Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

Cele mai bune sarmale, după rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingredientul cheie, dar absolut banal, care le face atât de gustoase

Mariana Voinea

Orice gospodină știe să facă sarmale. Dar nu ies la fel de bune ca cele preparate de marii bucătari! Chef Sorin Bontea dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune alături de sarmale la fiert, încât acest preparat să fie în centrul atenției la masa de sărbători.

Nelipsite de pe masa de Crăciun, Paște, Revelion, din meniurile întrunirilor de familie, indiferent de anotimp, sarmalele sunt preferatele românilor, un fel tradițional de mâncare pentru care suntem apreciați în întreaga lume. Chef Sorin Bontea susține că are o rețetă specială de sarmale cu un ingredient banal, care le schimbă tot gustul și grație căruia toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.

Care este ingredientul minune pe care șef Sorin Bontea îl pune în sarmale?

Unul din cei mai cunoscuți jurați din cadrul show-ului culinar „Chefi la cuțite”, Sorin Bontea, este un îndrăgit bucătar din România, cunoscut de-a lungul timpului pentru rețetele sale speciale de preparare a mâncărurilor tradiționale și deserturilor.

De data aceasta, celebrul bucătar a ales împărtășească gospodinelor un ingredient special pe care îl adaugă în sarmale pentru a le schimba gustul. Doamnelor și domnilor acest ingredient secret este …. costița afumată! Concret, între straturile de sarmale pe care le pune în oală, așează câte un strat de costiță afumată pentru a le da un gust aparte.

Sarmale cu carne de gaina

Ingredientele pentru sarmale a la Sorin Bontea

bucatar sarmale in fundal

Pentru o oală zdravănă de sarmale cu care să vă impresionați musafirii sau membrii familiei, veți avea nevoie de aproximativ 3 kg de varză acră, 600 de grame de carne tocată porc și vită în amestec, o jumătate de ceșcuță de orez și 200 g de ceapă tăiată mărunțel.

Veți cumpăra de asemenea și o bucată de costiță afumată, veți adăuga la preparare trei linguri de bulion, câteva foi de dafin, cimbru, mărar, piper, ulei și sare după gust.

3 rețete de sarmale mai puțin tradiționale

Cum se pregătesc sărmăluțele speciale a la chef Sorin Bontea?

Primul pas este să curățați varza de frunzele exterioare și de cotoare și să alegeți foile în care veți împacheta carnea și celelalte ingrediente. Ulterior veți spăla foile de varză în apă călduță sau le veți lăsa timp de o oră în apă rece la desărat. Urmează prepararea ingredientelor și anume curățarea și tocarea cepei mărunt, după care o căliți în puțin ulei până devine sticloasă.

Orezul îl spălați în mai multe ape și îl adăugați peste ceapă, lăsând la flacără mică totul timp de două minute. Peste carnea amestec porc și vită veți turna acestei ingrediente călite și amestecul de sare, piper, cimbru și mărar. E musai să puneți și o ceșcuță mică de apă rece și să amestecați toate ingredientele până când obțineți o compoziție omogenă. Ulterior, luați fiecare foaie de varză în parte în care puneți compoziția și o rulați unde sunt capetele, până terminați compoziția din carne.

sarmale in foi de varza murata

Frunzele de varză acră rămase le veți tăia solzișori și le presărați pe fundul oalei de gătit, după care așezați un strat de sarmale în formă circulară. Deasupra sarmalelor puneți un strat de costiță afumată, încă un strat de sarmale, încă un strat de costiță până când umpleți oala. Deasupra sarmalelor așezați încă un strat de varză tocată murată, bulionul amestecat cu apă, frunze de dafin și puțin piper.

Sarmalele le lăsați la foc domol fie la cuptor, fie pe aragaz, timp de aproximativ două ore, verificând periodic apa din oala de gătit și dacă este nevoie, completați cu apă caldă. Serviți sarmalele cu mămăligă și smântână sau cu hrean, ori așezați-le pe un platou frumos.

Vă dorim poftă bună!

Surse foto: facebook.comfacebook.comunsplash.compixabay.com

Surse articol: playtech.ro

Articolul urmator
Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”
Mirela Vaida ne dezvăluie rețeta tradițională de sarmale moldovenești. „Cu cât sunt mai mici sărmăluțele, cu atât ești mai gospodină”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene
    Și-a donat uterul unei necunoscute care nu putea face copii. Acum sunt cele mai bune prietene

    „Este îngerul meu”, spune Chelsea Jovanovich, care și-a îndeplinit visul de a deveni mamă cu ajutorul unei femei care i-a donat uterul. Transplantul de uter este o...

    „Prăjitura lui mamaie”. Rețeta cu care câștigătoarea Chefi la cuțite a cucerit publicul
    „Prăjitura lui mamaie”. Rețeta cu care câștigătoarea Chefi la cuțite a cucerit publicul

    Narcisa Birjaru a câștigat sezonul 9 al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1, devenind prima femeie învingătoare a show-ului culinar. Narcisa, care a făcut parte din...

    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt
    18 moduri în care poți să prepari un banal iaurt

    Este sursă de proteine, de calciu, de fosfor, de vitamine din grupul B-urilor (vitamina B2 și B12), dar și de vitamina D. Mai mult decât atât, este unul dintre alimentele ce...

    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

    Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer
    Două fetițe de patru și cinci ani au devenit cele mai bune prietene după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu cancer

    Două fetițe de 4 și 5 ani au devenit cele mai bune prietene în spital, după ce au fost diagnosticate în aceeași zi cu leucemie.

    Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”
    Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”

    Cum se menține o femeie în vârstă de 90 de ani la fel de tânără precum una de 60? E simplu. Multă mișcare, mult grădinărit și multă voie bună.

    Cele mai bune legume cu frunze verzi pe care să le incluzi în alimentație
    Cele mai bune legume cu frunze verzi pe care să le incluzi în alimentație

    Legumele fac parte dintre cele mai sănătoase alimente, contribuind oricând la asigurarea unei diete variate și echilibrate. În ceea ce privește legumele cu frunze verzi,...

    Înghețată fără zahăr: cele mai bune rețete făcute în casă
    Înghețată fără zahăr: cele mai bune rețete făcute în casă

    Înghețata este unul dintre deserturile copilăriei pe care îl mâncăm cu plăcere și ca adulți. Dacă ești pasionată de gătit și vrei să încerci să prepari...

    © 2024 Qbebe