Funnyby

Ce zeitate ești în funcție de zodie

Ce zeitate ești în funcție de zodie

Bianca Geica - Redactor Senior

Astrologia este plină de componente mitologice. Constelațiile în sine sunt figuri din mitologia antică. Multe dintre ele reprezintă zeități cărora Zeus le-a oferit locuri pe cer la sfârșitul vieții lor muritoare. Planetele și asteroizii poartă, de asemenea, numele unor ființe mitologice, dacă te gândești mai bine.

Adevărul este că zeitățile din mitologia greacă au puteri extraordinare, dar și defecte care se suprapun cu trăsăturile dominante ale celor 12 semne zodiacale.

Ce zeitate te reprezintă în funcție de zodie

Fiecare semn zodiacal are o poveste în spate. Află ce zeitate ești în funcție de zodie!

ilustratie cu zeita Demetra, zeița agriculturii

Berbec: Ares, Zeul Războiului

În mitologia greacă, Ares este fiul celor mai puternici zei de pe Muntele Olimplui - Zeus și Hera și reprezintă aspectul fizic, violent și neîmblânzit al războiului, întruchipând bravura și puterea fizică. Ares își datorează numele firii sale bărbătești și vitejiei, precum și felului său neînduplecat de a fi.

Trăsăturile acestui zeu se aseamănă cu cele ale Berbecului, care este neîmblânzit și pune foarte multă pasiune în tot ceea ce face. Acești nativi sunt atrași de acțiune, au multă energie, o intuiție puternică și o voință de fier. Le place să domine, au nevoie de independență și au oroare de tot ce înseamnă rutină și monotonie.

Taur: Afrodita, zeița iubirii și a frumuseții

Afrodita este în mitologia greacă zeița frumuseții și a iubirii. În mitologia romană îi corespunde zeița Venus. Potrivit legendei, Afrodita s-a născut în Cipru. „Stâncile Afroditei” se găsesc pe țărmul sudic al insulei, pe locul unde - potrivit mitologiei grecești - a căzut în apă mării înspumate organul genital al zeului Uranus, amputat de fiul său, Cronos. Aici s-ar fi născut, din valurile mării învolburate, zeița dragostei Afrodita/ Venus.

Citește și: Fiecare zodie are o zi norocoasă a săptămânii! Află care este a ta

Taurul este o zodie feminină de pământ guvernată de Venus, planeta iubirii, a frumuseții și a plăcerii. Nu este o coincidență faptul că acești nativi sunt fermecători, pasionali și extrem de afectuoși. Au un simt estetic foarte bine dezvoltate și sunt atenți la detalii, însă sunt și foarte geloși, posesivi și autoritari. Iubesc să se răsfețe și să îi răsfețe și pe cei din jur și nu își refuză niciun capriciu.

Gemeni: Atena, zeița înțelepciunii 

Atena era una dintre cele mai mari divinități ale mitologiei grecești, zeița înțelepciunii. Ea personifică forța moștenită de la Zeus, îmbinată cu înțelepciunea și prudența lui Metis. Atena era socotită protectoarea artelor frumoase, a meșteșugurilor, a literaturii și a agriculturii, a oricărei acțiuni care presupunea ingeniozitate și spirit de inițiativă. Ea patrona viața socială și cea statală, era sfătuitoarea grecilor adunați în areopag și apărătoarea lor în războaie. Numele ei se poate trage din „inteligență divină”

La fel ca Gemenii, zeița Atena era considerată un „cameleon intelectual”. Acești nativi sunt creativi, extrem de inteligenți și se pot adapta foarte ușor la orice mediu. Au un umor inteligent și subtil, talent oratoric și încearcă în permanentă să își depășească propriile limite. Sunt interesați de carieră mai mult decât de gospodărie.

Rac: Artemis, zeița Lunii și a sălbăticiei

Fiica lui Zeus, Artemis este zeița lunii, a vânătorii și a virginității. Ea este protectoarea copiilor mici și vindecătoarea femeilor, fiind reprezentată ca o vânătoare care poartă un arc și săgeți.

Racii sunt cei mai vulnerabili din tot zodiacul. Sunt romantici, emotivi, devotați, dar și extrem de prudenți. Au o abilitate excelență de a comunica cu cei mici, motiv pentru care i se potrivesc profesiile legate de creșterea și educarea copiilor. Unii dintre cei născuți sub acest semn zodiacal sunt binecuvântați cu abilități de vindecare pe care le-au moștenit de la strămoșii lor.

Leu: Apollo, zeul soarelui și al luminii

Apollo este zeul soarelui, al luminii, al muzicii, al poeziei și al cunoașterii. Mitologia spune că Apollo era cunoscut pentru faptul că distrăgea Olimpul cu melodii cântate la lira să de aur. Leul este animatorul zodiacului, la fel ca Apollo. Guvernat de soare, cei născuți sub acest semn sunt calzi, iubitori și carismatici. Coincidență? Cu siguranță nu.

Fecioară: Demetra, zeița recoltei și a fertilității pământului

Demetra este zeița recoltei și a fertilității pământului. Tradițiile antice spun că ea a dezvăluit întreaga omenire artă de a cultivă și de a folosi porumbul. În mitologie. Demetra era reprezentată purtând o coroniță făcută din spice de porumb, toate acestea fiind foarte asemănătoare cu cele ale Fecioarei.

Zeița Demetra este o reprezentare pură a fertilității și a recoltei. Fecioara este, de asemenea, semnul zodiacal al sănătății și al hranei.

Balanță: Hera, zeița protectoare a căsniciei, a căminului și a femeilor măritate

Regina zeilor Olimpului, Hera este cunoscută ca zeița zeița protectoare a căsniciei, a căminului și a femeilor măritate, precum și regina zeilor și a oamenilor. Având ca simbol sceptrul, semn de conducere dar nu și de putere, Hera este adesea înfățișată ca o soție geloasă și nesăbuit de violentă, care este ușor de jignit și nu pregetă să se răzbune crunt pentru toate infidelitățile săvârșite de soțul ei, Zeus.

Citește și: Care este îngerul tău păzitor în funcție de zodie

La fel ca Balanța, zeița Hera este o reprezentare a justiției și a relațiilor. Cei născuți sub acest semn tind să fie atrăgători, deoarece sunt, de asemenea, guvernați de Venus, planetă iubirii și a frumuseții. Balanța este, de asemenea, semnul zodiacal care guvernează căsătoria și parteneriatul.

Scorpion: Kali, zeița morții și a sexualității

Kali este una dintre cele mai complexe zeițe din religia hindusă. Ea este cunoscută ca zeița morții și a sexualității, deoarece aduce transformarea ego-ului cuiva, ceea ce se potrivește bine cu Scorpionul, semnul zodiacal al creației și al distrugerii.

Scorpionii sunt adepți ai renunțării și ai eliberării. Nativii acestui semn sunt foarte înțelepți, curajoși și puternici, au o încredere de sine uimitoare. Pe de altă parte, pot deveni agresivi, necruțători și răzbunători în caz de trădare.

Săgetător: Zeus, zeul cerului și fulgerelor

Zeus este zeul cerului și fulgerelor în mitologia greacă, numit și regele zeilor. Unii spun că îi demască pe mincinoși, deoarece era păstrătorul jurămintelor. Zodia Săgetătorului este guvernată de Jupiter, planetă adevărului și a abundenței. Săgeata lui Zeus este echivalentă cu arcașul Săgetătorului. Jupiter este, de asemenea, planetă expansiunii; tot ceea ce atinge Jupiter devine inevitabil măreț. Este logic ca zeul care corespunde Săgetătorului să fie cel mai impunător dintre toți.

Capricorn: Persefona, zeița lumii morților, vegetației și a fertilității

Zeița Persefona este adesea reprezentată ca o zeiță tânără care ține în mână cereale și o torță în flăcări. Persefona era considerată o zeiță a naturii iar, împreună cu mama sa, Demetra, îngloba o figură centrală în cultul misterelor din Eleusis.

Capricornii sunt foarte disciplinați când vine vorba de muncă, sunt foarte exigenți și au o putere de muncă incredibili. Se adaptează imediat la orice mediu și au puterea de a îndeplini la un nivel excelent diverse activități. Orice profesie potrivită pentru un bărbat este potrivită și pentru femeile născute sub semnul Capricorunului, întrucât impun respect și autoritate.

Vărsător: Prometeu, zeul focului și al oamenilor

Prometeu este unul dintre titani, fiul lui Iapet și al Clymenei, care a furat de la zei focul, pentru a-l oferi oamenilor.

La fel ca și Vărsătorul, zeul Prometeu a fost oarecum un rebel și un vizionar. Abilitățile sale și haosul sunt, de asemenea, similare cu planeta guvernatoare a Vărsătorului, Uranus. Vărsătorul este un revoluționar și un semn zodiacal care este centrat și el pe gândirea progresistă și futuristă.

Pești: Iștar, zeița dragostei, a războiului și fertilității

Iștar este zeița asiro-babiloniană a dragostei, a războiului și fertilității, regina cerurilor, era o zeiță blândă și puternică, milostivă în fața durerii, care desfăcea de efectele vrăjilor, vindecă boli, aducea iertarea de vină și păcate. Iștar era mai presus de toate asociată cu sexualitatea, la fel și cei născuți sub semnul Peștilor.

Zodia Pești este numită deseori, de altfel, „infernul zodiacului”, asta pentru că este caracterizată de sentimente schimbătoare și puternice. Acești nativi au capacitatea de a manevră sentimentele celor din jur.

Citește și: Sufletele-pereche din zodiac! S-au născut să fie împreună pe viață

 • Surse: elitedaily.com, wikipedia.org
 • Sursă foto principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Ce rasă de câine ești în funcție de zodia ta
Ce rasă de câine ești în funcție de zodia ta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei
  „Dacă ești însărcinată, nu înseamnă că ești scutită de la treburile casnice.” Răspunsul soției la afirmația soțului ei

  Cele nouă luni de sarcină vin la pachet cu o mulțime de provocări pentru multe cupluri. În timp ce unele relații se consolidează în această perioadă, pentru alte cupluri,...

  8 semne că ești un milenial ... geriatric. Primul: ești născut în anii 80
  8 semne că ești un milenial ... geriatric. Primul: ești născut în anii 80

  Dacă ești născut în anii 80 te învârți în jurul vârstei de 40 de ani. Și nu te gândești încă să folosești cuvântul...

  Medicul mi-a scăpat în cap bebelușul, care s-a născut fără viață. „Ești tânără! O să mai faci copii! Ești bine."
  Medicul mi-a scăpat în cap bebelușul, care s-a născut fără viață. „Ești tânără! O să mai faci copii! Ești bine."

  O poveste de viață cutremurătoare a unui cuplu tânăr, la început de drum și de relație, care și-au pierdut fiul la 21 de săptămâni de sarcină din cauza unei...

  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie
  Iubește-te pe tine, în primul rând, chiar dacă ești mamă. Adu-ți aminte că ești, în primul rând, femeie

  Viața de mamă nu vine doar cu bucurii enorme, ci și cu provocări la care nici nu te-ai fi gândit vreodată. În aceste condiții, te vei simți adesea copleșită, centrul...

  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut
  Tipul de persoană pe care îl atragi în viața ta, în funcție de ordinea în care te-ai născut

  În anumite situații, ai senzația că îți cunoști dintotdeauna partenerul și nu reușești să-ți explici de ce a fost atât de atras de tine. Te-ai gândit...

  Alocațiile copiilor se vor da în funcție de veniturile părinților
  Alocațiile copiilor se vor da în funcție de veniturile părinților

  Alocațiile pentru copii s-ar putea acorda în funcție de veniturile părinților, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în cadrul şedinţei coaliţiei guvernamentale de...

  Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii
  Ce tip de mamă poți fi, în funcție de luna nașterii

  Fie că ești tot timpul cu ochii pe copilul tău pentru a te asigura că-l disciplinezi, fie că îl urmărești clipă de clipă pentru a-l știi în siguranță, fie că preferi...

  © 2024 Qbebe