Cum se descurcă Andreea Ibacka cu Namiko și Tiago. „Îmi fac autocritică fiindcă mi-aș dori să fiu mai înțeleaptă, mai organizată pentru copiii mei, sunt și momente în care mă felicit"

Cum se descurcă Andreea Ibacka cu Namiko și Tiago. „Îmi fac autocritică fiindcă mi-aș dori să fiu mai înțeleaptă, mai organizată pentru copiii mei, sunt și momente în care mă felicit"

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Fosta prezentatoare a emisiunii „Happy Cafe” formează un cuplu alături de Cabral de mai bine de 12 ani și au împreună doi copii: Namiko (5 ani) și Tiago (2 ani). În cadrul mai multor interviuri acordate în ultimii ani, Andreea Ibacka nu s-a ferit să vorbească atât despre bucuriile din viața de părinte, cât și despre provocările pe care le are de înfruntat. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum se descurcă în rolul de mamă și cât este de mândră de fiica ei în ipostaza de soră mai mare!

A vorbit despre provocările din viața de mamă

Andreea Ibacka și Cabral au devenit pentru prima dată părinți în decembrie 2018, când a venit pe lume fiica lor, Namiko. Apoi familia lor s-a lărgit iar în octombrie 2021, după nașterea lui Tiago. La scurt timp după ce a devenit mamă pentru a doua oară, a acordat un interviu revistei „ELLE” și a adus în prim-plan faptul că viața de părinte, în ciuda situațiilor dificile care intervin în anumite momente, o fac fericită:

„...până una alta avem un drum de parcurs. Împreună. Cu foarte bune și câteva greutăți. Și cu toate că sunt momente, situații în care îmi fac autocritică fiindcă mi-aș dori să fiu mai înțeleaptă, mai organizată pentru copiii mei, sunt și momente în care mă felicit și mă țin de plan. De planul cu bucuria, de la el am pornit.”

Namiko si Tiago, copiii Andreei Ibacka si ai lui Cabral

Vara trecută, stând de vorbă cu „PLAYTECH”, nu s-a ferit să spună că una dintre cele mai mari provocări de când este mamă a fost să nu se poată odihni noaptea. A povestit că a avut multe nopți în care fiul ei, Tiago, se trezea din oră în oră:

„Nu am auzit în viața mea de un copil care să se trezească atât de des cum s-a trezit el. Din oră în oră deja era lux, chiar și la 40 de minute. Și au fost luni de zile în care am dormit cu el în fund, cu gâtul așa sucit într-o parte, pentru că nu puteam nici măcar din brațe să-l mut în pat lângă mine, parcă îl puneam pe cărbuni încinși... Alături de Tiago am cunoscut o altă dimensiune a privării de somn, mult dincolo de experiența alături de Namiko...” 

Tiago, baietelul lui Cabral si al Andreei Ibacka

Cu toate acestea, fericita mamă a explicat, într-un interviu acordat în toamna anului 2023 pentru revista „VIVA!” că, pe măsură ce Tiago a înaintat în vârstă, a reușit să se bucure de mai multe ore de somn. De asemenea, a ținut să precizeze că, în ciuda clipelor dificile prin care a trecut, viața de părinte „merită toate sacrificiile”:

„Dormim noaptea de câteva luni, după vreo 5 ani de nesomn, dar sigur că merită toate sacrificiile. Până la urmă, am știut în ce mă bag. A făcut doi copii pe care mi i-am dorit, care sunt sănătoși, sunt superbi și nu am de ce să mă plâng. Alții au greutăți, la noi e doar normal...”

A venit cu detalii legate de ajutorul pe care îl primește în creșterea copiilor

Andreea Ibacka a menționat că atât ea, cât și soțul ei, se străduiesc să petreacă timp alături de copiii lor, dar că în special pe parcursul săptămânii apelează atât la ajutorul unei bone, cât și al bunicilor. Pentru „PLAYTECH” a venit cu următoarele precizări:

„Sigur că și noi suntem foarte prezenți, în limita programului și cred că e important să facem noi anumite activități cu copiii și vacanțele și weekend-urile, dar da, în cursul săptămânii mai avem nevoie și de ajutor. Sunt bunicile, și mama și soacra, care sunt prezente și mai avem cu cel mic un ajutor, o bonă, temporar”.

În același timp, vedeta nu a ezitat să spună că își împarte cu partenerul ei de viață anumite sarcini, care țin atât de gospodărie, cât și de îngrijirea copiilor: „Suntem de părere că, de fapt, sarcinile nu sunt neapărat foarte clar trasate și că eu pot prelua de la el atunci când am mai mult timp sau mă pricep, chiar dacă, nu știu, trebuie să montez mobilă. El poate să facă treburi aparent de femei, să spele copii, să-i bage la culcare. Cred că e important să ai flexibilitatea asta și disponibilitatea până la urmă să îți ajuți partenerul”.

A explicat cum se descurcă fetița ei în rolul de soră mai mare

Încă din toamna anului trecut, Tiago a început să meargă și el la grădiniță. Într-un interviu pentru „VIVA!”, Andreea Ibacka a explicat cât de important este că fiica ei, Namiko, este la aceeași grădiniță cu fratele ei și îl ajută să se adapteze acolo. De altfel, într-un alt interviu, pentru „UNICA”, a povestit cum se comportă Namiko cu Tiago pentru a-l convinge să rămână la grădiniță: „...Stă cu el la mese. Intervine atunci când trebuie să doarmă, vine la suport. Are și un discurs foarte motivațional care chiar m-a amuzat zilele trecute. Îi explica: „E normal să plângi, și eu am făcut la fel ca tine, dar nu este cazul. Ăsta este un loc plăcut în care înveți foarte multe lucruri și nu-ți face griji (ăsta era punctul culminant) mama nu ne lasă aici de tot! O să vină după noi după amiază”.

În plus, frumoasa prezentatoare a recunoscut că este foarte mândră de maturitatea fetiței sale, lăudând-o că este foarte responsabilă în ceea ce-l privește pe fratele ei mai mic. Astfel, pentru „EGO.ro”, a precizat că: „Faptul că este soră mai mare a responsabilizat-o foarte tare... am fost nevoiți ca pe ea să o punem să facă foarte multe lucruri singură. Am văzut-o așa foarte matură, cuminte, responsabilă. În relația cu noi, dar chiar și în relația cu cel mic. Adică în momentul în care eu îl scap 30 de secunde din ochi pe cel mic, ca să pregătesc ceva de mâncare sau să mai aranjez ceva prin casă, dacă Doamne ferește se întâmplă ceva, mă anunță ea”.

Namiko si Tiago, copiii lui Cabral si ai Andreei Ibacka, jucandu-se impreuna

A povestit cum sunt vacanțele cu doi copii

Soția lui Cabral nu se ferește să posteze pe Instagram imagini din vacanțele alături de cei doi copii. În vara anului trecut, într-un interviu pentru „PLAYTECH”, Andreea Ibacka a dezvăluit cum se pregătește înainte de plecările în vacanță cu copiii și ce nu uită niciodată să pună în bagaje: 

„...Suntem ceva mai organizați decât eram înainte. Intervine și factorul spontan, pentru că, uite, călătorim cu rulota destul de mult și atunci nu știi ce se întâmplă, unde ajungi, poți să prelungești cazarea, dacă îți dorești și programul îți permite. Dar, atunci când călătorești cu copii atât de mici, sigur că trebuie să ai bagaje mai multe, adică trebuie să te pregătești un pic înainte, cel puțin să îi pregătești pe ei.

De multe ori la noi nici nu mă mai gândesc, 3-4 ținute le învârt între ele, îmi ajung, dar pentru ei trebuie să am schimburi suficiente, să am toată farmacia cu mine în caz că apare vreo urgență, jucării, cărți și așa mai departe”.

Andreea Ibacka si Cabral in vacanta in Dubai, alaturi de cei doi copii ai lor, Namiko si Tiago

Copiii lui Cabral l-au adus la disperare. Prezentatorul cere ajutorul părinților: „Dacă îi pun în pat la 20:00 e ca și cum aș băga găina vie în cuptor!” 

Surse foto: instagram.com/andreeaibacka/

Surse articol: elle.ro, ego.ro, libertatea.ro, playtech.ro, viva.ro, unica.ro, wowbiz.ro

Articolul urmator
Nu am copii pentru că nu îmi doresc. Singurele mele țeluri în viață sunt să merg la cumpărături, să dorm cât mai mult și să îmi fac unghiile...
Nu am copii pentru că nu îmi doresc. Singurele mele țeluri în viață sunt să merg la cumpărături, să dorm cât mai mult și să îmi fac unghiile...

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Sunt o mamă extenuată, iar soțul și copiii mei mă fac din ce în ce mai nefericită. Vreau doar să fiu lăsată în pace!
    Sunt o mamă extenuată, iar soțul și copiii mei mă fac din ce în ce mai nefericită. Vreau doar să fiu lăsată în pace!

    Extenuarea fizică și psihică și presiunea care se pune asupra mamelor care au un job full time, copii de crescut și gospodărie de întreținut se resimt foarte puternic, mai ales...

    Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună
    Am început să petrec mai puțin timp cu copiii mei și asta mă ajută să fiu o mamă mai bună

    O mamă a dezvăluit ce a însemnat pentru ea perioada în care a fost nevoită să lucreze numai de acasă în contextul pandemiei. În confesiunea sa, nu s-a ferit să...

    Boala m-a împiedicat multă vreme să fiu o mamă bună pentru copiii mei. Sunt diagnosticată cu tulburare bipolară
    Boala m-a împiedicat multă vreme să fiu o mamă bună pentru copiii mei. Sunt diagnosticată cu tulburare bipolară

    O mamă cu 5 copii diagnosticată cu tulburare bipolară, povestește cum a învățat că nu trebuie să-și lase diagnosticul și traumele din copilărie să-i afecteze relația cu...

    Copiii mei se bat non-stop. Nu știu ce să mai fac
    Copiii mei se bat non-stop. Nu știu ce să mai fac

    Știm deja că frații au de împărțit și bune și rele. Uneori se mai ceartă, iar asta e complet normal, până la un punct. Uneori, frații se ceartă mult prea rău și mult...

    Am decis să fiu mamă singură la 36 de ani și am făcut 3 copii. Acum am cancer și nu știu ce se va alege de viața copiilor mei când nu o să mai fiu
    Am decis să fiu mamă singură la 36 de ani și am făcut 3 copii. Acum am cancer și nu știu ce se va alege de viața copiilor mei când nu o să mai fiu

    Bucuria de a avea 3 copii pe cont propriu până la vârsta de 36 de ani a fost umbrită de un diagnostic cumplit, cancer ovarian. O mamă mărturisește că au fost nopți...

    Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?
    Îmi ador copilul dar nu-mi mai doresc încă un mic "monstruleț" ca el. Sunt o mamă egoistă?

    ”Deci, când îl faci pe al doilea?” m-a întrebat prietena mea.”Al doilea ce?” am întrebat eu confuză. ”Al doilea copil”, aproape...

    „Sunt mamă, nu mă mai judecați că plec mai devreme de la birou sau par distrasă de la ce fac"
    „Sunt mamă, nu mă mai judecați că plec mai devreme de la birou sau par distrasă de la ce fac"

    O mamă cu job full time și doi copii mici ține să mulțumească tuturor colegilor de birou și șefilor ei pentru empatia de care dau dovadă și înțelegerea pe care o afișează...

    De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC
    De când sunt mama, cel mai mult îmi place să nu fac NIMIC

    Azi dimineață m-am trezit știind că urmează o zi plină cu vârf și îndesat. Programări la medic, responsabilitățile de redacție, proiecte externe, telefoane,...

    © 2024 Qbebe