Culinarby
Qbebe

Invenții de mamă: sandvișul pe care și cel mai mofturos copil îl va devora

Invenții de mamă: sandvișul pe care și cel mai mofturos copil îl va devora

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O mamă din Marea Britanie a creat un tip de sandviș bazat pe o bagheta cu usturoi, umplută cu chifteluțe, cu sos de roșii și brânză. Iată cum poate fi pregătit și cât te-ar putea costa acest preparat simplu, dar care va intra în topul preferințelor celor dragi.

Invenții de mamă: sandvișul pe care și cel mai mofturos copil îl va devora
Timp preparare Timp preparare:
30-40 de minute
Familie Varsta:
2 - 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Aperitive calde, Carne de pui, Carne de vita, Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Carne, Chiftele, Zi de nastere, Pranz, Cina, Gustoase, Simple, 1-2 porții

Gemma Chadwick și-a făcut cunoscută pe o rețea de socializare rețeta pentru un sandviș cald, care se poate prepara în doar câteva minute. Preparatul ei a devenit popular, adunând peste 250 de comentarii. Iată câteva dintre acestea: „Bine că știu ce voi pregăti diseară la cină”, „Am pregătit și eu, iar acum partenerul meu îmi tot cere să îl mai prepar”, „O să-l prepar și eu diseară cu carne de porc cu sos BBQ și cu sos deasupra”.

Cea care și-a făcut cunoscută rețeta și pe Daily Star Online a precizat că tot ce a făcut a fost să se folosească de baghete cu usturoi semipreparate, de chifteluțe din conservă, de sos de roșii și de brânză: „Tot ce am folosit a fost baghetă cu usturoi, chifteluțe din conservă în sos de roșii și brânză”. Totul se va pune la cuptor pentru 15 minute: „Este ușor de făcut, rapid și ieftin”.

Gemma Chadwick a menționat și că rețeta poate fi prepară cu chifteluțe și cu sos de roșii proaspete în loc de semipreparate și că, pentru un plus de savoare, în sandviș pot fi adăugate și ingrediente precum ardei iute, ciuperci, spanac, ceapă caramelizată, brânză Gouda sau brânză cu mucegai.

Ca mod de preparare, pentru sandviș se va proceda astfel:

  • Baghetele vor fi tăiate pe lung pe jumătate (ai grijă să nu le tai prea adânc)
  • În baghete se adaugă chifteluțe, sos de roșii și brânză (după gust)
  • Baghetele vor fi date la cuptor până când brânza începe să se topească (pentru aproximativ 15 minute)

În privința costurilor, acestea variază în funcție de ingredientele pentru care se optează, dacă vor fi semipreparate sau homemade:

  • baghetă cu unt și usturoi (60g) semipreparată- 4-5 lei
  • chifteluțe de pui semipreparate (220 g)- 10 lei
  • piept de pui (200g)- 6 lei
  • sos de roșii picant- 7 lei
  • mix de brânzeturi rase- 8 lei
  • Pentru un sos de roșii homemade: 3-4 roșii (1 leu), sare, piper, condimente (oregano, busuioc etc.)
  • Pentru baghetă cu usturoi homemade: 1 baghetă (1,5 lei), 200 g unt (8 lei), 5-6 căței usturoi (1 leu căpățâna de usturoi), sare, piper, pătrunjel tocat (1 legătură- 1 leu)

Alături de varianta de mai sus, poți să le faci o supriză celor dragi și să pregătești și altfel de sandvișuri cu chifteluțe. Descoperă rețetele de mai jos:

Sandviș cu ciabatta, cu chifteluțe și cu legume

sandvis cu chiftelute

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 1 chiflă ciabatta
  • 4 chifteluțe (pui, curcan sau vită)
  • brânză topită pentru sandvișuri
  • cubulețe legume (dovlecel, ardei, vinete, roșii)

Mod de preparare:

  • Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
  • Se taie legumele cubulețe și se înmoaie în puțin unt
  • Se taie chifla pe jumătate, se adaugă legumele, apoi chifteluțele. Deasupra chifteluțelor se pune brânza topita
  • Se dă sandvișul la cuptor pentru maxim 10 minute

Sandviș cu chiftele și sos marinara

sandvis pentru copii

Ingrediente pentru 1 porție:

  • 4 chifteluțe (pui, curcan sau vită)
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 2-3 roșii bine coapte
  • 1 mini baghetă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • foi de dafin

Mod de preparare:

  • Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
  • Ceapa roșie se toacă mărunt și se pune la călit într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline
  • Roșiile se curăță de coajă și se taie cubulețe, se adaugă peste ceapă, se asezonează cu sare, piper și o foaie de dafin
  • Legumele se lasă pe foc aproximativ 5 minute
  • Se taie bagheta pe jumătate
  • Se umple bagheta cu sosul de roșii
  • Se așează chifteluțele
  • Se toacă mărunt pătrunjelul și se pune deasupra

Sandviș cu chifteluțe, mozzarella și rucola

sandvis cu branza

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 6 chiftele (pui, curcan sau vită)
  • 2 roșii bine coapte
  • 100 g mozzarella
  • 2 felii pâine

Mod de preparare:

  • Se toacă 200 g carne pentru chifteluțe. Se adaugă verdețuri după preferință, sare, piper, 1 ou și se prăjesc
  • Se decojesc roșiile și se taie cubulețe
  • Se prăjesc pe ambele părți 2 felii de pâine
  • Se așează pe pâine chiftelele
  • Se adaugă cubulețele de roșii
  • Se rade deasupra mozzarella
  • Se dau la cuptor până se topește brânza

Surse: dailystar.co.uk, todayheadline.co

Surse foto: dailystar.co.uk

Articolul urmator
Rețetă de sarmale ca la mama acasă, de la Ela Crăciun
Rețetă de sarmale ca la mama acasă, de la Ela Crăciun

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Nu-l mai face mofturos! Știința explică de ce copiilor nu le plac broccoli, conopida și varza de Bruxelles
    Nu-l mai face mofturos! Știința explică de ce copiilor nu le plac broccoli, conopida și varza de Bruxelles

    Prichindelul tău strâmbă din nas de fiecare dată când încerci să îi dai să mănânce broccoli, conopidă sau varză de Bruxelles? Ei bine, află că nu sunt...

    Codin Maticiuc, cel mai emoționant mesaj pentru mama lui:”Tot ce înseamnă omenie am de la mama”
    Codin Maticiuc, cel mai emoționant mesaj pentru mama lui:”Tot ce înseamnă omenie am de la mama”

    Mama este prima noastră dragoste, a oricăruia dintre noi. Iar această dragoste nu piere niciodată, indiferent de vicisitudinile pe care viața ni le aruncă în cale, sau chiar...

    Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani
    Așa arată acum cel mai gras copil din lume! Avea 192 de kilograme la numai 11 ani

    Cunoscut cândva ca fiind cel mai gras copil din lume, Arya Permana, din Karawang, Java de Vest, Indonezia, este acum un adolescent activ căruia îi place să joace badminton cu...

    Cu zodiile in bucatarie! Cine e mancacios si cine e mofturos?
    Cu zodiile in bucatarie! Cine e mancacios si cine e mofturos?

    Astrologii spun ca nativii fiecarei zodii au gusturi diferite in ceea ce priveste preferintele culinare. Afla in continuare cum sunt zodiile in bucatarie, cine este mofturos, cine este...

    Este însărcinată cu al cincilea a copil! Prezentatoarea ProTV este extaziată: ”Este cel mai dorit copil”
    Este însărcinată cu al cincilea a copil! Prezentatoarea ProTV este extaziată: ”Este cel mai dorit copil”

    Încă o graviduță în showbiz-ul românesc! Adriana Stere, corespondentul Știrilor Pro TV, a anunțat că este însărcinată cu al cincilea copil iar metoda prin...

    Monica Davidescu este o mamă indulgentă: ”Dorei îi dau libertatea să fie copil. Îmi doresc să am cât mai puține momente în care să mă impun”
    Monica Davidescu este o mamă indulgentă: ”Dorei îi dau libertatea să fie copil. Îmi doresc să am cât mai puține momente în care să mă impun”

    Monica Davidescu este o femeie împlinită pe toate planurile. Are o carieră care în continuare îi aduce multe satisfacții, dar și o familie frumoasă, ea și soțul ei,...

    Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu
    Faptul că am devenit mamă este cea mai mare reușită a vieții mele, dar și cel mai mare sacrificiu

    O mamă care acum are copii mari, ne povestește prin câte etape a trecut în rolul de mamă a copiilor săi. Cum s-a schimbat pe parcurs și ce sacrificii a trebuit să facă....

    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"
    Dr. Georgian Ciobotaru: "Soiul cel mai rău de părinte este cel care trăiește prin copilul său"

    Dr. Georgian Ciubotaru este medic rezident neurochirurg în cadrul “Brain Institute” la Spitalul Monza din Bucureşti, unde activează mai ales în chirurgia epilepsiei...

    © 2023 Qbebe