Cum se face cașcavalul

Nota: 6 / 2 voturi  |  0 reviewuri  |  1604 vizualizari | de Corina Naftanaila

Produsele lactate îți pot aduce aportul de calciu de care organismul tău și al celui mic are atâta nevoie. Desigur, nu tot ceea ce găsești în comerț se ridică la standardele pe care ți le dorești, fapt pentru care poți încerca să pregătești în casă produsele tale preferate. Poți începe cu cașcavalul, pe care toți membrii familiei tale îl iubește. Astfel, iată ce pași simpli trebuie să urmezi pentru a te bucura la fiecare masă a zilei de un cașcaval foarte delicios și sănătos!

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: La foc, Lactate
Ingrediente principale: lapte, branza de vaci, unt




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru cașcaval de casă

- 1 litru de lapte
- 500 g brânză de vaci cât mai proaspătă
- 50 g unt
- o linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 50 de g brânză de oaie (opțional), dacă vrei să fie un cașcaval mai sărat

Cum se pregătește cașcavalul de casă

În primul rând, trebuie să te asiguri că ingredientele folosite sunt cât mai proaspete cu putință. Astfel, poți începe prin a mărunți brânza de vaci, cu ajutorul unei furculițe. Pasta rezultată trebuie adăugată într-o oală, peste care vei turna laptele. Lași totul la fiert până ce începe să fiarbă.

Amestecul trebuie strecurat printr-o sită foarte deasă. Urmează să adaugi untul, sarea și bicarbonatul, după care lași totul la fiert, la foc mic. După 10 minute, începi să mesteci până ce compoziția va deveni fină, fără urmă de cocoloașe de brânză. Îndepărtezi compoziția de pe foc atunci când aceasta a devenit omogenă.

Urmează pasul final. Amestecul rezultat va fi turnat în formele alese de tine, fie ele castroane sau tăvițe, acoperă-le cu folie de pastic și le lăsați la rece. După 2 zile, cașcavalul ar trebui să fie suficient solid, astfel încât poate fi consumat sub orice formă dorești.

cascaval de casa

Poftă bună!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 6.0
(2 voturi)

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Irina Olteanu
De ce să îți lași copilul să nu facă nimic în vacanța de varăNu sunt încântată de ideea de lene. Absolut deloc. Îmi displace maxim să îmi văd copilul cum stă degeaba, cum taie frunză la câini, cum freacă menta. Oricum i-ați zice. Implică o activitate...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net