14 moduri inedite de a servi pepenele roșu

Nota: 0 / 0 voturi  |  0 reviewuri  |  400 vizualizari | de Alina Nedelcu

Când ne gândim la vară, nu putem să nu o asociem cu pepenele roșu. Acesta este unul dintre cele mai degustate fructe din acest anotimp, mai ales datorită capacității sale de a ne aduce un plus de hidratare. Din articolul de mai jos vei afla cum poți să servești pepenele roșu, astfel încât să-i poți atrage atât pe cei mari, cât și pe cei mici. În plus, preparatele prezentate mai jos nu necesită coacere și se pot obține în doar câteva minute.

Timp preparare: 5-40 de minute
Varsta: 2 - 4 ani
Nivel dificultate: usor
Prezent in categoriile: Aperitive, Deserturi, Finger Food, La gratar, Fara foc, Vara, Fructe, 10-30 minute, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple
Ingrediente principale: Pepene rosu, alte fructe, diverse legume, mirodenii, ierburi aromatice




Trimite articolul pe email

Smoothie cu pepene roșu și căpșune

Începe-ți diminețile de vară cu un smoothie răcoritor și energizant, care, pe lângă pepene, conține și căpșune și banană. Pentru o variantă mai light, optează pentru adaosul de lapte de migdale.

Ingrediente pentru 2 porții de Smoothie cu pepene roșu și căpșune

1 cană și jumătate de miez de pepene roșu fără semințe
1 cană căpșune
1/2 banană bine coaptă
1/2 cană lapte de migdale
30 ml zeamă de lime
Timp de preparare: 5 minute

Cum se prepară Smoothie cu pepene roșu și căpșune

Pasul 1: Pune toate ingredientele în blender. Dacă ți se pare că smoothie e prea moale, mai adaugă niște căpșune, iar dacă ți se pare că e prea tare mai pune lapte de migdale
Pasul 2: Pune smoothie la frigider și lasă-l acolo în funcție de cât de rece vrei să-l servești

Smoothie cu pepene rosu si capsune

„Prăjitură" din pepene roșu

Dacă vrei să-ți convingi copilul să guste pepene roșu, prezintă-i-l într-o formă inedită: sub forma unei felii ca de tort. Un asemenea desert va fi binevenit în zilele toride de vară, oferindu-i și un plus de hidratare.

Ingrediente pentru 1 porție de „Prăjitură" din pepene roșu

1 felie de pepene
2-3 frunze de mentă (pentru decor)
Timp de preparare: 5 minute

Cum se prepară „Prăjitura" din pepene roșu

Pasul 1: Vei tăia o felie de pepene astfel încât să ai o formă similară unei felii de tort
Pasul 2: Din restul de miez vei forma, cu ajutorul unui dispozitiv de făcut bile de înghețată, niște bile pe care le vei așeza apoi pe felia pregătită anterior
Pasul 3: Poți să decorezi cu câteva frunze de mentă

Desert cu pepene rosu

Popsicles din pepene roșu

Popsicles este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale verii. Poți să le prepari 100% natural, așa cum vei vedea și din sugestia de mai sus.

Ingrediente pentru 8 Popsicles din pepene roșu

1 bucată mare de pepene
frunze de mentă
Timp de preparare: 5 minute

Cum se prepară Popsicles din pepene roșu

Pasul 1: Mai întâi vei tăia pepenele pe orizontală, obținând o formă ca de capac. Această formă va fi divizată în 8 triunghiuri.
Pasul 2: Vei înfige bucățile de pepene pe bețe de popsicles și le vei băga la congelator. Le vei ține acolo în funcție de cât de reci dorești să fie
Pasul 3: Înainte să le servești, le poți decora cu frunze de mentă
Bucati de pepene cu bete de inghetata 

Frigărui- aperitiv cu pepene roșu, brânză Mozzarella și prosciutto

În afară de pepene roșu, va trebui să ai la dispoziție pentru aceste frigărui și pepene galben (cu miez mai portocaliu și cu miezul verde). Cu ajutorul lor vei putea pregăti un aperitiv colorat și atrăgător atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Ingrediente pentru 5 Frigărui-aperitiv cu pepene roșu, brânză Mozzarella și prosciutto

1 jumătate de pepene roșu
1 pepene mic cu miez portocaliu
1 pepene mic cu miezul verde
10 bile de mozzarella proaspătă
10 felii subțiri de prosciutto
frunze proaspete de busuioc
Timp de preparare: 10-15 minute

Cum se prepară Frigărui- aperitiv cu pepene roșu, brânză Mozzarella și prosciutto

Pasul 1: Cu ajutorul unui dispozitiv de făcut bile din înghețată, vei scobi miezul pepenilor
Pasul 2: Vei așeza pe fiecare băț de frigăruie bilele de pepene, alternând culorile și având grijă să pui și câte două bile de mozzarella
Pasul 3: Montează pe frigăruie și câte 2 felii de prosciutto
Pasul 4: Nu uita să inserezi, între bilele de pepene, și frunzele de busuioc, câte una pe fiecare frigăruie

Frigarui cu pepene, bile de mozzarella si prosciutto

Aperitiv cu pepene roșu, afine și brânză, pe „pat" de rucola

Când vrei să-ți impresionezi oaspeții cu un aperitiv simplu și răcoritor, în care gustul dulce și sărat să se îmbine armonios, alege să pregătești rețeta de mai jos. În ceea ce privește brânza, poți opta pentru feta sau chiar pentru telemea. Va trebui ca în final preparatul să aibă aspectul drapelului SUA!

Ingrediente pentru 4-6 porții de Aperitiv cu Pepene roșu, afine și brânză, pe „pat" de ruccola

500 g miez de pepene roșu
1 bucată de brânză telemea/feta (de 300-350 g)
100 g afine
150 g rucola
Timp de preparare: 10-15 minute

Cum se prepară Aperitiv cu pepene roșu, afine și brânză, pe „pat" de rucola

Pasul 1: Se scobește miezul de la pepene și se taie cubulețe
Pasul 2: Brânza se taie și ea cubulețe
Pasul 3: Se spală afinele și rucola
Pasul 4: Pe un platou se așează frunzele de rucola
Pasul 5: Într-un colț al platoului se vor așeza afinele
Pasul 6: Se vor forma rânduri de pepene și de brânză, alternându-le, astfel încât să obții un fel de dungi

Aperitiv cu pepene rosu, branza si afine

Salată de pepene roșu cu prosciutto, cu migdale și cu mentă

Când vrei să-i impresionezi pe cei dragi cu un preparat răcoritor și hrănitor, de inspirație italiană, alege să asociezi pepenele roșu cu prosciutto și cu migdale rumenite. Datorită mentei și aromei de portocale, gustul de pepene va fi mai evidențiat.

Ingrediente pentru 2-3 porții de Salată de pepene roșu cu prosciutto, cu migdale și cu mentă

400 g pepene roșu (fără semințe)
60 g prosciutto
2 linguri migdale
1/2 cană frunze de mentă
1/2 linguriță coajă de portocală
2 linguri zeamă de portocale
1 lingură ulei de măsline
2 linguri oțet balsamic
sare
Timp de preparare: 25 de minute

Cum se prepară Salată de pepene roșu cu prosciutto, cu migdale și cu mentă

Pasul 1: Pepenele se curăță, i se îndepărtează miezul și se taie cubulețe
Pasul 2: Vei pune migdalele într-o tigaie și le vei lăsa să se rumenească pentru 5 minute
Pasul 3: Vei toca menta
Pasul 4: Vei rade coaja de portocală și vei stoarce sucul din ea
Pasul 5: Vei pune laolaltă zeama de portocale, menta, coaja de portocalele, uleiul și sare
Pasul 6: Peste pepene vei pune oțetul balsamic și din nou sare
Pasul 7: Peste pepene vei turna și amestecul cu migdale și cu portocale, iar deasupra vei așeza bucățile de prosciutto

Gazpacho de pepene roșu

La origine, „gazpacho" este o supă de roșii ce se servește rece, fiind caracteristică bucătăriei spaniole. În rețeta de mai jos, vei descoperi că poți pregăti o supă foarte răcoritoare, ideală pentru zilele caniculare de vară, și prin combinația dintre pepene și alte ingrediente.

Ingrediente pentru 6 porții de Gazpacho de pepene roșu

400 g miez de pepene roșu (fără semințe)
1 roșie mare și foarte coaptă
1 castravete mare
1 ardei iute (jalapeno)
2 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet de vin roșu
sare și piper
Ingrediente pentru sosul care se pune peste Gazpacho
60 g brânză Feta
1/4 cană migdale
1/4 cană smântână
3 linguri lapte
Timp de preparare: 20-25 de minute

Cum se prepară Gazpacho de pepene roșu

Pasul 1: Miezul de pepene, dar și roșia curățată, alături de castravete, ardeiul jalapeno și uleiul de măsline se vor pune în blender
Pasul 2: Migdalele se vor coace în cuptor cam 8-10 minute
Pasul 3: Vei amesteca brânza Feta cu smântâna
Pasul 4: Vei turna amestecul din blender în castronele și peste ele vei pune sosul de smântână și brânză, dar și ulei de măsline, sare și piper. Nu uita să adaugi și migdalele rumenite
Pasul 5: După ce o vei lăsa la răcit la temperatura camerei, pune supa la frigider înainte de servire.

 „Pizza" din pepene roșu

Dacă vrei să le faci o mare surpriză celor dragi când vă pregătiți de un grătar, alege să pregătești o pizza cum nu s-a mai văzut. Pepenele roșu va fi ingredientul de bază, iar rezultatul va fi cu siguranță peste așteptări!

Ingrediente pentru 8 feliuțe de „Pizza" din pepene roșu:

1 bucată de pepene roșu (aceasta ar trebui să aibă cam 20 de cm)
1 cană de ceapă roșie
3 linguri oțet balsamic
1 lingură zahăr
2 lingurițe ulei de măsline
30 g brânză cu mucegai
2 linguri nuci pecan rumenite
2 linguri frunze de busuioc
sare
Timp de preparare: 35-40 de minute

Cum se prepară „Pizza" din pepene roșu

Pasul 1: Vei tăia ceapa rondele subțiri și o vei combina cu oțetul, cu zahărul și cu sarea. O vei pune într-un castronel și o vei lăsa să stea cam 15 minute, până când ceapa se va frăgezi
Pasul 2: Combină 2 lingurițe din zeama scursă de la ceapă cu uleiul de măsline. O vei amesteca bine, adăugând sare
Pasul 3: Vei unge ambele părți ale pepenelui cu zeama de ceapă și ulei de măsline și îl vei pune pe grătar, cam 3-4 minute
Pasul 4: Nucile pecan vor fi tocate
Pasul 5: Brânza cu mucegai va fi mărunțită
Pasul 6: Vei pune peste pepene și oțetul balsamic, dar și brânza, nucile pecan, ceapa.
Pasul 7: Vei adăuga și frunzele de busuioc, tocate mărunt

Salsa cu pepene roșu

Pentru a conferi mai multă savoare preparatelor la grătar sau la cuptor, profită de pepenele proaspăt și prepară cu el un sos tip salsa. Acesta va fi potrivit alături de orice fel de carne, dar va fi o alegere potrivită și dacă vrei un aperitiv simplu: vei turna salsa pe pită, tortilla sau o vei consuma alături de nachos-urile preferate.

Ingrediente pentru 3 căni și jumătate de Salsa cu pepene roșu

3 căni miez de pepene roșu (fără semințe)
1 linguriță și jumătate de coajă de lime
1/4 cană zeamă de lime
1 castravete
1 mango
1 lingură de miere
1 ardei iute verde
1 ceapă roșie
8 frunze de busuioc proaspăt
sare și piper
Timp de preparare: 15 minute

Cum se prepară Salsa cu pepene roșu

Pasul 1: Coaja de lime, zeama de lime, mierea, sarea și piperul se vor amesteca bine
Pasul 2: Vei tăia mango bucățele, la fel și castravetele.
Pasul 3 :Vei pune laolaltă miezul de pepene, castravetele, mango, ardeiul și ceapa într-un blender
Pasul 4: Când amestecul a început să se omogenizeze, adaugă peste el și frunzele de busuioc. Va trebui să rezulte un sos gros
Pasul 5: Peste amestecul de pepene vei adăuga și amestecul cu lime și cu miere și le vei combina
Pasul 6: Înainte să servești salsa, o vei pune la frigider

Inimioare din pepene roșu

Mai ales fetițele vor fi încântate să servească un desert în formă de inimioare. Pentru un plus de nutrienți, servește-le cu diverse fructe de pădure.

Ingrediente pentru 2 porții de Inimioare din pepene roșu

1 felie mare de pepene
1 pahar de afine
1 pahar de zmeură
4-6 mure
frunze de mentă
Timp de preparare: 5-10 minute

Cum se prepară Inimioarele din pepene roșu

Pasul 1: Cu ajutorul unei forme de fursecuri în formă de inimioară vei scobi miezul de pepene obținând inimioare. Acestea vor fi puse deoparte
Pasul 2: În conturul de inimioare vei pune afine
Pasul 3: Pentru a servi desertul vei pune alături de inimioare zmeură și mure. Poți să adaugi și frunze de mentă.

Inimioare de pepene rosu si inimioare umplute cu pepene rosu

Salată de pepene roșu și afine

În special copiii vor fi încântați să fie serviți cu o salată de fructe cu steluțe. Nu mai sta pe gânduri și pune alături două dintre cele mai îndrăgite fructe ale verii (pepene și afine) într-o salată simplă, cu care să vă delectați în zilele călduroase ale vacanței.

Ingrediente pentru 2 porții de Salată de pepene roșu și afine

2 felii de pepene
1 pahar de afine
frunze de mentă (pentru decor)
Timp de preparare: 10 minute

Cum se prepară Salata de pepene roșu și afine

Pasul 1: Cu ajutorul unor forme pentru fursecuri vei decupa steluțe din miezul de pepene
Pasul 2: Vei spăla afinele
Pasul 3: Într-un bol vei pune afinele și steluțele de pepene. Vei decora cu niște frunze de mentă

Salata de fructe, cu afine si pepene rosu

„Acadele" de pepene roșu

Tot pentru a-i atrage pe cei mici către pepene poți să le pregătești următoarea gustare: un fel de „acadele" din miezul acestui fruct. Folosește-te cu încredere de niște bețe de frigărui.

Ingrediente pentru 3-4 porții de „Acadele" de pepene roșu

1 felie mare de pepene
Timp de preparare: 5 minute

Cum se prepară „Acadele" de pepene roșu

Pasul 1: Cu ajutorul unui dispozitiv de făcut bile pentru înghețată vei scobi pepenele roșu (din care ai scos în prealabil semințele) și vei forma niște biluțe
Pasul 2: Vei grupa câte 3 bile de pepepe pe câte un băț de frigăruie.

Bile de pepene rosu, pe bete de frigarui

Tort de pepene roșu

Pentru o petrecere sau o aniversare de vară, pregătește un tort deosebit, care nu trebuie să fie copt și conține numai ingrediente proaspete. Vei fi uimită să vezi cât de repede poți să pui la punct un desert ușor și sănătos, care vă va răcori oricând. În plus, puteți alege orice fel de fructe pentru decor.

Ingrediente pentru 2 Torturi de pepene roșu:

1 pepene de mărime medie
frișcă rece
afine sau alte fructe de pădure
struguri negri
kiwi
fulgi de migdale
Timp de preparare: 15 minute

Cum se prepară Tortul de pepene roșu

Pasul 1: Vei scoate pepenele roșu cu un cuțit mare, tăind mai întâi o bucată de la un capăt al pepenului. Miezul rezultat va fi tăiat pe jumătate, precum în videoclipul de mai jos
Pasul 2: Vei unge pepenele cu frișcă rece și apoi îl vei decora cu fructele dorite
Pasul 3: Pentru a fi foarte răcoritor, ține-l în frigider cam 1 oră înainte de servire

Budincă de pepene roșu

O altă manieră specială de a servi pepenele roșu este să pregătești din el o budincă aromată și răcoritoare. Budinca este inspirată din clasicul preparat sicilian „gelo di melone" (jeleu de pepene) și ne oferă o experiență culinară inedită, ideală pentru zilele fierbinți de august.

Ingrediente pentru 6 porții de Budincă de pepene roșu

6 căni de miez de pepene roșu (fără semințe)
1/4 cană amidon
1/2 cană plus 1 linguriță de zahăr
1 linguriță semințe de anason
1/3 cană frișcă
2 lingurițe zeamă de lămâie
Timp de preparare: 30 de minute (fără statul la rece)

Cum se prepară Budinca de pepene roșu

Pasul 1: Vei pune miezul de pepene în blender, astfel încât să obții un piure moale
Pasul 2: Vei strecura miezul de pepene astfel încât să rezulte cât mai multă zeamă
Pasul 3: Vei lua cam 1/4 din cantitatea de pepene și o vei amesteca cu amidonul, având grijă să se îmbine perfect, iar amidonul să se dizolve
Pasul 4: Restul de pepene va fi pus la fiert, alături de 1/2 de cană de zahăr și de semințele de anason. Vei amesteca până când zahărul se dizolvă perfect.
Pasul 5: Vei turna amestecul cu amidon peste cel cu de pepene și zahăr și vei continua să amesteci, dând focul tot mai încet. Adaugă peste ele și zeama de lămâie
Pasul 6: Vei pune amestecul final într-un vas și îl vei da la frigider pentru aproximativ 3 ore.
Pasul 7: Când vei dori să finalizezi budinca, va trebui să pui peste ea frișca și restul de zahăr, având grijă să rezulte o cremă consistentă. Te vei folosi tot de un blender
Pasul 8: Dacă vrei, poți să decorezi budinca cu fistic, cu frișcă sau cu diverse fructe.

O postare distribuită de NewYK (@newyingk) pe

Surse:
www.epicurious.com, www.minimalistbaker.com, www.iheartrecipes.com


Surse poze:
www.instagram.com, www.facebook.com, www.pixabay.com,www.youtube.com

 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 0.0
(0 voturi)

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Qbebe
Au început înscrierile la Ora de Dezvoltare! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliAstfel, Marți, pe 30 octombrie, de la ora 17.00, la Teatrul Elisabeta , la Ora de Dezvoltare, fiecare părinte este invitat să devină un maestru al dezvoltării copilului, cu informații utile, importante și necesare obținute...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net