- Timp preparare:
- 50
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Moldovenesti, Feluri de mancare, Garnituri, Salate, Mancaruri cu fasole, Mancaruri de post, Mancaruri vegetariene, Mancaruri usoare, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Iarna, Fasole verde, Primavara, Fasole boabe, Fasole pastai, Fasole, Legume, Mancaruri, Romanesti, Garnituri pentru fripturi, Salate vegetariene, Gustoase, De post, Vegetariene, Simple
- Ingrediente principale:
- fasole uscata Fasole pastai / verde Sare
Ingrediente detaliate pentru Fasole moldoveneasca
O cana fasole uscata/boabe
500g fasole verde pastai
doua linguri ulei
sare
piper
Cum prepari Fasole moldoveneasca
O cana fasole uscata se lasa la inmuiat de cu seara, se spala si se pune la fiert pana cand se inmoaie, se arunca apa pastrandu-se doar boabele. Intr-o tigaie cu capac, se pune uleiul, apa, fasolea uscata fiarta si fasolea pastai se sareaza dupa gust. Se lasa sa fiarba la foc mic cu capacul pus, pana cand scade apa; amestecand din cand in cand. Cand scade de tot apa fasolea moldoveneasca este gata. Se poate servi langa feluri de mancare cu carne sau pur si simplu se poate adauga un catel de usturoi. Aceasta reteta simpla de fasole moldoveneasca si mai ales ieftina o sa va surprinda!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!