Funnyby

Ce zodie este cea mai bună prietenă a ta! BFFs forever!

Ce zodie este cea mai bună prietenă a ta! BFFs forever!

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Compatibilitatea dintre zodii nu influențează doar relațiile romantice, având un impact semnificativ și asupra altor tipuri de relații. Relațiile de prietenie nu fac excepție, în funcție de compatibilitatea existentă între zodii putându-se lega prietenii frumoase, strânse, care pot dura o viață. Vei fi surprinsă când vei vedea care pot fi cele mai bune prietene ale fiecărei zodii!

Pentru Berbec

Dacă te-ai născut sub această zodie, cea mai bună prietenă a ta trebuie să fie printre zodiile care împărtășesc dorința ta de a avea parte de aventură, de a fi înconjurată de energie, de acțiune, de distracție și, de ce nu, de a încerca să nu te supui regulilor. În aceste condiții, nu îți va strica să ai, printre prietenii tăi, un reprezentant al zodiei Leu sau un Săgetător. Oricare dintre aceste zodii pot satisface dorința unui Berbec de a se simți bine, de a cunoaște și aventura.

Cea mai strânsă relație de prietenie o poți avea însă cu zodia Gemeni. Reprezentanții acestei zodii sunt curioși, isteți, vor să se afle în mijlocul acțiunii, iar Berbecul îi poate completa cu capacitatea sa de a vedea și partea bună a lucrurilor. Practic, Gemenii și Berbecul pot forma un duo vivace, mereu debordând de energie, simțindu-se bine stând de vorbă împreună, petrecându-și timpul distrându-se și punând la cale noi aventuri. 

reprezentare-compatibilitate-dintre-zodiile-Berbec-si-Gemeni

Pentru Taur

La prima vedere, în cazul acestei zodii de pământ, cea mai bună prietenă ar trebui să fie acea zodie cu care va putea să-și împărtășească dorința de a rămâne ancorată în realitate, de a avea parte de stabilitate și de loialitate. De aceea, dacă ești Taur, ai putea să ai o frumoasă relație de prietenie cu două zodii cu care ai gusturi comune. Spre exemplu, te vei simți tare bine în compania unui Capricorn sau a unei Fecioare, pentru că apreciați munca, timpul petrecut cu folos, loialitatea și veți putea să vă susțineți reciproc. 

Cea mai valoroasă prietenie a ta, zodia cu care ai toate șansele să devii BFF, este însă Racul. Atât Taurul, cât și Racul, adoră să petreacă timpul acasă, alături de cei dragi, adoră confortul și nu le displace nicicând să ia masa împreună. Prin urmare, un Taur și un Rac se pot simți excelent și în intimitatea casei, nu este neapărat nevoie să iasă în oraș sau să meargă la o petrecere. Își pot organiza propria petrecere acasă și vor reuși să se simtă bine unul cu celălalt!

Pentru Gemeni

Sociabili, prietenoși, adaptabili și curioși, Gemenii sunt căutați pentru că sunt capabili să fie o companie excelentă. Cea mai bună prietenă a lor poate fi nu doar zodia Berbec, cu care împărtășesc nevoia de acțiune, de a plănui aventuri, ci și Balanța. 

Gemenii și Balanța sunt semne de aer, așa că în primul rând sunt compatibile din punct de vedere intelectual. Spre exemplu, cele două zodii vor fi cele mai fericite când vor putea să vizioneze împreună un film de artă, când vor putea vizita un muzeu sau pur și simplu când vor merge să testeze un meniu inedit la un restaurant nou. Le place mult orice le stimulează să converseze și orice le stimulează simțurile. 

Pentru Rac

Așa cum pentru un Taur cel mai bun prieten va fi un Rac, la fel se va întâmpla și pentru Rac. Relația sa cu un Taur va fi foarte puternică, prietenia lor va fi bazată pe încredere, loialitate și stabilitate. 

Sensibilitatea unui Rac, natura sa grijulie, îl vor ajuta să-și facă prieteni foarte buni și în rândul altor zodii de apă. De pildă, cel mai bun prieten al Racului poate fi un reprezentant al zodiei Pești, cu care se va simți încă de la început compatibil, empatia imensă pe care o au ajutându-i să rămână uniți și să se aline reciproc. Desigur, se vor înțelege unul pe celălalt și în următoarea privință: dorința de a-i alina pe cei din jur. 

Racul își poate găsi un prieten de încredere, care poate deveni chiar cel mai bun prieten al său în timp, și în Scorpion. Amândouă zodiile vor fi capabile să profite de orice ocazie care le va ajuta să se conecteze una cu cealaltă la un nivel profund, emoțional. 

Pentru Leu

Când vine vorba de zodia ce poate deveni cea mai bună prietenă pentru Leu, nu este exclus ca aceasta să fie una care îi împărtășește gustul pentru frumos. Spre exemplu, între Leu și Balanță se poate lega o prietenie frumoasă, în condițiile în care cele două zodii se admiră una pe cealaltă pentru dragostea pentru frumos și pentru stil. Vor arăta foarte bine împreună, un Leu fiind încântat mult când va vedea că Balanța este dornică să cheltuiască sume generoase, la fel ca el, pe îmbrăcăminte, pe produse cosmetice de lux etc.

Cele mai bune prietene ale unui Leu vor putea fi însă următoarele zodii:

 • Săgetătorul sau Berbecul- Expansive ca și el, dornice să fie în mijlocul acțiunii și pline de energie, pot fi acele zodii cu care Leul nu numai că va lega prietenii solide, dar cu care poate încheia și parteneriate în afaceri de succes
 • Leul- Prietenia dintre doi Lei este uimitoare, au multei idei comune și se simt fiecare la fel de bine când vor putea să își arate strălucirea. Sunt spontani și se încurajează reciproc să încerce lucruri noi, pun pasiune în tot ceea ce fac, iar optimismul îi ajută să-și ducă la bun sfârșit obiectivele

Pentru Fecioară

Amatoare să analizeze date, să se uite la detalii, să-și petreacă timpul planificând și muncind, Fecioarele au nevoie în preajma lor de minți curioase, doritoare să fie receptive la toate nuanțele vieții. Din acest motiv, vor fi în largul lor când vor avea un prieten apropiat care să aparțină zodiei Taur sau Capricorn, dat fiind faptul că aceste zodii sunt și ele dornice de stabilitate și nu le displace să-și dedice mult timp muncii. 

Dar cea mai bună prietenă a unei Fecioare ar trebui să fie o persoană care să facă parte din oricare dintre aceste zodii:

 • Racul- Ceea ce le va lega cel mai mult pe aceste zodii va fi nevoia fiecăruia de a se implica în viețile celorlalți, de a  le purta de grijă, de a nu se lăsa până când nu îi vor vedea fericiți. Această nevoie a lor se va transpune însă și în prietenia dintre o Fecioară și un Rac: Racul va fi mereu alături de Fecioară, ajutând-o să depășească orice moment dificil, în timp ce Fecioara va fi acolo pentru Rac pentru a-l încuraja și a-i insufla mai multă încredere în sine
 • Peștii- Prietenia dintre o Fecioară și Pești este una de invidiat, bazându-se pe bunătate, atenție și compasiune. Dacă Fecioara vine în ajutor prin latura sa practică, prin atenția deosebită la detalii, Peștii îi vor asigura oricând suportul emoțional 

Pentru Balanță

Balanțele sunt mereu în căutarea echilibrului, a dreptății și vor tot ce e mai bine pentru cei din jur. Având talent de mediator, fiind sociabile, compania Balanțelor este adesea căutată. Una dintre zodiile cu care vor rezona foarte bine, între ele putându-se naște o prietenie foarte strânsă, putând să devină chiar cei mai buni prieteni, este Vărsătorul. În general excentric și foarte inteligent, un Vărsător va face o pereche frumoasă cu Balanța doritoare de armonie. Se pot conecta cu ușurință prin muzică, prin artă, dar și prin disponibilitatea lor de a critica, de a analiza, de a dezbate fiecare detaliu.

Care zodie poate fi însă cea mai bună prietenă pentru o Balanță, pentru întotdeauna? Este vorba despre Săgetător, care, cu dinamismul și cu optimismul său poate veni în sprijinul unei Balanțe ori de câte aceasta se află într-un moment de cumpănă. În același timp, amândouă zodiile pot petrece minunat timpul împreună delectându-se în galerii de artă, optând pentru aventuri spontane și având numeroase conversații atrăgătoare. 

ilustrare-compatibilitate-dintre-zodiile-Balanta-si-Sagetator 

Pentru Scorpion

Întrucât puterea unui Scorpion provine mai ales din emoții, printre cele mai bune prietene ale sale se vor afla acele zodii care pun și ele mult accent pe latura emoțională. Așa se explică de ce un Scorpion va avea parte de prietenii remarcabile cu:

 • Peștii- Latura misterioasă a Scorpionilor se va preta de minune cu intuiția prin care se remarcă Peștii. Atât aceștia, cât și Scorpionii, sunt persoane magice, doritoare să fie înconjurate de emoție și care știu să-și respecte sentimentele și limitele. Aceste caracteristici le va ajuta să-și construiască o prietenie sănătoasă
 • Un Scorpion- Deși nu se vor deschide ușor unul în fața celuilalt, doi Scorpioni vor fi până la urmă prieteni de nedepărțit. Vor încerca și vor reuși să-și păstreze fiecare independența, dar vor fi și foarte sinceri unul cu celălalt (chiar dacă știu că vor răni, preferă să fie sinceri) și se vor încuraja între ei să-și îndeplinească obiectivele (întrucât Scorpionii nu suportă să fie pasivi)

Pentru Săgetător

Săgetătorii sunt vestiți pentru nevoia de a fi mereu în căutarea de aventuri, de a fi cât mai activi și de a profita de toate ocaziile pentru a se distra, pentru a se simți bine. Acesta este motivul pentru care un Berbec poate fi cel mai bun prieten al lor. Asfel, cele două zodii se vor distra împreună, se vor inspira reciproc și se vor încuraja să-și atingă scopurile. Cu toate acestea, dacă nu vor putea mereu să-și demonstreze respect și înțelegere, pot ajunge la conflicte ce le va deteriora în final relația de prietenie.

Săgetătorul poate găsi un/o BFF în Balanțe. Compatibile din punct de vedere emoțional, cele două zodii se pot ajuta una pe cealaltă să evolueze. De pildă, Săgetătorilor le place să încerce mereu lucruri noi, iar Balanțele o să-i susțină în acest demers. În plus, ambele zodii detestă rutina, așa că se vor stimula una pe alta să găsească mereu noi modalități de a pune în valoare timpul petrecut împreună.  

Pentru Capricorn

La fel cum procedează și în cazul altor aspecte ale vieții și în privința unei relații de prietenii Capricornul va dori tot ce e mai bun și nu va accepta jumătăți de măsură. Își va dori loialitate, respect și stabilitate. Printre zodiile cu care va putea lega prietenii remarcabile se numără Taurul și Fecioara, simțind că se poate baza pe acestea, că ambele îl vor ajuta să rămână ancorat în realitate. 

Cu toate acestea, cea mai bună prietenă pentru un Capricorn va fi o zodie de apă și anume Vărsătorul. Amândouă zodiile sunt foarte pretențioase și selective când vine vorba în a-și alege prietenii apropiați și investesc foarte mult într-o prietenie. În același timp, atât Capricornul, cât și Vărsătorul, sunt orientați spre detalii, spre a înțelege esența lucrurilor. Nu în ultimul rând, prietenia dintre ei este susținută și de acest fapt: sunt zodii dornice să evolueze, să progreseze din punct de vedere intelectual, preferând să se implice în ceva productiv în loc să iasă prin oraș de exemplu.

Pentru Vărsător

Așa cum Capricornul își poate găsi cel mai bun prieten într-un Vărsător și acesta își poate îndeplini visul de a se bucura de o prietenie pe viață grație unui Capricorn. Ceea ce va susține mult o asemenea prietenie este și următorul aspect: Vărsătorii sunt mai creativi decât Capricornii, dar nu reușesc întotdeauna să se mobilizeze suficient când este vorba de împlinirea propriilor aspirații, fiind mai degrabă dispuși să se implice în rezolvarea problemelor altora. Cu ajutorul laturii pragmatice și a abilităților de lider de care dispune un Capricorn, un Vărsător își poate vedea mai ușor visele împlinite. 

ilustrare-a-compatibilitatii-dintre-zodiile-Capricorn-si-Varsator

Un Vărsător poate avea însă o prietenie care îi va aduce împlinire și dacă se va afla în preajma unui Leu. Deși ambele zodii sunt foarte independente, tocmai această dorință de independență le va determina să lucreze împreună pentru a se susține și pentru a-și acorda una celeilalte spațiul de care au nevoie pentru a evolua. 

Pentru Pești

Visători, sensibili și empatici, Peștii se vor înțelege de minune cu alte zodii de apă. De exemplu, un Scorpion poate deveni un prieten adevărat pentru Pești, aceștia din urmă nelăsându-se intimidați de latura profund misterioasă a Scorpionului. Dimpotrivă, Peștilor le va plăcea să se străduiască să-l înțeleagă mai bine pe Scorpion și se vor putea bucura împreună de discuții profunde, serioase.

Însă pentru a avea lângă ei o zodie cu care să poată lega o prietenie pe toată viață, Peștii ar trebui să se orienteze către Fecioară. Deși sunt diferite, cele două zodii își vor accepta diferențele și se vor încuraja una pe cealaltă. De pildă, Peștii își pot îndeplini aspirațiile datorită laturii mai pragmatice a Fecioarelor. Totodată, datorită Peștilor, acestea din urmă vor fi stimulate să iasă cumva din „cochilia” lor și să arate că sunt și sensibile și că sunt dornice de distracție. 

Nu în ultimul rând, o Fecioară poate fi BFF pentru Pești și din acest motiv: o să aibă forța să-i încurajeze pe aceștia în momentele în care se vor simți deznădăjduiți, ajutându-i să-și recapete optimismul. 

Surse: astrologyseason.com, girlboss.com, purewow.com, refinery29.com, thoughtcatalog.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie
De ce cea mai mare greșeală a ta este, de fapt, cea mai bună lecție de viață, în funcție de zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  De ce mama mea este și cea mai bună prietenă a mea
  De ce mama mea este și cea mai bună prietenă a mea

  În toți anii mei de viață, nu am întâlnit niciodată un om mai frumos, mai puternic și mai grijuliu ca mama mea! Mamă, ai fost alături de mine toată viața mea,...

  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă
  Nu vreau să-mi părăsesc soțul, deși m-a înșelat cu sora mea și cu cea mai bună prietenă

  După trei ani de căsnicie, o femeie a descoperit că soțul ei o înșela cu sora ei pe care a și lăsat-o însărcinată de două ori. Și mai șocant este că absolut toți...

  A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model
  A părăsit-o pentru cea mai bună prietenă a ei. Ea s-a răzbunat și cu dietă și sport a devenit model

  Să fii trădat de persoanele în care ai avut încredere și pe care le-ai iubit cel mai mult este cea mai mare durere pe care o poate suferi o persoană. O femeie supraponderală...

  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu
  Mi-am ajutat cea mai bună prietenă să nască copilul soțului meu, fără să știu

  Viața bate filmul! Ai spune că este doar o vorbă, dar, să recunoaștem, majoritatea filmelor chiar sunt inspirate din viața reală a oamenilor normali de pretutindeni. Și povestea lui...

  Mi-am lăsat cea mai bună prietenă să-mi alăpteze copilul ca să pot ieși în oraș
  Mi-am lăsat cea mai bună prietenă să-mi alăpteze copilul ca să pot ieși în oraș

  Fie că alegi că alăptezi la sân sau cu biberonul, putem fi de acord că alăptarea este un proces minunat și natural între o mamă și copilul ei. Prin alăptare, între...

  Soțul meu și cea mai bună prietenă a mea au o aventură. Ce să fac?
  Soțul meu și cea mai bună prietenă a mea au o aventură. Ce să fac?

  Să afli că soțul tău are o aventură face parte dintre cele mai dure experiențe prin care poți trece în viața de cuplu. Lucrurile devin însă mai dificil de gestionat...

  Am divorțat după 37 de ani de căsnicie, pentru că m-am îndrăgostit de cea mai bună prietenă a mea
  Am divorțat după 37 de ani de căsnicie, pentru că m-am îndrăgostit de cea mai bună prietenă a mea

  Să ajungi să te descoperi pe tine însăți cu adevărat, să îți dai seama ce te împlinește de fapt, sunt procese care pot dura zeci de ani. În anumite cazuri,...

  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată
  Prietena mea cea mai bună refuză să accepte că voi avea un copil pentru că ea nu poate rămâne însărcinată

  Vestea că vei deveni mamă te emoționează și te bucură deopotrivă, așa că este firesc să îți dorești să-ți împărtășești entuziasmul cu cei mai dragi oameni din...

  © 2024 Qbebe