se va putea realiza în curând. Le puteți printa și puteți merge cu acele grafice la medic și îi puteți arăta atunci când copilul face febră dacă a făcut febră, cât a făcut și acesta să vă ofere cele mai bune recomandări. Pot fi monitorizate și condițiile din camera bebelușului. Poate fi monitorizată temperatura și umiditatea, poate fi de asemenea monitorizată temperatura copilului prin sistemul de monitorizare inteligent de la Philips Avent și prin termometrul inteligent. De asemenea, există încă o aplicație, deci sunt două, pentru aceste dispozitive pe care le puteți folosi pentru copilul dumneavoastră.

UGrow vă ajută în călătoria de părinte. Vreau să vă spun că de-a lungul acestor ani, deși eu acum și aici vă vorbesc despre o aplicație, am să vă spun că am întâlnit foarte mulți părinți care erau speriați de ceea ce se întâmplă cu copilul lor. Am întâlnit părinți care se temeau și de foarte multe ori tătici. Dacă veți monitoriza somnul bebelușului, cât mănâncă copilul, cât a dormit și sunteți mult mai liniștite, probabil că și tăticii vor avea momentele lor de liniște alături de mămici. Iar pe tătici îi sfătuiesc să descărcați aplicația și să monitorizați copilul pentru că am primit de foarte multe ori telefoane de la tătici să îmi spună că soția plânge de 3 zile. Dar îi întreb: soția dumneavoastră a mâncat? Iar ei răspund că nu a mâncat, dar nu de asta plânge. Dar a dormit? Nu, dar nici de asta nu plânge. Are dureri? Are dureri, dar nici de asta nu plânge. Și copilul plânge? Plânge și el de o săptămână, dar eu cred că are alt motiv de plânge soția, crezând că soția este într-o fază de depresie. Eu vă sfătuiesc să descărcați și dumneavoastră aplicația, să le liniștiți pe mame, să încercați să le luați copilul la sân atunci când mai dorm și dacă nu monitorizați perioadele de somn ale bebelușului, cel puțin monitorizați-le pe ale mamei pentru că veți avea nevoie. 

Ugrow baby poate fi descărcat de pe Google Play sau App Store, depinde de tipul de telefon. O să vă spun că dacă meniul telefonului este în limba engleză, și cel al aplicației va fi în limba engleză. Dacă meniul este în limba română meniul aplicației va fi în limba română. Este gratuită aplicația, o puteți descărca oricând, este ușor de utilizat, vă recomand să o încercați. Și eu m-am jucat pe aplicație și recunosc că am recomandat-o părinților și am primit feedback-uri bune de la ei, sunt foarte încântați, pentru că înainte își notau pe agendă. Și este mult mai ușor și mult mai practic să apeși pe un buton și să cronometrezi sau să introduci câteva date acolo în timp ce copilul suge sau mai târziu, când vă amintiți.
 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Au început înscrierile la Şcoala Părinţilor Responsabili. Ora de anatomie, primul seminar gratuit dedicat părinţilor din serie Au început înscrierile la Şcoala Părinţilor Responsabili. Ora de anatomie, primul seminar gratuit dedicat părinţilor din serie
Imunitatea copilului și traiul în colectivitate. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili Imunitatea copilului și traiul în colectivitate. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili
Ghid de utilizare a bolilor copilăriei. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili Ghid de utilizare a bolilor copilăriei. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili
Sistemul respirator și prevenția și tratarea răcelilor. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili Sistemul respirator și prevenția și tratarea răcelilor. Sfatul specialistului la Şcoala Părinţilor Responsabili

Articole Lifestyle

3 zodii care te vând fără regrete. Să nu ai încredere în ele! 3 zodii care te vând fără regrete. Să nu ai încredere în ele!
16 pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel 16 pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel
Femeia Alfa din zodiac: ea deține puterea! Femeia Alfa din zodiac: ea deține puterea!
Dieta cu ghimbir si lamaie: slabesti pana la 10 kilograme in 10 zile! Dieta cu ghimbir si lamaie: slabesti pana la 10 kilograme in 10 zile!

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Cocoșel și păsărică? Sau penis și vulvă? De ce este nevoie de educație sexuală în școliNormal că îl înveți toate aceste lucruri, fiecare la timpul lor, pe măsură ce copilul crește. Sunt detalii normale ale educației copilului, nu-i așa? La fel de normală este și educația sexuală. Educăm...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Am testat piureurile organice Annabel Karmel și ne declarăm încântate. Atât eu cât și cea micăMă numesc Gheorghe Teodora Camelia, sunt mămica a doi copii minunați, un băiețel în vârstă de 3 ani și o fetiță de 1 an. Nu obișnuiesc să achiziționez din comerț produse gata ambalate destinate meselor...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny

Naste natural

Placenta anterioara sau posterioara – informatii importante

Placenta anterioara sau posterioara – informatii importante

Placenta anterioara si cea posterioara reprezinta localizari anormale ale
MAI MULT

Inspira-te: cele mai frumoase tinute de gravida purtate de Kate Middleton

Inspira-te: cele mai frumoase tinute de gravida purtate de Kate Middleton

Kate Middleton este intotdeauna admirata pentru eleganta vestimentara de care da
MAI MULT

Placenta imbatranita: explicatii si informatii utile

Placenta imbatranita: explicatii si informatii utile

Placenta imbatranita sau matura esrte cunoscuta in domeniul medical drept
MAI MULT

Bebee

sigur.info-fii sigur pe net