- Piure de cartofi și morcovi
- Ingrediente pentru 1 porție de Piure de cartofi și morcovi
- Cum se prepară Piureul de cartofi și morcovi
- Piure de dovlecel și morcov
- Ingrediente pentru 1 porție de Piure de dovlecel și morcov
- Cum se prepară Piureul de dovlecel și morcov
- Piure de broccoli și spanac
- Ingrediente pentru 1 porție de Piure de broccoli și spanac
- Cum se prepară Piureul de broccoli și spanac
- Piure de dovleac și morcov
- Ingrediente pentru 1 porție de Piure de dovleac și morcov
- Cum se prepară Piureul de dovleac și morcov
- Piure de fasole verde și dovlecel
- Ingrediente pentru 1 porție de Piure de fasole verde și dovlecel
- Cum se prepară Piureul de fasole verde și dovlecel

-
Timp preparare:
- 10-35 de minute
-
Varsta:
- 6 - 8 luni
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La foc, Primavara, Vara, Piure bebelusi, Legume, Pranz, Simple
-
Ingrediente principale:
- diverse legume
Piure de cartofi și morcovi
Înainte să prepari acest piure pentru bebeluș, trebuie să știi că ambele ingrediente utilizate sunt potrivite pentru acesta. De pildă, cartoful este unul dintre cele mai recomandate legume pentru bebeluși, ce poate fi introdus în alimentația acestuia încă de la vârsta de 7 luni.
Morcovii pot fi și ei oferiți bebelușilor începând cu vârsta de 6-7 luni, fiind ușor de digerat. Ei sunt plini de nutrienți valoroși cum ar fi carotenoizii. Aceștia se vor converti în vitamina A, esențială pentru o vedere sănătoasă, dar și pentru o piele.
De asemenea, morcovii conțin vitamina C, calciu, dar și vitamina B, potasiu, fier și magneziu, dar și fibre, numai bune pentru a stimula digestia. Tocmai datorită acestora din urmă nu este indicat să-i dai morcov unui bebeluș de până la 6 luni, întrucât pot apărea unele tulburări digestive.
Ingrediente pentru 1 porție de Piure de cartofi și morcovi
1 cartof mic
1 morcov mic
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Piureul de cartofi și morcovi
Pasul 1: Morcovul și cartoful se curăță, se spală și se taie cubulețe.
Pasul 2. Pune legumele la fiert și lasă-le acolo cam 12-15 minute.
Pasul 3: Legumele vor fi pasate la un blender, până când vei obține un amestec omogen
Pasul 4: Dacă ți se pare că piureul este mult prea gros, poți să-l subțiezi cu puțină apă sau cu lapte.
Piure de dovlecel și morcov
Despre morcov știm că este unul dintre cele mai adecvate legume pentru bebeluș, dar nici dovlecelul nu trebuie neglijat. Astfel, acesta este și el bogat în vitaminele A, B și C, dar și în minerale, cum ar fi calciu, potasiu, fosfor și fier.
Dovleceii nu sunt dificil de digerat, așa că poți să îi oferi unui bebeluș de la 6 luni în sus, cu condiția să îndepărtezi semințele și coaja. După vârsta de 8 luni, poți să îi dai bebelușului dovlecei cu semințe cu tot. Ideal este să folosești, pentru mâncarea acestuia, dovlecei proaspeți, fragezi și cât mai organici.
Ingrediente pentru 1 porție de Piure de dovlecel și morcov
1 dovlecel mic
1 morcov mic
opțional: 1 cană cu apă
Timp de preparare: 30-35 de minute
Cum se prepară Piureul de dovlecel și morcov
Pasul 1: Dovlecelul și morcovul se curăță și se spală. Se taie fiecare dintre ele, cartoful cubulețe, iar dovlecelul rondele.
Pasul 2: Cele două legume vor fi gătite la aburi, cam 20-30 de minute, până când se vor înmuia bine.
Pasul 3: Morcovul și dovlecelul vor fi puse într-un blender, iar dacă vei considera că piureul este prea gros, adaugă și apă.
Piure de broccoli și spanac
Întrucât ambele legume pot cauza gaze și flatulență, ele nu sunt recomandate bebelușilor mai mici de 8-9 luni. În același timp, spanacul conține oxalați și nitrați, un motiv în plus să nu apelezi la el cu ocazia primei diversificări a alimentației acestora.
Cu toate acestea, atât broccoli, cât și spanacul, sunt pline de nutrienți importanți, ce sunt benefici pentru organismul bebelușilor. De exemplu, broccoli contribuie la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățind vederea și prevenind anemia.
În privința spanacului, acesta este și el plin de fier, dar și de antioxidanți. În plus, este și o sursă de calciu, numai bun pentru oase sănătoase.
Pentru a te asigura că vei achiziționa cele mai sănătoase legume, ai grijă ca acestea să fie foarte proaspete și să fie organice. O dovadă în acest sens o va constituie nuanța de verde strălucitor a ambelor legume.
Ingrediente pentru 1 porție de Piure de broccoli și spanac
1 cană de broccoli
1 cană de frunze de spanac (proaspăt)
Timp de preparare: 15-20 de minute
Cum se prepară Piureul de broccoli și spanac
Pasul 1: Spanacul va fi curățat și spălat.
Pasul 2: Vei desface buchețelele de broccoli și le vei spăla.
Pasul 3: Pune legumele la fiert, până când se vor înmuia bine.
Pasul 4: Le vei pasa în blender, preparând piureul.
Piure de dovleac și morcov
Gustul celor două legume se armonizează bine, așa că nu vei greși dacă le vei îmbina într-un piure pentru bebelușul tău.
Morcovul este deja binecunoscut pentru calitățile sale nutritive, iar dovleacul este și el o sursă excelentă de proteine, potasiu, fier și fibre. Acesta din urmă poate fi introdus în alimentația micuților noștri începând cu vârsta de 6 luni.
Ingrediente pentru 1 porție de Piure de dovleac și morcov
100 g dovleac bine copt
100 g morcov
opțional: apă, lapte
Timp de preparare: 25-30 de minute
Cum se prepară Piureul de dovleac și morcov
Pasul 1: Dovleacul va fi curățat și tăiat cubulețe. La fel și morcovul. Acestea vor fi puse la fiert pentru 15 minute.
Pasul 2: Scurge legumele și pune peste ele apă rece, lăsându-le așa cum 3 minute.
Pasul 3: Morcovul și dovleacul vor fi puse în blender, până va rezulta piureul.
Pasul 4: Dacă vrei să faci piureul mai cremos, poți să adaugi apă sau lapte (inclusiv lapte matern).
Piure de fasole verde și dovlecel
Profită de apariția pe piață a celor două legume și achiziționează-le proaspete pentru a pregăti un piure cu ele pentru bebeluș.
Fasolea verde poate fi introdusă în alimentația sa începând chiar de la 5-6 luni, în condițiile în care nu face parte dintre alimentele ce pot ușor declanșa alergii. Ai însă grijă să îndepărtezi toate codițele și „ațele" acesteia, astfel încât piureul tău să aibă o consistență cât mai cremoasă.
Ingrediente pentru 1 porție de Piure de fasole verde și dovlecel
100 g fasole verde
1 dovlecel mic
Timp de preparare: 20-25 de minute
Cum se prepară Piureul de fasole verde și dovlecel
Pasul 1: Fasolea verde se curăță și se îndepărtează „ațele". O vei spăla bine și o vei strecura.
Pasul 2: Păstăile vor fi rupte.
Pasul 3: Dovlecelul va fi curățat și tăiat felii.
Pasul 4: Legumele se vor pune la fiert pentru 10-15 minute.
Pasul 5: Cele două legume vor fi date în blender până când va rezulta piureul.
Surse:
www.organix.com, www.cookingbabyfood.com, www.gkfooddiary.com,www.wholesomebabyfood.momtastic.com, www.yummytummyaarthi.com
Surse poze:
www.facebook.com, www.youtube.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!