Tip mancare
Aperitive (229)
Bauturi (59)
Ciorbe (55)
Deserturi (347)
Salate (193)
Sosuri (66)
Supe (117)
Paine (16)
Modalitatea de preparare
La cuptor (643)
La foc (944)
Fara foc (271)
Dupa anotimp
Iarna (221)
Primavara (228)
Vara (249)
Toamna (228)
Ingredientul principal
Carne (461)
Fructe (367)
Lactate (491)
Legume (928)
Peste (97)
Oua (237)
Cereale (34)
Durata prepararii
1-2 ore (195)
Dupa origine
Italiene (164)
Indiene (22)
Dupa ocazie
Craciun (180)
Revelion (173)
Pasti (171)
Dupa ora mesei
Mic dejun (272)
Pranz (1066)
Cina (911)
Gustari (614)
Alte caracteristici
Gustoase (844)
De post (182)
Simple (569)
Deosebite (254)

Sosul alb bechamel este precum un papirus vechi pe care s-a tot scris istorie. Pe langa faptul ca sta la baza prepararii altor sosuri, acest fel de mancare, nascut in bucataria frantuzeasca este utilizat, paradoxal, mai ales, in bucataria italiana la prepararea celebrei deja lasagna. Sosul alb bechamel (pronuntat ,,besamel") este indicat si in retetele pentru copii deoarece contine lapte si faina ceea ce il face si satios si sanatos. Sosul, va vine sa credeti sau nu, poarta numele unui nobil francez Louis de Bechamel, marchiz de Nointel, responsabil cu finantele franceze in timpul regelui Ludovic al XIV-lea. Prin urmare, vorbim despre o reteta veche de cel putin 300 de ani.

De ce ingrediente am nevoie pentru prepararea sosului alb bechamel?

Sosul alb bechamel nu este atat de pretentios in preparare precum ne-am putea inchipui atunci cand discutam despre o reteta frantuzeasca. Tocmai de aceea, acest tip de sos este indicat si copiilor, pentru ca nu contine ingrediente care le-ar putea dauna, cu exceptia celor alergici la produsele lactate. Iata de ce anume avem nevoie pentru pregatirea sosul alb béchamel:

50 grame de faina

20 grame de unt

200 ml de lapte

sare

 

Cum se prepara sosul alb bechamel?

Pe cat este numele de pretentios, pe atat de simpla este reteta sosului alb bechamel. Probabil v-ati dat seama de acest lucru si dupa enumerarea ingredientelor aflate la indemana oricarei mamici. Iata care sunt pasii in prepararea sosului:

Topeste untul la foc tare.

Adauga faina, amestecand tot timpul pentru a nu se rumeni.

Stinge compozitia cu lapte rece, amestecand tot timpul cu lingura pentru a nu se produce cocoloase.

Adauga sare, dupa gust.

Si voila! Sosul alb bechamel este gata. Foarte repede si usor de preparat nu trebuie sa fii un as in ale bucatariei pentru a te bucura de aceasta reteta delicioasa. Sosul alb bechamel poate fi servit alaturi de peste, legume sau carne fiarta. Pofta buna sa aveti!

 

Noutati de la Qbebe

INSCRIE-TE la newsletter-ul Qbebe si primesti ultimele noutati.

Email
Data nasterii bebelusului    
 

Articole asemanatoare

Articole Lifestyle

Alte articole care te-ar putea interesa

Retete neconventionale

  idimitriu
23.10.2010 ora 02:42

Eu sunt o mare amatoare de retete neconventionale pentru bebelusi, asa ca voi impartasi cu voi trei dintre preferatele mele, si poate aveti si voi ceva mai interesant de cat piure de mere cu biscuiti. piure thailandez: radacina proaspata de ghimbir - rasa si strecurat putin...

  raluca1
25.10.2010 ora 14:00

Multumesc mult pentru retete. Am sa le notez si cand voi incepe sa-i introduc lui Eduard mancarica, am sa le incerc.

  CarmenR
20.11.2010 ora 20:17

Mi-ar placea sa gust si eu piureul dulce. Chiar reste o reteta deosebit de interesanta si imi imaginez foarte gustoasa.


Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Factorii din copilărie care afectează dramatic dezvoltarea socială a copilului devenit adultAtunci când creștem un copil trebuie să fim conștienți că este asemeni lutului moale, pe care orice acțiune a noastră și a mediului îl modelează și-i dă forma de mai târziu. Dacă primește...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net