Chec pufos și delicios

Nota: 6 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  2401 vizualizari | de Corina Naftanaila

Checul este unul dintre deserturile cele mai îndrăgite ale copilăriei. Pe cât este de simlu de preparat, pe atât de delicios este rezultatul final. Nu se va bucura de succes doar în rândul adulților, ci îi va cuceri și pe micii mofturoși cu textura sa moale și foarte pufoasă. Iată astfel ce repede poți obține un minunat chec pufos și delicios!

Timp preparare: 1 ora
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, La cuptor
Ingrediente principale: faina, oua, zahar, cacao, ulei




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru un chec pufos

200 g făină
200 g zahăr
5 ouă
4 linguri de ulei
½ plicuri zahăr vanilinat
1 plic de praf de copt
1 praf de sare
2 linguri de cacao (opțional)

Cum se pregătește checul pufos

Începi pregătirea acestui desert cu preîncălzirea cuptorului și cu separarea celor 5 ouă. Nu uita că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. După cum am menționat anterior, începi prin a separa albușurile de gălbenușuri. Odată îndeplinită această sarcină, treci la "bătutul" albușurilor. Poți folosi un tel, sau un mixer, rezultatul trebuie să fie o spumă albă, strălucitoare și tare, asemeni bezelei. Pe măsură ce bați albușurile, începi să adaugi zahărul. Acesta va întări spuma și îi va da strălucirea de care am amintit. Nu uita nici de praful de sare!

Trecem la următoarea etapă, aceea în care amestecăm gălbenușurile cu cele 4 linguri de ulei, așa cum procedezi atunci când pregătești crema pentru salata boeuf. După ce ai încorporat uleiul, vei amesteca cele două compoziții. Este esențial să amesteci cu grijă în albușuri, de jos în sus, pentru ca textura acestora să nu-și piardă din "pufoșenie".

Urmează partea în care adăugăm făina. La fel, tot cu grijă și atenție, adaugi treptat câte o lingură, după care amesteci. Acum, ai ajuns la pasul în care trebuie să te decizi dacă vrei un chec simplu, sau unul cu cacao. Dacă îl alegi pe primul, poți pune întreaga compoziție într-o tavă pentru cozonac, pe care ai "îmbrăcat-o" în hârtie de copt. Însă, dacă alegi varianta cu cacao, trebuie să urmezi următorii pași.

Compoziția de ouă cu făină rezultată va fi împărțită în două, una dintre ele urmând a fi amestecată cu acele linguri de cacao. Inițial, amesteci cacaua cu puțină apă, până ce aceasta capătă acel aspect de ciocolată topită. Apoi, o vei adăuga într-una din jumătățile de aluat.

Cel din urmă pas presupune așezarea compoziției în tavă. Poți alege să torni ambele compoziții și să faci un model cu ajutorul furculiței, sau să o pui mai întâi pe una și pe cealaltă peste. Oricare ar fi alegerea ta, va fi cu siguranță delicioasă.

Tava va fi băgată la cuptor, la foc mediu timp de 30-40 de minute. Apoi, nu-ți rămâne de făcut decât să-l scoți, să-l lași puțin la răcit, apoi poți trece la savurarea lui.

chec pufos

Poftă bună!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.0
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Chec cu migdale Chec cu migdale
Prajituri de post: Chec pufos cu dulceata de capsuni si cacao Prajituri de post: Chec pufos cu dulceata de capsuni si cacao
Chec cu fructe uscate Chec cu fructe uscate
Chec cu iaurt Chec cu iaurt

Filtre retete culinare

Chec Sosuri de rosii Supe de rosii Visine Piersici Rosii Pangasius Fursecuri simple Placinte cu visine Placinte simple Prajituri cu visine Prajituri simple Torturi simple Varza rosie Fasole rosie Piure bebelusi Papanasi
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Alina Nedelcu
Laptele matern este magic, spune științaMotive pentru care laptele matern este considerat deosebit Poate să stimuleze dezvoltarea creierului bebelușului Laptele conține niște oligozaharide complexe (Acestea sunt niște substanțe organice-S-a descoperit că în...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net