Funnyby

Cât de toxică este zodia ta? Ai curaj să afli?

Cât de toxică este zodia ta? Ai curaj să afli?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fără să îți dai seama, în preajma ta se pot afla numeroase persoane toxice. Fie că este vorba despre unele care vor să fie mereu în centrul atenției, care vor să aibă mereu dreptate, fie că este vorba despre cele care vor să facă o dramă din orice sau care sunt mereu suspicioase, acestea îți pot crea multe neplăceri când te aștepți mai puțin. Așa cum se întâmplă pentru numeroase aspecte ale vieții, zodia sub care te-ai născut va spune și dacă ești o persoană toxică sau nu. 

Scorpionul

Adesea, despre Scorpion se spune că este zodia cea mai toxică. Pe de o parte, poate fi invidios și răzbunător, își dorește să fie mereu pe primul loc și în aceste condiții va fi gata de orice pentru a-și atinge scopul. Cu atât mai mult cu cât consideră că lui i se cuvenea să fie primul, un Scorpion nu se va lăsa până când nu se va răzbuna așa cum va crede el. 

Pe de altă parte, are probleme în a avea încredere în cineva. Acest fapt are consecințe dintre cele mai neplăcute în special într-o relație romantică. Mereu suspicios, Scorpionul nu va ezita să „se joace” și cu mintea persoanei de lângă el și, chiar dacă se va crea iluzia că a iertat, de fapt își va plănui răzbunarea până în cel mai mic detaliu. De altfel, nu trebuie să fii convinsă că un Scorpion a trecut peste neînțelegerile dintre voi decât abia după ce a trecut mult timp și nu te-a făcut să suferi în vreun fel. Știe să te manipuleze și poate să devină crud în unele situații. 

reprezentare-grafica-moderna-a-zodiei-Scorpion 

Leul

Despre Leu se știe faptul că vrea să strălucească, să se evidențieze în orice situație. Se întâmplă așa întrucât este foarte orgolios și nu acceptă să stea în umbră. Tocmai acest orgoliu este cel responsabil de latura sa toxică. Datorită inteligenței sale, va putea să găsească ușor „punctele mai slabe” ale celor pe care-i vede ca fiind rivalii săi, așteptând răbdător până când va găsi momentul în care va crede că va putea „lovi” din plin. 

Când sunt într-o relație romantică, Leii au și tendința de a crea senzația că ei sunt „victimele”, că sunt neglijați și acuză persoana iubită că nu are ochi doar pentru ei. Se întâmplă așa întrucât, în realitate, de cele mai multe ori, Leul se simte nesigur și vrea să aibă mereu pe lângă el pe cineva care să-i confirme calitățile, să-l determine să se simtă tot timpul în centrul atenției.

Berbecul

Deși Berbecii sunt admirați pentru îndrăzneala lor, pentru ambiție și pentru tenacitate, nu sunt puține situațiile în care aceste virtuți îi vor determina să se transforme într-o zodie toxică. Spre exemplu, când se simt amenințați, când simt că există cineva care va obține un anumit câștig în locul lor, devin geloși, impulsivi și nu vor sta prea mult pe gânduri până când vor începe să acționeze pentru a îndepărta persoana respectivă, în momente în care aceasta nici nu s-ar aștepta. 

Odată ce este implicat într-o relație romantică, un Berbec va simți nevoia să facă pe șeful, să-și impună punctul de vedere fără a ține cont și de cel/de cea de lângă el. Își va dori să fie doar el în centrul atenției, va fi dominat de gelozie și nu este gata să-i dăruiască persoanei din preajma atât de multă atenție pe cât așteaptă el din partea acesteia. 

Capricornul

Unul dintre principalele semne care dovedește faptul că și Capricornul face parte dintre zodiile cele mai toxice este acesta: întrucât este foarte inteligent și în privința relațiilor, nu își va dezvălui cu ușurință secretele dar, în schimb, va fi capabil să le folosească pe ale tale în defavoarea ta. De asemenea, tendința unui Capricorn este să-și dezvăluie adevărata sa față doar în preajma celor apropiați, iar când se află în public să pară cu totul altfel decât este. 

De la un Capricorn nu ar trebui să aștepți iertarea, întrucât îi este foarte greu să treacă peste lucrurile care nu îi convin și va dura mult până când va reuși să ierte. Nu se întâmplă însă mereu așa, în unele situații preferând mai degrabă să iasă dintr-o relație decât să fie tolerant, să accepte greșelile celuilalt, să-și deschidă inima, întrucât este foarte pretențios în privința relațiilor.  

Fecioara

Întrucât sunt foarte perfecționiste și ambițioase, Fecioarele își pot dezvălui latura toxică odată ce sesizează că lucrurile nu le-au ieșit așa cum ar fi vrut. Foarte încăpățânate, au propria viziune asupra lucrurilor și nu sunt dispuse să renunțe la ea, încercând permanent să demonstreze că de fapt ele au dreptate. Din acest motiv au tendința de a critica mult, de a veni cu comentarii negative și de a fi veșnic nemulțumite de ceea ce fac anumite persoane din jurul lor.

Pentru că sunt atât de perfecționiste, Fecioarele devin obsedate să dețină controlul și uneori sinceritatea lor devine brutală. Nu ar vrea să se întâmple așa, nu procedează în acest mod pentru că nu țin la o persoană, ci pentru că au standarde foarte ridicate.

reprezentare-grafica-moderna-a-zodiei-Fecioara

Racul

Racii sunt vestiți pentru sensibilitatea lor, pentru grija pe care o au pentru cei din jur, pentru dorința de a-i face fericiți pe cei dragi. Cu toate acestea, nu se poate spune că nu au și ei o latură întunecată. De pildă, se pricep de minune să manipuleze din punct de vedere emoțional, în special când este vorba despre o relație romantică. Racii ar vrea să fie tot timpul în centrul atenției și se supără foarte ușor, fără a avea un motiv întemeiat, ceea ce este frustrant pentru partenerul de viață.  

Tot în cadrul unei relații romantice se vede și această latură toxică a personalității unui Rac: tendința de a cicăli, de a se concentra mai degrabă asupra a ceea nu face persoana de lângă el, în ciuda faptului că știe că anumite lucruri nu mai pot fi schimbate. 

Gemenii

Această zodie se numără printre cele care pot fi toxice întrucât nu știe niciodată clar ceea ce vrea de la viață și îi este adesea lene să rezolve problemele. În cazul în care vor lua în final decizia de a găsi soluții, Gemenii vor fi mai degrabă superficiali și vor tinde spre ceea ce este cel mai simplu de făcut. 

Ceea ce îi mai determină pe Gemeni să aibă și o latură întunecată este că știu cum să provoace un conflict, o ceartă. Nu este deloc simplu să-ți dai seama ce i-a supărat, în condițiile în care obișnuiesc să îți spună că totul este în regulă. Nu este cazul să te bazezi pe ceea ce ți s-a spus, o persoană ce face parte din această zodie îți va trimite pe neașteptate un mesaj în care îți va aduce fel de fel de reproșuri. 

Taurul

Este o zodie care este adepta stabilității, dar nu înseamnă că nu are și o latură mai toxică a personalității. De pildă, îi place să dețină mereu controlul într-o relație, așa că va controla fiecare mișcare a partenerului de viață, ceea ce va crea frustrări. Taurul este și foarte gelos și, chiar dacă îi place să evite confruntările, trebuie să ai mare grijă să nu-l iriți cu ceva, întrucât atunci va avea o răbufnire greu de gestionat.

Faptul că își dorește să aibă parte mereu de confort, de o viață liniștită, va transforma un Taur într-o persoană foarte materialistă și posesivă. Întrucât se va întâmpla așa, va putea avea tendința de a fi extrem de ambițios, de a munci prea mult, ceea ce îi poate crea inclusiv probleme de sănătate și tensiuni în relația cu cei dragi. 

Săgetătorul

În general, Săgetătorii sunt căutați de ceilalți pentru că sunt prietenoși, optimiști, pentru că le plac aventurile și pentru că sunt dornici de comunicare. Întrucât țin mult la independența lor, nu țin neapărat să atingă perfecțiunea, nu vor să intre în competiție cu nimeni, ci vor să aibă la îndemână ceea ce le stârnește interesul.

Dar dacă vor simți că nu mai sunt în centrul atenției, că nu mai sunt lăudați, Săgetătorii vor începe să-și arate și latura mai toxică a personalității. Nu vor ezita să se „antreneze” într-o ceartă, vor deveni înflăcărați și vor adresa vorbe care vor răni. 

Vărsătorul

Dacă te întrebi cât de toxică este zodia Vărsător, trebuie să știi următorul lucru: un Vărsător nu este toxic în ceea ce-i privește pe ceilalți, ci este mai degrabă pentru el însuși. Astfel, fiind foarte preocupat să rezolve probleme în scopul de a-și aduce și el contribuția ca lumea să devină un loc mai bun, nu își ocupă timpul comentând la adresa altora. Răzbunarea nu este ceva ce îi face plăcere, considerând că așa ar irosi timpul și, chiar dacă își dă seama că a fost trădat, preferă să evite persoanele respective, pur și simplu nu le mai vrea în viața lui.

Cât privește și latura sa ce tinde să fie toxică, aceasta se referă la faptul că un Vărsător este pesimist, absent și nerăbdător. Nu este exclus să încerce să-și suprime sentimentele, ceea ce îi poate crea probleme. 

Balanța

O zodie guvernată de Venus, ce tinde spre echilibru, spre armonie, o Balanță nu este dornică de răzbunare ci, dimpotrivă, își dorește să-i determine pe cei care-i sunt în preajmă să se simtă cât mai bine. Ține mult la corectitudine, iar când simte că este trădată va alunga persoana respectivă din viața sa, dar în final o va ierta întrucât știe că așa se își va elibera sufletul.

Nu se poate afirma că Balanțele au și o latură toxică, dar indecizia de care au tendința să dea dovadă îi poate îndepărta cumva pe ceilalți de ele. Așa se va întâmpla în special în cazul în care vor întâlni persoane care nu-i suportă pe cei care iau cu dificultate decizii.

reprezentare-grafica-moderna-a-zodiei-Balanta

Peștii

Când te întrebi cât de toxică este o anumită zodie, nu trebuie să iei în calcul Peștii. Având o fire sensibilă, fiind empatici și mereu atenți la nevoile celorlalți, nu ajung să-și dezvolte latura toxică. Adesea sunt gata de sacrificii pentru binele altora, punând nevoile lor deasupra propriilor nevoi, fiind generoși și luând apărarea ori de câte ori pot.

Cu toate acestea, vor avea de suferit când se lasă copleșiți de pesimism și nu reușesc să se mobilizeze suficient pentru a depăși un moment de criză sau când se lasă prea purtați de propria imaginație pentru a mai depune și eforturi concrete în vederea împlinirii unor obiective.

Surse: herway.net, johnjayandrich.iheart.com, pinkvilla.com, timesofindia.indiatimes.com, zodiacshine.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Iată ce cred oamenii despre tine, în funcție de zodia ta. Ai curaj să afli?
Iată ce cred oamenii despre tine, în funcție de zodia ta. Ai curaj să afli?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O fetiță de 8 ani cu alopecie este dovada clară de curaj! Și-a pierdut părul, dar și-a păstrat încrederea în ea
  O fetiță de 8 ani cu alopecie este dovada clară de curaj! Și-a pierdut părul, dar și-a păstrat încrederea în ea

  O fetiță de 8 ani dă dovadă de curaj și încredere în sine după ce și-a pierdut părul din cauza alopeciei areata, o condiție care afectează aproximativ 1 din 1000 de...

  Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică
  Cum recunoști o relație toxică între mamă și fiică

  Într-o relație sănătoasă, atât mama, cât și fiica, se simt întotdeauna în largul lor, sunt dispuse să-și deschidă inima, se înțeleg una pe alta...

  O poveste despre curaj și iubire: Călătoria extraordinară a unei familii cu cvadrupleți
  O poveste despre curaj și iubire: Călătoria extraordinară a unei familii cu cvadrupleți

  Chance, Cheston, Chesley May și Chatham sunt cvadrupleți și au venit pe lume în luna iulie a anului trecut. Cele două seturi de gemeni identici - două fetițe și doi băieți -...

  „Am stat într-o căsnicie toxică, manipulată de părinți, de teamă că voi ajunge rușinea familiei”
  „Am stat într-o căsnicie toxică, manipulată de părinți, de teamă că voi ajunge rușinea familiei”

  „Aveam 19 ani și mă îndrăgostisem, într-atât de tare încât la 20 deja eram mamă. Părinții noștri nu au fost niciodată de acord cu relația, iar...

  „Sunt toxică pentru băieții mei! Nu am crezut o secundă că o să devin genul acesta de mamă...”
  „Sunt toxică pentru băieții mei! Nu am crezut o secundă că o să devin genul acesta de mamă...”

  O mamă a patru copii recunoaște vădit că își iubește mezinul mai mult decât pe surorile lui. Femeia nu este străină de comportamentul de mamă „toxică” și...

  Două fetițe din Iași au ajuns în stare critică la spital după ce mama lor le-a spălat cu o substanță extrem de toxică
  Două fetițe din Iași au ajuns în stare critică la spital după ce mama lor le-a spălat cu o substanță extrem de toxică

  Doi copii din Iași sunt internați în stare gravă la spital, după ce mama lor a i-a spălat cu un insecticid pentru a scăpa de păduchi. Din păcate, este unul din numeroasele...

  Apa plată și minerală din comerț pot declanșa probleme grave de sănătate! Conțin o substanță toxică
  Apa plată și minerală din comerț pot declanșa probleme grave de sănătate! Conțin o substanță toxică

  Conform specialiștilor, apa plată și minerală pot provoca probleme grave de sănătate dacă nu este depozitată corespunzător. Există riscul să provoace chiar cancer, din cauza...

  Vaccinul antitetanos la copii: când este indicat și cât este valabil
  Vaccinul antitetanos la copii: când este indicat și cât este valabil

  Vaccinul antitetanos este utilizat pentru a preveni infecția cu bacteria Clostridium tetani, responsabilă de apariția tetanosului, o boală gravă, de natură infecțioasă. În...

  © 2024 Qbebe