
-
Timp preparare:
- 15 minute
-
Varsta:
- 8 - 12 luni
-
Nivel dificultate:
- usor
-
Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, La foc, Piure bebelusi, Budinca, Piure, Romanesti, Gustari, Simple
-
Ingrediente principale:
- gris, lapte
Ingrediente pentru gris cu lapte (pentru 4 portii):
1 litru de lapte, 100 g de gris, 6 linguri de zahar - optional, esenta de vanilie, un praf de sare si orice topping doresti tu sau copilul (gem, piure de fructe, nutella, miere)
Cum prepari gris cu lapte:
Grisul cu lapte se prepara punand laptele la fiert cu zaharul si sarea. Cand laptele incepe sa fiarba adauga cele 100 g de gris in ploaie, amestecand continuu, ca la mamaliga. Apoi da focul la minimum si lasa grisul sa fiarba aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se arda sau lipeasca de fundul oalei. Optional, daca vrei sa fie mai cremos, poti adauga 1 lingura de unt, amestecand pana ce se topeste. Ca idee de prezentare, poti adauga gem sau miere. sau, pe fundul unui bol poti pune dulceata sau gem si peste el torni grisul si lasi sa se raceasca, apoi intorci bolul. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!