Funnyby

Nativii de care trebuie să stai departe, în funcție de semnul tău zodiacal

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fie că este vorba despre o relație de prietenie, fie că este vorba despre o relație romantică, pentru ca aceasta să funcționeze este necesar să existe compatibilitate între parteneri. Chiar dacă această compatibilitate nu este perfectă, trebuie să fie prezentă în majoritatea aspectelor ce țin de comunicare, dar și în privința valorilor pe care le împărtășesc. Astfel, în funcția de zodia din care faci parte, pentru a avea parte de o relație care să te împlinească, este preferabil să eviți anumiți nativi. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi care sunt acele zodii de care e mai bine să stai departe. 

Pentru Berbec

Dacă ești Berbec, este bine să stai departe de Pești. În primul rând, ești o fire mai practică și ești mai detașată prin comparație cu această zodie de apă. Peștii sunt mai sensibili, mai concentrați asupra dezvăluirii emoțiilor și vor să aibă relații cât mai calme și mai stabile cu prietenii lor. În schimb, Berbecului îi place să fie antrenat în activități diverse și nu refuză, în loc să stea în compania unui singur prieten, să fie parte a unui grup. 

În al doilea rând, în cazul în care între un Berbec și Pești intervine o relație romantică, Berbecul mizează pe încrederea în sine și este conștient că este atractiv. Această atitudine influențează însă încrederea Peștilor. Prin urmare, aceștia pot prefera să se retragă în lumea lor, simțindu-se cumva „în umbra” Berbecului, dar nu vor îndrăzni să spună nimic, de teamă să nu fie răniți.

Nu în ultimul rând, Berbecul nu este tocmai răbdător, așa că nu este dispus să petreacă mult timp încercând să înțeleagă ce simte partenerul aflat în zodia Pești. În aceste condiții, poate alege să stea departe de o relație care ar cere prea multe de la el. 

reprezentare constelatie zodie Berbec pe fond albastru

Pentru Taur

Deși Taurul și Gemenii sunt vecini în zodiac, nu înseamnă că se înțeleg foarte bine. Pe de o parte, Taurul preferă să fie înconjurat de rutină, de consistență. Gemenii sunt total diferiți, preferând schimbările, iar când văd că acestea nu se petrec, încep să se plictisească. Așa se explică de ce această zodie poate considera că un Taur este o persoană anostă, cu care nu are ce să împărtășească.

Pe de altă parte, Taurul este adeptul stabilității, pe toate planurile. Gemenii însă aleg adesea să se lase „luați de val”, fără să-și facă probleme și să se gândească la riscurile ce pot surveni.

În același timp, dacă un Taur este dispus să se concentreze, la un moment dat, asupra unui singur subiect, a unei singure probleme pe care să le dezbată într-o conversație, Gemenii au altă dorință. Astfel, acestora le place să treacă de la un subiect la altul, să discute pe cele mai variate teme. Odată ce se întâmplă așa, Taurul poate deveni iritat din cauza „instabilității” Gemenilor.

Pentru Gemeni

Nativii de care ar fi bine să stai departe sunt Fecioarele. Reprezentanții acestei zodii sunt precauți, introvertiți, le place să gândească fiecare pas pe care urmează să-l facă. Nu le place să fie luați prin surprindere. Gemenii agreează surprizele și au tendința de a-și schimba rapid interesele, așa că nu încearcă să-și facă planuri.

De asemenea, perfecționismul unui Fecioare îi poate determina pe Gemeni să se simtă adesea lezați. De exemplu, când o Fecioară critică în mod constant, Gemenii pot lua hotărârea să iasă din relația respectivă, chiar dacă o prețuiesc. 

Pentru Rac

Zodia cu care nu rezonezi este Capricornul. Fiind Rac, ai o dispoziție schimbătoare, ceea ce un Capricorn nu acceptă din start. În condițiile în care preferă stabilitatea, nu o să aleagă să investească într-o relație cu cineva care nu este previzibil. În același timp, nici Racul nu se poate simți în largul său alături de o persoană serioasă, așa cum este de obicei un Capricorn.

Întrucât este sensibil și atent la emoții, la trăiri, Racul ia tot ce i se spune în serios și suferă. Capricornul este diferit de el și din acest punct de vedere, încercând și reușind de multe ori să separe sentimentele de o situație. Sesizând toate acestea, Racul percepe Capricornul ca pe o persoană rece, insensibilă, care nu îl poate înțelege.  

Alt argument care demonstrează că Racul ar trebui să stea departe de Capricorn este și acesta: Capricornul este dornic să muncească mult, să asigure stabilitate, în timp ce Racul îi poate reproșa că din cauza timpului petrecut cu munca nu stă suficient cu el. 

Pentru Leu

O zodie de foc precum Leul are nevoie tot de compania unei zodii de foc, așa că nu este de mirare că ar trebuie să stea departe de Balanță. Tensiunile între cele două zodii survin, de exemplu, când Leul nu se abține și îi reproșează Balanței că nu este suficient de ambițioasă și că nu se poate concentra suficient când are de îndeplinit un obiectiv. În schimb, când știe că are de făcut ceva, Leul se ține de o rutină cât mai strictă, deloc agreată de Balanță. 

Un alt motiv pentru care cele două zodii ajung să nu se înțeleagă este concepția diferită pe care o au în legătură cu banii. Leul, în dorința sa de a străluci, de a se remarca, este gata să cheltuiască sume mari. Nu la fel se întâmplă și cu Balanța care, deși îndrăgește frumosul, armonia, este mai echilibrată și nu se avântă să aloce sume importante când nu consideră că este absolut necesar. 

Pentru Fecioară

Zodia pe care o Fecioară ar trebui să o evite când are de gând să-și construiască o relație este Săgetătorul. Diferențele dintre ele sunt remarcabile din mai multe puncte de vedere. De exemplu, Fecioara vrea să își planifice totul până la cel mai mic detaliu, vrea stabilitate, iar Săgetătorul este în primul rând în căutarea aventurii și nu intenționează să rămână mult timp într-un loc. Totodată, pentru o Fecioară contează mult, fie că este vorba despre o prietenie, fie că este vorba despre o relație de cuplu, să aibă alături pe cineva pe care să se bazeze, care să vină la ea când are nevoie. Săgetătorul, amator de călătorii, poate lipsi de multe ori exact în perioada în care prezența sa ar fi binevenită.

Deoarece Fecioarele alocă mult timp muncii lor din ambiție și dorința de a-și asigura tot ce au nevoie, iar Săgetătorii își fac mereu planuri pentru a porni într-o nouă aventură, găsesc cu greu un răgaz pentru a petrece timp împreună. Cu alte cuvinte, cele două zodii nu sunt tocmai compatibile

reprezentare constelatie zodia Fecioara pe fond albastru

Pentru Balanță

Chiar dacă sunt persoane sensibile și atente cu cei din jur, Racii ar trebui să fie evitați de către Balanțe. Acestea din urmă tânjesc după echilibru și de aceea nu se pot simți bine când au alături pe cineva care nu se ferește să-și dezvăluie cele mai intense trăiri, așa cum este un Rac. În acest context, Balanța se poate simți vinovată că nu reușește niciodată să-l înțeleagă suficient. 

Unei Balanțe îi place să socializeze, să cunoască oameni noi, spre deosebire de Rac, o fire mai retrasă, ce preferă mai degrabă intimitatea propriei case. Întrucât este și posesiv, Racul poate deveni gelos odată ce vede că Balanța este sufletul petrecerii. Însă Balanța, din nevoia de a evita un conflict, se abține să se angajeze în vreo ceartă. 

Pentru Scorpion 

Zodia de care Scorpionul trebuie să stea departe, deși se aseamănă cu ea în privința carismei, a pasiunii și a nevoii de atenție, este Leul. Tocmai aceste similarități sunt cele care le pot determina pe cele două zodii să intre o competiție nesănătoasă, care devine toxică pentru relație. 

În același timp, atât pentru Leu, cât și pentru Scorpion, este dificil să-și recunoască o greșeală. Nu sunt dispuși să facă niciun compromis, ceea ce poate declanșa un conflict între ei.

Dacă Leului îi place să fie mereu în centrul atenției și nu se ferește să dezvăluie celorlalți ce simte pentru partenerul său Scorpion, acesta este mai reținut și preferă ca relația dintre ei să rămână pentru cât mai mult timp în spatele ușilor închise. 

Pentru Săgetător

Întrucât sunt foarte diferiți, Săgetătorul și Taurul ar trebui să se evite unul pe celălalt. În primul rând, Săgetătorul este în căutarea unui stil de viață care să-i îngăduie să fie cât mai liber, să călătorească și să nu se stabilească într-un loc. Taurul, în schimb, este foarte dornic să rămână într-un mediu stabil, sigur. 

În al doilea rând, Săgetătorii sunt foarte adaptibili, se adaptează din mers schimbărilor. Taurilor nu le plac schimbările, preferă să fie înconjurați de persoane și de lucruri pe care le cunosc deja și să rămână în rutinele binecunoscute.

Nu în ultimul rând, modul în care comunică Săgetătorul și Taurul îi îndepărtează. Dacă Săgetătorul se simte confortabil să se mute de la un subiect la altul într-o discuție, pe Taur îl deranjează asta și vrea să se insiste asupra unui singur fapt ca să se asigure că înțelege tot ce trebuie. Această atitudine nu este deloc pe placul Săgetătorului, care devine frustrat și plictisit. 

Pentru Capricorn

Când trebuie să colaboreze la locul de muncă, Capricornul și Berbecul reușesc să se înțeleagă și să ducă o treabă la bun sfârșit. Însă în alte aspecte ale vieții, Capricornul ar trebui să stea cât mai departe de Berbec.

Pe de o parte, Berbecul nu se gândește foarte mult înainte să acționeze, iar Capricornul are tendința să cântărească lucrurile, să le analizeze din mai multe perspective. În aceste condiții, Berbecul ia mai rapid decât Capricornul o decizie. În funcție de cât de importantă este aceasta, între cei doi pot izbucni tensiuni pe acest subiect, Capricornul considerându-l pe Berbec impulsiv și imatur.

Pe de altă parte, un Berbec nu se ferește să spună exact cum se simte la un moment dat, inclusiv când este implicat într-o relație romantică. În schimb, Capricornul, mai disciplinat și mai rezervat, nu o să-și dezvăluie trăirile. Dimpotrivă, cu cât cele mărturisite de Berbec sunt mai intense, cu atât se poate simți mai copleșit de ele și va deveni confuz. În aceste condiții, Berbecul își poate pierde răbdarea cu partenerul Capricorn. 

Pentru Vărsător

Vărsătorii trebuie să stea departe de o altă zodie de apă: Scorpionul. Una dintre diferențele majore dintre cele două zodii este legată de modul în care vorbesc despre sentimentele lor. De pildă, Scorpionului îi place să le aducă în prim-plan pentru a încerca să realizeze o conexiune la nivel emoțional. Vărsătorul preferă o abordare mai logică, preferând să discute despre probleme și să vină și cu soluții. 

Scorpionul se poate speria de atitudinile foarte diferite ale unui Vărsător, care poate fi foarte pasional sau, dimpotrivă, foarte rece. Scorpionul se teme de ce este mai rău și va încerca să controleze situația pentru ca nu cumva Vărsătorul să-l rănească și apoi să-l abandoneze. 

Altă diferență între Vărsător și Scorpion este și următoarea: Vărsătorului îi place să aibă o viață socială, să fie în compania prietenilor săi, ceea ce îl poate face gelos pe rezervatul Scorpion.  

reprezentare constelatie Varsator pe fond albastru

Pentru Pești

Dat fiind faptul că nu este obligatoriu ca două zodii de apă să rezoneze, nu este surprinzător că Peștii trebuie să stea departe de Vărsători. Aceștia din urmă sunt printre cele mai independente zodii, ceea ce de la început le va crea probleme Peștilor, dornici să știe că au pe cine să se bazeze. Spre exemplu, dacă Peștii încearcă să testeze cumva loialitatea unui Vărsător, răspunsul venit din partea acestuia poate fi: „Sunt aici, ce mai vrei?” Când aud asemenea vorbe, Peștii se simt neînțeleși, întristându-se .

În cazul în care ar fi vorba de o relație romantică între Pești și un Vărsător, trebuie să știi că primii vor să aibă parte de multă afecțiune și de atenție, să se conecteze în profunzime cu ființa iubită. Vărsătorii sunt loiali, dar nu se pricep foarte bine la a-și exprima sentimentele și la oferirea afecțiunii. De asemenea, au nevoie de mult spațiu și de momente în care să fie lăsați singuri, ceea ce nu îi încântă deloc pe cei din zodia Pești. 

Surse foto: istockphoto.com

Surse articol: bustle.com, collective.world, mindbodygreen.com, purewow.com, zodiacsign.com, wikihow.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  Crizele de furie epice ale copilului tău sunt semnul că va fi miliardar
  Crizele de furie epice ale copilului tău sunt semnul că va fi miliardar

  Dacă și tu ai trecut prin nenumărate clipe în care ai încercat să îți calmezi copilul în mijlocul unui episod de trantrum, însă fără folos, află că nu...

  De ce nu trebuie să stai mai mult de 10 minute pe toaletă
  De ce nu trebuie să stai mai mult de 10 minute pe toaletă

  Fără să îți dai seama, poți ajunge să petreci timp îndelungat la toaletă, antrenându-te în demersuri precum cititul sau vorbitul la telefon. Medicii...

  Kate Middleton însărcinată? Semnul care a dat-o de gol că așteaptă al patrulea copil
  Kate Middleton însărcinată? Semnul care a dat-o de gol că așteaptă al patrulea copil

  Kate Middleton, însărcinată cu al patrulea copil? Cel puțin asta susține presa britanică, după ce o fotografie cu Ducesa de Cambridge, ținând mâna pe burtică, a...

  Semnul Babinski la nou-născut sau tuberculoza sistemului nervos central: cauze și simptome
  Semnul Babinski la nou-născut sau tuberculoza sistemului nervos central: cauze și simptome

  Reflexul Babinski, sau reflexul plantar, este un reflex al piciorului care apare în mod natural la bebeluși și copiii mici cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 2 ani....

  Indignare de mamă: ce i-a spus fetiței sale un vânzător de la un supermarket când i-a văzut semnul din naștere
  Indignare de mamă: ce i-a spus fetiței sale un vânzător de la un supermarket când i-a văzut semnul din naștere

  Semnele de naștere sunt destul de comune, ultimele statistici arătând că aproximativ 80% dintre oameni se nasc cu un semn, o aluniță sau o altă formă de pată. Chiar și așa...

  Cel mai dedicat tată: și-a tatuat semnul din naștere al fiului său, în semn de solidaritate
  Cel mai dedicat tată: și-a tatuat semnul din naștere al fiului său, în semn de solidaritate

  Mereu auzim povești despre părinți care fac tot ce le stă în putință pentru a le fi bine copiilor lor. Un tată a dormit 9 luni în mașină pentru a fi aproape de fiica lui...

  Trucul controversat prin care o mamă își ține copilul departe de frigider
  Trucul controversat prin care o mamă își ține copilul departe de frigider

  Când copiii noștri abia vin pe lume, abia așteptăm ca aceștia să rostească primul cuvânt sau să facă primii pași. Ignorăm complet faptul că odată ce încep să...

  © 2022 Qbebe