Funnyby

Cum afectează stresul fiecare zodie

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Oricare dintre noi se confruntă la un moment dat cu stresul, fie că este vorba despre viața personală, fie că este vorba despre cea profesională. Întrucât avem personalități foarte diferite, modul în care abordăm situațiile stresante sunt și ele diferite. Aceste diferențe intervin și datorită astrelor. Astfel, zodiile din care facem parte ne determină să reacționăm într-un anumit mod la stres și, de asemenea, fiecare zodie își poate redobândi calmul, echilibrul, în anumite moduri. 

Berbecul

Berbecii au personalități puternice, sunt firi independente și își doresc să fie lideri. În aceste condiții, se vor implica în mai multe proiecte, în mai multe activități, ambiția care le este caracteristică motivându-i să procedeze așa. Chiar dacă sunt dornici să facă multe lucruri, stresul va pune stăpânire pe ei în momentul în care se vor simți prea încărcați și când vor începe să-și facă probleme că vor dezamăgi pe cineva.

Un alt motiv pentru care un Berbec poate ajunge să se confrunte este cu stresul este din cauza nerăbdării sale. El își dorește ca lucrurile să se întâmple în ritmul în care ar vrea el, într-un anumit moment, iar când nu se va întâmpla așa va deveni stresat, agitat și nu este exclus să aibă și nopți nedormite. 

Dacă faci parte din această zodie și dorești să faci față mai bine stresului, străduiește-te, pe de o parte, să te implici în diverse activități fizice (precum înotul, exercițiile fizice etc.) și, când te simți copleșit/ă, să încerci să îți iei o zi liberă pentru a-ți „limpezi” mintea. 

reprezentare-a-zodiei-Berbec-cu-un-simbol-auriu

Taurul

Printre cauzele majore ale stresului pentru un Taur se regăsesc dificultatea de a se adapta schimbărilor și de a accepta compromisuri. Se întâmplă așa întrucât este încăpățânat și se teme ca nu cumva să eșueze, în plan personal sau în ceea ce privește viața profesională, dacă va fi nevoit să facă anumite compromisuri sau să facă față schimbărilor. În special evenimente majore, precum mutarea într-o nouă locuință sau schimbarea locului de muncă îi vor crea mult stres, întrucât îi plac rutinele constante. 

Taurii sunt afectați de stres și întrucât nu le este ușor să ierte,mai ales când cineva nu le-a fost loial. Odată ce se simt trădați, vor deveni furioși, iar una dintre dificultățile lor majore va fi să fie dispuși la un compromis.

Pentru ca stresul să nu le afecteze prea mult sănătatea (excesul de stres îi poate face să se confrunte, de exemplu, cu hipertensiune arterială, dar și cu dorința de a face excese alimentare), ar fi indicat ca un Taur să învețe să ierte, să se concentreze mai mult asupra sa și să-și dea seama că eșecurile și succesele sunt o parte firească a vieții.

Gemenii

Pe de o parte, Gemenii se simt stresați când nu-și pot pune în aplicare ideile, când nu au posibilitatea de a se exprima suficient sau când văd că nu au nimic de făcut. Inteligenți, flexibili, sociabili și foarte activi, se simt împliniți când văd că au puterea de a schimba lucrurile și când simt că și-au putut îmbogăți experiența. Odată ce sunt în situația, de exemplu, de a fi puși în fața unor rutine, vor deveni agitați, nu își vor putea găsi liniștea.

Pe de altă parte, reprezentanții acestei zodii sunt copleșiți de stres în momentele în care ar trebui să ia decizii. Au tendința de a analiza de mai multe ori, de a o lua de la capăt, dar se vor împotmoli în clipa în care trebuie să ia în sfârșit o hotărâre. Ceea ce îi va deranja cel mai tare va fi presiunea pe care o vor resimți.

În cazul Gemenilor, expunerea la stres poate lăsa urme precum acumularea de kilograme în plus sau reapariția unor afecțiuni ale pielii. Ca să evite, pe cât posibil, să aibă asemenea probleme, ar trebui să se conecteze cât mai mult cu familia și cu prietenii. 

Racul

Racii sunt foarte sensibili și afectuoși, dorindu-și cel mai mult să-i vadă pe cei din jur mulțumiți. În acest scop, vor face tot posibilul să-i mulțumească pe aceștia. Întrucât se tem mult să nu piardă pe cineva, punându-și problema cum ar fi dacă s-ar întâmpla așa, vor deveni cuprinși de anxietate. 

Când nu reușesc să-și exprime pe deplin trăirile, sentimentele, acestea se vor acumula și îi vor determina pe Raci să fie supuși stresului. La un moment dat se vor simți copleșiți și vor dori să se izoleze. Stresul, izolarea, nu vor face altceva decât să-i expună la stări de agitație, la nopți nedormite și chiar la căderi nervoase. Toate acestea vor putea fi atenuate dacă vor încerca să spună deschis ceea ce simt, ceea ce cred, dacă vor schimba mediul și dacă se vor implica într-o activitate (de exemplu, dacă vor asculta muzica favorită) ce le va distrage atenția de la gândurile lor. 

reprezentare-a-zodiei-Rac-sub-forma-de-simbol-auriu

Leul

În general, Leii au de suferit din cauza stresului din următorul motiv: când simt că nu se pot afirma, că nu sunt ei în centrul atenției. Dornici să strălucească, să atragă atenția și să fie admirați, nu se vor simți deloc în largul lor când vor vedea că nu mai beneficiază de toate acestea. 

În același timp, un Leu va ajunge să fie stresat și când va vedea că nu-și va putea duce la îndeplinire dorința de a putea controla totul, de a face lucrurile să meargă exact așa cum își dorește. Când va fi pus în această ipostază, va simți că a eșuat și că nu a reușit să se remarce.

Va putea să treacă mai ușor peste situațiile stresante dacă se va raporta mai ales la aspectele pozitive ale vieții sale, dacă va înțelege că nu poate controla totul și dacă se va bucura de compania persoanelor dragi pentru a-și distrage atenția de la frământările sale. 

Fecioara

Printre calitățile unei Fecioare se află și aceasta: sesizează că în jurul ei sunt și persoane mai puțin norocoase, care se confruntă cu anumite probleme și care au nevoie de sprijin. De aceea, va face tot posibilul să le dea o mână de ajutor și le va insufla încredere. Cu toate acestea, nu îi este la îndemână să identifice soluții clare pentru ea. Va ajunge să acumuleze multe griji, iar când nu vor putea să se elibereze de ele vor deveni copleșite de stres. Încercând să depășească totuși o astfel de situație, se va refugia în muncă și, la un moment dat, poate ajunge la epuizare. 

Stresul unei Fecioare va fi generat și de dorința ei de a fi perfectă în toate, de a excela și de a se afirma. Când i se pare că s-a dezamăgit pe ea însăși sau pe cei din jur, stresul ei se va amplifica mai mult și o va determina să simtă că nu mai poate face față grijilor.

Ca să-și regăsească echilibrul, ar trebui să înțeleagă faptul că nu întotdeauna putem fi perfecți, că mai trebuie să fie atât de exigentă cu ea însăși. Mai mult decât atât, i-ar prinde bine să se implice în activități care să o relaxeze și totodată să-i lase mintea să lucreze, precum grădinăritul, rezolvarea unui puzzle, etc.

Balanța

Unei Balanțe îi place să coopereze și dorește să vadă în jurul ei corectitudine, dreptate. Printre lucrurile care o deranjează cel mai mult și care îi generează stres este să vadă că nu este tratată corect. Deși se va supăra și va disprețui persoana respectivă, nu va avea o confruntare directă cu aceasta. În aceste condiții, va ajunge să fie dominată de stres, mai ales că nu va putea lua o decizie fermă dacă să aibă acea confruntare sau nu.

Altă sursă de stres pentru Balanțe este să ia decizii, în special dacă trebuie să realizeze acest demers într-un interval scurt de timp. Atunci se vor simți copleșite, iar stresul va fi resimțit, pentru ele, la nivelul gâtului, al spatelui și în tulburări de memorie. 

Ar putea să evite asemenea consecințe dacă vor avea curajul să discute deschis cu persoana care le-a nedreptățit și dacă își vor găsi refugiul în meditație, în muzică, într-o ieșire liniștită în oraș cu prietenii dragi. 

Scorpionul

Pasional și foarte enigmatic, un Scorpion obișnuiește să-și „ridice” un fel de zid pentru a nu se dezvălui întru totul celor din jur. Se poate întâmpla adesea ca aceștia să nu-i înțeleagă adevăratele intenții și să depășească anumite limite, ceea ce îi va crea mult stres. În acele momente, va simți că intimitatea sa este invadată și va fi cuprins de anxietate.

O altă cauză importantă a stresului pentru această zodie este să vadă sau să creadă că există cineva care l-a trădat. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre o persoană apropiată, va suferi mai tare, iar nivelul de stres va fi foarte ridicat.

În urma expunerii la stres un Scorpion poate avea tulburări digestive. Pentru a depăși astfel de stări și pentru a-și redobândi echilibrul, ar trebui să învețe să spună de la început ce îl deranjează când limitele sale sunt testate. Totodată, îi va face bine să facă o schimbare în înfățișarea sa (de pildă, să se tundă sau să-și aranjeze diferit părul), să meargă la cumpărături sau să asculte muzică.

Săgetătorul

Pentru un Săgetător o sursă majoră de stres este când va sesiza că nu se mai poate bucura de libertatea pe care și-o dorește. Simțind că sentimentul său de libertate nu mai este atât de puternic pe cât și-ar dori, va deveni agitat și va crede că nu își poate găsi locul. 

Tot în legătură cu sentimentul de libertate este și dificultatea sa de a fi nevoit să urmeze permanent reguli. Se va simți îngrădit, va simți că nu se poate exprima așa cum dorește și atunci va fi dominat de stres și de frustrări. Acestea îl pot afecta, în privința sănătății, fie prin tendința de cădere a părului, fie prin scăderea în greutate. 

Săgetorul își va putea regăsi din nou starea de bine dacă își va face mai mult timp pentru sine, dacă se va delecta cu o plimbare lungă, cu cât mai mult timp petrecut în aer liber.  

Capricornul

Reprezentanții acestei zodii sunt cunoscuți pentru forța de muncă, pentru tenacitatea lor, pentru dorința de a le oferi celorlalți cât mai multă stabilitate și bunăstare. Tocmai aceste calități reprezintă pentru ei și o sursă semnificativă de stres, mai ales când se tem că nu își vor putea duce la capăt obiectivele sau că îi vor dezamăgi pe ceilalți.

De asemenea, Capricornii ajung să se confrunte cu stresul când își stabilesc ținte care sunt de fapt nerealiste. Pentru a le atinge, vor ajunge să muncească excesiv, ceea ce îi va conduce la burnout. Odată ce se întâmplă așa, pur și simpu nu vor mai face față stresului. În special starea lor mentală va avea de suferit, dar nici nu se vor mai putea odihni suficient.

Printre soluțiile menite să-i ajute să țină stresul sub control se numără: să-și acorde mai mult timp pentru ei, să înțeleagă faptul că este firesc să-i dezamăgim uneori pe ceilalți sau să se răsfețe cu o activitate pe care o îndrăgesc mult. 

Vărsătorul

Vărsătorii sunt mereu dornici să facă lumea un loc mai bun, de aceea vin cu diverse inițiative în acest scop. Le place să se implice în cele mai diverse activități, sunt independenți, creativi și pot ajunge în situația de a munci foarte mult pentru a-și promova o idee, pentru a vedea cum lucrurile se schimbă. În acest context, nu este de mirare că vor simți că timpul este dușmanul lor și, simțindu-se adesea sub presiune, vor resimți acut stresul. 

O altă cauză responsabilă pentru stresul cu care se confruntă un Vărsător este și aceasta: nu este dispus întotdeauna să comunice, să spună ce are pe suflet. Va fi copleșit, iar stresul îi poate crea probleme de sănătate precum dureri în piept sau atacuri de panică.

Vărsătorii vor putea face mai bine față stresului dacă nu se vor mai angaja în prea multe acțiuni simultan, dacă se vor implica într-o activitate artistică (precum pictatul de exemplu) sau dacă vor petrece mai mult timp în natură.  

Peștii

Foarte sensibili și empatici, Peștii se simt într-adevăr bine când văd că toată lumea din jurul e mulțumită, când ei reușesc să contribuie la starea de bine a celor din jur. De aceea, ajung adesea să-și facă multe griji și devin stresați la cel mai mic semn că ar fi ceva care nu merge bine.

De cele mai multe ori Peștii nu au încredere în forțele lor, în abilitățile de care dispun și nu reușesc să se pună în valoare în fața celorlalți. Îi stresează ideea că ar putea eșua cu ceva, că va exista cineva care le va invada intimitatea. De altfel, ei nu prea se pricep prea bine să o apere.

Când simt că nu mai pot face față stresului, simt nevoia să se izoleze, să stea liniștiți în camera lor, nu vor să mai răspund la telefon și nici la mesaje. Ca să-și revină, este preferabil să se gândească mai mult la emoțiile lor, să le proceseze și să-și organizeze timpul așa cum vor. 

reprezentare-a-zodiei-Pesti-sub-forma-unui-simbol-auriu

Surse: bustle.com, drsohinisastri.tumblr.com, timesofindia.indiatimes.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Ajutorul de nădejde al părinților epuizați! Uite cum te scapă de stresul cotidian
  Ajutorul de nădejde al părinților epuizați! Uite cum te scapă de stresul cotidian

  Școala online a copiilor noștri, lucratul de acasă, pregătirile intense pentru sărbători și grijile generate de pandemia de coronavirus sunt câțiva factori de stres care...

  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul
  Stresul în vremuri tulburi: Cum reușești să-ți păstrezi calmul

  Fără doar și poate, stresul este afecțiunea secolului în care trăim. Este pe buzele tuturor și ne face rău, dar este parte din tine. Curios, nu-i așa? Ei bine, da, fiecare...

  Stresul din izolare te copleșește? Iată cum reușești să faci față provocărilor
  Stresul din izolare te copleșește? Iată cum reușești să faci față provocărilor

  Traversăm cu toții o perioadă extrem de dificilă, în care luptăm pentru a ne păstra sănătatea fizică și psihică. Stilul de viață s-a modificat simțitor, s-a pierdut...

  Cum pot gestiona proaspetele mame stresul în vremea pandemiei de Covid-19
  Cum pot gestiona proaspetele mame stresul în vremea pandemiei de Covid-19

  Distanțarea socială și frica de infectare sunt doar câteva dintre elementele stresante pentru noile mame în această perioadă.

  Cum afecteaza televizorul creierul copilului
  Cum afecteaza televizorul creierul copilului

  Foarte multi parinti prefera sa isi lase copilul sa se uite la televizor ore in sir. Motivul pare de foarte multe ori de inteles: ai treaba prin casa si nu ai timp in momentul respectiv sa...

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Studiu: stresul pandemiei aduce schimbări majore în ciclul menstrual al femeilor
  Studiu: stresul pandemiei aduce schimbări majore în ciclul menstrual al femeilor

  Stresul poate afecta ciclul menstrual al unei femei într-o varietate de moduri. Pentru o femeie a cărei menstruație este precum un ceas elvețian și vine la fiecare 28 de zile,...

  Cum apare stresul în viața noastră? 5 metode care te ajută să te relaxezi
  Cum apare stresul în viața noastră? 5 metode care te ajută să te relaxezi

  Fiecare dintre noi percepe stresul în mod diferit, de aceea și reacțiile care survin în cazul în care suntem stresați variază mult de la persoană la persoană....

  © 2022 Qbebe