Funnyby

Zodia lunii – Capricorn: Mama, tata si copilul Capricorn

Louise Tanase - Contributor

In cazul in care in familia voastra este un nativ din zodia Capricorn, Qbebe va spune care sunt cele mai importante trasaturi ale acestuia, punctele slabe si avantajele pe care astrele i le-au oferit, dar si alte informatii importante.

Zodia Capricorn ii guverneaza pe cei nascuti in perioada 21 decembrie - 19 ianuarie si este un semn zodiacal de pamant, cardinal (caracterizat de un spirit intreprinzator), feminin (adica introvertit), dominat de planeta Saturn

Piatra pretioasa: onixul.
Culori preferate: verde inchis si negru.
Zi norocoasa: sambata.
Cifre norocoase: 1 si 3.
Locuri prielnice: cele retrase si linistite.
Metalul zodiei: plumbul.
Verbe reprezentative: "a folosi" si "a organiza".

In natura, zodia Capricornului marcheaza perioada de desfrunzire totala a copacilor si de inghet, ceea ce, transpus in coordonatele temperamentale ale nativului corespunde tipului persoanelor varstnice, inteleptilor si ascetilor. Nativul acestei zodii este o persoana introvertita, inchisa in sine si rezervata, dedicata in intregime scopurilor sale de realizare - in primul rand profesionala si materiala. Capricornul are un profund simt al datoriei si este foarte constiincios, putand da exemplu despre ce inseamna lucrul bine facut. Are un mare respect pentru autoritati si pentru ierarhiile prestabilite, respectand litera si spiritul acestora si impunand si celorlalti din jurul sau aceleasi reguli de conduita. Cauza acestui comportament este nevoia sa de a organiza (atat pe sine cat si pe altii), in vederea obtinerii unei situatii cat mai clare ca baza de plecare pentru actiunile viitoare. Trei sunt atuurile sale in activitatile pe care le sustine: organizarea, disciplina si tenacitatea. Pe Capricorn il irita foarte tare miscarile dezordonate, impulsive sau imprudente, caci ii submineaza eforturile de promovare a unor metode de lucru eficiente si rapide. Defectele cele mai mari pe care le poate avea un nativ al acestei zodii, provenind din alterarea trasaturilor sale sale pozitive sub o afectiune nefavorabila a lui Saturn (ori a educatiei, ori unor imprejurari nefavorabile din viata sa) sunt: incapatanarea oarba, zgarcenia, negativismul, intoleranta si pesimismul. S-ar putea crede ca el profita de pe urma celorlalti prin adoptarea unei asemenea conduite, dar in realitate isi provoaca singur rau, ridicandu-si obstacole suplimentare pe drumul sau catre reusita.

Este important pentru Capricorn sa inteleaga ca viata nu consta exclusiv in succese materiale si profesionale; cu cat va realiza asta mai repede, cu atat va fi mai bine pentru el. Pretentiile de confort ale Capricornului nu sunt deloc mari, el putand dormi si pe un pat pliant in anumite imprejurari, daca asta ii confera un grad mai inalt de mobilitate si clarviziune in ceea ce priveste munca pe care o desfasoara. Desigur ca nu acesta este standardul lui de viata, insa el se va simti mai bine intr-un cadru mai simplu, rustic, decat intr-un palat stralucitor, inconjurat de un rafinament deosebit. Iubeste natura si se gandeste adesea la o modalitate de a se intoarce in sanul acesteia - fie ca isi va cumpara o ferma sau ca va face sistematic calatorii in natura. Este foarte grijuliu cu familia sa si copiii sai se vor bucura de toata atentia si bunele conditii pe care Capricornul va socoti necesar ca acestia sa le aiba. Adeseori, nativul acestei zodii devine pentru fratii si surorile sale un veritabil sprijin material si un propulsor catre o situatie financiara stabila. Mandru, sensibil, rabdator, usor timid, Capricornul devine foarte incisiv, rapid si dinamic cand reuseste sa-si impuna un bun autocontrol al emotiilor; in acest cazva fi apreciat ca o personalitate cuceritoare, fascinanta chiar. Este foarte generos, dar nu poate ierta prea usor daca o persoana ii tradeaza increderea pe care i-a acordat-o in urma unei indelungate reflectii. Mania lui devine adesea periculoasa, iar in formele sale mai atenuate se transforma intr-un criticism acid.

Femeia si mama Capricorn

 Femeia Capricorn poate avea multe infatisari, neputandu-se stabili cu exactitate o tipologie a femeilor acestei zodii. Este mai frumoasa si mai evoluata spiritual la maturitate decat la tinerete, caci, ca orice nativ al acestei zodii, in aceasta perioada ajunge sa se implineasca pe toate planurile.Rigiditatea si rezerva initiale se vor indulci prin blandete, intelegere si echilibru sufletesc. In ceea ce priveste moda, femeile nascute in zodia Capricorn prefera liniile clasice, traditionale, obisnuind sa imbrace haine care, in primul rand, ii vin bine si apoi sa fie in ton cu ceea ce este in trend. Prefera tot ceea ce este sobru, nuantele inchise, indeosebi negrul care o prinde foarte bine, reliefandu-i personalitatea puternica si o anume eleganta proprie doar ei. Pe primul loc in preocuparile sale sunt cele legate de profesie si de pozitia sociala si abia in al doilea rand vin preocuparile sentimentale. Dealtfel, acestea din urma sunt in general subordonate primelor, femeia Capricorn neluand in seama barbatii care nu sunt ambitiosi si nu tind (sau nu sunt deja in aceasta postura) catre o situatie materiala foarte buna, eventual si catre un prestigiu deosebit. Ambitiile pe care le nutreste femeia nascuta in zodia Capricorn o fac sa fie foarte activa si eficienta, desi exista unele momente in care devine foarte melancolica. Este o fire vesnic nelinistita, dar nimic din framantarile sale nu transpare in exterior. Ajutorul ei este intotdeauna binevenit, caci cel mai adesea este bine intentionat si calificat.
Mama Capricorn isi creste copiii cu foarte multa dragoste si grija, punand ca prime reguli in abecedarul educatiei pe care le-o da simtul datoriei si pe cel al responsabilitatii. Va incerca permanent sa le induca micutilor ei ceva din tenacitatea ei si, uneori, va reusi. familia este foarte importanta pentru femeia Capricorn si ii este foarte fidela, neputand ierta prea usor insa atunci cand aceasta mare investitie sentimentala ii este tradata.

Barbatul si tatal Capricorn

 Barbatul nascut in aceasta zodie este, de regula, de statura mijlocie, bine cladit, cu trasaturi pronuntate si cu un torace bine dezvoltat. Are umeri largi, par saten si este, ceea ce s-ar putea numi, un barbat bine. Barbatul nascut in aceasta zodie este genul de om care tace si face, retras, timid, cu obiective foarte clar fixate in minte si cu o tenacitate deosebita in a le urmari si in a le atinge in cele din urma. Acest barbat este foarte rezistent la drum lung si greu. Rareori el se exteriorizeaza sentimental prin efuziuni de tandrete si prin pasiuni navalnice, considerand ca nu este nevoie, in general, de toate acestea si ca faptele il prezinta cel mai bine. Ceea ce doreste de la partenera sa de viata este ca aceasta sa fie atasata caminului, sa fie o buna gospodina, sa aiba tact si sa ii respecte libertatea de opinie. Din cauza retinerilor sale pe plan afectiv, barbatul Capricorn poate parea rece, cu o inima de piatra, complet neimpresionabil. Acest lucru nu este adevarat, caci are nevoie sa dea si sa primeasca multa dragoste, in permanenta, de la cei pe care ii iubeste si care il iubesc, chiar daca nu se manifesta ca atare. Desi rar intalnim un Capricorn romantic (fiind mai degraba realisti, cunoscand foarte bine ce trebuie facut in fiecare moment), barbatul Capricorn are un fond sufletesc sensibil si este insetat de liniste, respect si armonie. In variantele negative, barbatul Capricorn devine irascibil, incapatanat si intolerant. Deseori se risipeste intr-o suma de actiuni inutile si este foarte greu sa comunici cu el.
Tatal Capricorn va avea grija ca micutii sai sa primeasca cea mai aleasa educatie, in spiritul principiilor de viata dupa care se calauzeste neincetat si sa le asigure tot ceea ce vor avea nevoie pentru un trai decent in mijlocul unei familii cat mai unite si mai iubitoare, fara ca membrii acesteia sa isi piarda cumva identitatea.

Copilul Capricorn

 Copiii Capricorn sunt inteligenti, au o fire buna si miloasa si se solidatizeaza repede cu cei defavorizati, intr-un sens sau altul, incercand sa ii ajute in mod eficient - insa doar daca inteleg limpede cum sa deosebeasca situatiile intre ele din punct de vedere al veridicitatii acestora. Copiii nascuti in acest semn zodiacal au aptitudini pentru studiu, indeosebi pentru limba materna si pentru limbile straine. Le place natura si doresc sa fie cat mai mult in mijlocul ei, de aceea prefera jocurile in aer liber. Micii Capricorni au mare nevoie sa fie vioi, expansivi chiar, astfel incat sa isi contrabalanseze componentele lor imobilist-pesimiste, melancolia, in general. Intre ceilalti copii au tendinta de a prelua comanda si chiar de a exercita o anumita autoritate asupra partenerilo de joaca. In general, copiii Capricorn privesc toate acestea cu seriozitate, dovedind o maturitate superioara celorlalti atunci cand este vorba despre respectarea unor ierarhii sau reguli. Daca nu se simt in largul lor, ceea ce se intampla adeseori, copiii Capricorn devin timizi si retrasi, interiorizandu-se puternic si uneori periculos de mult. Ei au nevoie sa comunice cu ceilalti si sa fie intelesi, sa se bucure de multa afectiune, in caz contrar putand evolua negativ pe planul echilibrului lor sufletesc. Ordonati, constiinciosi, rareori obraznici (si doar atunci cand sunt contrariati de ordine care li se par ilogice), copiii Capricorn au inca de mici foarte pregnante calitatile care ii vor ajuta sa reuseasca in viata. Desi spiritul lor nu este foarte rational, ei isi vor face arme redutabile din excelentul simt de organizare pe care il poseda, din stapanirea de sine si din dorinta de autodisciplina. Nu in ultimul rand, copiii nascuti in aceasta zodie vor fi purtati catre succes de tenacitatea pe care o dovedesc in absolut orice imprejurare.

Meseriile preferate de Capricorn

 Nativul zodiei Capricorn este un foarte bun conducator, indiferent de sfera sa de activitate si poate ajunge la fel de bine un reputat lider politic sau director de companie. Taria convingerilor sale si curajul sau il predestineaza pentru rolurile de misionar, pionier, colonizator sau ctitor de mare anvergura. Cei nascuti in aceasta zodie reusesc in profesiile legate de pamant (agricultura, minerit), in constructii sau in domeniul didactic. Capricornul poate fi si un bun muzeograf, bibliotecar (acolo unde este nevoie de izolare si ordine) sau arheolog. Daca va alege sa faca o cariera sportiva, nativul Capricorn va alege fotbalul, boxul sau inotul.

Bolile la care este predispus nativul din Capricorn

 Nativii zodiei Capricorn trebuie sa se fereasca de boli si accidente legate de sistemul osos, precum si cele asociate pielii. Va suferi de frecvente afectiuni ale rinichilor, intestinelor si gatului, va avea predispozitie spre insomnie, spre excese alimentare si tabagice. Nativul Capricorn are nevoie de multa miscare si de activitati care sa contrabalanseze tendinta lui spre pesimism. Este necesar sa isi impuna un program regulat de viata si sa evite dezorganizarea in activitatea cotidiana. Cele mai expuse parti ale corpuluila Capricorn sunt, indeosebi, genunchii. In rest, Capricornul este o zodie destul de norocoasa, avand o mare rezistenta fizica si psihica, in general fiind destul de longeviv.

Personalitati nascute in Capricorn

 Henri Matisse, Paul Cezanne, Grigori Rasputin, Thomas Kinkade, Edgar Allan Poe, Jack London, Isaac Asimov, Mihai Eminescu, Anne Bronte, Martin Luther King, Michelle Obama, Ellie Goulding, Betty White, Jim Carey, Kim Jong Un, Anthony Minghella, Carolina Herrera, Faye Dunaway, Marlene Dietrich, Paz Vega, Patrick Dempsey, Zooey Deschanel, Bradley Cooper, Vanessa Paradis, Kate Middleton, Nina Dobrev, Kevin Costner, Kate Moss, Orlando Bloom, Rowan Atkinson, Jude Law, Mary J Blige, Carla Bruni Sarkozy, Gary Barlow.

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Mama vs. tata. Aceste ilustrații, despre diferența dintre un tată și o mamă în creșterea copilului, spun totul
  Mama vs. tata. Aceste ilustrații, despre diferența dintre un tată și o mamă în creșterea copilului, spun totul

  Mary Catherine Starr (instructor de yoga, artist grafician și mama a doi copii) a ținut să atragă atenția, printr-o postare pe contul de Instagram @momlife_comics, asupra diferențelor...

  Cine este mai implicat în creșterea copilului? Mama sau tata? Dacă v-aș spune că sunt un tată care stă acasă cu copiii și mi-ați vedea tatuajele....
  Cine este mai implicat în creșterea copilului? Mama sau tata? Dacă v-aș spune că sunt un tată care stă acasă cu copiii și mi-ați vedea tatuajele....

  Cu toții ne lovim de aparențe și din păcate, de foarte multe ori ele ajung să blocheze calea noastră către fericire. Dar cum interferează nevoia de a judeca în conformitate cu...

  Vedete născute în zodia ta
  Vedete născute în zodia ta

  Vrei să afli de ce David Beckham este o persoană puternică și energică? Sau din ce cauză este Angelina Jolie plină de afecțiune? Zodiacul explică în detaliu toate aceste...

  Lili Sandu izbucnește înainte de naștere: ”Nu pot înțelege cum un tată nu-și poate ține copilul în brațe
  Lili Sandu izbucnește înainte de naștere: ”Nu pot înțelege cum un tată nu-și poate ține copilul în brațe

  Frumoasa vedetă numără zilele până la nașterea primului ei copil, iar fericirea îi este umbrită de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus în ceea ce...

  Ryan Reynolds are 3 fiice și își iubește viața de tată: „E o adevărată călătorie: Ador să fiu tată de fete!”
  Ryan Reynolds are 3 fiice și își iubește viața de tată: „E o adevărată călătorie: Ador să fiu tată de fete!”

  Ryan Reynolds este familist convins. Nu de puține ori a dezvăluit că adoră să fie tată și că nu îl deranjează deloc să schimbe scutece în miez de noapte. El are trei...

  Prințul William, confesiuni despre viața de tată: „Mi-a fost greu să mă adaptez, să trec de la viața de bărbat singur la cea de tată”
  Prințul William, confesiuni despre viața de tată: „Mi-a fost greu să mă adaptez, să trec de la viața de bărbat singur la cea de tată”

  Să fii tătic nu este neapărat cel mai ușor lucru, iar Prințul William se pare că știe foarte bine acest lucru! Când era însărcinată pentru a treia oară, Kate Middleton...

  Ce familie frumoasă are Florin Piersic Jr.! Fiica lui seamănă leit cu mama, iar fiul lui este identic cu tata
  Ce familie frumoasă are Florin Piersic Jr.! Fiica lui seamănă leit cu mama, iar fiul lui este identic cu tata

  În urmă cu 15 ani Florin Piersic Jr. și Dorina Chiriac, doi dintre cei mai apreciați actori ai României, primeau pe lume pe Sonia, fetița lor de nota 10. Acum fetița lor...

  Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului
  Adevăratul motiv din cauza căruia Mama și Tata sunt primele cuvinte ale bebelușului

  Copilul a spus prima dată "mama" și abia apoi "tata". Primul cuvânt se transformă de cele mai multe ori într-o dispută între părinți, fiecare încercând...

  © 2022 Qbebe