5 deserturi de toamnă care îți lasă gura apa

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  422 vizualizari | de Alina Nedelcu

Cele mai savuroase deserturi de toamnă se pregătesc datorită roadelor sale, ce ne atrag prin coloritul și aromele speciale. Fie că este vorba despre dovleac, mere sau pere, oricare dintre ele pot fi puse în valoare prin deserturi deosebite, care îi vor cuceri nu numai pe cei mari, cât și pe cei mici. Iată câteva sugestii de asemenea deserturi, pe care cu siguranță le veți include în topul celor favorite.

Timp preparare: 25-90 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Toamna, Fructe, Legume, 30-60 minute, 1-2 ore, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
Ingrediente principale: Dovleac, mere, pere, zahar, faina, oua, ulei, produse lactate, mirodenii




Trimite articolul pe email

Plăcintă de dovleac

Este unul dintre cele mai populare deserturi ale toamnei, putând fi preparată în numeroase variante. Cea prezentată mai jos se bazează pe un aluat homemade și pe o umplutură de dovleac menită să cucerească prin aromele deosebite ale mirodeniilor.

Ingrediente pentru 8 porții de Plăcintă de dovleac

2 ouă plus gălbenușul de la un al treilea
1/2 cană zahăr brun
1/3 cană zahăr obișnuit
2 lingurițe scorțișoară
1 linguriță nucșoară
1/4 linguriță cuișoare măcinate
1 vârf de cardamom
1/2 linguriță zeamă de lămâie
2 căni piure de dovleac
1 cană și jumătate de smântână
aluat (preparat în casă)
1 praf de sare
Timp de preparare: 1 oră (cu aluatul și cu piureul de dovleac pregătite în prealabil)

Ingrediente pentru aluatul Plăcintei de dovleac

160 g făină
1/2 linguriță de zahăr
112 g unt
2-4 linguri apă foarte rece
1 praf de sare

Cum se prepară aluatul

Pasul 1: Combină făina, zahărul și sarea
Pasul 2: Treptat, vei adăuga peste ele și untul, mixând bine.
Pasul 3: Pe măsură ce ingredientele se mixează, adaugă treptat și apa
Pasul 4: Odată ce aluatul este bine închegat, pune-l deoparte și îl vei modela sub formă de disc. Îl vei da cu făină.
Pasul 5: Vei pune aluatul într-o folie de plastic și îl vei lăsa la frigider cam 1 oră.

Cum se prepară Piureul de dovleac

Pasul 1: Un dovleac-plăcintar va fi tăiat pe jumătate. Îi vei scoate miezul și îl vei tăia bucăți
Pasul 2: Pe o tavă vei pune hârtie de copt și vei așeza pe ea dovleacul
Pasul 3: Vei pune dovleacul la cuptor (încins în prealabil la 180 de grade) și lasă-l la copt pentru o oră-o oră și jumătate, până când va fi suficient de moale pentru a fi zdrobit cu furculița
Pasul 4: Lasă dovleacul să se răcorească și îl vei face piure: fie îl vei zdrobi cu o furculiță, fie îl pune în blender, pentru o consistență mai fină, mai cremoasă

Cum prepari Plăcinta de dovleac

Pasul 1: Cuptorul va fi încins la 220 de grade
Pasul 2: Ouăle, zahărul, sarea, mirodeniile, zeama de lămâie vor fi amestecate. Ouăle vor fi bătute.
Pasul 3: Acest amestec va fi pus peste piureul de dovleac, adăugând și smântâna.
Pasul 4: Vei pune crema peste aluatul scos de la frigider
Pasul 5: Vei coace plăcinta la temperatura de 220 de grade pentru 15 minute. După aceea vei da focul mai încet și o vei lăsa la 180 de grade.
Pasul 6: Ca să verifici dacă este gata, vei introduce un cuțit în plăcintă. Va trebui să-l scoți de acolo cât mai curat și puțin umed. În plus, aluatul trebuie să fie bine rumenit
Pasul 7: Lasă plăcinta să se răcească bine și o poți servi cu frișcă pe deasupra.

Placinta de dovleac alaturi de un cappuccino

Ștrudel cu mere

Ștrudelul este unul dintre cele mai cunoscute deserturi. Originar din Austria, acest preparat este potrivit pentru orice anotimp, nu numai pentru toamnă. Pentru a economisi timp, poți alege foi de ștrudel din comerț.

Ingrediente pentru 6 porții Ștrudel cu mere

4 mere
6 foi de ștrudel
50 g unt topit
85 g nuci tocate
100 g zahăr
semințele provenite de la 1 baton de vanilie
50 g stafide
1/4 linguriță nucșoară
1 linguriță mirodenii asortate (este ideal un amestec de scorțișoară și cardamom)
1 tub de frișcă (de aproximativ 200 ml)
Timp de preparare: 40 de minute

Cum se prepară Ștrudelul cu mere

Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Zahărul și semințele de vanilie vor fi puse într-o tigaie și puse pe foc mic, pentru aproximativ 5-8 minute.
Pasul 3: Merele vor fi curățate și tăiate cubulețe
Pasul 4: Peste zahărul ușor caramelizat vei adăuga merele, nucile, stafidele și mirodeniile. Vei mai lăsa pe foc pentru alte 10 minute. Lasă apoi amestecul la răcit, la temperatura camerei
Pasul 5: Vei pune hârtie de copt pe două tăvi
Pasul 6: Pune 1 foaie de aluat într-una dintre ele și o vei unge cu untul topit.Vei pune peste ea 1 linguriță de zahăr. Repetă demersul și cu restul foilor de ștrudel, pe care le vei grupa câte 3 în fiecare tavă.
Pasul 7: Vei distribui amestecul de mere și condimente pe toate foile și rulează-le până când vei obține 2 rulouri mari. Le vei da cu unt topit și vei mai presăra câte o linguriță de zahăr pe fiecare dintre ele
Pasul 8: Ștrudelele vor fi coapte cam 25 de minute, până când foile devin aurii și crocante
Pasul 9: După ce le vei scoate de la cuptor le vei lăsa la răcit și, când dorești, poți să servești bucățile de ștrudel cu puțină frișcă.

Strudel cu mere

Tartă de mere

Ori de câte ori vrei să recreezi una dintre cele mai îndrăgite arome ale copilăriei (de mere cu scorțișoară), prepară o tartă precum aceea de mai jos. Pentru o savoare aparte, alege mere cât mai organice, roșii sau ionatane. De asemenea, nu uita să o servești alături de puțină frișcă sau înghețată de vanilie.

Ingrediente pentru 4-6 porții de Tartă de mere

6 mere mari
1 aluat în formă de disc, cu diametrul de aproximativ 20 de cm (din aluat din comerț)
50 g zahăr brun
50 g zahăr obișnuit
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță scorțișoară măcinată
1/4 linguriță nucșoară
opțional: frișcă sau înghețată de vanilie
Timp de preparare: 1 oră și 45 de minute

Cum se prepară Tarta de mere

Pasul 1: Merele vor fi spălate și uscate bine. Fiecare dintre ele va fi tăiat în jumătate, pe lungime și vei scoate semințele și miezul. Le vei felia apoi tot pe lungime, în felii groase cam de 3-4 mm. Le vei pune apoi într-un vas mare și vei împrăștia pe ele zahărul (de ambele feluri), scorțișoara, nucșoara și zeama de lămâie.Vei amesteca bine și le vei lăsa să stea așa cam 10 minute.
Pasul 2: Vei pune feliile de mere într-o tigaie, vei turna peste ele puțină apă și le vei lăsa să se rumenească la foc mic pentru aproximativ 10 minute.
Pasul 3: Cuptorul va fi încins la 220 de grade
Pasul 4: Odată ce merele s-au răcit de tot, le vei așeza într-o formă rotundă, ca de tartă, peste aluatul în formă de disc. Le vei poziționa astfel: vei începe de la exterior spre interior, feliile având partea cu coajă spre exterior. Fiecare felie va trebui să acopere cam 1/3 din suprafața celeilalte, având grijă să umpli toată forma rotundă.
Pasul 5: Când primul șir de felii este complet, repetă demersul și pentru restul, până când le vei folosi pe toate. Ele vor fi așezate cât mai strâns, avânsând treptat spre centrul vasului
Pasul 6: După ce termini de așezat merele, vei turna peste ele siropul rămas de când s-au rumenit pe foc.
Pasul 7: Vei da la cuptorul încins la 220 de grade timp de 15 minute. Vei reduce apoi focul și vei mai lăsa tarta cam 30-40 de minute, până când toate merele se rumenesc de tot. O vei scoate de la cuptor și o vei lăsa la răcit
Pasul 8: Poți servi tarta alături de frișcă sau de înghețată de vanilie.

Tarta de mere

Tartă de pere poșate în vin roșu

Perele poșate devin mai fragede, iar aroma de vin roșu se va armoniza de minune cu cea mirodenii. Le poți pune în valoare printr-o tartă, care îi va cuceri în mod sigur pe cei dragi și care se poate transforma oricând în „vedeta" deserturilor homemade de la orice petrecere.

Ingrediente pentru 6 porții de Tartă de pere poșate în vin roșu

1 bucată de aluat din comerț (de formă dreptunghiulară)
2 pere
150 g zahăr
1 steluță de anason
1 cană de vin roșu
1/2 bucată dintr-un baton de scorțișoară
1 cană cu ciocolată neagră
1/2 cană smântână
1 vârf de sare
Timp de preparare: 60 de minute

Cum se prepară Tarta de pere poșate în vin roșu

Pasul 1: Vei pune perele decojite într-o tigaie, iar peste ele vei turna vinul roși, zahărul. Nu uita să adaugi anasonul stelat și scorțișoara
Pasul 2: Vei da drumul la foc și vei lăsa perele să se rumenească în vin. Vei lăsa amestecul să fie aproape de punctul de fierbere și după aceea vei lăsa mai încet focul
Pasul 3: Vei lăsa la gătit în continuare, la foc mic, având grijă ca perele să fie cât mai acoperite cu vin. Vei amesteca permanent
Pasul 4: Vei încinge cuptorul la 220 de grade
Pasul 5: Vei modela o bucată de aluat și o vei da la cuptor cam 20 de minute, până când se rumenește
Paul 6: Între timp, vei pune smântâna într-un vas. Vei așeza vasul pe foc. Odată ce smântâna începe să se încălzească, vei pune peste ea ciocolată și sare. După ce se topește ciocolata, vei lua smântâna de pe foc
Pasul 7: Vei turna amestecul de smântână și ciocolată peste aluatul copt
Pasul 8: Vei lăsa perele la răcit. Le vei tăia apoi pe jumătate
Pasul 9: Perele vor fi așezate peste aluat. Poți să mai adaugi peste tartă sosul de vin rămas.

Tarta cu pere posate in vin rosu

Pancakes din dovleac

Acestea sunt oricând binevenite, inclusiv la micul dejun. Prepară o rețetă numai bună pentru toamnă, în care aroma de dovleac se îmbină perfect cu aceea de scorțișoară și nucșoară.

Ingrediente pentru 12 Pancakes din dovleac

250-300 g de făină
1/2 linguriță de praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 linguriță mix de mirodenii (cardamom, nucșoară etc.)
1/4 linguriță pudră de ghimbir
1 vârf de sare
1/2 cană piure de dovleac
3 lingurițe de unt
1 cană de lapte
2 ouă mari
ulei
sirop de arțar
Timp de preparare: 25 de minute

Cum se prepară Pancakes din dovleac

Pasul 1: Pune la un loc făina, praful de copt, mirodeniile, ghimbirul și sarea.
Pasul 2 Piurerul (realizat conform instrucțiunilor rețetei de „Plăcintă de dovleac") va fi amestecat cu untul topit. Adaugă apoi peste el și laptele, ouăle și siropul de arțar.
Pasul 3: Vei combina amestecul cu dovleac și cel cu făina.
Pasul 4: Dacă aluatul obținut ți se pare prea tare, poți să mai adaugi 1 linguriță-2 de lapte.
Pasul 5: Încinge o tigaie, după ce ai pus în ea puțin ulei
Pasul 6: 1/4 din compoziție va fi luată cu polonicul și pusă la rumenit, cam 2 minute, până când devine aurie. Vei proceda la fel până când vei finaliza compoziția.
Pasul 7: Lasă clătitele să se răcească puțin și servește-le cu sirop de arțar.

Pancakes de dovleac

Surse:
www.bbcgoodfood.com, www.comfortablydomestic.com, www.onceuponachef.com, www.recipes.timesofindia.com, www.simplyrecipes.com

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Retete culinare asemanatoare

 5 Deserturi rapide pentru Ziua Indragostitilor 5 Deserturi rapide pentru Ziua Indragostitilor
10 deserturi de Pasti pentru copii 10 deserturi de Pasti pentru copii
Top 10 deserturi de Ziua Indragostitilor Top 10 deserturi de Ziua Indragostitilor

Filtre retete culinare

Salate de toamna Aperitive de Craciun Aperitive speciale Aperitive rapide Aperitive deosebite Aperitive de Revelion Aperitive de post Aperitive romanesti Aperitive reci Aperitive din peste Aperitive cu ciuperci Aperitive cu branza Aperitive de Pasti Aperitive calde Aperitive foietaj Aperitive oua umplute Aperitive cu somon Aperitive vegetariene Salate aperitive Biscuiti Prajituri cu biscuiti Cartofi prajiti Lasagna Ceapa Papanasi
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Qbebe
Au început înscrierile la Ora de Dezvoltare! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Marți, pe 30 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta , la Ora de Dezvoltare, fiecare părinte este invitat să devină un maestru al dezvoltării copilului, cu informații utile, importante și necesare obținute...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net