Culinarby
Qbebe

Friptura de porc

Georgiana Andronic

Friptura de porc este cea mai iubita modalitate de a gati carnea de porc, in special in perioada sarbatorilor de iarna. Friptura de porc este aproape de fiecare data prima optiune pentru o masa festiva in familie si este iubita atat de copii cat si de cei mari. Consumata in cantitati moderate, carnea de porc este o sursa buna  de energie, avand efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor si performantelor mentale.

Friptura de porc
Timp preparare Timp preparare:
peste 2 ore
Familie Varsta:
peste 4 ani
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Carne de porc, Fripturi de porc, Cotlet de porc, Feluri de mancare, Fripturi la cuptor, La cuptor, Carne, Fripturi, Pranz, Gustoase, Deosebite

De ce ingrediente am nevoie pentru a prepara friptura de porc?

Iata de ce ai nevoie pentru a prepara friptura de porc:

-          1 kg cotlet de porc, fara os, bucata intreaga,

-          400 g cuburi de branza (cascaval afumat, cascaval natur, branza topita),

-          2 oua,

-          100 g unt,

-          dafin,

-          enibahar boabe,

-          sare,

-          piper,

-          400 ml vin alb.

 

Cum se prepara friptura de porc?

Iata cum trebuie sa procedezi:

1.      Crestezi bucata de carne pentru friptura cu cutitul si presari pe ea condimente pentru friptura, sare si piper.

2.      O pui in tava unsa cu untura impreuna cu cateva foi de dafin si cateva boabe de enibahar.

3.      Pui tava in cuptorul incins in prealabil si o lasi timp de 70 de minute la foc potrivit, pana cand carnea incepe sa se patrunda.

4.       Dupa primele 20 de minute de coacere, la fiecare 10 minute, torni putin vin alb diluat cu apa peste carne; ai grija ca sosul rezultat sa nu fie prea abundent.

5.      Dupa cele 70 de minute, pregatesti crusta de branza.

6.      Topesti branza in bain-marie (la abur) impreuna cu ouale si untul si amesteci pana cand obtii o crema densa, omogena.

7.       Repartizezi crema pe friptura astfel incat carnea sa fie acoperita cat mai bine, apoi dai tava din nou la cuptor pana cand branza se intareste si capata o crusta aurie.

La aceasta friptura de porc se potrivesc de minune legumele sote si salata rucola.

Pentru garnitura ai nevoie de legume asortate (la punga), o punga de salata rucola, doua linguri ulei de masline, o lingura otet si sare.

Durata totala de preparare a aceste retete este de aproximativ 1h si 30 de minute.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (8)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Rețetă de sarmale ca la mama acasă, de la Ela Crăciun
    Rețetă de sarmale ca la mama acasă, de la Ela Crăciun

    Mamă a trei copii, vedeta TV Ela Crăciun a împărtășit pe blogul său o rețetă de sarmale, pe care a învățat-o de la mama ei, și care a devenit preferata întregii...

    Trucuri istețe care te ajută să câștigi timp în bucătărie
    Trucuri istețe care te ajută să câștigi timp în bucătărie

    Timpul petrecut în bucătărie poate fi redus mult cu o atitudine proactivă. Asta înseamnă planificare și organizare, dar și cumpărături cu listă, un plan exact cu ce vei...

    Ciorbă țărănească: 6 rețete savuroase pentru familii sănătoase
    Ciorbă țărănească: 6 rețete savuroase pentru familii sănătoase

    Ciorba țărănească este parte din tradiția românească, parte din identitatea românului. Pentru că, să recunoaștem, orice român care pleacă în afara...

    Sos de branza
    Sos de branza

    Un sos de brânză cremos și delicios schimbă radical gustul oricărui preparat! Sosul de brânză este un sos special pentru toată familia, extraordinar de gustos și sănătos...

    Cum prepari cozonacul de carne sau Leberkase: cea mai bună rețetă
    Cum prepari cozonacul de carne sau Leberkase: cea mai bună rețetă

    Cozonacul de carne este un preparat inedit, dar extrem de delicios, care se consumă în Germania de sute de ani, iar acum îți este accesibil și ție, în orice perioadă a...

    Masa de Crăciun: meniu complet baby-friendly și idei de decorare
    Masa de Crăciun: meniu complet baby-friendly și idei de decorare

    Crăciunul reprezintă prilejul perfect pentru a ne înfrupta din bucatele pregătite cu multă dragoste. În timp ce majoritatea gospodinelor preferă să facă mâncăruri...

    Supa ramen: un preparat japonez care ne-a cucerit. Cele mai bune 7 rețete
    Supa ramen: un preparat japonez care ne-a cucerit. Cele mai bune 7 rețete

    Pentru aceia dintre noi care nu erau familiarizați cu conceptul, ramen este o mâncare tradițională japoneză, mai exact un fel de supă realizată pe bază de carne sau pește ce...

    © 2023 Qbebe