 
                - 
                                Timp preparare: 
- 80 de minute
- 
                                Varsta: 
- 2 - 4 ani
- 
                                Nivel dificultate: 
- mediu
- 
                                Prezent in categoriile: 
- Feluri de mancare, La foc, Mancaruri cu peste, Mancaruri gustoase, Legume, Fructe de mare, Rosii, Mancaruri, Tocanite, Creveti, Indiene, Pranz, Cina, Deosebite
- 
                                Ingrediente principale: 
- creveti, curry
Ingrediente pentru curry indian de creveti: 
500 g de creveti decorticati   
100 g de ceapa tocata marunt    
200 g de rosii tocate      
1 lingurita de praf de usturoi amestecat cu 1 lingurita de praf de ghimbir     
sare - dupa gust, ceapa verde pentru decor   
1 varf de cutit de sofran       
3 linguri de ulei   
1/2 de lingurita de seminte de mustar    
2 linguri de praf de curry      
Amestecul de condimente:
1 lingurita de seminte de fenicul   
3/4 de lingurita de seminte de chimen       
1 lingura de seminte de coriandru
1 lingura de curry  
1 lingurita de ulei  
1 lingurita de boia dulce   
Cum prepari curry indian de creveti:
Spala bine crevetii. Adauga sare, sofran, putina boia dulce. Amesteca si acopera pentur 30 de minute. Intr-o tigaie mai adanca, incinge o lingura de ulei, adauga condimentele de la amestecul de condimente si prajeste-le la foc mic pentru 2-3 minute.Da condimentele deoparte. In aceeasi tigaie incinge 3 linguri de ulei, adauga semintele de mustar, adauga ceapa si prajeste pana ce devine translucida. Adauga curry, ghimbirul si praful de usturoi, rosiile facute piure, si lasa sa fiarba inca 5 minute. Adauga condimentele, apa fierbinte si crevetii, sare dupa gust, si lasa sa fiarba inca 5 minute, sau pana cand sosul se ingroasa si crevetii sunt bine fierti. Serveste curry indian de creveti pe un pat de orez, cu ceapa verde. Pofta buna!
 
             
                Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!
 
                     
                     
                    
 
             
                             
                             
                             
                                     
                                     
                                     
                                     
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            