Funnyby

Organul sensibil pentru fiecare zodie. Ai grijă la aceste aspecte!

Organul sensibil pentru fiecare zodie. Ai grijă la aceste aspecte!

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Zodia sub care te-ai născut îți influențează nu doar personalitatea, ci și predispoziția spre o sensibilitate mai mare a anumitor organe. Se întâmplă așa întrucât fiecare semn zodiacal este conectat cu o parte a corpului, ceea ce înseamnă că zodia ta îți va indica atât „punctele tari”, cât și pe cele „slabe” care țin de sănătate. 

Berbecul

Principalul organ sensibil pentru această zodie de foc este capul, în condițiile în care obișnuiește să se „avânte” mereu cu coarnele în față, să fie impulsivă, să nu aibă răbdare. De asemenea, zodia Berbec guvernează capul și nivelurile de energie, de aceea se recomandă ca, din când în când, să-și ia un răgaz să mediteze pentru a se calma. La fel de mult îi va ajuta pe Berbeci și un masaj în zona capului. Dacă nu vor proceda așa, vor fi mai predispuși spre dureri de cap. Ochii sunt și ei sensibili la Berbeci. Având o sensibilitate ridicată atât la cap, cât și la ochi, vor fi mai expuși riscului de a se confrunta cu migrene, cu răni în zona ochilor și a capului.

Taurul

Unui Taur îi place să impresioneze și prin poziția frumoasă a corpului, prin grija pe care o are față de postură. Dar întrucât această zodie guvernează gâtul, acesta va fi printre organele sale sensibile, provocându-i disconfort. În același timp, în legătură cu gâtul se află sensibilitatea corzilor vocale, dar și a glandei tiroide. Chiar dacă ține la postura sa, nu este exclus ca un Taur să aibă de suferit și de pe urma umerilor, ce pot fi rigizi și au nevoie să fie puși în mișcare pentru un plus de mobilitate. 

reprezentare-a-semnului-zodiacal-Taur-in-stil-boho-cu-pene-si-cu-flori

Gemenii

Zodie care se remarcă nu numai prin faptul că este foarte sociabilă, ci și pentru că îi place să gesticuleze când vorbește, Gemenii pot avea probleme ce țin de sistemul nervos, în special când nu sunt suficient de ocupați. De altfel, ei sunt cei ce guvernează umerii, plămânii, brațele, palmele, degetele, iar din acest motiv aceste părți ale corpului sunt mai sensibile pentru ei. Întrucât Gemenii înseamnă „dualitate”, este de înțeles de ce părțile corpului menționate sunt grupate două câte două. Printre problemele de sănătate la care sunt mai expuși se numără sindromul de tunel carpian, stările de anxietate, probleme în respirație. 

Racul

Organele ce sunt guvernate de această zodie și care au o sensibilitate mai ridicată sunt pieptul, sânii, stomacul, intestinele, deși un Rac este foarte dornic să aibă urmași, având o atitudine foarte pozitivă față de ideea de parenting. Printre cele mai frecvente probleme de sănătate pe care le poate avea se numără durerile de stomac și predispoziția spre a avea o greutate mai mare decât ar fi normal. Alt disconfort pe care îl poate resimți adesea un Rac se leagă de alt organ ce este mai sensibil pentru el: stomacul. Astfel, durerile de stomac vor fi mai persistente când își va interioriza prea mult furia. 

Leul

Dintre organele care sunt mai sensibile și care îi pot crea suferință unui Leu fac parte inima, coloana vertebrală, partea superioară a spatelui. De pildă, în ceea ce privește inima, astrologii afirmă că Leii sunt curajoși, au „inimă de leu”, dar că pot dezvolta probleme cardiace dacă nu vor reuși să facă lucrurile ce îi pasionează și care îi bucură cu adevărat. Și durerile de spate sunt ceva obișnuit pentru un Leu, mai ales dacă nu va avea mai multă grijă la posturile adoptate.  

reprezentare-a-semnului-zodiacal-Leu-in-stil-boho-cu-flori-si-cu-pene

Fecioara

Această zodie guvernează sistemul digestiv, dar cu precădere intestinele și splina. De cele mai multe ori, aceste organe mai sensibile îi vor crea neplăceri unei Fecioare când se vor asocia stărilor de anxietate, de nervozitate, deloc surprinzătoare la o zodie atât de perfecționistă. Tocmai pentru că organele lor cele mai sensibile țin de sistemul digestiv, Fecioarele sunt conștiente că trebuie să se preocupe de hrana aleasă pentru ca în final să nu fie nevoite să-și spună că nu s-ar fi confruntat cu neplăceri dacă ar fi fost mai vigilente din acest punct de vedere.  

Balanța

Persoanele care sunt născute în această zodie au pielea sensibilă, iar eforturile lor ar trebui să se concentreze spre a aduce un echilibru și la nivelul acestui organ. Dintre organele cele mai sensibile ale unei Balanțe fac parte și rinichii. Ținând seama de acest aspect, va fi binevenit să aibă cât mai multă grijă de starea acestora, de buna lor funcționare și să nu ocolească, ori de câte ori vor putea, să realizeze și demersuri necesare pentru detoxifiere. În caz contrar, vor fi mai predispuse la disconfort și la dureri în partea inferioară a spatelui. 

Scorpionul

Organele care sunt mai sensibile pentru Scorpion sunt cu precădere acelea care țin de dorința acestuia de a avea parte de relații intime dominate de plăcere. Astfel, printre ele se află organele genitale, sistemul reproducător în ansamblul său. În același timp, sunt sensibile și organele ce țin de aparatul excretor, dar și intestinele. Nu este exclus ca un Scorpion să aibă de suferit și de pe urma șoldurilor, alte organe ce se disting la el printr-o sensibilitate sporită. Va trece însă mult mai ușor peste disconfort dacă va efectua regulat exerciții fizice. 

Săgetătorul

Săgetătorii sunt renumiți pentru pofta lor de aventură, de călătorii, așa că nu este o surpriză faptul că zodia lor guvernează și coapsele, șoldurile și nervul sciatic. Aceste părți ale corpului pot să le creeze probleme dacă nu vor avea mereu grijă de ele. Spre exemplu, le este recomandat să facă mișcare în mod constant, în natură, evitând să se lase cuprinși de letargie fizică și mentală. În general, Săgetătorii sunt cunoscuți și pentru picioarele lor frumoase, mai ales dacă nu uită să facă zilnic mișcare. 

reprezentare-a-semnului-zodiacal-Sagetator-in-stil-boho-cu-pene

Capricornul

De cele mai multe ori, Capricornii sunt sănătoși, robuști, dar au și ei anumite organe mai sensibile în raport cu altele. De exemplu, întrucât un Capricorn vrea să-și asume întotdeauna responsabilitatea, nu fuge din calea sarcinilor dificile și nici a presiunilor, poate să sufere din cauza disconfortului creat de umeri. Deoarece această zodie guvernează oasele, articulațiile (în special pe cele de la genunchi), aceste organe vor deveni mai sensibile pe măsură ce un Capricorn va înainta în vârstă. Va trebui să se îngrijească mereu de ele, printre cele mai frecvente neplăceri pe care le-ar putea avea fiind artrita sau leziunile din zona genunchilor.  

Vărsătorul

Una dintre caracteristicile acestei zodii este următoarea: corpurile lor nu pot ține pasul cu ușurință cu mintea  ageră. Gleznele asigură conexiunea părții superioare a corpului cu picioarele care, la rândul lor, conectează corpul cu pământul. Raportându-te la aceste explicații, îți poți da seama de ce, printre părțile corpului ce sunt mai sensibile la un Vărsător, se află gleznele și tendonul lui Ahile. Poate avea de mai multe ori probleme cu ele, dar exercițiile pe bază de stretching și/sau sesiunile de yoga îl vor ajuta să-și mențină forța și flexibilitatea acestor părți ale corpului. Alte probleme ce pot surveni la un Vărsător, în privința sănătății, pot fi și cele care țin de sistemul circulator, de inimă, de vasele de sânge. 

Peștii

Pentru că această zodie guvernează picioarele și sistemul limfatic, organele care sunt cele mai sensibile pentru Pești sunt articulațiile picioarelor și cele care țin de sistemul limfatic. Dar dacă își vor stabili o rutină în privința efectuării unui mesaj, vor avea numai de câștigat. Fie că va fi vorba despre un masaj simplu, la picioare, fie că va fi vorba despre unul care ține de realizarea drenajului limfatic, Peștii se vor putea relaxa și vor evita disconfortul pe viitor. De asemenea, printre neplăcerile care țin de starea de sănătate ar putea fi, pentru Pești, cele care se referă la acumularea de țesut adipos în diverse zone ale corpului. 

Surse: elitedaily.com, joya.life, liveabout.com, wellandgood.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Numerologie: zilele norocoase din 2022 pentru fiecare zodie
Numerologie: zilele norocoase din 2022 pentru fiecare zodie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  5 semne că ai un copil extrem de sensibil. Ce e de făcut?
  5 semne că ai un copil extrem de sensibil. Ce e de făcut?

  Copiii se plâng. Frecvent. Uneori de lucruri aparent mărunte, cum ar fi faptul că legumele ating piureul de cartofi din farfurie, alteori de probleme mai mari, cum ar fi faptul că...

  Ai un copil sensibil? 4 lucruri de care trebuie să ții cont
  Ai un copil sensibil? 4 lucruri de care trebuie să ții cont

  Dacă ai observat la copilul tău reacții emoționale puternice sau toleranță scăzută la frustrare, e posibil să ai un copil sensibil. Fiecare dintre noi avem nevoi diferite, iar...

  De fiecare dată când soția mă întreabă ce fac copiii când stau cu ei, îi pun răbdarea la încercare cu aceste poze
  De fiecare dată când soția mă întreabă ce fac copiii când stau cu ei, îi pun răbdarea la încercare cu aceste poze

  Să recunoaștem, o dată cu ”meseria” de mamă vine și un soi de tulburare obsesiv-compulsivă pentru sănătatea și bunăstarea copiilor. Așa că, atunci când nu...

  Alertă! Aceste creme de protecție solară au fost retrase de pe piață. ”Consumatorii sunt sfătuiți să arunce aceste produse”.
  Alertă! Aceste creme de protecție solară au fost retrase de pe piață. ”Consumatorii sunt sfătuiți să arunce aceste produse”.

  Alertă medicală după ce Johnson & Johnson a restras voluntar de pe piață produse destinate protecției solare care conțin un ingredient chimic ce cauzează cancer.

  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie
  Cum să vopseşti ouăle de Paşti în funcţie de zodie

  Se fac ultimele pregătiri pentru masa de Paşte, iar ouăle sunt vedetele acestei sărbători. De la an la an, gospodinele îşi pun imaginaţia la contribuţie pentru a vopsi cele mai...

  Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!
  Ai grijă de tine și familia ta cu produsele Septona!

  Felul în care alegem produsele personale de îngrijire este de cele mai multe ori modul în care ne arătăm grija pe care o purtăm celor dragi, dar și respectul față de...

  Da, am refuzat să am grijă de nepotul meu cu sindromul Down pentru că nu am pregătirea necesară
  Da, am refuzat să am grijă de nepotul meu cu sindromul Down pentru că nu am pregătirea necesară

  O femeie a refuzat să aibă grijă de nepotul ei de 3 ani, diagnosticat cu sindrom Down, de teamă că nu se va descurca. Acum, fratele ei, tatăl copilului, s-a supărat pe ea.

  Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor
  Co-parenting felin: două mame pisicuțe au grijă împreună de puii lor

  Oricât de haotice și obositoare ar fi rețelele de socializare, există un lucru cu care majoritatea oamenilor sunt de acord: internetul a fost creat pentru pisici. Un exemplu? Aceste...

  © 2024 Qbebe