O fetiță de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Apelul dureros al mamei: „Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul”

O fetiță de doi ani a murit după ce a înghițit bile magnetice. Apelul dureros al mamei: „Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul”

Mariana Voinea

Apelul dureros al unei mame îndoliate care și-a pierdut fetița de nici doi ani din cauza unor bile magnetice. Fetița a ingerat 5 astfel de bile și după numeroase investigații medicale, atunci când medicii au pus diagnosticul corect, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva îngerașul...

Din păcate viața unei fetițe de nici doi ani a fost curmată de niște banane biluțe magnetice cu care se juca. După ce acestea au fost ingerate, părinții au observat primele simptome și s-au adresat medicilor din Germania care le-au confundat cu cele ale unei banale enterocolite. De la greșeala unui diagnostic incorect și până la stabilirea cauzei suferinței fetiței, intervenția chirurgicală și septicemia, părinții relatează toată drama prin care au trecut.

Familia fetiței de nici doi ani provine din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania

Mama fetiței care și-a pierdut viața din cauza biluțelor magnetice ingerate după ce o rudă le-a uitat în locuința familiei a găsit puterea de a povesti coșmarul pe care âl trăiește de pe data de 19 noiembrie 2023.

Fetiţa noastră în vârstă de un an şi 8 luni a început să aibă diaree, am mers la medic, s-au luat probe, în care a ieşit o infecţie, dar ei au asociat infecţia cu enterocolită”, relatează mama.
Ulterior, părinții și-au dus fiica din nou la medic, unde o echipă medicală foarte bine pregătită din Germania a asigurat mama că este vorba de aceeași enterocolită reapărută din noiembrie, fără a recolta alte probe.

Ei au considerat că este vorba tot despre enterocolită, doar că a făcut o dată şi la un anumit timp s-a reinfectat, de aia durează aşa de mult”, a adăugat mama.

O fetiță de 2 ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a înghițit 6 magneți. ”E un miracol că a supraviețuit”

Simptome care au dat de bănuit părinților că ar fi vorba de ceva mai grav

copil febra

Copilul a acuzat dureri abdominale și a început să facă febră în luna decembrie a anului 2023 și această cauză părinții au dus-o din nou la spital pentru mai multe investigații. Acolo, fetița a stat internată de timp de trei zile, iar în tot acest timp i s-au luat probe de scaun unde s-a verificat prezența unei anumite bacterii, dar au ieșit negative.

Mama susține că externarea din spital a fetiței a fost aproape în aceeași stare în care s-au prezentat, fata avea diaree, iar ajunsă acasă a început grădinița. La grădiniță a mers o săptămână și după câteva zile a început să vomite. În aceeași zi după ce a venit la grădiniță a vărsat chiar și apa pe care a băut-o, iar mama s-a prezentat la farmacie unde i-a luat niște supozitoare pentru a atenua senzația de vomă.

I-a administrat fiicei ei supozitoarele și a doua zi dimineață s-au prezentat la medicul pediatru. Și medicul pediatru i-a recomandat fetiței același supozitor și din păcate părinții au mers din nou la spital, unde i s-au recomandat alte analize și perfuzii din cauza deshidratării. Supărată din cauză că medicii erau vizibil depășiți de situație, mama a refuzat spitalizarea.

„Fetița noastră a înghițit cinci magneți de o mărime foarte mică, noi nu am observat… noi presupunem că în luna noiembrie i-a înghițit când a început să facă diaree”

jucarie magneti

Vineri seara am plecat din nou la alt spital, unde i s-a făcut ecograf normal şi şi-au dat seama că ceva nu e în ordine cu stomacul. Au spus că ei nu sunt specialişti şi ne-au trimis la un alt spital mai mare. Medicul care i-a făcut ultimul ecograf m-a întrebat ce culoare are voma. I-am spus să verifice şi când a verificat şi-a dat seama că sunt materii fecale şi că trebuiau să meargă în jos, prin intestine, ci nu să vină înapoi, şi a spus că trebuie să o opereze de urgenţă, dar nu ştiu încă de ce, trebuie să-i facă un RMN.

Când i-a făcut RMN-ul şi-a dat seama că fetiţa noastră a înghiţit 5 magneţi de o mărime foarte mică, noi nu am observat, noi presupunem că în luna noiembrie i-a înghiţit, când a început să facă diaree. Magneţii au fost cumpăraţi de pe internet de către altă persoană care a fost în vizită la noi. I-au uitat la noi.

Am vrut să-i trimit, a spus să-i las la noi, să se joace copiii noştri, având în vedere că noi avem alţi trei copii mai mari, am spus că nu pot să se joace copiii mei cu aşa ceva, că avem fetiţa mică. Magneţii, care au fost în număr de 5… 3 au rămas în stomac şi 2 au coborât în intestin şi după doi metri s-au alipit celor din stomac şi au blocat tranzitul”, a explicat femeia îndurerată.

copil spital

După investigația RMN, familia și-a dat seama că micuța s-a jucat și cu un alt set de biluțe magnetice pe care o altă persoană l-a dus în locuința lor. Copilul a fost operat de urgență în spitalul în care i s-a făcut RMN-ul, dar din păcate a făcut septicemie și la scurt timp a decedat.

Cea mai periculoasă jucărie! Din ce în ce mai mulți copii ajung de urgență la spital!

„Tot timpul am ferit magneţii, i-am ţinut undeva la doi metri, dar noi bănuim că băieţelul nostru în vârstă de aproape zece ani i-a luat să se joace, noi neobservând. Fetiţa i-a înghiţit pentru că în luna octombrie urma ca băieţelul nostru să aibă zi de naştere şi am cumpărat din magazin nişte sticluţe cu bombonele mici, colorate, aproape de dimensiunea magneţilor şi îngerul nostru le-a luat din cutie. Noi nu am observat, că dacă observam mergeam la medic şi se făcea RMN pe loc.

Aici foarte greu se face RMN la copiii mici, nu aş spune imposibil să facă, dar foarte foarte greu. După decesul fetiţei noastre s-a făcut o şedinţă cu 36 de medici şi din 36 de medici, având rezultatele de la sânge bune, niciunul dintre ei nu a spus că ar fi făcut RMN, ei nu considerau necesar RMN, aici se ţine foarte mult la sănătatea bebeluşilor, în privinţa radiaţiilor, e foarte greu să se facă aici un RMN, doar dacă îl ceri explicit şi în cazul nostru nu am ştiut, nu ne-am dat seama, medicul de familie având o experienţă de 38 de ani în pediatrie nu şi-a dat seama că e posibil ca un copil aşa de mic să fi înghiţit ceva”, a precizat mama.

Ce mesaj transmite mama fetiței tuturor părinților?

inger piatra

Mama îndoliată are și un mesaj pentru toți părinții care trebuie să fie foarte atenți cu astfel de jucării: „Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi. Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul şi fără un RMN nu pot fi observaţi. Se pot cumpăra de pe internet foarte uşor, asta e o problemă şi părinţii să conştientizeze că odată ce i-au cumpărat, nu mai pot să-i supravegheze pentru că sunt atât de mici”.

Ce spun specialiștii cu privire la astfel de situații?

Medicul pediatru Mihai Gafencu din Timișoara mărturisește că pericolul mare este dat de substanțele cu care sunt învelite biluțele respective.
„De obicei aspiraţia corpului străin este cea fatală, ingestiile mai periculoase cu care ne-am confruntat sunt micro bateriile, pentru că ele, sub acţiunea sucului gastric, se desfac şi componentele lor sunt toxice.

Dacă înghiţi un ban, o monedă, o bilă, o treabă de plastic, nu prea are consecinţe fatale, aici trebuie văzut pur şi simplu din componenţa vopselelor sau a conţinutului acelora, cred că 5 sau 6 a înghiţit acel copil. Problema majoră este când controlul acestui căpăcel dintre respiraţie şi digestiv nu e bun şi atunci odată cu etapa inspiratorie ajung în trahee, alea sunt situaţiile de alertă pentru noi pediatrii, mai mult decât cele digestive, cu excepţia acestei situaţii”, a declarat doctorul Mihai Gafencu, medic primar pediatru la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Vicepreședintele ANPC, Sebastian Hotca a explicat că există legi în acest sens și o legislație pusă la punct în domeniu. dar responsabilitatea revine părinților care aleg jucăriile pentru copii.
Este vorba despre hotărârea guvernamentală 74 din 2011, referitoare la siguranța jucăriilor, unde sunt reglementate astfel de situații și prin care se sugerează părinților să citească cu mare atenție instrucțiunile de folosire în momentul în care cumpără astfel de jucării și dacă sunt potrivite vârstei copilului pentru care cumpără jucăria respectivă.

ANPC a notificat în repetate rânduri produse care provin din China sau care sunt extrem de periculoase de la nivelul Uniunii Europene să fie interzise.

Din păcate, coșmarul prin care a trecut fetița și familia ei nu mai poate fi anulat, iar micuța nu mai poate fi readusă înapoi la viață din cauza unor banale bile asemănătoare unor bombonele foarte atractive, dar deosebit de periculoase…

Surse foto: pixabay.compixabay.comunsplash.comunsplash.comunsplash.compixabay.com

Surse articol: news.roobservatornews.rofanatik.ro

Articolul urmator
O fetiță de nici 2 ani a murit de foame după ce mama ei a petrecut 6 zile neîntrerupt, uitând că are un copil!
O fetiță de nici 2 ani a murit de foame după ce mama ei a petrecut 6 zile neîntrerupt, uitând că are un copil!

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat
    O femeie de 26 de ani a murit subit în timpul unei ieșiri de seară. O altă femeie, mamă a doi copii, a murit subit după ce a ieșit la alergat

    Jessica Whaley, din Marea Britanie, a murit subit la vârsta de 26 de ani și a fost găsită inconștientă pe stradă. Paramedicii nu au reușit să o resusciteze. O altă femeie,...

    Avertismentul disperat al unei mame a cărei fetiță a murit după ce a înghițit o baterie de tip pastilă
    Avertismentul disperat al unei mame a cărei fetiță a murit după ce a înghițit o baterie de tip pastilă

    O fetiță de doar 2 ani a murit la câteva ore după ce a înghițit o baterie tip pastilă de la o telecomandă. „Mami, am nevoie de tine”, au fost ultimele cuvinte...

    Atenție, părinți! Un copil de doi ani a suferit arsuri de gradul doi la tălpi după ce s-a jucat desculț pe asfalt încins
    Atenție, părinți! Un copil de doi ani a suferit arsuri de gradul doi la tălpi după ce s-a jucat desculț pe asfalt încins

    Joaca în aer liber le prinde foarte bine copiilor, contribuind la dezvoltarea lor armonioasă. Cu toate acestea, dacă nu suntem permanent vigilenți, chiar și banalul asfalt poate...

    Sunt o mamă rea dacă mi-aș dori ca medicii să mă salveze pe mine și nu bebelușul la naștere? Mai am alți doi copii de crescut
    Sunt o mamă rea dacă mi-aș dori ca medicii să mă salveze pe mine și nu bebelușul la naștere? Mai am alți doi copii de crescut

    Printre gândurile care nu îi dau pace unei viitoare mame se leagă și cele care țin de apariția unor complicații la naștere. În aceste condiții, nu este exclus să se...

    Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”
    Are 90 de ani, dar face sport în fiecare zi. „Dacă sunt bătrână, nu înseamnă că nu mai pot face nimic”

    Cum se menține o femeie în vârstă de 90 de ani la fel de tânără precum una de 60? E simplu. Multă mișcare, mult grădinărit și multă voie bună.

    Atenție, părinți! O mamă a descoperit că fetița ei de doi ani avea căpușe în ureche
    Atenție, părinți! O mamă a descoperit că fetița ei de doi ani avea căpușe în ureche

    O fetiță de 2 ani de peste hotare a fost dusă de urgență la spital de către mama sa, după ce aceasta a descoperit ceva în urechile micuței. Medicul a descoperit că fetița...

    Îmi pun gemenii de doi ani să-și facă singuri micul dejun. Da, sunt o mamă leneșă, dar îi ajut să fie independenți
    Îmi pun gemenii de doi ani să-și facă singuri micul dejun. Da, sunt o mamă leneșă, dar îi ajut să fie independenți

    O mamă care se autointitulează a fi „leneșă” își pune băieții gemeni de numai doi ani să își pregătească micul dejun și să strângă masa. Femeia,...

    Și-a lăsat părul să crească timp de doi ani pentru a-i face mamei lui o perucă
    Și-a lăsat părul să crească timp de doi ani pentru a-i face mamei lui o perucă

    O femeie din Arizona, SUA, și-a pierdut tot părul în urma tratamentului cu chimioterapie pe care îl face pentru o tumoră pe creier. Ca să-i mai ridice starea de spirit, dar...

    © 2024 Qbebe