Ce mai face Ioana Tufaru, fiica regretatei Anda Călugăreanu. A avut o viață grea și plină de nevoi

Ce mai face Ioana Tufaru, fiica regretatei Anda Călugăreanu. A avut o viață grea și plină de nevoi

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Anda Călugăreanu a fost una dintre cele mai apreciate actrițe de la noi și, de-a lungul timpului, s-a remarcat prin vocea sa și prin aparițiile din diverse emisiuni difuzate de postul național de televiziune. În ultimii ani, fiica ei și a actorului Dan Tufaru, Ioana, a intrat în atenția publicului. În prezent, aceasta este mama unui băiețel și, în cadrul mai multor interviuri, a adus în prim-plan obstacolele pe care le-a avut de trecut după ce părinții ei au murit. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi povestea de viață a Ioanei Tufaru!

A rămas orfană de mamă pe când era adolescentă

Ioana Tufaru are 46 de ani și, într-un interviu acordat acum 2 ani pentru „ciao.ro”, a povestit prin ce momente grele a trecut când mama ei a murit. Astfel, la moartea Andei Călugăreanu, în august 1992, fiica ei avea 15 ani. 

Despre cum au decurs lucrurile în acea perioadă dificilă Ioana a venit, pentru sursa citată, cu următoarele detalii: „Foarte târziu s-a aflat că avea de fapt cancer. Ea zicea „Ei, sunt răcită”. Avea tot timpul o răgușeală în gât, tot timpul a dat-o pe seama unei răceli. Și de fapt, când a ajuns să i se pună un diagnostic, în final, a fost vorba de cancer. Prea târziu, nu s-a mai putut face nimic, era deja metastază...Voia să plece mai repede, pentru că avea dureri foarte mari. Ajunsese la morfină deja. Au fost niște momente foarte grele. Mi-a murit în brațe...”

Ioana Tufaru invitata la o emisiune TV

Nu a avut o relație apropiată cu tatăl ei

După moartea mamei sale, Ioana Tufaru a stat, la un moment dat, într-un centru pentru persoane cu handicap din Urlați. Ulterior, pentru că nu a mai suportat atmosfera de acolo, s-a gândit să plece și să-și petreacă sărbătorile de iarnă alături de tatăl ei. Despre ce s-a întâmplat atunci a povestit într-un interviu pentru „wowbiz.ro”, acordat în anul 2016: „Tocmai pentru că nu mai suportam tristețea și singurătatea, la 22 de ani am fugit din căminul din Urlați unde locuiam, și m-am dus la ușa tatălui meu, dornică să îmi petrec Crăciunul alături de el. Ce credeți? Nu a vrut să-mi deschidă ușa! M-a înjurat și m-a alungat, deși era un frig de crăpau pietrele”. 

În luna februarie a acestui an, când Dan Tufaru ar fi împlinit 79 de ani, fiica lui a acordat un interviu pentru „Fanatik” și a vorbit despre relația cu tatăl ei: „...Amintiri frumoase nu prea am (sincer vorbind), ne vedeam foarte rar, mereu pe fugă, mai mult sunt dureroase, dar despre alea nu prea aș vrea să mai vorbesc! Relația nu a fost una bună, asta am spus-o mereu, nu că nu am vrut eu, nu a vrut el! Mi-l amintesc un om și bun și rău deopotrivă...”

Ioana Tufaru, fiica Andei Calugareanu si a lui Dan Tufaru

A trecut prin două operații de micșorare a stomacului

Fata Andei Călugăreanu nu s-a ferit să povestească, în interviurile pe care le-a dat, că a trecut, până acum, prin două operații de micșorare a stomacului pentru a putea să slăbească și că ia în calcul și a treia operație.

În același timp, vorbind despre problemele pe care le are cu greutatea, Ioana Tufaru a explicat că de mică s-a luptat cu kilogramele în plus din pricina unor medicamente ce i-au fost administrate încă din primele zile de viață. Pentru „Online Story by Cornelia Ionescu”, a declarat că:

„M-am născut prematur, la 7 luni, cu aproape 5 kg, 4,9 kg. Din spital, din maternitate, am captat un virus, o dublă pneumonie, care m-a făcut să stau sub un clopot de oxigen. Bebeluș fiind, din păcate, nu îmi găseau leacul. Șeful maternității i-a spus mamei că el a găsit ceva, un medicament, dar dacă mi-l dă îmi va ataca glanda tiroidă și voi lua proporții.Mama mea, dorindu-și foarte mult un copil, a vrut ca eu să trăiesc. Mama mea mi-a povestit că i-a spus doctorului că, dacă și otrava îmi face bine, să îmi dea otravă, numai să trăiesc. Acele vitamine mi-au afectat glanda tiroidă”. 

Ioana Tufaru in timpul unui interviu

Încă se confruntă cu dificultăți financiare

Venind cu diverse detalii despre viața ei, Ioana Tufaru nu s-a ferit să spună că situația ei financiară a rămas precară și după căsătoria cu Ionuț Mardare. Cei doi locuiesc împreună cu fiul lor în vârstă de 7 ani, Luca, într-o garsonieră. 

Anul trecut, stând de vorbă cu „Fanatik”, fiica Andei Călugăreanu a precizat că a avut câteva colaborări cu „Teatrul Evreiesc”, că nu avea un loc de muncă stabil și că soțul ei intenționa să se pensioneze medical: „Cu banii ne descurcăm la fel ca și până acum, adică greu! Dar, mergem mai departe, nu cerem nimănui nimic, încercăm să ne descurcăm cu ce avem! Eu mai fac diverse colaborări din care mai scot un bănuț, pe la teatru! Ionuț nu muncește, nu pentru că nu vrea, ci pentru că starea de sănătate și medicii nu-i permit!”

În același interviu pentru sursa citată, Ioana Tufaru a mărturisit că s-a săturat de persoanele care o critică pentru că nu-și gestionează veniturile cu grijă și că, de aceea, nu-i oferă cele necesare fiului ei: 

„…Mă doare și m-am cam săturat să spună lumea verzi-uscate despre mine și despre familia mea. Mi-e silă să reproduc ce spune lumea, sau cel puțin ce spune o parte de lume, cea care nu are altceva mai bun de făcut și care se cred perfecți și fără de păcat, despre mine. Zic că nu-mi îngrijesc copilul, că nu-i dau să mănânce, că în loc să-i cumpăr mâncare copilului dau banii pe țigări și sucuri, și alte prostii în loc să-i cumpăr lui... Păi arată Luca a copil nemâncat și neîngrijit? Ați zis că aveți poze paparazzi cu mine? Ce este în pozele alea? Pe bune!? Chiar m-am săturat să fiu acuzată pe nedrept. Normal că răbufnesc”.

Despre greutățile cu care ea și familia ei se confruntă a vorbit și în cadrul unui interviu pentru „ciao.ro”, menționând că din ajutorul social câștigă în jur de 800 de lei pe lună și că își completează veniturile și datorită drepturilor de autor. 

Mama a 5 copii este atacată pe internet pentru modul în care le pregătește prânzul copiilor

A explicat de ce a avut probleme când și-a înscris copilul la școală

Problemele au apărut întrucât Ioana și soțul ei erau obligați, conform legislației în vigoare, să-și înscrie fiul la o unitate de învățământ din sectorul în care locuiesc, adică în sectorul 6. Ioana a încercat să-l înscrie pe copil la o școală din sector, dar inițial nu a reușit, ea având buletinul pe o adresă din sectorul 3, unde locuise socrul ei. În plus, actul ei de identitate era deteriorat. În aceste condiții, a fost refuzată de patru unități de învățământ până când a reușit să-l înscrie pe băiețelul ei la o școală din sectorul 6.

Luna trecută, invitată fiind la „Online Story by Cornelia Ionescu”, Ioana Tufaru a adus în prim-plan cele mai recente evenimente neplăcute din viața ei: 

„A fost anulat, s-a făcut o gaură, pentru că în buletin eram Tufaru și a trebuit să merg mai departe la Poliție să îl schimb pe Mardare, ceea ce din păcate nu s-a mai putut pentru că eu aveam buletinul pe Sectorul 3 făcut la socrul meu(...).

Am întâmpinat și probleme pe chestia asta pentru că mi-a fost foarte greu să-l înscriu pe Luca, noi locuim în Sectorul 6 și mi-a fost foarte greu să-l înscriu la grădiniță. Până mi-a spus cineva să încerc la Grădinița Germană. Apoi a urmat școala, unde patru școli m-au refuzat și m-au trimis să înscriu copilul în Sectorul 3, acolo unde este adresa mea din buletin. Noroc ca prin bunăvoința cuiva s-a putut să-l înscriu și în Sectorul 6”.

Surse foto: capturi youtube.com, facebook.com/ioana.tufaru.5

Surse articol: ciao.ro, fanatik.ro, libertatea.ro, newsweek.ro, radioromaniacultural.ro, viva.ro, wowbiz.ro

Articolul urmator
Andreea Tonciu și-a mutat fiica la o școală privată. „Am mutat-o pe fata mea de la școala de stat la școala privată. Statul nu își mai face treaba"
Andreea Tonciu și-a mutat fiica la o școală privată. „Am mutat-o pe fata mea de la școala de stat la școala privată. Statul nu își mai face treaba"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ce am învățat din cea mai grea despărțire din viața mea
    Ce am învățat din cea mai grea despărțire din viața mea

    Relațiile pe care le ai cu cei din jur îți oferă experiențe din care ai mereu ceva de învățat. Inclusiv din relațiile romantice poți învăța mai mult decât...

    Cea mai grea decizie din viața unui părinte: să-ți deconectezi copilul de la aparate. Povestea unei familii care a trecut printr-o asemenea experiență
    Cea mai grea decizie din viața unui părinte: să-ți deconectezi copilul de la aparate. Povestea unei familii care a trecut printr-o asemenea experiență

    În ultimii ani, auzim tot mai des de copii care și-au pierdut viața, întrucât s-au înecat în piscine. Recent, un asemenea caz a ajuns iar în atenție...

    Cum arată viața unui părinte de copil atipic care a ajuns la epuizare: „Îmi iubesc fiica, dar simt că viața ar fi mai simplă fără ea”
    Cum arată viața unui părinte de copil atipic care a ajuns la epuizare: „Îmi iubesc fiica, dar simt că viața ar fi mai simplă fără ea”

    Viața de părinte nu este ușoară, iar atunci când ești părintele unui copil atipic, poate fi cu atât mai dificil. O mamă de peste hotare dezvăluie online că îi este...

    Crezi că viața ta e grea? Am fost mamă adolescentă și am rămas văduvă la 18 ani
    Crezi că viața ta e grea? Am fost mamă adolescentă și am rămas văduvă la 18 ani

    O tânără de doar 18 ani a experimentat bucuria extremă și tristețea profundă la o scurtă perioadă de timp. De la extaz la agonie, o femeie a devenit mamă și văduvă la doar...

    „Mă simt pierdută în propria viață și mă gândesc că aș fi fost mai fericită dacă nu aș fi avut copii”
    „Mă simt pierdută în propria viață și mă gândesc că aș fi fost mai fericită dacă nu aș fi avut copii”

    Divorțată de un soț nepăsător și singurul sprijin a patru adolescenți, ruptă de religia căreia i s-a dedicat ani buni, o mamă se simte cu adevărat pierdută printre atât de...

    Draga mea fiica vitregă, mă bucur nespus că am avut ocazia să te văd crescând
    Draga mea fiica vitregă, mă bucur nespus că am avut ocazia să te văd crescând

    O mămică de peste hotare îi scrie o scrisoare emoționantă fiicei sale vitrege, care împlinește 13 ani. Ne-am gândit să îi transmitem mesajul mai departe și să...

    Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani
    Am avut o aventură cu un bărbat căsătorit. Acum fiica noastră are 7 ani

    Este greu de crezut că în 2013 voiam să mor. A început totul când am cunoscut un bărbat căsătorit online, un blogger spiritual care m-a acostat pe Facebook și cu care...

    Fosta mea soție este supărată pe mine că nu i-am spus când fiica noastră de 10 a ani a avut prima menstruație
    Fosta mea soție este supărată pe mine că nu i-am spus când fiica noastră de 10 a ani a avut prima menstruație

    Un bărbat a omis să-i spună fostei sale partenere că fiica lor de 10 ani a avut prima menstruație. Acum, femeia este furioasă.

    © 2024 Qbebe