Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflati mai multe... X

Locuri fantastice pe care nu ai voie să le vizitezi

de Alina Nedelcu

Cu siguranță că locurile fantastice, dar care sunt interzise oamenilor obișnuiți, au stârnit dintotdeauna mult interes. Așa cum vei afla și din articolul de mai jos, în lume există unele locuri inedite, despre care nu se dețin multe informații și, care, desigur, nu pot fi vizitate. Fie că este vorba despre regiuni, localități, diverse obiective sau structuri de apărare, acestea au povești captivante, pe care merită să le cunoști. Iată 10 exemple de astfel de locuri!

„Club 33" (SUA)

Dintre numeroasele „povești" legate de originile „Clubului 33" două sunt mai cunoscute. Prima dintre ele se referă la faptul că acest loc își poartă numele chiar datorită locației sale (pe Royal Street 33 din secțiunea „New Orleans" din cadrul Disneyland). Clădirea în sine ar fi fost construită de către Liam Quick și James Jeffs de la „JQ Construction" în anii '60 ai secolului trecut.
Cea de-a doua „istorie" a acestui loc se leagă de existența unui număr de 33 de sponsori ai Disneyland-ului, care au contribuit la ridicarea clădirii în perioada 1966-1967.
Referitor la această a doua variantă a poveștii, se pare că Walt Disney, ce colabora cu numeroase corporații pentru a putea participa la Expoziția Mondială din 1964-1965 („New York World's Fair"), s-a gândit că era necesar să înființeze un fel de „VIP Club" pentru aceștia. În plus, a luat legătura cu artistul plastic Dorothea Redmond și cu alți decoratori de la Hollywood pentru ca noua locație să fie într-adevăr deosebită. Lucrările pentru acest club exclusivist au fost finalizate în 1967, iar acesta a fost dechis la cinci luni după moartea lui Walt Disney.
Dacă inițial „Club 33" avea o intrare ușor de recunoscut datorită decorațiunii exterioare cu numărul 33, în cadrul marii reorganizări din anul 2014 intrarea sa a fost mutată la intersecția străzilor Royal și Orleans.
Clubul este deschis exclusiv pentru membrii săi, oferind un restaurant franțuzesc, un salon în care se ascultă jazz, parcare cu valet și acces la tot felul de locații din interiorul parcului Disneyland (inclusiv la hotelurile Disneyland Resort). De asemenea servicii pot beneficia și însoțitorii membrilor clubului, cu condiția să aibă un tichet special (valabil pe un an întreg sau pe o zi).
Referitor la statutul de membru al Clubului, acesta se obține astfel: se va plăti o taxă inițială de 50.000 de $ plus încă 15.000 $ în fiecare an. De asemenea, se spune că, pentru o perioadă de cinci ani accesul de a deveni membru în acest club a fost închis și că are cam 500 de membrii, încă 800 fiind pe o listă de așteptare.
Practic, „Club 33" este un loc fantastic, dar pe care nu îl poți vizita dacă nu ești membru.

„Club 33” din SUA- un loc fantastic

Arhivele Secrete ale Vaticanului (din statul Vatican)

Atributul de „loc secret" dat acestor arhive nu se leagă de sensul propriu al însușirii „secret". Așa cum ne spun și specialiștii, acesta se referă la „privat", indicându-ne faptul că arhivele de aici sunt proprietatea personală a Papei.
A fost estimat că aceste arhive dețin cam 85 de km de locuri pentru depozitare și cam 35.000 de volume incluse într-un catalog. Indexurile nu pot fi consultate decât într-o sală specială și este interzis să fie publicate. Cel mai vechi document inclus în arhive datează din secolul al VIII-lea.
De asemenea, există o limitare strictă a accesului la materiale. De exemplu, niciun material datat începând cu 1939 sau cele legate de activitățile cardinalilor de după 1922 nu pot fi văzute de către public.
Oricum, trebuie să știți că numai persoane calificate din instituții de învățământ superior și de cercetare, care știu cum să caute în arhive, pot dobândi un card acces în cadrul arhivelor. În plus, chiar și aceștia au nevoie de o scrisoare de recomandare redactată de către instituția pe care o reprezintă sau de către o persoană calificată în cercetarea cu ajutorul arhivelor.
Nu în ultimul rând, cei care vor dobândi accesul în arhive vor trebuie să completeze documente stricte, în care să precizeze clar scopul cercetării lor.

Scara ce duce spre Arhivele Vaticanului

„Pădurea Boemă" (California, SUA)

Este într-adevăr un loc fantastic, dar secret, situat pe o proprietate privată dintr-o pădure de sequoia din zona Monte Rio (din California de la nord de San Francisco), unde anual, în luna iulie, se întâlnesc unii dintre cei mai puternici și mai bogați oameni din lume. Pentru aproximativ 2 săptămâni, în afara unor activități recreative (jocuri, sporturi, concerte, piese de teatru etc.), ei vor discuta despre subiecte precum globalizarea, urbanizarea, probleme ecologice, probleme legate de arme (inclusiv cele nucleare) etc..
În prima sâmbătă a taberei are loc o ceremonie denumită „Cremation of Care" (incinerarea „Zeiței Grijilor",) în care participanții renunță la toate grijile, responsabilitățile și preocupările pentru a se dedica unor activități recreative. Participanții (aceștia sunt împărțiți în tabere sau „caste") la ritual sunt îmbrăcați într-un fel de robe, iar în cadrul ritualului se rostesc tot felul de incantații, se folosesc cruci în flăcări și este arsă o efigie reprezentând această zeiță a grijilor.
Printre cei care au acces în locațiile din „Pădurea Boemă" se numără majoritatea președinților americani (din 1923 până în prezent), membrii ai guvernelor, vicepreședinți și secretari de stat, proprietari și directori ai marilor corporații și companii multinaționale, conducători ai principalelor instituții financiare (proprietari sau președinți ai băncilor), magnați din domeniul energetic (petrol, energie nucleară) etc.
De la reuniunile de aici nu lipsesc nici personalități politice importante din spațiul european, care participă la invitația omologilor  americani.

Padurea Boema- un loc fantastic de nevizitat

RAF Menwith Hill (North Yorkshire, Marea Britanie)

Este o parte integrantă a unei secțiuni din sistemul de comunicații și de protecție a SUA și aliaților săi, fiind o bază militară secretă. Principalul ei scop este să protejeze interesele SUA, Marii Britanii și celorlați aliați, precum și să asigure primele măsuri de urgență în caz de orice fel de amenințare.
Ea a fost fondată încă din anul 1960, fiind inițial administrată de către forțele de securitate din armata SUA și fiind deserviă exclusiv de personal militar american. După anii '70, personalul ei s-a extins considerabil, astfel că a ajuns să includă și civili britanici. Cu toate acestea, se pare că în prezent aici lucrează cam 2500 de angajați, dintre care aprox.400 sunt britanici. Ei își desfășoară activitatea în 33 de clădiri tip glob, iar costurile de întreținere ale bazei sunt secrete, fiind împărțite între SUA și Marea Britanie.
În timpul Războiului Rece, aici a fost înființat un centru de comunicații și monitorizare a Uniunii Sovietice, iar în prezent se spune că echipamentele de aici pot să efectueze ca 2 milioane de interceptări pe oră.
Nu în ultimul rând, se spune că în cadrul RAF Menwith Hill a funcționat și programul ECHELON (un sistem de interceptare a comunicațiilor comerciale și private început în anii 1960 și derulat de americani în cooperare cu Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă), dar existența sa concretă este încă învăluită în mister, în condițiile în care Guvernul SUA neagă vreo implicare în asemenea activități și au anulat, până acum, toate întâlnirile stabilite cu delegații europene, menite să afle adevărul.

Peșterile din Lascaux (regiunea Dordogne, Franța)

Lascaux este un complex de peșteri din sud-vestul Franței, estimate la peste 20.000 de ani vechime. Peșterile au devenit cunoscute încă de la începutul secolului XX datorită picturilor lor rupestre din perioada Paleoliticului, intrând în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1979.
Peșterile conțin nu mai puțin de 2000 de picturi, grupate în mai multe categorii (animale, oameni, figuri abstracte). Cele mai multe dintre ele au fost realizate cu pigmenți minerali, dar există și unele care au fost realizate direct prin incizie în piatră.
Una dintre cele mai renumite picturi este un ansamblu de 4 tauri uriași, iar unul dintre tauri are 5,2 m lungime, fiind cea mai mare pictură descoperită până acum într-o peșteră. Alături de aceasta, foarte cunoscută este cea cu un bizon, în care se poate vedea clar evoluția abilităților artistice ale omului din acea eră îndepărtată.
Începând cu anul 2000, condițiile din peșteri au început să se degradeze
, ca urmare a pătrunderii unei specii de mucegai, a numeroșilor vizitatori și a luminilor puternice instalate. În plus, mucegaiul negru începuse să afecteze tot mai mult picturile.
Din ianuarie 2008 peșterile au început să fie închise timp de 3 luni (inclusiv pentru cercetători) pe an. Cu alte cuvinte, se știe despre ele că sunt locuri fantastice, care cu siguranță ar merita tot timpul vizitate, dar care rămân totuși secrete.

Pesterile Lascaux, un loc  fantastic

Linia de metrou 2 (Moscova Rusia)

Se spune că în Moscova ar exista niște linii separate de metrou, în paralel cu cea a rețelei publice de metrou, care ar exista încă din vremea lui Stalin. Se pare că acestea ar fi fost contruite cu sprijinul KGB-ului, având numele de cod „D-6", scopul său fiind principal fiind de a-i evacua și transporta în siguranță pe liderii sovietici în eventualitatea declanșării unui război nuclear. Totodată, specialiștii consideră că această rețea de metrou ar fi fost utilizată și pentru transportul, în afara Moscovei, a unor facilități militare sau chiar pentru a le permite celor ce făceau parte din Ministerul Apărării să comunice în secret cu cei ce se aflau în bunkere sau cu cei din fabricile de armament.
Adâncimea la care se află această linie de metrou este de 200 de m, dar, până în prezent, autoritățile ruse nici nu confirmă, dar nici nu infirmă clar existența unei asemenea linii de metrou. Cu toate acestea, jurnaliști sau dintre cei ce au lucrat în diverse ministere confirmă faptul că există încă o linie de metrou în subteran.

Linia de metrou 2 din Moscova

Pine Gap (Australia)

Încă din anii '60 ai secolului trecut, Guvernul SUA a negociat cu cel din Australia în vederea constituirii, pe teritoriul australian, a unei baze militare cu o stație de sateliți. Guvernul Australian a fost de acord, așa că în partea centrală a țării, în Alice Springs, s-a ridicat o bază militară dotată cu un satelit capabil să intercepteze unde radio, de la telefoane, de la calculatoare și de la orice alte sisteme de comunicare din întreaga lume.
La „Pine Gap" lucrează aproape 1000 de persoane, cele mai multe din cadrul „Central Intelligence Agency" (din SUA). Este cunoscut și sub numele de cod „MERINO" și include 12 radomuri (radomul este o structură destinată protecţiei radarului sau doar a antenei împotriva diferitelor condițiilor meteorologice), o sală a computerelor de 5600 m și alte 20 de clădiri anexe. Două dintre antenele de aici sunt parte a Sistemului Satelit de Protecție a SUA.
Dar „Pine Gap" nu este perceput doar ca un loc secret, ci și ca pe unul fantastic, renumit pentru tehnologiile sale și pentru legăturile cu extratereștrii. De pildă, unii experți afirmă că informațiile culese de aici ajung până la niște submarine americane din Pacific.
În privința extratereștrilor, nu de puține ori s-a afirmat că în zona „Pine Gap" au fost văzute OZN-uri sau chiar că aici ar exista o bază pe care acestea aterizează. Nu există însă dovezi concrete din aceste puncte de vedere.

„Camera 39" (Coreea de Nord)

Originea numelui acestui loc secret rămâne necunoscută. Ceea ce se știe este că aceasta este un fel de organizație, înființată de către fostul președinte Kim-Il Sung încă de la sfârșitul anilor '70 ai secolului trecut.
În prezent, este mai degrabă cunoscută drept „Biroul 39" și este o ramură secretă a guvernului nord-coreean, care încearcă să obțină fonduri necesare susținerii Partidului Comunist prin intermediul comerțului ilegal cu diverse bunuri, dar și a traficului cu arme, cu droguri sau prin spălare de bani.
Se spune că activitatea acestei organizații s-a desfășurat nestingherită și în vremea lui Kim Jong-il, iar după moartea acestuia este susținută în continuare de Kim Jong-Un.
Nu în ultimul rând, se crede că are conturi bancare secrete în China și în Elveția și că peste 120 de companii străine ar depune conturi în organizația nord-coreeană.

„Zona 51" (Nevada, SUA)

Nici despre acest loc fantastic nu se știu prea multe lucruri.
Unele surse afirmă însă că ar fi un loc dedicat unor experimente periculoase, conservării unor rămășițe de OZN-uri ș chiar a corpurilor de extratereștrii. Nu se știe clar unde se află această zonă, cert este că iubitorii de paranormal din lumea întreagă o consideră un loc „de vis".
În ultimii ani, administratorul principal al NASA a declarat în mod oficial că „Zona 51 există, că este un loc obișnuit destinat cercetării și că nu se ascunde acolo niciun extraterestru".
În 2013, CIA (în virtutea respectării dreptului la informație) a scos la iveală niște informații mai clare despre „Zona 51", în sensul că aceasta a fost identificată în Nevada, lângă lacul Groom și că a fost instituită încă din vremea Războiului Rece pe post de bază aeriană pentru corpul de piloți din „USA Air Force".

„Zona 51”, din SUA

Citește și: 10 locuri uimitoare pe care sa le vizitezi inainte sa mori

Orașul Mezhgorye (Rusia)

Mezhgorye este un oraș închis, situat în Republica Bashkortosan, din sudul Munților Ural. Orașul se află în apropiere de Muntele Yamantau.
Inițial nu a avut statutul de oraș, fiind o localitate (cunoscută sub numele de Ufa-105 sau Beloretsk-16) fondată în anul 1979, se pare că în scopul de a ascunde acolo apropiați ai lui Stalin în timpul Războiului Rece. De altfel, se pare că sateliții americani au identificat acolo susținători ai regimului stalinist și în anii '90.
La recensământul din 2010 Mezhgorye avea 17.000 de locuitori și este sub administrația Guvernului Federal Rus. Și în prezent are statul de „zonă închisă", cu statut „special".

Citește și: Top 10 cele mai frumoase locuri nestiute din Romania

Voi ați mai auzit și de alte locuri fantastice, dar care nu pot fi sub nicio formă vizitate?

Surse:
www.bibliotecapleyades.net; www.bradshawfoundation.com; www.cunoastelumea.ro; www. en.wikipedia.org; www.moscow-russia-insiders-guide.com;www.planeteu.com;www.radartutorial.eu; www.raf.mod.uk; www.telegraph.co.uk; www.thespiritscience.net; www.washingtonpost.com

Surse poze:
www.pixabay.com
 


 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

3 Destinatii ideale pentru vacante in familie 3 Destinatii ideale pentru vacante in familie
Metode de a profita de sex in cuplu, chiar daca sunteti cu copilul in vacanta Metode de a profita de sex in cuplu, chiar daca sunteti cu copilul in vacanta
Strategii eficiente pentru bagajul de vacanta al familiei Strategii eficiente pentru bagajul de vacanta al familiei
In familie: 3 destinatii pentru o vacanta de vis in Romania In familie: 3 destinatii pentru o vacanta de vis in Romania

Articole Lifestyle

5 situații în care nu ai voie să porți rochia sau fusta cu ciorapi 5 situații în care nu ai voie să porți rochia sau fusta cu ciorapi
12 cupluri din zodiac menite să se îndrăgostească și să se despartă 12 cupluri din zodiac menite să se îndrăgostească și să se despartă
Cântărea 300 de kilograme la 23 de ani! Cum arată femeia după 3 schimbări simple Cântărea 300 de kilograme la 23 de ani! Cum arată femeia după 3 schimbări simple
5 femei din zodiac care vor alege mereu pisica în locul bărbatului 5 femei din zodiac care vor alege mereu pisica în locul bărbatului

Alte articole care te-ar putea interesa

Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Au început înscrierile la Ora de Educație Fizică! Seminar gratuit pentru părinți responsabiliAstfel, Marți, pe 24 aprilie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta, la Ora de educație fizică , toți părinții sunt invitați să asculte sfaturile specialiștilor școlii și să le adreseze cât mai multe...

Lista gradinite

Cauta o gradinita in orasul tau

Retete culinare
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
Am testat piureurile organice Annabel Karmel și ne declarăm încântate. Atât eu cât și cea micăMă numesc Gheorghe Teodora Camelia, sunt mămica a doi copii minunați, un băiețel în vârstă de 3 ani și o fetiță de 1 an. Nu obișnuiesc să achiziționez din comerț produse gata ambalate destinate meselor...
Qbebe Horoscop saptamanal
Qbebe Funny

Bebee

sigur.info-fii sigur pe net