3 idei de aperitive simple de Sărbători

Nota: 6 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  846 vizualizari | de Alina Nedelcu

Nu este nevoie să realizezi niște preparate foarte elaborate pentru a-ți surprinde invitații de la masa de Crăciun. Inspiră-te din articolul de mai jos pentru a crea niște aperitive simple, dar gustoase. Unele dintre ele pot întregi mai mult atmosfera de sărbătoare întrucât au formă de Moș Crăciun sau de brăduț. Cei mai fericiți de ele vor fi copiii, dar vei constata că nici voi, cei mari, nu veți fi mai prejos!

Timp preparare: 15-60 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Salate, Aperitive, Finger Food, Fara foc, Iarna, Lactate, Legume, Peste, 10-30 minute, 30-60 minute, Craciun, Revelion, Pranz, Cina, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: Legume, produse lactate, maioneza light, verdeturi, peste, mirodenii




Trimite articolul pe email

Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat

Invitații la masa ta de Crăciun vor avea ocazia să descopere un preparat rafinat și foarte gustos. Poți să adaptezi cantitatea ingredientelor în funcție de câtă salată vrei să obții. Secretul reușitei va consta însă în alegerea unui somon afumat de calitate.

Ingrediente pentru Biscuiți-aperitiv cu salată de somon afumat

200 g somon afumat

2-3 mere acrișoare
1 legătură mică de mărar
2 cepe roșii (medii)
2 linguri maioneză light
3-4 linguri smântână sau iaurt grecesc (mai gras)
zeama de la 1 lămâie
sare, piper alb
biscuiți sărați
Timp de preparare: 15-20 de minute

Cum se prepară Biscuiții-aperitiv cu salată de somon afumat

Pasul 1: Jumătate din cantitatea de somon afumat va fi utilizată pentru salată: somonul va fi tăiat fâșiuțe
Pasul 2: Merele vor fi curățate și tăiate cubulețe
Pasul 3: Cepele roșii vor fi tocate, la fel și mărarul
Pasul 4: Toate ingredientele vor fi puse laolaltă, alături de smântână/iaurt, maioneză, zeama de lămâie, sare și piper
Pasul 5: Le vei amesteca bine
Pasul 6: Vei pune salata pe biscuiți sărați, decorându-i pe fiecare și cu câte o bucățică din restul de somon afumat și cu puțin mărar

Salata cu somon si biscuiti cu salata de somon

Brăduți din brânză topită

Mai ales cei mici vor fi încântați să fie serviți cu un aperitiv pe gustul lor. Poți să te folosește de triunghiuri de brânză topită întregi sau să le tai pe acestea pe jumătate, în funcție de cât de consistente vrei să fie porțiile.

Ingrediente pentru 5-10 Brăduți din brânză topită

5-10 triunghiuri de brânză topită (nu foarte sărată)
2 ardei grași (unul roșu și unul verde)
1 legătură mărar proaspăt
stick-uri mai groase
Timp de preparare: 15 minute

Cum se prepară Brăduții din brânză topită

Pasul 1: Vei spăla mărarul și îl vei tăia mărunt (fără să-l toci)
Pasul 2: Vei spăla ardeii grași și îi vei tăia cubulețe
Pasul 3: Vei lua triunghiurile de brânză și, dacă vrei, le vei tăia pe jumătate. Dacă nu vrei,poți să le lași întregi
Pasul 4: Vei fixa sticks-urile în spatele fiecărui triunghi, obținând un fel de brăduți
Pasul 5: Vei așeza pe fiecare triunghi de brânză topită bucățele de ardei gras și mărar, alternând culorile de ardei

Triunghiuri de branza topita, cu ardei gras si marar

Roșii umplute Moș-Crăciun

Cei mici vor simți parcă și mai mult magia sărbătorii dacă vor vedea pe masă niște Moș Crăciuni făcuți din roșii. Ca să te asiguri că aperitivul va fi pe gustul lor, nu folosi o brânză prea sărată și prea grasă și utilizează maioneză light pentru bărbi (în cazul în care aceștia vor dori să le guste și pe acestea).

Ingrediente pentru Roșii umplute Moș-Crăciun

1 kg roșii (de aceeași mărime)
100 g telemea
300 g brânză dulce
100 g unt
100 g smântână
pentru decor:
1 borcan de maioneză light
bile de Mozzarella proaspătă
cuișoare
merișoare/ boabe de piper roșu
Timp de preparare: 50-60 de minute

Cum se prepară Roșiile umplute Moș-Crăciun

Pasul 1: Se taie capacul roșiilor, se scobesc cu o linguriță

Pasul 2: Se rade telemeaua, se combină cu cu brânza dulce, cu untul și smântâna pentru a obține o pastă
Pasul 3: Ve ităia în mai multe rondele bulgării de mozzarella pentru a obține „căciulițele" de Moș Crăciun
Pasul 4. Vei umple roșiile cu pasta de brânză, le vei pune „capacele" deasupra brânzei
Pasul 5: Vei pune câte puțină maioneză pe capacul roșiilor și vei fixa pe ele mozzarella pentru a avea „căciulițele" de Moș Crăciun
Pasul 6: Pe brânza topită vei pune câte 2 cuișoare pentru a face ochișori și câte o boabă de merișor/câte o boabă de piper roșu pentru a obține „gurițe"
Pasul 7: Vei lua maioneza și o vei întinde cu o linguriță în partea inferioară a roșiilor, încercând să modelezi un fel de „bărbi"

Rosii umplute, cu aspect de Mos Craciun

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.0
(2 voturi)

Retete culinare asemanatoare

10 idei de aperitive pentru Revelion 10 idei de aperitive pentru Revelion
10 Idei de aperitive cu ciuperci 10 Idei de aperitive cu ciuperci
6 Salate de vara simple care iti aduc marea in farfurie 6 Salate de vara simple care iti aduc marea in farfurie

Filtre retete culinare

Aperitive de Craciun Aperitive speciale Aperitive rapide Aperitive deosebite Aperitive de Revelion Aperitive de post Aperitive romanesti Aperitive reci Aperitive din peste Aperitive cu ciuperci Aperitive cu branza Aperitive de Pasti Aperitive calde Aperitive foietaj Aperitive oua umplute Aperitive cu somon Aperitive vegetariene Salate aperitive Fursecuri simple Placinte simple Prajituri simple Torturi simple
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Lasă jos telefonul și privește-ți copilul în ochi!Telefonul și internetul, două instrumente destinate să aducă oamenii mai aproape unii de alții, să ne facă să comunicăm mai ușor. În mod paradoxal, efectul lor este astăzi o izolare din ce în ce mai...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net