- Timp preparare:
- 120 minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Varza murata, Feluri de mancare, Carne de gaina, Mancaruri de pui, Mancaruri cu carne, La foc, Iarna, Varza, Carne, Legume, Mancaruri, Romanesti, Craciun, Pranz, Cina, Deosebite
- Ingrediente principale:
- carne de pui, orez, varza
Ingrediente pentru sarmale cu carne de gaina:
- 1 varza murata,- cateva fire de cimbru,
- grasime de la gaina sau supa de gaina,
- 1 ardei rosu,
- 1 morcov,
- 1 ceapa medie
- 1/2 cana de bulion
Pentru compozitie: 1 gaina (1 pui sau pieptul de la un curcan),
- 1 ceasca de orez,
- 1 ceapa mare,
- 1/2 cana de bulion,
- 1/2 de lingurita de sare,
- 1 varf de cutit de piper,
- 1 ou
bulion, oul, sare si piper dupa gust.
Dezoseaza gaina de carne si pune-o in robot la tocat. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt, 1/2 de cana de Taie foile de varza pentru a modela sarmalele. Pune compozitie in foi si rasuceste pentru a forma sarmalute. Pe fundul unei oale inalte aseaza putina varza tocata, firele de cimbru si cateva linguri de bulion. Aseaza sarmalele in oala pe randuri, lasand in mijlocul lor spatiu. Toaca morcovul, ceapa, ardeiul rosu, amesteca cu supa de gaina si bulionul si adauga peste sarmale, in spatiul dintre ele. Daca nu ai supa de gaina, foloseste grasime de la gaina. Mie mi-a mai ramas si umplutura, asa ca, am adaugat-o si pe aceea in oala.
Pune sarmalele la fiert pentru cel putin o ora.
POFTA BUNA!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!