Funnyby

Zodia lunii – Scorpion: Mama, tata si copilul Scorpion

Louise Tanase - Contributor

In cazul in care in familia voastra este un Scorpion, Qbebe va spune care sunt cele mai importante trasaturi ale nativilor acestei zodii, punctele slabe si avantajele pe care astrele le-au oferit acestora, dar si alte informatii importante.

Zodia Scorpion ii guverneaza pe cei nascuti in perioada 23 octombrie - 21 noiembrie si se spune despre aceasta zodie ca este un semn de apa, fix (ceea ce denota stabilitatea), feminin (adica introvertit), dominat de planetele Marte (nocturn) si Pluto.
Piatra pretioasa: topazul.
Culoare preferata: rosu inchis.
Zi norocoasa: marti.
Cifre norocoase: 3 si 5.
Locuri prielnice: cele situate langa ape.
Metalul zodiei: fierul.
Verbul reprezentativ: "a dori".
Acest semn simbolizeaza perioada de fermentatie si de descompunere din natura si totodata renasterea persoanelor, proiectelor, idealurilor si ambitiilor, asemeni reintruparii pasarii Phoenix din propria-i cenusa. Exista credinta ca moartea unui membru al unei familii sau mici comunitati este imediat urmata (la cateva luni sau un an) de nasterea unui "scorpion" si, invers, decesul unui "scorpion" va avea drept consecinta nasterea unui copil in acea comunitate. Nativul acestei zodii este foarte energic in sensul preocuparilor sale, chiar daca uneori pare foarte linistit si pasiv; aceasta aparenta se produce deoarece se invaluie constant in mister si nu -si dezvaluie in nicio imprejurare aspiratiile, urmand astfel singura cale care, in opinia sa, ii va permite sa castige. Dealtfel, aceasta discretie o manifesta in toate afacerile sale, sentimentale sau materiale si chiar daca uneori devine foarte vorbaret, nu veti afla mare lucru din arhiva sa secreta. Trasaturile ce-l caracterizeaza cel mai bine sunt dinamismul, dorinta de a invinge si , mai ales, spiritul de independenta si de posesiune.

Nu suporta sa depinda de nimeni si in niciun caz de persoane pe care nu le agreeaza. In acest scop porneste in mod firesc sa isi implineasca singur ambitiile, neasteptand in general nimic de la nimeni si fiind in pierdere atunci cand o face. Cei nascuti in aceasta zodie nu se pot astepta la mosteniri, recompense picate din cer sau premii onorifice, tot ceea ce dobandesc in viata fiind rezultatul exclusiv a muncii lor indarjite. Tipul pozitiv al acestei zodii va avea in permanenta o mare dorinta de munca, avand o luciditate remarcabila. De asemenea, cei nascuti in zodia Scorpion nu se vor impiedica in scopuri si interese meschine, ci vor urmari intotdeauna scopuri nobile, vor fi generosi, de o curiozitate si de o sete de cunoastere devoratoare, care vor fi sustinute de o inteligenta vie si patrunzatoare. Acest tablou al scorpionilor pozitivi se poate completa si cu alte trasaturi, precum curajul, loialitatea, onestitatea si largimea orizontului lor spiritual. La antipod, scorpionii negativi sau violenti, distructivi, foarte razbunatori, viciosi, egoisti, deosebit de orgoliosi si de o gelozie devastatoare, adica genul de oameni cu care este periculos sa ai de-a face.

Fireste ca, la fel ca peste tot, acestia sunt doar polii teoretici ai calitatilor si defectelor nativilor, situatii ce se intalnesc destul de rar in realitate, majoritatea dintre ei fiind un amestec, in diferite proportii, intre cele doua laturi. Scorpionul este semnul cel mai posesiv din tot zodiacul si, desi aceasta trasatura poate fi dublata de o mare generozitate, nu agreeaza ideea ca ceva ce ii apartine sa ii fie luat sau folosit fara stirea sa. Ce este al lui, in mod categoric nu poate fi si al altuia si cei ce se joaca cu acest principiu de baza al sau se joaca cu focul. Se spune ca razbunarea lui este cea mai cumplita si mai diabolica dintre toate cate exista si chiar daca acest lucru nu se verifica intotdeauna, este bine sa nu se conteze prea mult pe asta, caci este ca si cum ai risca la "ruleta ruseasca". Nativul acestei zodii este foarte mandru, uneori chiar sub o aparenta umila si stie in orice moment ce vrea de la viata, ce poate si ce trebuie sa faca pentru planurile sale. Un Scorpion dezorientat este cu siguranta bolnav sau trece printr-o depresie de care sufera periodic.

O mare calitate a celui nascut in Scorpion este ingeniozitatea de care da dovada in orice situatie mai dificila, situatie ce va fi astfel depasita fara prea mari probleme. Nu este niciodata linistit, ci se agita intr-o directie sau alta pentru a progresa pe calea pe care si-a trasat-o ferm si pe care o are foarte clara in minte. Fata de prieteni, Scorpionul este loial, generos si sincer, desi pastreaza o rezerva de cele mai multe ori, ce tine de stilul sau de viata, de munca si mai ales de lupta - caci el isi circumscrie toate actiunile sub aceasta ultima notiune. Ceilalti nu trebuie sa se simta jigniti din acest motiv, caci se poate in general conta pe el, atunci cand exista o apropiere sufleteasca reciproca. Nativii acestui semn (cei impacati cu sine indeosebi) exercita un mare magnetism asupra anturajului si au in privire o putere aproape hipnotica. In toate locurile in care traieste si in toate profesiile in care activeaza, Scorpionul are ca dorinta principala sa fie cel mai bun, cel mai capabil, si atunci cand isi atinge acest scop o face in mod firesc, fara sfortari parca, avand insa in spate un mare volum de munca fizica si consum nervos. Scorpionului ii plac riscurile, tot ceea ce implica pericole si are un pronuntat gust pentru aventura. Scorpionii sunt parinti foarte buni, atenti la educatia copiilor lor, la dezvoltarea deplina a capacitatilor acestora si la insuflarea unor conceptii corecte si realiste despre lume si viata.

Femeia si mama Scorpion

Femeia scorpionFemeia Scorpion este destul de draguta, fara a fi in cele mai multe cazuri frumoasa. Cu toate acestea, datorita puterii ei magnetice, femeia Scorpion este seducatoare si are un farmec cuceritor. Ea reprezinta femeia care, daca regreta ceva, atunci acest regret este faptul ca nu s-a nascut barbat. De aici unele tendinte ale sale spre masculinitate, trasatura ce transpare indeosebi in vestimentatie; latura dominanta este functionalitatea, ceea ce va insemna o croiala simpla si lejera. Foarte dinamica si independenta, femeia nascuta in aceasta zodie poate fi o partenera ideala pentru casnicie (caci este foarte atasata casei, copiilor sai si sotului), cu conditia insa, ca acesta din urma sa o inteleaga si sa ii respecte independenta si preocuparile profesionale. In caz contrar, va fi nefericita si depresiva si va cauta sa evadeze de langa un barbat tiranic, ori, mai adesea (in cazul unuia slab), il va parasi imediat. Apartinand celui mai senzual semn al zodiacului, femeia Scorpion este foarte pasionala in dragoste, devoratoare, dar poate cadea adeseori in extrema cealalta si adopta o atitudine de calugarita.
Mama Scorpion va incerca mereu sa-si impuna ideile cu orice pret in fata odraslei sale. Acest lucru va duce la divergente intre cele doua generatii. Independenta pe care adolescentul incearca sa si-o dobandeasca, va fi umbrita de deciziile autoritare ale mamei. Desi isi iubeste copiii si le doreste binele absolut la fel ca orice alt parinte, mama Scorpion nu poate fi convinsa ca binele copilului sau inseamna altceva decat ceea ce vrea ea sa insemne: nicio meserie nu este buna sau potrivita decat cea spre care ea il indruma, niciun partener de viata nu este pe masura copilului sau daca ea nu il recomanda.

Barbatul si tatal Scorpion

Barbatul ScorpionBarbatul Scorpion este bine alcatuit, robust, uneori solid si adeseori frumos. Extremist ca orice nativ al zodiei, el poate fi cand tandru, atent, prevenitor si intelegator, cand agresiv si periculos. In relatiile cu sexul opus actioneaza instinctiv si, in general, este dominator, foarte posesiv si pasional. Partenera sa de viata va avea parte de o grea experienta de adaptare la felul lui aparent straniu de a fi, dar atunci cand il va intelege il va descoperi loial, sensibil si protector, simtindu-se pe deplin aparata de vicisitudinile lumii exterioare. In replica, ea trebuie sa fie alcatuita doar din superlative, respectiv sa fie cea mai frumoasa, cea mai toleranta, tandra, gospodina femeie din cate exista. In rest, barbatul Scorpion poseda, intr-o masura mai mare sau mai mica trasaturile generale ale zodiei.
Tatal Scorpion isi iubeste foarte mult copiii si le va acorda o atentie deosebita. Este foarte posibil ca acestia sa fie foarte influentati de personalitatea lui puternica, fara ca el sa faca ceva deosebit pentru asta si sa ajunga un model de comportament in perioada lor de formare. Tatal Scorpion este genul de tata foarte prietenos cu copilul sau, dar in acelasi timp si foarte strict. Va incerca sa-si educe copilul de foarte devreme si va avea asteptari mari de la el. Va vrea intotdeauna ca odrasla sa sa aiba un adevarat sistem de valori in jurul sau si il va invata, atat cat va putea, cate putin din orice. Pentru tatal scorpion nimic nu este mai important decat bogata cultura generala pe care copilul sau va fi aproape obligat sa o dobandeasca.

Copilul Scorpion

 Copiii Scorpion sunt mai greu de educat, caci au o personalitate puternica si punctele lor de vedere pot veni adeseori in conflict cu cele ale parintilor lor. Copiii nascuti in aceasta zodie trebuie luati cu duhul blandetii si sa li se explice fiecare cerinta si norma, caci ei au un spirit foarte dezvoltat de independenta si vor opune o rezistenta indarjita oricarei agresiuni impotriva libertatii lor. Micutii nativi sunt foarte inteligenti si datorita caracterului lor intuitiv reusesc sa inteleaga dintr-un foc concepte destul de abstracte, mult peste nivelul mediei. Gandesc mult, intens, asupra fiecarui lucru, analizeaza tot ceea ce cade in sfera interesului lor si isi trag propriile concluzii, surprinzator de mature pentru varsta lor. Jocurile care le plac sunt cele violente, riscante si este bine sa li se tempereze, atunci cand este cazul, agresivitatea si uneori chiar brutalitatea de care dau dovada. Sunt foarte dotati pentru studiu si ajung adesea primii in clasa, fara prea mari eforturi. Le plac lecturile de orice fel, in special insa cele de aventuri, ori istorice, pentru ca setea lor de cunoastere este foarte mare.

Meseriile preferate de Scorpion

 Nativii zodiei Scorpion pot fi, datorita simtului lor tactil foarte delicat, mari chirurgi, dar si ceasornicari si, in general, in orice postura ce are legatura cu ceea ce cere migala si precizie. Ingeniozitatea si perfectionismul ii pot directiona spre inventica ori stiinta, politica, avocatura; inclinatii artistice foarte pronuntate - spre mari realizari in literatura, muzica, actorie; pot ajunge, de asemenea , filozofi. Nativilor acestei zodii le plac profesiile si sporturile riscante, putand ajunge straluciti aviatori, parasutisti, rugbisti si altele. Excelenti oameni de afaceri, organizatori, politisti, detectivi.

Bolile la care este predispus nativul din Scorpion

 In primul rand, nativii zodiei Scorpion sunt predispusi afectiunilor organelor genitale, precum si ale rinichilor ori ale ficatului. Trebuie sa acorde multa atentie depresiilor nervoase provenite din epuizarea cauzata de asumarea unui volum prea mare de munca, din trairile prea intense ori din melancoliile specifice nativilor acestei zodii. Adesea, nativii acestei zodii sufera de insomnii congenitale.

Personalitati nascute in Scorpion

 Regina Maria Antoaneta, Printul Charles de Wales, Friedrich Schiller, Fyodor Dostoievski, Albert Camus, Andre Gide, Edgar Allan Poe, Mihail Sadoveanu, Voltaire, Sfantul Augustin, Auguste Rodin, Pablo Picasso, Ludwig van Beethoven, Niccolo Paganini, Katherine Hepburn, Richard Burton, Alain Delon, Pele, Vivien Leigh, Grace Kelly, Katty Perry, Leonardo di Caprio, Kendall Jenner, Drake, Bill Gates, Claude Monet, Sylvia Plath, Margaret Mitchell, Gordon Ramsay, Martin Scorsese, Julia Roberts, Demi Moore, Anne Hathaway, Emma Stone, Whoopi Goldberg, Jodie Foster, Meg Ryan, Goldie Hawn, Tara Reid, Ryan Gosling, Ryan Reynolds, Matthew McConaughey, Gerald Butler, Danny de Vito.

Voi aveti vreun nativ al zodiei Scorpion in familie?

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Cum sa cuceresti un barbat nascut in zodia SCORPION
  Cum sa cuceresti un barbat nascut in zodia SCORPION

  Daca vrei sa cuceresti un barbat SCORPION, trebuie sa fii cu bagare de seama. Nu este o misiune foarte usoara, dimpotriva, am putea spune.Iata 7 moduri cum sa cuceresti un barbat nascut in...

  Evenimente astrologice NOIEMBRIE 2021. “Mini me” pentru 2022?
  Evenimente astrologice NOIEMBRIE 2021. “Mini me” pentru 2022?

  Evenimente astrologice NOIEMBRIE 2021. Incepe a unsprezecea luna a anului si ultima de toamna. Aspectele planetare aduc transformari profunde atat la nivel de relatii, cat si la nivel...

  De ce se îndrăgostesc oamenii de tine în funcție de zodia ta
  De ce se îndrăgostesc oamenii de tine în funcție de zodia ta

  „Ce iubești la mine?”, este o întrebare pe care fiecare dintre noi am adresat-o, la un moment dat, partenerului de viață. Adevărul este că fiecare om este diferit și...

  Care este orașul în care ar trebui să locuiești în funcție de zodia ta
  Care este orașul în care ar trebui să locuiești în funcție de zodia ta

  Ți s-a întâmplat vreodată să-ți dorești ca la un moment dat să te muți într-un alt oraș, aflat poate și în altă țară? Acest gând nu este...

  Află când este cel mai bine să rămâi însărcinată, în funcție de zodia ta. Astrele nu greșesc!
  Află când este cel mai bine să rămâi însărcinată, în funcție de zodia ta. Astrele nu greșesc!

  Vrei să devii mamă, dar îți este teamă că ar putea există o incompatibilitate între zodia ta și a viitorului tău copil? Din fericire, astrele îți vin în...

  4 ZODII puternic influentate de Luna plina in Rac. Frustari si eliberari! Vezi daca e si zodia ta pe lista
  4 ZODII puternic influentate de Luna plina in Rac. Frustari si eliberari! Vezi daca e si zodia ta pe lista

  Luna plina in Rac a avut loc pe 17 ianuarie 2022, dar efectele sale inca se resimt. Pregateste-te pentru drama ta preferata de pe Netflix cu o cutie de servetele la indemana pentru ca prima...

  Miau! Ce rasă de pisică ești în funcție de zodia ta
  Miau! Ce rasă de pisică ești în funcție de zodia ta

  Pisicile fac parte dintre cele mai îndrăgite animale de companie, iar în construirea unei relații deosebite între ele și stăpânii lor va conta inclusiv ca anumite...

  © 2023 Qbebe