Funnyby

Cele mai stresate zodii! Pun prea multă presiune pe ele

Cele mai stresate zodii! Pun prea multă presiune pe ele

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fiecare gestionează stresul în moduri foarte diferite, în funcție de trăsăturile de personalitate, de felul în care se raportează la sine și la lumea din jur, de modul în care abordează eșecul și succesul etc. Un factor demn de luat în seamă când vine vorba de capacitatea de a face față stresului este însă și zodia sub care ne-am născut. Descoperă de ce pentru anumite zodii nu este tocmai la îndemână să depășească situațiile stresante!

Racul

Una dintre cele mai stresate zodii este Racul. Pe de o parte, un Rac va fi permanent dominat de emoții variate, în condițiile în care le dă multă atenție și, pentru că se lasă stresat inclusiv de problemele mărunte din viața de zi cu zi, o să ajungă în final să pună prea multă presiune asupra sa. 

Pe de altă parte, sensibilitatea sa, intuiția și empatia, îl vor determina pe acest semn de apă să-și facă mereu griji pentru cei din preajma lui. În primul rând, se va îngrijora pentru cei care îi sunt apropiați, dar obișnuiește să se gândească adesea și la cei care nu îi sunt așa. În ciuda faptului că are momente în care își dă seama că poate nu ar mai trebui să se îngrijoreze, se va simți vinovat pentru astfel de gânduri și va continua să se gândească tot timpul la alții. Se va simți mai confortabil abia după ce o să știe că toată lumea este mulțumită și în siguranță.

Întrucât este dominat de acest obicei, un Rac va avea mult de suferit din cauza stresului și a presiunii mari pe care și-o creează asupra lui însuși, dar nu va reuși să-și regăsească echilibrul până când nu va înțelege că viețile celor din preajmă nu stau în mâinile sale. 

reprezentare-a-semnului-zodiacal-Rac-si-a-constelatiei-corespunzatoare

Leul

Chiar dacă la prima vedere îți este greu să crezi că și Leul face parte dintre cele mai stresate zodii, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Tocmai pentru că este dornic să se remarce, să fie mereu în centrul atenției, un Leu va pune mereu presiune asupra lui pentru a se face plăcut, ceea ce va fi foarte stresant. Uneori, pentru a atrage atenția, se va implica în acțiuni care îi vor răpi orice timp liber și care nu întotdeauna îi vor oferi rezultatele așteptate, determinându-l să fie și mai stresat. Practic, Leul va suferi mult și se va stresa enorm când nu va obține ceea ce își dorește.

De asemenea, un Leu va resimți din plin stresul când își va da seama că nu este liderul pe care și l-ar fi dorit coechipierii săi. Îi place să aibă o poziție care să-i arate autoritate, care să-l asigure că îi va influența pe cei din jur, că își va păstra reputația. Odată ce simte că „pierde teren”, se va lăsa doborât de stres, presiunea pe care va ajunge să o pună asupra sa fiind greu de gestionat. 

Pentru a reuși să-și regăsească starea de bine, va avea nevoie să înțeleagă faptul că nu poate controla totul și că trebuie să se bucure de ceea ce are.  

Fecioara

Este semnul din zodiac despre care se spune că este cel mai stresat. Astfel, încă de la o vârstă fragedă, Fecioarele, ambițioase și perfecționiste, vor să arate mereu că se pricep la toate, că se pot remarca în orice situație. Vor continua să se comporte așa și când înaintează în vârstă, nevoia lor de perfecțiune devenind tot mai mare. O Fecioară vrea să fie bună la toate, să fie cel mai bun angajat, să fie cel mai bun prieten, să aibă familia perfectă etc. În aceste condiții, nu este exclus să ajungă să se neglijeze pe ea însăși și să renunțe complet la timpul liber.

Reprezentanții acestei zodii vor ține să-și asume responsabilitatea pentru toate, se vor simți vinovați când nu vor fi capabili să dea tot ce au mai bun și le va fi foarte greu să accepte că, din când în când, au nevoie și de un ajutor.

Fecioarele ar putea să facă mai ușor față stresului și să nu mai pună prea multă presiune pe ele dacă se vor strădui să înțeleagă faptul că nu le pot face perfect pe toate, că trebuie să aibă grijă și de ele și să-și facă timp să se  relaxeze. Cu cât vor amâna aceste demersuri, cu atât vor ajunge să reacționeze defavorabil în fața unor situații dificile.

Balanța

Similar Fecioarelor, Balanțele aspiră permanent la perfecțiune, la armonie, vor pune adesea multă presiune pe ele și din acest motiv se regăsesc printre cele mai stresate zodii. Obiceiul unei Balanțe este de a verifica permanent dacă lucrurile merg bine și când va observa chiar și cea mai mică imperfecțiune va munci zi și noapte pentru a remedia situația într-un timp cât mai scurt. 

Un factor semnificativ de stres pentru această zodie este când va realiza că nu poate aplana un conflict, că nu poate să facă dreptate. Întrucât urăște înfruntările și agresivitatea, Balanța va deveni deosebit de stresată în situația în care ar trebui să ia o decizie referitoare la următorul aspect: dacă să riposteze sau nu în fața unei persoane care a agresat-o. Această dificultate în a lua decizii nu este lipsită din viața de zi cu zi a unei Balanțe, fiind o sursă suplimentară de stres.

Nu în ultimul rând, persoanele născute sub acest semn zodiacal au parte și de o altă sursă de presiune asupra lor: faptul că nu sunt dornice să recunoască, în momentele în care sunt copleșite, că de fapt nu se simt deloc bine. Ele vor să le arate celorlalți că totul e în regulă. 

reprezentare-a-semnului-zodiacal-Balanta-si-a-constelatiei-corespunzatoare

Scorpionul

Printre motivele pentru care și Scorpionul face parte dintre cele mai stresate zodii este acesta: depune foarte multe eforturi pentru a obține ceea ce își dorește, considerând că lumea nu stă la picioarele sale, că nimic nu va ieși așa cum trebuie fără multă muncă. În aceste condiții, va pune mereu presiune asupra sa și se va stresa cu ușurință.

Misterios și nu prea dornic să se dezvăluie în fața celorlalți, Scorpionul pune multă pasiune în tot ceea ce face și se ferește, pe cât posibil, să-și arate emoțiile. De aceea, este foarte greu pentru cei din jur să-l cunoască așa cum este și riscă să ajungă să fie și mai stresat întrucât aceștia vor tinde să depășească anumite limite cu el. Dacă se întâmplă și să simtă că intimitatea i-a fost invadată, nivelul său de stres va atinge cote din ce în ce mai înalte.

O sursă majoră de stres pentru această zodie de apă este când va bănui că este înșelat. Fiind gelos și suspicios, va fi foarte stresat până când va reuși să afle dacă într-adevăr se întâmplă așa sau dacă totul nu este decât o simplă bănuială.  

Capricornul

Un Capricorn se pricepe de minune să pună presiune asupra lui, așa că nu este de mirare că este una dintre cele mai stresate zodii. Va fi capabil de orice pentru a câștiga încrederea celor din jur, pentru a se evidenția, ceea ce va deveni copleșitor pentru el. Își va fixa mereu așteptări foarte înalte de la el și nu se va opri până când nu va vedea rezultatele dorite.

În spatele stresului pe care îl are de înfruntat Capricornul se află și acest fapt: întrucât este dominat de planeta Saturn (a responsabilității), va ține întotdeauna să-și asume cât mai multe responsabilități. Fără să-și dea seama, acestea îl vor copleși la un moment dat și îi vor crea o presiune foarte greu de suportat.

Tendința sa de a pune tot timpul presiune asupra lui se leagă și de perfecționism, de ambiția de a munci din greu pentru a-și îndeplini obiectivele. În aceste condiții, un Capricorn va ajunge să fie obsedat să muncească tot timpul, renunțând complet la timpul său liber. Odată ce se întâmplă așa, va fi și mai predispus la burn-out. Va putea să depășească o asemenea situație dacă persoanele apropiate vor realiza ce se întâmplă cu el și îi vor arăta că îl susțin din plin. 

Surse: bustle.com, futurescopeastrology.com, pinkvilla.com, purewow.com, stylecaster.com, timesofindia.indiatimes.com, yourtango.com

Sursă poză principală: istockphoto.com

 

Surse foto: istockphoto.com

Articolul urmator
Cele mai fashioniste zodii. Moda pentru ele este ca oxigenul pentru noi
Cele mai fashioniste zodii. Moda pentru ele este ca oxigenul pentru noi

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Studiu: mamele stresate au de două ori mai multe șanse să nască fetițe
  Studiu: mamele stresate au de două ori mai multe șanse să nască fetițe

  Un studiu recent, realizat la Universitatea din Granada (Spania) susține că mamele care sunt stresate înainte de sarcină au de două ori mai multe șanse să nască o fetiță....

  Soțul fără job îi cere soției să nu mai cumpere lapte praf pentru bebeluș pentru a face mai multă economie
  Soțul fără job îi cere soției să nu mai cumpere lapte praf pentru bebeluș pentru a face mai multă economie

  O mămică de peste granițe povestește, într-o postare pe Reddit, că soțul ei șomer i-a cerut să își alăpteze copilul în loc să cumpere lapte praf, pentru a face...

  Am băut cafea timp de 25 de ani. De când nu mai fac asta, am mai multă energie, iar anxietatea mi-a dispărut
  Am băut cafea timp de 25 de ani. De când nu mai fac asta, am mai multă energie, iar anxietatea mi-a dispărut

  Această femeie a băut cafea de când era în liceu. Acum o lună, a decis să întrerupă acest obicei, iar acum declară că se simte mai bine ca niciodată.

  De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul
  De ce bărbații mănâncă mai multă carne. Un studiu dezvăluie adevărul

  Te-ai întrebat vreodată de ce sunt atât de puțini bărbați vegetarieni? Ei bine, un studiu recent dezvăluie motivul: bărbații au tendința să consume mai multe carne...

  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal
  Soacra mea le oferă mai multă atenție copiilor cumnatei mele. Ar trebui să-și iubească nepoții în mod egal

  Relația dintre bunici și copii este cu adevărat specială. Însă atunci când un bunic favorizează doar anumiți nepoți, cei mici au de suferit. Uite ce povestește această...

  Femeile roșcate simt mai multă durere la naștere? Ce spun experții!
  Femeile roșcate simt mai multă durere la naștere? Ce spun experții!

  Dintre toate culorile de păr, roșcatul natural se întâlnește cel mai rar. Din acest motiv, nu este de mirare că persoanele roșcate stârnesc mai multă curiozitate...

  Dragoste de frați! Doi adolescenți își răsfață sora mai mică cu multă grijă și afecțiune!
  Dragoste de frați! Doi adolescenți își răsfață sora mai mică cu multă grijă și afecțiune!

  Ce frumoasă este dragostea de frați, nu-i așa? Relațiile între frați au ceva special cu siguranță, iar acești adolescenți exprimă asta din plin cu gestul lor. Cei doi se...

  Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău
  Sanosan – mai multă grijă pentru pielea bebelușului tău

  Bebelușul tău este o minune! La fel e și pielea lui. Este delicat și sensibil – și, prin urmare, necesită o îngrijire adecvată.

  © 2024 Qbebe