Culinarby
Qbebe

Chec pufos și delicios

Corina Naftanaila

Checul este unul dintre deserturile cele mai îndrăgite ale copilăriei. Pe cât este de simlu de preparat, pe atât de delicios este rezultatul final. Nu se va bucura de succes doar în rândul adulților, ci îi va cuceri și pe micii mofturoși cu textura sa moale și foarte pufoasă. Iată astfel ce repede poți obține un minunat chec pufos și delicios!

Chec pufos și delicios
Timp preparare Timp preparare:
1 ora
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, La cuptor
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, oua, zahar, cacao, ulei

Ingrediente pentru un chec pufos

200 g făină
200 g zahăr
5 ouă
4 linguri de ulei
½ plicuri zahăr vanilinat
1 plic de praf de copt
1 praf de sare
2 linguri de cacao (opțional)

Cum se pregătește checul pufos

Începi pregătirea acestui desert cu preîncălzirea cuptorului și cu separarea celor 5 ouă. Nu uita că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. După cum am menționat anterior, începi prin a separa albușurile de gălbenușuri. Odată îndeplinită această sarcină, treci la "bătutul" albușurilor. Poți folosi un tel, sau un mixer, rezultatul trebuie să fie o spumă albă, strălucitoare și tare, asemeni bezelei. Pe măsură ce bați albușurile, începi să adaugi zahărul. Acesta va întări spuma și îi va da strălucirea de care am amintit. Nu uita nici de praful de sare!

Trecem la următoarea etapă, aceea în care amestecăm gălbenușurile cu cele 4 linguri de ulei, așa cum procedezi atunci când pregătești crema pentru salata boeuf. După ce ai încorporat uleiul, vei amesteca cele două compoziții. Este esențial să amesteci cu grijă în albușuri, de jos în sus, pentru ca textura acestora să nu-și piardă din "pufoșenie".

Urmează partea în care adăugăm făina. La fel, tot cu grijă și atenție, adaugi treptat câte o lingură, după care amesteci. Acum, ai ajuns la pasul în care trebuie să te decizi dacă vrei un chec simplu, sau unul cu cacao. Dacă îl alegi pe primul, poți pune întreaga compoziție într-o tavă pentru cozonac, pe care ai "îmbrăcat-o" în hârtie de copt. Însă, dacă alegi varianta cu cacao, trebuie să urmezi următorii pași.

Compoziția de ouă cu făină rezultată va fi împărțită în două, una dintre ele urmând a fi amestecată cu acele linguri de cacao. Inițial, amesteci cacaua cu puțină apă, până ce aceasta capătă acel aspect de ciocolată topită. Apoi, o vei adăuga într-una din jumătățile de aluat.

Cel din urmă pas presupune așezarea compoziției în tavă. Poți alege să torni ambele compoziții și să faci un model cu ajutorul furculiței, sau să o pui mai întâi pe una și pe cealaltă peste. Oricare ar fi alegerea ta, va fi cu siguranță delicioasă.

Tava va fi băgată la cuptor, la foc mediu timp de 30-40 de minute. Apoi, nu-ți rămâne de făcut decât să-l scoți, să-l lași puțin la răcit, apoi poți trece la savurarea lui.

chec pufos

Poftă bună!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Chec pufos cu 4 ouă: simplu și delicios pentru întreaga familie
    Chec pufos cu 4 ouă: simplu și delicios pentru întreaga familie

    Un chec pufos cu 4 ouă este o idee excelentă, dacă nu știi ce deserturi să mai pregătești pentru familia ta. Checul este aromat și foarte ușor de pregătit, de aceea nu îți...

    Rețeta bunicii pentru cel mai delicios bulion
    Rețeta bunicii pentru cel mai delicios bulion

    Mirosul de bulion proaspăt îți poate trezi oricând cele mai plăcute amintiri din copilăria lipsită de griji. Odată ce îl simți, prin fața ochilor ți se perindă...

    Cabanuta cu banane
    Cabanuta cu banane

    Mod de preparare Cabanuta cu banane

    3 Rețete de pâine fără drojdie
    3 Rețete de pâine fără drojdie

    Închide ochii și imaginează-ți aroma de pâine proaspătă... nu-i așa că îți plouă în gură? Apoi mergi mai departe și gândește-te la gustul...

    6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști
    6 moduri de a refolosi figurinele de ciocolată rămase de la Paști

    Probabil că an de an vi se întâmplă ca, după Sărbătorile Pascale, să vă rămână o grămadă de ciocolată de la figurinele pe care copiii voștri le-au primit de la...

    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta
    Rețeta regală dezvăluită: cum prepari acasă tortul cu lămâie și soc pe care Meghan si prințul Harry l-au avut la nunta

    Pe 19 mai 2018 întreaga planetă își concentra atenția asupra nunții dintre prințul Harry și Meghan Markle. Prezența actriței în viața familiei regale a dat peste...

    Trucuri istețe care te ajută să câștigi timp în bucătărie
    Trucuri istețe care te ajută să câștigi timp în bucătărie

    Timpul petrecut în bucătărie poate fi redus mult cu o atitudine proactivă. Asta înseamnă planificare și organizare, dar și cumpărături cu listă, un plan exact cu ce vei...

    © 2023 Qbebe