Culinarby
Qbebe
Burtici fericite
Din grija pentru copilul tau

Cozonac pufos

Aroma cozonacului este cea fără de care nu ne putem imagina Crăciunul. Anul acesta alege să prepari un cozonac pufos inspirându-te din rețeta de mai jos. Cu siguranță că efortul tău va fi răsplătit și vei obține un cozonac apreciat de toți cei dragi!

Cozonac pufos
Timp preparare Timp preparare:
3 ore
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
dificil
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Prajituri, Oua, Cereale, Prajituri de Craciun, Craciun, Pasti, Pranz, Cina, Faina, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, drojdie, oua, lapte, unt, zahar, mirodenii, nuci, cacao, coaja de lamaie

Ingrediente pentru aluatul Cozonacului pufos (ingrediente pentru 1 cozonac)

500 g făină
40 g drojdie
175 ml lapte
200 g zahăr
7 gălbenușuri
60 g smântână
100 g unt
1 lingură rom
1 baton de vanilie
coaja rasă de la 1/2 de lămâie sau de la 1 portocală
1/4 linguriță sare
Timp de preparare: 3 ore

Ingrediente pentru umplutura Cozonacului pufos

250 g nuci
100 ml lapte
100 g zahăr
50 g cacao pudră
50 g stafide
1linguriță rom
1/2 linguriță scorțișoară

Cum se prepară aluatul Cozonacului pufos

Pasul 1: După ce te asiguri că făina, zahărul și ouăle sunt la temperatura camerei, se va face o maia cu drojdia, 2 linguri de făină și puțin lapte.
Pasul 2: Maiaua se va lăsa la cald, acoperită, ca să crească.
Pasul 3: Se fierbe restul de lapte cu batonul de vanilie tăiat mărunt și se opărește o jumătate din făina rămasă.
Pasul 4: Se freacă spumă gălbenușurile cu zahărul, sarea și romul.
Pasul 5: Aceste ingrediente se vor pune peste maia (care și-a dublat volumul), cu făina și cu coaja de lămâie/de portocală.
Pasul 6: Aluatul se frământă și când începe să se desfacă de pe mână și să aibă bășicuțe, se adaugă smântâna și untul, câte o linguriță.
Pasul 7: Se frământă în continuare până când acestea se încorporează bine.
Pasul 8: Aluatul se acoperă iar și se lasă la cald pentru a-și dubla iar volumul.
Pasul 9: După aceea se scoate aluatul din vas și i se va pune umplutura.

Cum se prepară umplutura pentru Cozonac pufos

Pasul 1: Nucile vor fi date prin mașină și se vor amesteca cu zahărul, opărindu-se cu laptele.
Pasul 2: Se adaugă peste ele pudra de cacao, romul, stafidele și scorțișoara.
Pasul 3: Se lasă la rece pentru 25-30 de minute.

Cum se finalizează prepararea Cozonacului pufos

Pasul 1: Aluatul se va întinde pe planșetă și se va pune la mijloc umplutura pe toată întinderea lui, în strat mai subțire spre partea care va fi deasupra, se adună părțile din dreapta și stânga ca să nu iasă umplutura.
Pasul 2: Cozonacul se va pune într-o formă înaltă și va fi lăsat la cuptor până când se va rumeni bine și se va pătrunde.

Cozonac

Poți comanda un Cozonac pufos de la bucateperoate.ro.

Logo bucateperoate.ro

Meniul de Crăciun: 5 rețete delicioase pentru copii

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Data nașterii bebelușului

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Somnic pufos cu Humana! Câștigă una dintre cele 6 cutii de lapte praf de noapte cu cereale
    Somnic pufos cu Humana! Câștigă una dintre cele 6 cutii de lapte praf de noapte cu cereale

    Un somn liniștit înseamnă un bebeluș fericit! Iar un bebeluș fericit înseamnă un părinte liniștit. Și pentru ca raza de soare a oricăror părinți, propriul lor...

    Câștigă cozonaci de casă delicioși de la bucateperoate.ro
    Câștigă cozonaci de casă delicioși de la bucateperoate.ro

    Masa de Crăciun nu este completă dacă nu ne delectăm cu savoarea și aroma minunată a unui cozonac de casă delicios. Și pentru că știm că îți este cu siguranță dor de...

    Reportaj Qbebe - Unde comanzi cei mai buni cozonaci de casă în București
    Reportaj Qbebe - Unde comanzi cei mai buni cozonaci de casă în București

    Sărbătoarea Crăciunului, alături de mirosul de brad, mai are asociată o aromă aparte, din vremuri străvechi: aceea a cozonacilor de casă, proaspăt rumeniți în cuptor. Cu...

    Club Tefal – rețete savuroase și inovație aduse în 2.0
    Club Tefal – rețete savuroase și inovație aduse în 2.0

    Simți că este loc de mai multă creativitate în bucătăria ta? Intră în Club Tefal și lasă inspirația să mixeze arome pentru preparate unice. Redescoperă alături de...

    Niciun BAC fără perle: topul celor mai amuzante de anul acesta
    Niciun BAC fără perle: topul celor mai amuzante de anul acesta

    Nicio sesiune a examenului de BAC nu poate trece fără să lase în urma sa o serie de perle care vor rămâne în istorie, mai ceva ca notele generațiilor din ce în...

    Ghid pe vârste: cărți pentru copii cu 50% reducere
    Ghid pe vârste: cărți pentru copii cu 50% reducere

    Știm cu toții că lectura este esențială pentru ca cei mici să descopere și să pună în practică tainele comunicării corecte și eficiente. Prin intermediul poveștilor...

    Postarea virală care îi învață pe români cum să se poarte cu o proaspătă mămică
    Postarea virală care îi învață pe români cum să se poarte cu o proaspătă mămică

    Dacă o persoană dragă ție a născut recent, află că modalitatea în care te comporți cu ea în aceste clipe este extrem de importantă. Pentru o mămică proaspătă, viața...

    © 2019 Qbebe