Top 10 jucarii ingenioase pe care le poti face chiar tu

Top 10 jucarii ingenioase pe care le poti face chiar tu

Oana Prisacariu

Floricele pe campii, hai sa ne jucam, copii! Da, dar cu ce? Pentru mamicile in impas, Qbebe a pregatit o lista de 10 jucarii si activitati numai bune de luat in considerare!

Corturi anti-tantari pentru joaca in aer liber

Cum vine caldura (daca nu a venit deja pentru unii dintre voi), m-am gandit ca ar fi bine sa il lasati pe cel mic sa se joace afara. Stiu, insa, ca sunt multe mamici care isi fac griji din cauza tantarilor si a altor gaze, asa ca le recomand un altfel de cort: ai nevoie de un cerc de hula hoop, o bucata mare de perdea deasa sau tul, o sfoara si creanga vanjoasa a unui copac. Atarna cercul de copac legandu-l cu sfoara in trei sau patru puncte, infasoara bucata de material in jurul cercului pana ce obtii un fel de cilindru si acopera partea de sus cu inca o portiune din acelasi material. Cel mai bine ar fi sa alegi tesaturi transparente, pentru a-i putea permite celui mic sa vada ce se intampla in jurul lui. E adevarat ca unele mame opteaza pentru o perdea de dus, care sa il protejeze pe cel mic de ploaie atunci cand construiesc un astfel de cort, insa parerea mea e ca, daca incepe sa ploua, cel mic trebuie neaparat sa intre in casa. Incearca acest cort si spune-ne ce parere are copilul tau!


Casuta papusilor din ce ai prin casa

Aceasta este o varianta pentru fetite, insa nimeni nu spune ca nu ii poti construi baietelului tau un garaj supraetajat in care sa isi parcheze masinutele, caruia atasezi piste spectaculoase din bucati de carton. In general, aceste casute sunt construite de un mester sau de un tatic cu indemanare, insa si tu poti sa faci o treaba buna. Procedeaza in felul urmator: aduna cateva cutii de pantofi, imbraca-le pe interior si pe exterior cu hartie colorata si apoi asaza-le una langa cealalta, ca si cum ar fi niste camere intr-o mini-vila pentru papusi. La sfarsit, vopseste exteriorul resedintei in culoarea preferata a copilului tau si adauga un acoperis ingenios. Cat despre patuturi, micro-tablouri de perete, sifoniere si alte lucruri, poti apela cu incredere la cutii de dimensiuni diferite, incepand cu cele de chibrit si terminand cu ambalajul de la un bec (folosit pe post de frigider pentru Barbie, de exemplu). De asemenea, chiar daca va dura cel putin o ora sa construiesti casuta, cel mic se va bucura mai mult de ea decat de orice rochita sau papusa de plastic pe care i-ai cumpara-o, deoarece ofera posibilitati nenumarate de joc. Spor!


Mini-teatru de papusi

Ai acasa un viitor actor sau pur si simplu o amatoare de teatru? Atunci aceasta idee o sa ti se para numai buna de pus in aplicare. Vei avea nevoie de urmatoarele materiale: o cutie mare (cea de la frigider, de exemplu), un set de doua perdele opace, un scaunel si tot feluri de jucarii. In cutia aleasa, taie o fereastra si pozitioneaza cele doua perdele. Aseaza-te pe scaunel in spatele scenei improvizate si nascoceste cele mai distractive si mai educative piese de teatru pentru copilul tau!


Set de tobe din cutii de vopsea

Daca locuinta ta tocmai a trecut printr-o renovare, cel mai probabil ai la dispozitie cateva cutii de vopsea de toate marimile. Inainte sa le arunci la tomberon, curata-le si lasa-l pe cel mic sa isi exerseze calitatile de baterist profesionist pe ele. Roaga-l pe sotul tau sa prinda cutiile intre ele cu o sfoara, ca sa fii sigura ca nu o sa le gasesti prin toata casa si asigura-te ca nu suparati prea tare vecinii. Daca stati la apartament, poate ca ar fi mai bine sa incerci altceva pentru a consuma energia debordanta a celui mic.


Undita cu magneti

Iata o idee extrem de utila atunci cand e urat afara si nu stii cum sa ii mai ridici moralul copilului tau. Si, din fericire, nici foarte greu de pus in aplicare nu este. Vei avea nevoie de urmatoarele materiale: un bat mai gros, de un metru lungime, o bucata de sfoara, sarma moale, hartie colorata si un magnet. Procedeaza dupa cum urmeaza: leaga sfoara la capatul batului, ataseaza magnetul la capatul ei si ai terminat undita. Urmeaza faza a doua: decupeaza pestisori de diferite dimensiuni din hartia colorata si lipeste mici rotocoale de sarma pe corpul lor, ca sa se poata lipi de magnet. Precautii: fii mereu atenta la acest obiect si asigura-te ca nu sunt sanse ca cel mic sa inghita magnetul sau sa se raneasca in rotocoalele de sarma. Unde folositi aceasta undita? Asezati-va pe pat, puneti pestisorii pe podea si incepeti sa pescuiti. Fir intins!




Mini-plaja

Pentru acesta supriza vei avea nevoie de o desfasurare de forte ceva mai mare. In primul rand, iti trebuie o cutie mare, cam cat cea de la frigider sau de la oricare alt obiect electrocasnic de dimensiuni considerabile, aproximativ doi saci de nisip, o umbrela solida, galetusa, lopatica, ochelari de soare si vreme frumoasa. Daca nu ai cutie, poti folosi patru bucati de rigips pe care sa le fixezi in loc cu ajutorul unor pari scurti. Toarna nisipul in patrulaterul obtinut, fixeaza bine umbrela si aduna aici toate jucariile celui mic. Daca ai timp sa stai cu el, relaxeaza-te alaturi macar cateva minute, aruncand un ochi pe revista si unul la cel mic, pentru a te asigura ca nu inghite nisip. Distractie placuta!


Cuburi din resturi de material

Daca ai o bucata mai mare de material rigid acasa, taie sase patrate din el si coase-le pentru a obtine un cub pe care sa il umpli cu vata, lana sau fulgi, asa cum ai face cu o perna. Poti confectiona cate cuburi vrei si de orice dimensiuni. Stiu pe cineva care a folosit cuburi de acest gen pentru a decora sufrageria si camera copilului. Pentru a face lucrurile cat mai interesante, ai putea sa desenezi sau sa cosi ceva diferit pe fiecare fata a cubului: litere, numere, animalute si asa mai departe. Spor la lucru!


Sotron pentru sufragerie

Exista doua posibilitati pentru acest sotron: prima ar fi sa sacrifici un covor sau o bucata de mocheta pe care sa desenezi sotronul. Cu toate acestea, nu recomand aceasta varianta, mai ales daca ai parchet (s-ar putea ca cel mic sa alunece si sa se raneasca). A doua varianta s-ar putea sa iti placa mai putin, deoarece iti cere sa distrugi mai mult sau mai putin podeaua. Cere-i sotului tau sa deseneze sotronul direct pe parchet, cu multa atentie. Cand vin musafirii in vizita, puteti sa-l acoperiti cu un covor ori, pentru a evita orice fel de stres de acest gen, desenati sotronul direct pe parchetul din camera copilului. Faceti-va mai putine griji referitoare la ce o sa vada oaspetii si mai multe in legatura cu copilaria celor mici. In alte tari, parintii marcheaza inaltimea copiilor direct la tocul usii si o lasa asa ani de zile, pentru ca este o amintire frumoasa, cu mult mai pretioasa decat orice ochi critic al verisoarei care va viziteaza de doua ori pe an.


Trusa medicala

Pentru micutul doctor, nicio surpriza nu poate fi mai placuta decat o trusa cu care sa isi consulte jucariile sau prietenii de joaca. Vei avea nevoie de urmatoarele lucruri: ac, ata, foarfeca, materiale de diferite culori, o cutie de dimensiuni medii (o caserola pentru mancare careia sa ii atasezi o balama minuscula ar fi perfecta!) si multa indemanare. Daca stii ca sunt sanse slabe sa iti iasa conturul perfect din prima taietura, atunci scoate la imprimanta cateva imagini cu un stetoscop, o radiografie etc, traseaza conturul pe material si abia apoi decupeaza. Coase marginile pentru a uniformiza fiecare obiect din trusa medicala si gata!



Care dintre aceste idei ti se pare cea mai interesanta?

Surse: trendhunter.com, buzzfeed.com, pinterest.com.

 

Articolul urmator
3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei
3 moduri CLARE prin care poti FIXA un obicei

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    8 trucuri ingenioase care te ajută să amenajezi un spațiu perfect pentru ca cei mici să se joace singuri
    8 trucuri ingenioase care te ajută să amenajezi un spațiu perfect pentru ca cei mici să se joace singuri

    Pe măsură ce un copil devine tot mai independent și dornic să descopere lumea din jur, trebuie încurajat să se joace și singur. Nu numai că așa poate să dobândească...

    Iată de ce nu te poți ține de diete: greșeala pe care toată lumea o face
    Iată de ce nu te poți ține de diete: greșeala pe care toată lumea o face

    Faci asta după fiecare răsfăț sau exces culinar. Îți promiți că de mâine vei mânca sănătos și că vei renunta la dulciuri și la alimentele care îți plac,...

    Prăjitura cu ananas pe care o poate face în două minute chiar și copilul tău
    Prăjitura cu ananas pe care o poate face în două minute chiar și copilul tău

    Mami, vreau ceva dulce! Iată replica pe care orice mamă încearcă să o evite. Însă nu este neapărat necesar ca replica aceasta să îți dea viața peste cap și nici...

    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea
    Nu arunca apa în care au fiert cartofii! Iată ce poți face cu ea

    Tu ce faci, de obicei, cu apa în care au fiert cartofii? O arunci sau o păstrezi? „Dar de ce aș păstra-o?”, probabil te întrebi acum. Ei bine, există o mulțime...

    6 măști pentru păr gras pe care le poți face acasă
    6 măști pentru păr gras pe care le poți face acasă

    Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să vezi că părul tău s-a îngrășat în mai puțin de 24 de ore de la spălare. De exemplu, expunerea la umezeală și...

    Atenție! Poți să ai lactație chiar dacă nu ești însărcinată sau nu ai născut un copil
    Atenție! Poți să ai lactație chiar dacă nu ești însărcinată sau nu ai născut un copil

    Orice secreție mamelonară trebuie să te pună în gardă. În unele cazuri, nu este exclus ca secreția să fie lăptoasă, având aspect similar laptelui matern....

    Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești
    Cele mai mari 5 frici ale proaspeților părinți. Ce poți face să le depășești

    Atunci când urmează să devii părinte, treci prin tot felul de stări și emoții. Printre extaz, uimire și bucurie, apare și teama de a nu fi un părinte suficient de bun....

    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?
    Când poți introduce în alimentația bebelușului „finger food”, bastonașe de mâncare care încap în mânuță și ce poți oferi în funcție de vârstă?

    Să începi să îi oferi bebelușului „finger food” reprezintă o modalitate simplă și eficientă totodată de a-l familiariza cu mișcările coordonate și de a-l...

    © 2024 Qbebe