- Timp preparare:
- 30-120 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, Lapte, Primavara, Vara, Toamna, Branza, Fructe, Branza dulce, Lactate, Prajituri, Oua, Cereale, Prajituri cu crema, Italiene, Americane, Prajituri cu branza, Prajituri cu fructe, Prajituri cu capsuni, Prajituri de casa, Prajituri fara coacere, Prajituri gustoase, Prajituri fara zahar, Prajituri pentru copii, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Pranz, Cina, Faina, Gustoase, Deosebite
Prăjituri de casă cu cremă fără zahăr
Nu numai băuturile dulci din comerț sunt o sursă importantă de zahăr, ci și deserturile. Din fericire, nu este nevoie să renunți la dulciurile preferate ca să îți diminuezi aportul de zahăr din dietă. Astfel, așa cum poți constata și descoperind rețetele de prăjituri de casă cu cremă de mai jos, un desert devine sănătos și gustos adăugând îndulcitori fără zahăr și ingrediente pline de nutrienți valoroși, cum ar fi fructe, lapte de origine vegetală sau ulei de cocos.
Cheesecake fără coacere
Nu numai că se prepară în aproximativ 15 minute, dar constituie un desert pe care îl poți pregăti și dacă urmezi o dietă keto, adică bazată pe un consum redus de carbohidrați. Gustul deosebit al prăjiturii cheesecake este conferit de îmbinarea dintre crema catifelată cu mascarpone sau brânză dulce și fructele proaspete.
Ingrediente pentru blatul prăjiturii cheesecake fără coacere:
- 75 g făină de migdale sau migdale măcinate;
- 30 g făină de cocos;
- 1 linguriță îndulcitor pudră fără zahăr;
- 57 g unt topit;
- un praf de sare.
Ingrediente pentru cremă:
- 360 g brânză dulce sau mascarpone;
- 100 g îndulcitor pudră pe bază de erythritol;
- 240 ml smântână grasă;
- 1 lingură extract de vanilie;
- 1 linguriță zeamă de lămâie.
Ingrediente pentru topping:
- 180 g smântână;
- 1/2 cană căpșuni tăiate pe jumătate;
- 1/2 cană zmeură.
Mod de preparare blat:
- Pune la un loc făina, sarea și îndulcitorul;
- Adaugă untul topit pentru a obține un amestec omogen;
- Unge o tavă de copt cu puțin unt și toarnă în ea amestecul obținut.
Mod de preparare cremă:
- Pune laolaltă brânza dulce/mascarpone, îndulcitorul, extractul de vanilie și zeama de lămâie: folosește un mixer pentru a amesteca ingredientele timp de 1 minut;
- Bate smântâna în alt vas;
- Toarnă smântâna peste crema de brânză dulce/de mascarpone și amestecă-le bine;
- Toarnă amestecul obținut peste blatul prăjiturii și pune la rece pentru cel puțin 6-8 ore sau toată noaptea.
Mod de preparare topping:
- Toarnă smântâna într-un castron și folosește-te de un mixer ca să o bați;
- Scoate cheesecake-ul din tavă și toarnă peste el smântâna bătută;
- După ce finisezi suprafața prăjiturii ajutându-te de o spatulă, adaugă fructele proaspete.
Tiramisu vegan
Rețetele de tiramisu fac parte dintre cele mai căutate rețete de prăjituri cu cremă. Dacă vrei să pregătești varianta de tiramisu propusă mai jos, ține cont de faptul că diferă mult de rețeta originală, în condițiile în care nu conține pișcoturi, brânză mascarpone sau ouă. Cu toate acestea, mixul dintre laptele vegetal, extractul de vanilie și pudra de cacao te ajută să obții o prăjitură cu o aromă fină și cu o textură lejeră.
Ingrediente pentru blatul de tiramisu:
- 225 g făină: dacă este cazul, poți să folosești și făină fără gluten;
- 1 cană extract din coaja fructului Monk: pe post de îndulcitor;
- 1 linguriță praf de copt;
- un praf de sare;
- 1 linguriță oțet alb;
- 5 linguri ulei de cânepă;
- 1 cană apă;
- 1 linguriță și 1/2 extract de vanilie.
Mod de preparare blat:
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt;
- Pune laolaltă făina, praful de copt, sarea și extractul din coaja fructului Monk și amestecă bine;
- În amestecul obținut formează trei „gropițe”: în una dintre ele toarnă oțetul, în alta extractul de vanilie și în cealaltă uleiul de cânepă. Toarnă apă peste toate aceste ingrediente și amestecă-le bine, cu o lingură de lemn, pentru a forma un amestec omogen;
- Toarnă amestecul obținut în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă-l la cuptor pentru 25-30 de minute: scoate blatul pentru tiramisu și lasă-l să se răcească la temperatura camerei.
Ingrediente pentru cremă și sirop:
- 1/2 cană lapte de migdale;
- 1/3 cană sirop de agave sau de arțar;
- 5 linguri ulei de cocos topit;
- 400 ml lapte de cocos;
- 1 linguriță extract de vanilie;
- 1 linguriță zeamă de lămâie;
- 2 linguri îndulcitor pudră fără zahăr;
- 1 cană și 1/4 caju;
- 1 cană și 1/2 băutură din pudră de cacao și apă.
Mod de preparare tiramisu:
- După ce pregătești blatul, lasă-l la răcit și apoi taie-l fâșii lungi de aprox. 5 cm: pune fâșiile de aluat într-un castron nu foarte adânc;
- Pune într-un blender laptele de migdale, nucile caju, siropul fără zahăr, uleiul de cocos, zeama de lămâie și extractul de vanilie: trebuie să obții un amestec cu consistență cremoasă;
- Ia un castron mare și toarnă în el partea întărită a laptelui de cocos;
- Adaugă îndulcitorul fără zahăr în laptele de cocos și amestecă apoi folosindu-te de un mixer;
- Pune peste crema cu lapte de cocos crema obținută din laptele de migdale, amestecând bine pentru a obține un amestec omogen;
- Toarnă băutura de cacao peste fâșiile de blat;
- Asamblează prăjitura tiramisu: toarnă un strat subțire de cremă de lapte vegetal într-o tavă și finiseaz-o cu o spatulă. Peste cremă așează un strat de blat însiropat cu cacao. Toarnă apoi alt strat de cremă și peste el așează alt strat de aluat. Continuă acest demers până când folosești tot blatul și toată crema.
Lava cake
Face parte dintre cele mai apreciate prăjituri cu cremă și nu este deloc dificil să o prepari și acasă. Următoarea variantă de lava cake conține numai 5 ingrediente, este lipsită de gluten, are conținut redus de carbohidrați și oferă oricui o gustă plăcerea de a savura aroma intensă a ciocolatei cu conținut ridicat de cacao.
Ingrediente pentru lava cake:
- 60 g ciocolată neîndulcită, cu 85% cacao;
- 1 lingură făină de migdale;
- 60 g unt fără sare;
- 2 ouă;
- 3 linguri și jumătate de îndulcitor pudră din stevie.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Unge cu unt două vase ramekin;
- Topește ciocolata și untul și amestecă-le bine;
- Bate ouăle;
- Pune laolaltă ouăle, amestecul de unt și ciocolată și făina de migdale: amestecă toate aceste ingrediente;
- Toarnă amestecul rezultat în cele două vase ramekin;
- Coace prăjiturile aprox. 9 minute;
- Scoate prăjiturile din vase și servește-le cât mai calde, ornate cu fructe proaspete.
Prăjituri de casă cu cremă pentru copii
Ca să te asiguri că deserturile pe care i le pui la dispoziție micuțului tău conțin numai ingrediente de calitate, orientează-te în special către cele preparate acasă. Găsește-ți inspirația și în rețetele de prăjituri de casă cu cremă de mai jos, care îți amintesc cu siguranță de bunătățile savurate în anii minunați ai copilăriei.
Prăjitură cu morcov și cremă de brânză dulce
Întrucât această prăjitură nu se prepară cu dificultate, poți profita de ocazie ca să-ți implici și copilul într-o activitate culinară. Gustul proaspăt de morcov se armonizează cu aroma de scorțișoară și de portocală, iar crema de brânză conferă prăjiturii consistență și un aspect foarte plăcut.
Ingrediente pentru prăjitura cu morcov:
- 200 g morcov ras;
- 175 zahăr brun;
- 200 g făină cu agent de creștere;
- 1 linguriță bicarbonat;
- 2 lingurițe scorțișoară pudră;
- coaja de la 1 portocală;
- 2 ouă;
- 150 ml ulei de floarea-soarelui;
- 200 g brânză dulce;
- 50 g unt;
- 75 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Tapetează o tavă cu hârtie de copt;
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Toarnă peste morcovul ras zahărul, făina, bicarbonatul, scorțișoara și coaja de portocală: amestecă bine toate ingredientele;
- Sparge ouăle și pune-le, alături de ulei, peste amestecul pe bază de făină și morcovi: amestecă toate ingredientele pentru a rezulta un amestec omogen;
- Toarnă amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt și lasă la cuptor pentru aprox. 30 de minute;
- Pune laolaltă brânza dulce, zahărul pudră și untul pentru a obține o cremă;
- Lasă prăjitura la răcit;
- Toarnă crema cu brânză dulce peste prăjitura cu morcov.
Ruladă cu cremă de griș și lămâie
Și acest desert poate ocupa un loc fruntaș printre cele mai căutate rețete de prăjituri de casă cu cremă. Aluatul folosit pentru rulada dulce este binevenit și pentru variantele sărate, iar crema cu griș și lămâie constituie oricând o alegere inspirată pentru alte variante de prăjituri, cu foi sau cu pandișpan pufos.
Ingrediente pentru foaia ruladei:
- 4 ouă;
- 4 linguri de zahăr;
- 4 linguri de făină;
- un praf de sare;
- 2 plicuri zahăr vanilat.
Ingrediente pentru crema de griș și lămâie:
- 300 ml lapte;
- 100 g zahăr;
- 1/2 pachet de unt;
- 2 linguri de griș;
- 1 lămâie;
- câteva picături de esență de vanilie.
Mod de preparare foaie ruladă:
- Separă gălbenușurile de albușuri;
- Pune peste gălbenușuri un praf de sare și amestecă bine;
- Bate albușurile spumă și adaugă apoi, pe rând, cele 4 linguri de zahăr: bate albușurile până când zahărul se topește complet;
- Adaugă încet gălbenușurile, amestecând cu o spatulă;
- Adaugă apoi peste ingredientele menționate făina, câte 1 lingură, amestecând ușor ca să nu se lase compoziția;
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Tapetează o tavă de 20X30 cm cu hârtie de copt;
- Răstoarnă compoziția pentru foaia ruladei și întinde-o uniform în tavă;
- Pune la cuptor foaia ruladei pentru 10 minute;
- Când foaia este gata, o răstorni pe un prosop ud și bine stors: rulează foaia și las-o la răcit.
Mod de preparare cremă:
- Pune laptele la fiert, cu 2 linguri de griș și amestecă bine: când amestecul se îngroașă, dă vasul laoparte de pe foc;
- Stoarce zeama de la 1 lămâie peste griș și lapte și amestecă iar, pentru omogenizare;
- Pune crema la răcit;
- Amestecă untul cu zahărul: realizează acest demers până la topirea completă a cristalelor de zahăr. Adaugă și esență de vanilie;
- Combină amestecul de unt și zahăr cu cel de griș, lapte și lămâie ca să obții crema.
Cum asamblezi rulada:
- Desfă foaia răcită de ruladă și pune-o pe o bucată de hârtie de copt;
- Distribuie crema pe foaia de ruladă;
- Rulează încet, ajutându-te de hârtia de copt;
- Împacheteaza rulada în hârtie și pune-o la frigider pentru 2-3 ore.
Prăjitură brownie cu cremă de brânză dulce
Această prăjitură amintește de unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale copilăriei: prăjitura „negresă”. Așa cum poți sesiza și din imaginea de mai jos, bucățile de brownie sunt înnobilate de o cremă delicată, albă, care completează de minune blatul cu textură densă și aromă intensă de ciocolată.
Ingrediente pentru prăjitură:
- 220 g ciocolată cu conținut ridicat de cacao;
- 170 g unt;
- 4 ouă;
- 330 g zahăr;
- 2 linguri extract de vanilie;
- 120 g făină;
- un praf de sare;
- 40 g pudră de cacao neîndulcită.
Ingrediente pentru cremă:
- 230 g brânză dulce;
- 8 linguri unt;
- 2 căni zahăr pudră;
- un praf de sare;
- 1/2 linguriță extract de vanilie.
Mod de preparare blat prăjitură brownie:
- Încinge cuptorul la 180 de grade și tapetează o tavă cu hârtie de copt;
- Pune untul și ciocolata într-un castron termorezistent pentru a le topi la bain-marie: amestecă în continuu, până când untul și ciocolata se topesc bine. Lasă-le la răcit;
- Bate ouăle și toarnă peste ele zahărul și extractul de vanilie: continuă să bați acest amestec pentru 3-5 minute;
- Toarnă ciocolata peste amestecul cu ouă, zahăr și vanilie;
- Toarnă în amestec făina, pudra de cacao și sarea: amestecă bine;
- Toarnă aluatul pentru prăjitură în tava tapetată cu hârtie de copt și pune-l la copt pentru 18-25 de minute.
Mod de preparare cremă:
- Pune untul și zahărul pudră într-un castron și amestecă-le cu mixerul: mai întâi trebuie ca mixerul să fie la viteză mică, apoi mărește treptat viteza;
- Adaugă extractul de vanilie și sarea, continuând să amesteci;
- Toarnă peste crema obținută și brânza dulce: continuă să amesteci tot cu mixerul, dar setat la viteză medie.
După ce blatul de brownie se răcește complet, toarnă peste el crema de brânza dulce. Uniformizează crema ajutându-te de o spatulă sau de un cuțit.
Prăjitura Mimoza: deliciul cu care îți vei încânta copiii
Prăjituri de casă cu cremă pentru sărbători
Mesele de sărbătoare au și mai mult farmec dacă se încheie întotdeauna cu deserturi deosebite. Dacă vrei să-ți încânți toți oaspeții, de la mic la mare, inspiră-te și din rețetele de prăjituri de casă cu cremă prezentate mai jos, numai bune pentru a satisface și cele mai exigente gusturi.
„Sandvișuri” dulci
Deserturile cu aluat foietaj congelat se prepară rapid și sunt foarte versatile. Următoarea rețetă cucerește prin mixul dintre crema de brânză delicată și aluatul crocant, iar căpșunile proaspete nu fac altceva decât să confere mai multă savoare unei prăjituri ideale inclusiv pentru o aniversare.
Ingrediente pentru „sandvișurile” dulci:
- 250 g aluat foietaj congelat;
- 1 cană căpșuni;
- 2 căni și 1/2 zahăr;
- 1/4 cană zeamă de lămâie;
- 230 g brânză dulce;
- 2 linguri smântână pentru gătit;
- opțional, pentru decor: fulgi de migdale.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 200 de grade;
- Așează aluatul decongelat pe o suprafață plată, presarată cu făină: taie aluatul pe lungime, în 3 fâșii. Taie fâșiile pe jumătate, astfel încât să obții 6 dreptunghiuri;
- Așează fiecare bucată de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt: dacă vrei, presară aluatul cu fulgi de migdale;
- Lasă dreptunghiurile de aluat să se coacă pentru aprox. 15 minute, până când se rumenesc ușor;
- Spală căpșunile și taie-le felii;
- Pune căpșunile, zeama de lămâie și zahărul într-o cratiță, la foc mediu: lasă amestecul să dea în clocot, amestecă în continuu și ține-l pe foc până când se îngroașă, adică aprox. 5 minute;
- Pune laolaltă brânza dulce, smântâna și zahărul și bate-le cu mixerul: dă amestecul la frigider;
- Taie fiecare dreptunghi de aluat pe jumătate, obținând 12 bucăți;
- Împarte crema cu brânză dulce pentru a unge cu ea câte o bucată de aluat: întinde crema cu o lingură sau cu un cuțit;
- Peste crema de pe fiecare bucată de aluat toarnă sos de căpșuni;
- Ca să formezi „sandvișuri”, așează peste bucata de aluat cu cremă de brânză și căpșuni altă bucată de aluat și presează ușor.
Mini-prăjituri „Pădurea Neagră”
Prăjitura „Pădurea Neagră” este originară în Germania, iar aroma ei specială este conferită de lichiorul de vișine „kirsch”. Dacă vrei să obții o rețetă de prăjitură de casă cu cremă adecvată pentru întreaga familie, înlocuiește lichiorul cu gem de vișine. În același timp, pentru o atmosferă festivă, pregătește mini-prăjituri pe care să le decorezi cu fructe proaspete.
Ingrediente pentru mini-prăjituri:
- 5 ouă mari;
- 100 g făină cu agent de creștere;
- 140 g zahăr;
- 25 g unt topit;
- 25 g pudră de cacao;
- 60 g gem de vișine;
- 200 ml smântână grasă;
- 1/2 linguriță extract de vanilie;
- 2 linguri ciocolată cu conținut ridicat de cacao;
- 6 cireșe sau vișine din compot.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Bate ouăle cu zahărul, folosind mixerul, timp de 5-8 minute;
- Pune într-un castron făina și pudra de cacao și amestecă-le bine;
- Toarnă amestecul cu făina peste cel cu ouă;
- Topește untul și toarnă-l peste amestecul cu făină și ouă: amestecă bine pentru a obține un aluat;
- Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-l la copt pentru aprox. 12 minute;
- După ce aluatul se răcește bine, folosește-te de un pahar sau de o cană cu diametrul de 7 cm ca să decupezi aluatul în cercuri;
- Amestecă smântâna cu extractul de vanilie ca să obții o cremă;
- Grupează cercurile de aluat câte 3 ca să obții mini-prăjiturile;
- Cercul de aluat care stă la mijlocul fiecărei mini-prăjituri trebuie uns cu gem;
- Stabilește cercul ce este baza fiecărei mini-prăjituri, unge-l cu crema de smântână, apoi așează peste el cercul cu gem, după aceea alt strat de cremă și la final ultimul cerc de aluat: unge și ultimul cerc cu cremă, rade peste el ciocolată și decorează fiecare mini-prăjitură cu câte o cireașă sau cu vișine din compot.
Domuri cu mousse de zmeură și ciocolată albă
Prăjiturile dom, cu cremă mousse, sunt la mare căutare în special pentru mesele de sărbătoare. Urmărește și videoclipul de mai jos pentru a afla cum poți prepara acasă o rețetă de mini-prăjituri cu cremă delicată și răcoritoare, care să fie pe placul tuturor celor care adoră deserturile fine, cu fructe.
Ingrediente pentru prăjiturile dom:
- 75 g ciocolată albă;
- 25 g frișcă;
- 6 boabe de zmeură;
- 80 g unt;
- 70 g migdale măcinate;
- 50 g zahăr brun;
- 60 g făină;
- un praf sare;
- 20 g pudră de cacao;
- 1 linguriță și 1/2 apă;
- 250 g zmeură proaspătă sau congelată;
- 70 g zahăr;
- 1 lingură zeamă de lămâie;
- 5 g gelatină pudră;
- 2 linguri apă;
- 250 g frișcă bătută.
Mod de preparare cremă albă:
- Pune laolaltă ciocolata albă și frișca pentru a le topi la bain-marie;
- Folosește-te de 6 forme de silicon semisfere și toarnă în fiecare dintre ele crema obținută la bain-marie;
- Pune fructele proaspete peste crema cu ciocolată albă;
- Pune formele de silicon la frigider pentru cel puțin 4 ore sau lasă-le acolo peste noapte.
Mod de preparare baza prăjiturilor:
- Ia un castron mare și pune în el zahărul brun, migdalele, sarea și pudra de cacao;
- Adaugă untul peste amestecul cu făină și amestecă încet, folosind o furculiță: adaugă și apa și continuă să amesteci pentru a forma un aluat omogen;
- Formează un disc din aluat, învelește-l în folie de plastic și dă-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute;
- Rulează aluatul pentru a-i conferi grosimea de aprox. 6 mm;
- Folosește-te de o cană sau de un pahar și taie, pe suprafața aluatului, cercuri cu diametru de aprox. 7 cm;
- Pune cercurile de aluat la frigider pentru aprox. 30 de minute;
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Coace bucățile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 8-9 minute.
Mod de preparare mousse de zmeură:
- Toarnă zmeura proaspătă, zahărul și zeama de lămâie într-o cratiță, pe care o pui pe foc: lasă amestecul la foc mediu, timp de aprox. 5 minute, până când se îngroașă, având grijă să amesteci în continuu;
- Dizolvă gelatina în apă rece și las-o să se înmoaie 5-10 minute;
- Pune gelatina la foc mic și adaugă sosul de zmeură;
- După ce sosul de zmeură se răcește, toarnă-l peste frișcă și amestecă totul bine.
Cum asamblezi prăjiturile:
- Toarnă mousse-ul de zmeură într-o pungă pentru ornarea deserturilor cu cremă având grijă să atașezi un șpriț cu diametrul de 1 cm;
- Toarnă peste crema din semisferele din silicon mousse-ul de zmeură: folosește o lingură ca să întinzi bine mousse-ul. Acesta ar trebui să ocupe cam jumătate din forma de silicon. Lasă la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte;
- Așează fiecare dom cu mousse peste cercurile de aluat cu cacao;
- Decorează domurile cu ciocolată rasă sau cu chips-uri de ciocolată;
- Pune domurile la congelator cu 1 oră înainte să le servești.
Mini-prăjituri red velvet
Prăjitura red velvet se remarcă nu numai prin nuanțele de roșu, ci și prin blatul cu textură aerată și fragedă, care se obține datorită laptelui bătut și oțetului. Acest tip de blat poate fi pus mai mult în valoare dacă prepari o cremă fină cu mascarpone.
Ingrediente pentru blatul mini-prăjiturilor:
- 225 g făină;
- 150 g zahăr;
- 2 linguri pudră de cacao neîndulcită;
- 1 linguriță și 1/2 praf de copt;
- un praf de sare;
- 80 g lapte bătut;
- 1 cană ulei;
- 1 lingură oțet de mere;
- 2 lingurițe extract de vanilie;
- 3 ouă mari;
- 1 sticluță (de aprox. 30 ml) colorant alimentar roșu.
Mod de preparare blaturi:
- Încinge cuptorul la 180 de grade;
- Pune laolaltă făina, zahărul, pudra de cacao, sarea, praful de copt și amestecă-le bine;
- În mijlocul amestecului obținut trebuie să formezi o „gropiță”: pune în ea laptele bătut, uleiul, oțetul de mere, extractul de vanilie și colorantul alimentar. Amestecă din nou;
- Peste amestecul obținut din ingredientele menționate anterior pune făina: amestecă totul bine ca să formezi un aluat omogen;
- Toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-l în cuptor pentru 30-35 de minute.
Ingrediente pentru crema mini-prăjiturilor:
- 85 g brânză dulce;
- 220 g brânză mascarpone;
- 1/4 cană unt;
- 60 g zahăr pudră;
- 2 lingurițe extract de vanilie.
Mod de preparare cremă:
- Amestecă, ajutându-te de un mixer, brânza dulce și untul;
- Adaugă zahărul pudră în crema de brânză dulce și unt, continuând să amesteci;
- La final, adaugă și brânza mascarpone și extractul de vanilie, astfel încât să obții o cremă.
Cum asamblezi mini-prăjiturile:
- Ajutându-te de un pahar sau de o cană, decupează blatul prăjiturii în 6 cercuri cu diametrul de 4,5 cm;
- Taie fiecare cerc pe jumătate, pe orizontală;
- Pune cam 1/3 din cremă între straturile fiecărei mini-prăjituri;
- Distribuie restul de cremă pe primul blat din componența fiecărei mini-prăjituri și decorează-le apoi cum dorești.
Optând pentru rețete de prăjituri de casă cu cremă, nu numai că te întâlnești cu cele mai diverse arome și texturi, ci poți să pregătești deserturi reușite fără mari eforturi. Astfel, într-o zi prepari o cremă, pe care o lași noaptea la rece, iar a doua zi te poți ocupa de aluatul sau de blatul prăjiturii tale.
Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com, Image by wirestock on Freepik, Image by KamranAydinov on Freepik, youtube.com
Surse articol: bbcgoodfood.com, community.today.com, delish.com, homecookingandadventure.com, insanelygoodrecipes.com, savorthebest.com, southernliving.com, sugarfreelondoner.com, thebigmansworld.com, thebakingexplorer.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!