- Timp preparare:
- 50 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de pui, Carne de vita, Carne de curcan, Feluri de mancare, Sosuri, Carne tocata, La cuptor, Paste bologneze, Paste, Mancaruri cu carne, Paste milaneze, La foc, Paste cu pui, Mancaruri usoare, Carne, Legume, Rosii, Ceapa, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Sosuri pentru spaghete, Simple, Sosuri paste
- Ingrediente principale:
- paste, sos de rosii, carne
Ingrediente pentru paste pentru copii cu sos de rosii si carne
3 rosii, 500 g de carne (de vita sau de pasare)
1 ceapa, 4-5 catei de usturoi
100 ml de bulion
sare, piper, boia dulce - dupa gust
paste (penne, spirale)
Cum prepari paste pentru copii cu sos de rosii si carne
Spala rosiile si trece-le prin robot pentru a le pasa. Curata ceapa si usturoiul sitoaca-le marunt. Toaca si carnea in robot. Eu prefer sa o toc eu ca sa fiu sigura de continutul ei. Intr-un vas termorezistent pune carnea tocata, rosiile, ceapa si usturoiul, bulionul, sare, piper, boia si amesteca bine. Adauga si jumatate de pahar de apa. Pune tava in cuptorul preincalzita la 220 de grade Celsius si lasa pentru 30-40 de minute, pana ce sosul se ingroasa. Cu 10 minute inainte fierbe pastele cu putina sare. Scoate-le intr-o strecuratoare si toarna apa rece peste ele. Astfel te asiguri ca nu se lipesc. Scoate sosul cu carne si pune-l peste paste. Serveste cu parmezan pe deasupra, ce ceapa verde sau patrunjel. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!