Descoperă universul Elcokids, cu jucării premium pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor

Descoperă universul Elcokids, cu jucării premium pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor

Andreea Constantin

Elcokids vine în ajutorul părinților, oferindu-le acestora jucării premium pentru un univers magic și plin de culoare, care să ajute la dezvoltarea armonioasă a celor mici într-un mod atât educativ, cât și distractiv. Elena Stanciu, CEO al Elcokids, te invită să descoperi povestea ce stă în spatele afacerii dezvoltate cu drag pentru copii!

Cum a pornit povestea Elcokids?

Având în spate o experiență în domeniul antreprenoriatului de peste 14 ani, am observat lipsa jucăriilor premium pe piața din România. Din acest motiv, ne-am dorit să aducem produse calitative, de care să se bucure cât mai mulți copii. Astfel, în 2018 am lansat magazinul online Elcokids – un început destul de timid, cu aproape 200 de produse în portofoliu. La bază au stat păpușile premium Llorens, produse în Spania, și tot acestea au fost și primul brand distribuit la nivel național când, din 2019, am început oficial distribuția pe piața din România. Încă din primele luni am simțit potențialul imens asociat acestui business, iar acest lucru ne-a convins și motivat să continuăm pe acest drum. În prezent, după 5 ani de activitate, portofoliul nostru cuprinde peste 5.000 de produse și suntem importatori și distribuitori oficiali în România pentru brandurile Llorens, Kaloo, Le Toy Van, Janod, Lilliputiens și Rockit.

Cum se deosebesc jucăriile premium Elcokids de alte jucării de pe piață?

Prin intermediul Elcokids, noi aducem pe piața din România produse deosebite, de calitate superioară, de la producători internaționali de renume care dețin numeroase certificări și premii internaționale, acordate pentru aspecte legate design, calitate și siguranță, care corespund celor mai înalte standarde. Brandurile distribuite descriu, desigur, foarte bine și valorile ce stau la baza poveștii și evoluției Elcokids: integritatea, calitatea și profesionalismul în domeniul jucăriilor premium. Astfel, jucăriile premium transformă jocul într-o experiență specială, creativă și educațională, dar și distractivă și, în același timp, sigură, toate acestea contribuind la crearea cadrului perfect pentru o dezvoltare armonioasă a celor mici prin joacă.

De ce este important ca părinții să investească în jucării premium?

Obiectivul echipei Elcokids este acela de a crea o piață care să le ofere părinților posibilitatea de a alege jucăria potrivită pentru copilul lor. Aceasta trebuie să fie, în primul rând potrivită vârstei și nevoilor copilului, să ofere siguranță în timpul jocului și să nu se strice de la prima utilizare. Jucăriile premium pot fi oferite ulterior fraților sau verișorilor mai mici, devenind astfel moșteniri între generații. Nu în ultimul rând, un produs de calitate este tot timpul apreciat, oferit și recomandat mai departe cu drag, iar clienții noștri ne susțin continuu în demersul nostru de a promova jocul care să asigure dezvoltarea optimă și în siguranță a copilului.

Cum se bifează aspectele de siguranță cu jucăriile oferite de Elcokids?

Prin alegerea brandurilor în care avem încredere și cu care împărtășim aceleași valori, avem grijă ca furnizorii nostri să fie certificați și recunoscuți pentru siguranța produselor fabricate, pe care noi le oferim mai departe părinților. Brandurile Llorens, Kaloo, Janod, Le Toy Van, Lilliputiens și Rockit se mândresc cu jucării recunoscute la nivel global pentru aspecte legate de siguranță, design și calitate. Marea majoritate a jucăriilor premium sunt lucrate manual și fabricare din lemn sau țesături organice și pictate/colorate cu vopsea pe bază de apă. 

 fetita fericita

Ce aspecte fac ca jucăriile premium oferite de Elcokids să fie ecologice?

Marea majoritate a jucăriilor premium distribuite de Elcokids sunt fabricate din lemn sau țesături și pictate cu vopsea pe bază de apă și materiale organice, 90% dintre acestea fiind lucrate manual. Păpușile Llorens, de exemplu, sunt realizate în întregime la Onil, Alicante (Spania) și lucrate 100% manual, iar țesăturile utilizate pentru acestea sunt realizate de branduri de îmbrăcăminte cu renume, speciale pentru copii. De asemenea, utilizarea plasticului în fabricarea jucăriilor premium este redusă la minimum.

Iar în ceea ce privește dezvoltarea gândirii și a simțurilor – de la ce vârstă trebuie să înceapă părinții să acorde atenție acestui aspect?

Încă de la naștere! Deși alegerea unei jucării poate părea un lucru banal pentru mulți părinți, studiile arată că oferind celor mici jucăria potrivită pentru vârsta lor, le asigurăm climatul perfect pentru creștere și învățare, acestea jucând un rol esențial în etapele de creștere. Jocul este unul dintre cele mai importante resurse educaționale, iar rolul acestei activități este de a susține dezvoltarea copilului atât în plan cognitiv, cât și social, fizic și emoțional.

De exemplu, în primele luni de viață, activități precum împinsul, trasul sau apucatul sunt jocuri care susțin dezvoltarea motrică, acestea manifestându-se ca reacții care vin în mod natural,  fiind „declanșate” de curiozitatea bebelușilor. Iar în privința jucăriilor din material textil, diferitele texturi ale materialelor contribuie la dezvoltarea limbajului, promovând crearea conexiunilor neuronale în creier, necesare pentru a susține debutul vorbirii.

Care sunt aspectele cheie de care trebuie să țină cont părinții când aleg o jucărie pentru copilul lor?

Părinții trebuie să pornească de la următoarea idee: jocul nu trebuie să se bazeze doar pe mișcare și exerciții, ci și pe activități care să stimuleze imaginația și creativitatea. Dacă sunt alese corect și folosite ulterior în mod adecvat, jucăriile pot fi instrumente excelente care să îi ajute pe copii să învețe și să se dezvolte. De exemplu, jucăriile educaționale pentru copiii mici și preșcolari trebuie să le permită acestora să „preia controlul” în activitatea de joacă într-un mod independent. Acestea nu trebuie să „facă” ele ceva în mod clar, de la sine, ci să le ofere copiilor libertatea de a se juca cât mai creativ, în vederea dezvoltării gândirii și imaginației.

Universul Elcokids este plin de culori – ce trebuie să știe părinții despre rolul culorilor în dezvoltarea celor mici?

Este important să înțelegem faptul că dezvoltarea copiilor este influențată de mai mulți factori, printre care și culorile, care pot fi utilizate în mod eficient, dar și distractiv, în cadrul activităților educative și creative. Pe scurt, culorile au un rol semnificativ în dezvoltarea copiilor mici în mai multe moduri:

- dezvoltare cognitivă: copiii învață să recunoască și să numească culorile, dezvoltând abilitățile de percepție vizuală și de asociere; învățarea culorilor ajută la ordonarea și clasificarea obiectelor și informațiilor; culorile stimulează creativitatea și abilitățile artistice ale copiilor;

- dezvoltare emoțională: culorile pot influența starea de spirit a copiilor, având efecte asupra emoțiilor lor, iar copiii învață să asocieze culorile cu diverse emoții;

- dezvoltare socială: culorile sunt folosite pentru a comunica și a transmite mesaje în societate, iar învățarea culorilor contribuie la conștiința socială a copiilor și la identificarea grupurilor și apartenența lor.

În încheiere, ne puteți spune unde vedeți Elcokids peste 5 ani?

Viitorul este tot mai incert și plin de provocări. Dacă acum ceva vreme vorbeam de COVID, izolare, munca de acasă, în prezent suntem îngrijorați de războaie și crize economice. Cum vor afecta toate aceste evenimente Elcokids? Nu avem de unde ști, dar cu siguranță bucuria jocului, zâmbetele micuților și inocența dezvoltării prin joacă vor răzbate orice obstacole. Ne dorim să oferim în continuare experiențe de joacă sigure, pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă a copiilor, și sperăm ca, în următorii ani, jucăriile noastre să se regăseacă în toate magazinele fizice și online de jucării premium din România.

Articolul urmator
Avertismentul Protecției Consumatorilor pentru părinți de Moș Nicolae: „Achiziţionați jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate"
Avertismentul Protecției Consumatorilor pentru părinți de Moș Nicolae: „Achiziţionați jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Universul meu, copila mea scumpă, ne lipsești enorm! Erai a mea, erai fetița mea iubită...
    Universul meu, copila mea scumpă, ne lipsești enorm! Erai a mea, erai fetița mea iubită...

    Nici nu știu cum sa încep sa scriu sau cum sa descriu ce simt...

    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă
    Rețeta fericirii: 8 sfaturi prețioase pentru o viață armonioasă

    Răspunsul la întrebarea ”Ce este fericirea?” este, probabil, unul dintre cele mai căutate din toate timpurile. Conceptul fericirii a fost studiat pentru prima dată acum...

    Un studiu din Australia arată că tot mai mulți copii au întârziere în dezvoltare
    Un studiu din Australia arată că tot mai mulți copii au întârziere în dezvoltare

    Dezvoltarea copilului este un subiect care ne preocupă acum, poate mai mult decât niciodată. În acest context, un studiu recent realizat în Australia arată că numărul...

    De ce se plictisesc copiii atât de repede de jucării? Părerea specialistului
    De ce se plictisesc copiii atât de repede de jucării? Părerea specialistului

    Ai observat și tu cât de repede se plictisește micuțul tău de jucării, nu-i așa? Pare că mereu trebuie să cumperi altele, cu care se joacă puțin și apoi le lasă deoparte....

    6 semne de autism la fete pe care specialiștii nu le descoperă imediat
    6 semne de autism la fete pe care specialiștii nu le descoperă imediat

    Atunci când vine vorba despre autism, nici un copil nu e la fel cu alt copil. Uite 6 semne subtile, mai puțin cunoscute, care apar în cazul autismului la fete. Acestea ne sunt...

    I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum
    I-am cumpărat fetiței mele de 3 ani doar 4 jucării de când s-a născut. Iată de ce și cum

    Cunoscând pagubele pe care consumerismul le aduce mediului, am decis că îmi doresc să am un stil de viață minimalist când vine vorba de jucăriile fiicei mele. Decizia...

    Bona mi-a convins copiii ca ea este mama lor. Iar eu sunt doar cea care aduce bani și le ia mancare și jucării
    Bona mi-a convins copiii ca ea este mama lor. Iar eu sunt doar cea care aduce bani și le ia mancare și jucării

    Coșmarul unei mame a început când a primit o nouă bonă pentru copiii ei. Bona i-a convins pe copiii ei că ea este mama lor adevărată, și a făcut-o atât de bine...

    Am băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii, iar acum copilul meu are întârziere în dezvoltare. Nu a meritat
    Am băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii, iar acum copilul meu are întârziere în dezvoltare. Nu a meritat

    O femeie care a născut un copil cu întârziere în dezvoltare, mărturisește că a băut câteva pahare de vin în timpul sarcinii. Deși nu se știe cauza pentru...

    © 2024 Qbebe