Cum faci un ou ochi perfect

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  235 vizualizari | de Gabriela Paladi

Deși prepararea unui ou ochi pare un demers știut de fiecare dintre noi, în realitate nu ne putem lăuda că ne ies oricând ouă perfecte. Ca să avem mereu succes, specialiștii ne propun să respectăm anumiți pași. Îi vei găsi pe aceștia în cadrul articolului de mai jos, alături de o rețetă de sandviș ce poate valorifica mai mult un ou ochi bine făcut.

Timp preparare: 10 minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Oua, 10-30 minute, Mic dejun, Pranz, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: oua




Trimite articolul pe email

Cum să procedezi pentru a pregăti un Ou ochi perfect

Experții ne sfătuiesc, pentru a reuși să preparăm un ou ochi perfect, să ținem cont de următoarele aspecte:
• Ouăle trebuie să fie cât mai proaspete pentru a putea să obținem forma perfectă, cu gălbenușul compact, plasat în centrul albușului.
• Ca să-ți iasă un ou ochi de o formă cât mai frumoasă, este preferabil ca mai întâi să-l spargi într-o cană. După aceea îl vei pune în tigaie, având grijă să îi dai drumul de la un nivel cât mai apropiat de nivelul tigăii, astfel încât să nu se risipească.
• Temperatura la care vei găti oul contează foarte mult - Dacă va fi focul prea mare, oul va deveni prea tare și cu o consistentă gumată. În schimb, un foc mic va permite o consistență ideală a acestuia, iar nutrienții din el se vor păstra mai bine.

Ingrediente pentru 2 Sandvișuri cu ou ochi, bacon, roșii și salată

4 felii de toast integral
2 ouă
1 roșie
2 foi de salată
2 felii de bacon
sare (după gust)
2 lingurițe unt
Timp de preparare: 10-15 minute

Cum se prepară Sandvișurile cu ou ochi, bacon, roșii și salată

Pasul 1: Untul va fi pus la încins într-o tigaie. Când se topește, vei sparge câte un ou, rând pe rând și le vei pune și pe ele în tigaie.
Pasul 2: Ai grijă ca focul să nu fie mare. Scopul este ca ouăle să se gătească lent, până când albușul devine consistent, la fel și gălbenușul, dar fără a se întări prea mult.
Pasul 3: Fiecare ou va fi întors pentru a se rumeni uniform.
Pasul 4: Când sunt gata, vei pune sare pe ele.
Pasul 5: Roșiile și salata vor fi spălate.
Pasul 6: Vei tăia roșiile rondele.
Pasul 7: Baconul va fi ușor rumenit într-o tigaie de teflon, fără a se lăsa prea mult să se prăjească.
Pasul 7: Vei lua câte două felii de toast integral. Pe două dintre felii vei pune: câte o foaie de salată, câte două felii de roșii, câte o felie de bacon și la final ouăle ochi. Deasupra ouălor vei așeza restul feliilor de toast.

Sandvis cu ou ochi

Surse:
www.incredibleegg.org 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Cum faci inghetata de casa Cum faci inghetata de casa

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Au început înscrierile la Ora de Tehnologie! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Miercuri, pe 27 iunie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta, la Ora de tehnologie, toți părinții sunt invitați să își traseze un ghid propriu de utilizare a tehnologiei, ascultând sfaturile celor mai...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net