- Timp preparare:
- 30-60 minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, La foc, Mancaruri de vinete, Mancaruri cu smantana, Mancaruri gustoase, Mancaruri fara carne, Smantana, Lactate, Vinete, Legume, Mancaruri, Pranz, Cina, Gustoase
De ce ingrediente am nevoie pentru a pregati vinete cu sos de smantana?
Vinetele cu sos de smantana pot fi pregatite in special vara, intrucat ingredientul principal, vinetele, este foarte usor de gasit si are un nivel ridicat de proprietati nutritive. Pentru 5 porti de vinete cu sos de smantana ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 5 vinete
- 1/2 l lapte
- 50 g cascaval ras
- 20 g unt
- 50 g faina
- 200 g smantana
- 2 linguri pesmet
- sare
- ulei
Cum se prepara vinetele cu sos de smantana?
Chiar daca nu esti pasionata de bucatarie, reteta de vinete cu sos de smantana te va cuceri datorita faptului ca are un timp de preparare mic si este foarte simplu de pregatit. Iata ce trebuie sa faci:
1. Tai vinetele in felii, le oparesti cu apa sarata.
2. Topesti untul intr-o oala.
3. Adaugi faina peste unt si amesteci timp de 3 minute, la foc mic, apoi torni laptele.
4. Compozitia rezultata o amesteci cu smantana.
5. Intr-un vas amesteci cascavalul ras cu pesmetul.
6. Intr-o tava mai inalta, asezi un strat de vinete si torni sosul alb peste ele. Poti pune intre straturi si rosii taiate cubulete si deojiet in prealabil.
7. Dupa ce ai utilizat toate vinetele, alternandu-le in straturi cu sosul, presari cascavalul ras amestecat cu pesmetul.
8. Lasi preparatul la cuptor pana cand vinetele se inmoaie si cascavalul se rumeneste.
Incearca si tu reteta de vinete cu sos de smantana si vei descoperi gusturi delicioase.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!