Știți ce sunteți voi, dragi părinți? Cei care cresc nemurirea. Știți când devine mai ușor? Niciodată.

Aici vă puteți scrie gândurile, oboselile, frământările, dorințele și să ajungeți, astfel, cu ele, către toți ceilalți ca voi. Pentru că meseria de părinte devine mai ușoară numai atunci când poți spune ”- Hei, și eu am trecut prin asta!”. Nu numai că vei deveni autor publicat la Qbebe, dar vei avea și satisfacția grozavă de a atinge sufletele și mințile a milioane de părinți.

Trimite text

Către mămicile care critică pe cele care nasc prin cezariană: nu este mai ușoară decât nașterea naturală

Maria Avramoiu - Contributor

Am decis sa va spun si eu cum a fost nașterea prin cezariană, ce am experimentat și cum a fost după. Mai întâi mă voi prezenta, sunt Maria am 22 de ani și am un băiețel minunat de 1 an și 3 luni pe nume David.

Acum 1 an și 3 luni l-am adus pe lume pe băiețelul meu la un spital de stat. Ca să încep cu începutul eram gravidă în aproape 39 de săptămâni și începusem să devin din ce în ce mai agitată știind că se apropie nașterea. Fiind prima sarcină cred că erau normale emoțiile mele.

În una din zile am realizat că pierd ceva lichid așa că am plecat de îndată la spital cu soțul și moașa celui mic crezând că se apropie nașterea. Doream să nasc natural, însă odată ajunsă la spital doctorul mi-a spus că am o infecție și m-au internat. A doua zi de internare doctorul mi-a comunicat că ar fi mai bine să fac cezariană că e mult mai bine și pentru copil. În acel moment m-a cuprins teama și am ascultat de doctor, deoarece tot ce îmi doream era să îmi aduc băiatul pe lume sănătos și fără probleme.

A treia zi cam pe la ora 10 și ceva am intrat în operație, mai întâi mi s-a făcut anestezia locală în coloana, mai apoi am intrat în operație și așa a venit pe lume băiețelul meu. M-am bucurat că nu a fost nicio complicație și băiatul era sănătos și voinic. Partea cea grea a fost după ce am ajuns în salon iar efectul anesteziei a încetat și începeau durerile. Au fost dureri mari, nu mă puteam ridica din pat. A fost greu: am avut nevoie de însoțitor pentru copil pentru că eu nu mă puteam deplasa ușor. Recuperarea a durat destul de mult, în spital nu am stat decât 5 zile dar nu te recuperezi în cele 5 zile. Operația în sine nu este grea. Nu simți nimic, însă recuperarea este grea și durează.

avramoiu

avramoiuAm vrut să împărtăsesc experiența mea vizavi de nașterea prin cezariană și totodată să le spun mămicilor care critică mamele care nasc prin cezariană că nu este mai ușor decât nașterea naturală, la nașterea naturală poate sunt dureri înainte de naștere, dar la cezariană sunt după naștere, iar recuperarea este mult mai grea. Eu consider că în orice fel naște o femeie tot greu este și tot mama este numită în orice fel ar aduce copilul pe lume. Voi, mămici cum ați născut? Cum a fost experiența voastră vizavi de naștere? M-aș bucura mult să citesc părerile voastre și experiențele voastre.

Surse foto: Arhiva personală a autorului

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (7)
Autorii nostri garanteaza autenticitatea textelor lor, in caz contrar, nu raspundem pentru faptele acestora.
© 2022 Qbebe