Culinarby
Qbebe

Chifle cu urda si leurda

Chifle cu urda si leurda

QBebe

Leurda aromata si plina de vitamine, in combinatie cu urda, este grozava! O minunata umplutura pentru chifle moi si fragede facute in casa! Foarte gustoase si hranitoare pentru micul dejun sau pentru pachetelul copilului la scoala.

Chifle cu urda si leurda
Timp preparare Timp preparare:
150 minute
Familie Varsta:
1 - 2 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
mediu
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Paine, Finger Food, La cuptor, Branza, Branza dulce, Lactate, Oua, Romanesti, Oua de gaina, Gustari, Gustoase
Ingrediente Ingrediente principale:
faina, urda, leurda

Ingrediente detaliate pentru chifle cu urda si leurda:

Aluat:
500ml apa
½ lingurita sare
1 lingura zahar
1 lingura lapte praf
2 linguri ulei
900g faina alba
10g drojdie uscata
Umplutura:
100g leurda tocata (eu am folosit din congelator)
300g urda putin sarata
1 ou
Glazura:
1 ou
1 lingura seminte de susan

Pentru aluat folosim masina de paine, in care punem ingredientele exact in ordinea enumerata mai sus, apoi setam pentru framantare si dospire.

Intre timp pregatim umplutura: leurda decongelata si scursa de excesul de apa, o amestecam cu urda si oul putin batut.
Cand aluatul este dospit, il rasturnam pe masa de lucru si-l impartim in 12 bucati. Intindem fiecare bucatica de aluat, formand o sfera si punem pe fiecare cate o lingura de umplutura. Adunam marginile si le lipim, apoi intoarcem chiflele si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam la dospit inca 15 minute. Le ungem cu oul batut, presaram seminte deasupra si le coacem 40 de minute, la foc moderat.

Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (10)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete
    Urda în alimentația copilului: beneficii și idei de rețete

    Folosită de mulți ani în bucătăria românească, urda este un ingredient versatil, ce poate fi folosit în mâncăruri sărate, aperitive, deserturi, etc. Află și...

    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume
    România, pe locul 4 în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume

    Nimic nu se compară cu mâncarea tradițională românească! Nu o spunem doar noi, ci și turiștii străini care i-au adus României un loc de cinste în topul...

    M-am căsătorit cu un bărbat mai în vârstă decât mine pentru că știam că o să-mi ofere tot ceea ce am nevoie. M-am căsătorit din interes, dar am ajuns să-l iubesc
    M-am căsătorit cu un bărbat mai în vârstă decât mine pentru că știam că o să-mi ofere tot ceea ce am nevoie. M-am căsătorit din interes, dar am ajuns să-l iubesc

    Relațiile cu o persoană mai în vârstă sunt atât de blamate și de judecateă de societate, dar eu, Cătălina, în vârstă de 37 de ani, pot spune că sunt...

    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern
    Ce meniu vor avea elevii în programul "Masa caldă" finanțat de Guvern

    Deși școala a început deja de două săptămâni, ”Programul masă caldă în şcoli” aprobat de Guvern nu intră încă în cele 350 de școli aflate...

    Alimente neperisabile: ce sunt, cum le depozităm și când sunt utile
    Alimente neperisabile: ce sunt, cum le depozităm și când sunt utile

    Străduindu-ne ca permanent să ne ghidăm și după principiul „Gândește astăzi și pentru mâine” vom reuși să rămânem prevăzători și pregătiți chiar...

    Chimenul: ce este, beneficii, la ce se folosește
    Chimenul: ce este, beneficii, la ce se folosește

    Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au dat seama că anumite plante pot fi întrebuințate în mai multe feluri. Cele mai apreciate sunt cele care, datorită...

    © 2024 Qbebe