Culinarby
Qbebe

9 rețete cu făină de migdale pe care cel mic le va adora

9 rețete cu făină de migdale pe care cel mic le va adora

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Făina de migdale se obține prin măcinarea migdalelor și poate fi folosită atât pentru a înlocui făina de grâu, cât și în completarea acesteia, pentru a oferi o aromă specială preparatelor coapte. De asemenea, făina de migdale este binevenită inclusiv dacă ai în familie un adult sau un copil cu intoleranță la gluten. Din articolul de mai jos poți descoperi câteva rețete bazate pe acest tip de făină, ușor de pregătit și savuroase, care îl vor cuceri fără îndoială chiar și pe un mic „mofturos”. 

9 rețete cu făină de migdale pe care cel mic le va adora
Timp preparare Timp preparare:
1-2 ore
Familie Varsta:
peste 4 ani
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Aperitive, Mic dejun vegetarian, Deserturi, Mic dejun copii, Finger Food, Aperitive rapide, La cuptor, Pizza, La foc, Fara foc, Fursecuri de casa, Fursecuri simple, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Fursecuri, Prajituri, Americane, Prajituri simple, Prajituri de casa, Prajituri fara coacere, Prajituri dietetice, Prajituri fara crema, Craciun, Revelion, Zi de nastere, Mic dejun, Gustari, Gustoase, Simple, Deosebite

Beneficiile făinei de migdale

Înainte de a te inspira din câteva rețete cu făină de migdale pe care le poți pregăti oricând acasă, trebuie să știi de ce această făină est

e binevenită într-o dietă echilibrată:

Oferă nutrienți valoroși

Făina de migdale este sursă de vitamina E și de magneziu. Principalul rol al vitaminei E este de antioxidant, protejând organismul de efectele nocive ale radicalilor liberi: moleculele produse când corpul descompune hrana sau când este expus poluării, fumului de țigară, radiațiilor solare etc. De asemenea, vitamina E contribuie la întărirea sistemului imunitar și menține sănătatea pielii și a ochilor. În ceea ce privește magneziul, acesta aduce beneficii precum:

  • Îmbunătățește densitatea osoasă: ajută la reglarea nivelurilor de calciu și de vitamina D;
  • Scade riscul de diabet și ajută la gestionarea acestei boli: magneziul este implicat în controlul glucozei și al metabolismului insulinei;
  • Asigură sănătatea inimii: menține sănătatea mușchiului cardiac;
  • Previne stările de anxietate: magneziul reglează neurotransmițătorii, care transmit mesaje creierului și corpului. În același timp, influențează activitatea hipotalamusului, care, la rândul său, reglează activitatea glandei pituitare și a glandelor suprarenale. Aceste glande sunt responsabile de răspunsul la stres. 

În făina de migdale se găsesc și cantități însemnate de mangan. Acest mineral are următoarele roluri:

  • Stimulează corpul să producă țesuturi conjunctive;
  • Contribuie la sănătatea oaselor;
  • Este implicat în procesul de coagulare a sângelui și în absorbția calciului;
  • Ajută la reglarea nivelului de zahăr, la metabolismul grăsimilor și al carbohidraților;
  • Sprijină funcționarea normală a creierului și a sistemului nervos. 

migdale intregi si faina de migdale

Nu în ultimul rând, făina de migdale pune la dispoziție proteine, fibre și alte minerale: 

  • Cupru: alături de fier, contribuie la formarea globulelor roșii. În plus, menține sănătatea vaselor de sânge, a oaselor, a nervilor și a sistemului imunitar;
  • Fosfor: este esențial pentru formarea oaselor și a dinților. Organismul are nevoie de fosfor pentru dezvoltarea, menținerea și refacerea celulelor și a țesuturilor.:
  • Calciu: nu numai că întărește oasele și dinții, dar asigură și funcționarea normală a mușchilor, a inimii și a sistemului nervos;
  • Fier: produce hemoglobina, proteina regăsită în globulele roșii. Aceasta transportă oxigenul de la nivelul plămânilor prin tot corpul. Totodată, fierul este necesar pentru numeroase funcții vitale din corp, incluzând aici procesele gastrointestinale, funcționarea sistemului imunitar, a creierului etc.

Contribuie la scăderea nivelului colesterolului „rău” și la creșterea nivelului colesterolului „bun”

În făina de migdale se găsesc grăsimi mononosaturate, care ajută la îmbunătățirea nivelului colesterolului total. Acesta include:

  • Colesterolul „rău” (LDL): se poate depune pe artere și conduce la îngustarea acestora, mărind riscul de boli cardiovasculare;
  • Colesterolul „bun” (HDL): absoarbe colesterolul și îl transportă către ficat, de unde este eliminat din corp. Prin urmare, colesterolul HDL previne apariția bolilor cardiovasculare. 

Potrivit unui studiu publicat în anul 2019 în „Advances in Nutrition”, migdalele diminuează riscul ca o persoană să dezvolte maladii cardiovasculare și diabet pentru că:

  • Ajută la reducerea indicelui masei corporale și a greutății;
  • Sprijină reglarea insulinei și a nivelului de zahăr din sânge după mese.  

Nu conține gluten

Toți cei care au intoleranță la gluten sau boala celiacă trebuie să evite făina albă, de grâu. Dacă nu vor ține seama de acest lucru, riscă să se confrunte cu efecte nedorite, ca de exemplu: erupții cutanate, balonări, diaree, stări de oboseală, pierdere în greutate. Aceste situații neplăcute pot fi evitate ușor dacă se recurge, pentru gătit, la făina de migdale. 

Câte calorii are făina de migdale

Indiferent de rețetele cu făină de migdale pentru care optezi, trebuie să ai în vedere faptul că această făină este mai bogată în calorii decât aceea de grâu. Se întâmplă așa întrucât are un conținut mai ridicat de grăsimi. În funcție de cantitatea de făină de migdale de care ai nevoie, poți avea următorul aport de calorii: 

  • La 1/4 cană: 180 calorii; 
  • La 28 g: 163 calorii;
  • La 1 cană: aprox. 550-600 calorii. 

Prăjituri cu făină de migdale

Acest sortiment de făină este din ce în ce mai folosit în preparatele la cuptor. Nu fac excepție nici deserturile. Pentru a-i pregăti copilului tău un desert sănătos și gustos, folosește-te cât mai des și de făina de migdale. 

Brioșe

briose cu coacaze rosii pudrate cu zahar

Reprezintă o rețetă cu făină de migdale care merită să fie inclusă în topul preferințelor tale, întrucât este rapidă. În același timp, micuțul tău îndrăgește brioșele pentru că i le poți oferi inclusiv în pachețelul cu gustarea de la grădiniță/de la școală. Brioșele pot fi umplute cu diverse fructe sau cu chips-uri de ciocolată. 

Ingrediente pentru 12 brioșe: 

  • 2 căni și 1/2 făină de migdale: aprox. 500 g;
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1/4 cană lapte;
  • 1/4 cană unt topit;
  • 1/4 cană miere/sirop de arțar;
  • un praf de sare;
  • 3 ouă mari;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 1 cană din oricare dintre aceste ingrediente: chips-uri ciocolată, fructe de pădure, stafide, pere etc. 

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  2. Pune la un loc făina de migdale, praful de copt, scorțișoara, sarea;
  3. Peste ingredientele menționate adaugă laptele, untul, mierea/siropul de arțar, ouăle, vanilia și ingredientele pentru umplutura brioșelor: amestecă totul bine;
  4. Împarte aluatul obținut în formele de brioșe;
  5. Coace brioșele pentru 14-16 minute: verifică dacă sunt bine coapte înfigând o scobitoare în compoziție. Dacă scobitoarea este curată când o scoți, înseamnă că nu mai trebuie să le lași la copt. 

Fursecuri cu chips-uri de ciocolată

set de patru fursecuri cu bucatele de ciocolata

Sunt o surpriză mult așteptată pentru amatorii de ciocolată, mari și mici. Pentru ca aceste fursecuri să fie cât mai sănătoase, orientează-te spre chips-uri de ciocolată neagră.

Ingrediente pentru 12 fursecuri:

  • 2 căni făină de migdale;
  • 2 linguri unt nesărat, la temperatura camerei;
  • 1/2 cană zahăr de cocos ori zahăr brun;
  • 1/4 cană unt de migdale;
  • 1 ou mare;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 1/2 cană chips-uri de ciocolată. 

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  2. Pune la un loc untul, untul de migdale, zahărul de cocos/zahărul brun, oul, extractul de vanilie: amestecă-le cu mixerul, setat la viteză medie;
  3. Peste amestecul pe bază de unt adaugă praful de copt, sarea și făina de migdale: trebuie să reduci viteza mixerului;
  4. După ce obții aluatul fursecurilor, adaugă treptat și chips-urile de ciocolată;
  5. Pentru fiecare fursec trebuie să folosești câte 2 linguri de aluat: modelează-l ca să formezi bile. Fiecare bilă trebuie să aibă un diametru de aprox. 5 cm;
  6. Aranjează fursecurile pe o bucată de hârtie de copt, lăsând între ele o distanță de aprox. 4-5 cm;
  7. Aplatizează fursecurile cu degetele;
  8. Pune fursecurile în tavă și lasă-le la cuptor cam 10-12 minute. 

Fursecuri cu lămâie

fursecuri rotunde pudrate cu zahar intr-un castronel bleu

Întrucât aroma de lămâie se îmbină armonios cu aceea de migdale, aceste fursecuri se regăsesc și ele printre rețetele cu făină de migdale pe care să le incluzi în topul preferințelor. 

Ingrediente pentru 36 fursecuri cu lămâie:

  • 280 g făină de migdale;
  • un praf de sare;
  • 85 g unt nesărat, ușor înmuiat;
  • 100 g zahăr;
  • 1/2 linguriță extract de migdale;
  • 2 linguri coajă de lămâie: provenită de la fructe de mărime medie.

Mod de preparare:

  1. Amestecă, ajutându-te de mixer, untul și zahărul;
  2. Adaugă coaja de lămâie;
  3. Peste unt, zahăr și lămâie adaugă extractul de migdale și sarea;
  4. Ca să obții aluatul fursecurilor, peste ingredientele menționate până acum adaugă făina de migdale, în trei etape: lasă mixerul la viteză mică. Oprește-l abia când observi că aluatul este omogen;
  5. Împarte aluatul în două: modelează fiecare bucată de aluat în câte o bilă și după aceea sub forma unui rulou, cu diametrul de aprox. 4 cm;
  6. Înfășoară fiecare bucată de aluat în folie de plastic și lasă-l la rece pentru cel puțin 2 ore;
  7. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  8. Folosind un cuțit bine ascuțit, taie bucățile de aluat în felii cu grosimea de aprox. 8 mm;
  9. Modelează bile din aluat și apoi aplatizează-le;
  10. Așează fursecurile în tăvi, pe hârtie de copt, lăsând între ele o distanță de aprox. 5 cm;
  11. Lasă fursecurile la copt cam 7-10 minute: în cazul în care ai în cuptor două tăvi cu prăjituri, alternează poziția tăvilor pentru ca acestea să nu se ardă;
  12. Inițial lasă fursecurile la răcit în tavă pentru aprox. 10 minute și după aceea transferă-le pe un platou pentru a se răci de tot. 

Rețete sărate cu făină de migdale

Întrucât este foarte versatilă, poți pune în valoare făina de migdale și în diverse rețete sărate. Oricare dintre sugestiile de mai jos sunt adecvate inclusiv pentru gustările copilului, fiind variante mai sănătoase ale unor preparate îndrăgite precum pizza, biscuiți sărați sau vafe.

Pizza 

pizza cu mozzarella, suc de rosii si busuioc pusa pe o farfurie alba

Această rețetă se adresează inclusiv unui copil cu intoleranță la lactoză pentru că se bazează pe mozzarella vegană. 

Ingrediente pentru 8 bucăți de pizza:

  • 2 căni și jumătate făină de migdale;
  • 1/2 linguriță drojdie uscată;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi bio;
  • 1/4 linguriță pudră de ceapă bio;
  • 2 linguri semințe de chia măcinate/semințe de in zdrobite;
  • 1 cană mozzarella vegană;
  • 1/4 cană ulei de măsline extravirgin;
  • 1/2 cană suc de roșii;
  • 6 linguri apă călduță.

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 200 de grade;
  2. Pune într-un castron toate ingredientele uscate, în afară de semințe;
  3. Din semințele de in/de chia și din apa călduță prepari un amestec pe care îl adaugi în aluat și care înlocuiește ouăle;
  4. După ce pui laolaltă ingredientele uscate, adaugi uleiul de măsline și înlocuitorul ouălor;
  5. Folosește-te de o spatulă și după aceea formează cu mâinile o bilă de aluat pentru pizza;
  6. Așează aluatul între două bucăți de hârtie de copt și presează-l ușor cu palma pentru a forma un disc;
  7. Cu ajutorul unui sucitor întinzi aluatul pentru a forma un cerc cu diametrul de 25-30 cm;
  8. Așează discul din aluat în tava în care se coace pizza;
  9. Pune peste pizza suc de roșii, dar și bucățele de mozzarella;
  10. Lasă pizza la cuptor în jur de 8-10 minute. 

Biscuiți sărați

castron transparent in care se afla guacamole cu rosii si biscuiti sarati

Oferă-i copilului plăcerea de a ronțăi biscuiți sănătoși când ia o gustare. Aceștia pot fi serviți în numeroase moduri, ca de exemplu cu hummus de casă, cu iaurt, cu unt de arahide, cu pastă de pește, cu cremă de brânză etc. 

Ingrediente pentru 40 de biscuiți sărați:

  • 1 cană făină de migdale;
  • 1 lingură semințe de in măcinate;
  • 1/2 linguriță sare de mare fină;
  • 3 linguri de apă. 

Mod de preparare: 

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  2. Pune la un loc făina de migdale, semințele de in, sarea și apa și amestecă-le bine pentru a forma un aluat;
  3. Așează aluatul pe o bucată de hârtie de copt și după aceea pune deasupra aluatului altă bucată de hârtie de copt;
  4. Aplatizează cu mâna aluatul și după aceea întinde-l cu ajutorul unui sucitor: aluatul trebuie să formeze un dreptunghi cu grosimea de aprox. 1 cm;
  5. Îndepărtează bucata de hârtie de copt de deasupra aluatului;
  6. Folosește-te de o rotiță de tăiat aluatul ca să decupezi pătrățele: acestea trebuie să aibă latura de 1,5-2,5 cm;
  7. Pune biscuiții la cuptor pentru 20-25 de minute.

Vafe sărate

Chiar dacă nu le prepari cu ingredientele consacrate, vafele de mai jos reprezintă o rețetă cu făină de migdale pe care îți face plăcere să o repeți. În funcție de preferințele copilului tău, i le poți servi, de exemplu, cu avocado, cu iaurt, cu lapte bătut, cu cremă de brânză etc. Ca să le prepari cât mai ușor ai nevoie de un aparat de făcut vafe. 

Ingrediente pentru 4 porții de vafe:

  • 4 linguri făină de migdale;
  • 4 ouă;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1/4 linguriță pudră de usturoi bio;
  • 2 căni brânză mozzarella;
  • sare (după gust).

Mod de preparare:

  1. Încinge aparatul de făcut vafe;
  2. Pune laolaltă făina de migdale, ouăle, pudra de usturoi, praful de copt, sarea, mozzarella: amestecă totul bine;
  3. Unge cu puțin ulei compartimentele din aparatul de făcut vafe și apoi pune acolo câte 1/4 din cantitatea totală de aluat;
  4. Lasă vafele să se coacă ținând cont de instrucțiunile aflate pe ambalajul aparatului în care le pregătești.

Rețete vegane cu făină de migdale 

Nu numai că făina de migdale oferă savoare, dar va da și o textură plăcută celor mai diverse preparate. În plus, dacă amesteci semințe de in sau de chia cu apă călduță, obții un amestec menit să „lege” aluaturile cu făină de migdale. Ținând seama de aceste avantaje, folosește-o ori de câte ori dorești să-i pui la dispoziție copilului tău gustări sau deserturi sănătoase, fără zahăr, conservanți și grăsimi nocive. 

Brownies

prajituri brownies pe o farfurie de lemn

În cazul în care ai acasă un mare fan al prăjiturilor cu ciocolată, nu ezita și pregătește-i prăjiturele care, deși îl răsfață cu aroma ciocolatei, conțin doar ingrediente sănătoase.

Ingrediente pentru 16 brownies:

  • 200 g făină de migdale;
  • 50 g făină din ovăz;
  • 1/2 cană pudră de cacao;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 1/4 linguriță scorțișoară;
  • 1/2 cană sos de mere neîndulcit;
  • 100 g zahăr de cocos;
  • 1/3 cană unt de migdale sau alt unt de nuci;
  • 1/3 cană sirop de arțar organic;
  • 2 lingurițe extract de vanilie;
  • opțional: 2 lingurițe oțet balsamic de calitate.

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  2. Pune laolaltă cele două feluri de făină, pudra de cacao, praful de copt, sarea, zahărul de cocos, scorțișoara;
  3. Într-un recipient separat pune sosul de mere, untul vegetal, siropul de arțar, extractul de vanilie și, dacă vrei, oțetul balsamic;
  4. Combină ingredientele uscate cu cele umede pentru a forma un aluat;
  5. Întinde aluatul pe o bucată de hârtie de copt, pe care o pui în tava în care coci prăjitura;
  6. Lasă prăjitura la cuptor cam 30 de minute sau până când o scobitoare pe care o înfigi în aluat iese curată și fierbinte;
  7. Când scoți prăjitura din cuptor, mai las-o în tavă 20 de minute;
  8. După aceea o mai lași la răcit tot 20 de minute și abia ulterior te apuci să o porționezi. 

Prăjituri fără coacere, cu unt de arahide

Aceste prăjituri îl pot cuceri pe copilul tău încă din primul moment în care le gustă, grație îmbinării dintre consistența mai crocantă, creată de picăturile de ciocolată vegană și consistența delicată, oferită de crema ganache cu ulei de cocos. 

Ingrediente pentru prăjituri fără coacere, cu unt de arahide:

  • 1 cană unt de arahide;
  • 1 cană făină de migdale;
  • 1/4 cană făină de cocos;
  • 1/2 cană sirop de arțar;
  • 1 linguriță extract de vanilie;
  • 1/4 linguriță sare de mare;
  • 1/2 cană picături de ciocolată vegană;
  • 2 linguri ulei de cocos topit;
  • 100 g ciocolată neagră eco vegană.

Mod de preparare:

  1. Pregătește o tavă cu dimensiunile de aprox. 24X9 cm și pune în ea o bucată de hârtie de copt;
  2. Pune la un loc siropul de arțar, untul de arahide, extractul de vanilie, sarea: amestecă bine;
  3. În crema cu unt de arahide adaugă făina de migdale și pe cea de cocos: când începe să îți fie greu să amesteci această compoziție, adaugă și picăturile de ciocolată vegană. Frământă manual amestecul obținut;
  4. Transferă compoziția prăjiturii în tavă și încearcă să o distribui uniform;
  5. Pune compoziția la frigider pentru 10 minute, până când prepari crema ganache;
  6. Într-o cratiță mică adaugi uleiul de cocos și ciocolata neagră: topește ciocolata la foc mediu, amestecând continuu. Dacă o topești la microunde, într-un vas de sticlă, las-o la topit cam 1 minut;
  7. Scoate compoziția prăjiturii de la rece și toarnă peste ea crema ganache din ciocolată neagră și ulei de cocos: distribuie uniform crema pe suprafața prăjiturii;
  8. După ce pui crema peste prăjitură, las-o la rece pentru 5-8 minute. 

Turtă dulce

turta dulce in diverse forme de Craciun, pe o farfurie festiva si turta dulce rotunda intr-o tava

Și acest desert poate ocupa un loc de frunte printre rețetele cu făină de migdale pe care să le ai în vedere pentru copilul tău. Nu numai că următoarea variantă de turtă dulce se prepară ușor, dar, prin prezența mirodeniilor, amintește de gustul inconfundabil al sărbătorilor de iarnă. 

Ingrediente pentru 10 bucăți de turtă dulce:

  • 1 cană făină de migdale;
  • 2 linguri și jumătate zahăr de cocos;
  • 1 linguriță și jumătate pudră de ghimbir;
  • 1/2 linguriță scorțișoară pudră;
  • 1/2 linguriță praf de copt;
  • un praf de sare de mare;
  • un vârf de cuișoare pulbere;
  • 2 linguri apă;
  • 2 lingurițe și jumătate melasă neagră bio. 

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade;
  2. Într-un castron de mărime medie pune laolaltă făina de migdale, zahărul de cocos, scorțișoara, ghimbirul, praful de copt, sarea și cuișoarele;
  3. Peste amestecul cu făină adaugă melasa și apa și amestecă bine;
  4. Așează într-o tavă hârtie de copt;
  5. Pune în tavă compoziția pentru turtă dulce: folosește-te de o lingură ca să iei din compoziție, având grijă să lași între prăjituri o distanță de aprox. 5 cm;
  6. Lasă turta dulce la cuptor cam 13-16 minute. 

Indiferent de rețetele cu făină de migdale spre care te orientezi, ține minte că poți să-ți prepari acasă acest tip de făină. Durează numai 5 minute, ai nevoie de un singur ingredient (1 cană și 1/2 migdale decojite) și de un robot de bucătărie. Iată ce pași trebuie să urmezi:

  • Pune migdalele în apă fierbinte: acest demers este necesar pentru a le putea decoji rapid;
  • Setează robotul de bucătărie la viteză mare pentru a zdrobi migdalele: este indicat să procedezi așa pentru 5-10 secunde;
  • Oprește robotul de bucătărie ca să vezi dacă nu cumva mai sunt bucăți mai mari de migdale;
  • Continuă să folosești robotul până când migdalele se transformă în pulbere;
  • Transferă pulberea de migdale într-un borcan: poți să o păstrezi până la 1 lună sau chiar mai mult la temperatura camerei. 

Surse foto: istockphoto.com, pexels.com, pixabay.com, youtube.com

Surse articol: academic.oup.com, eatingbirdfood.com, healthline.com, insanelygoodrecipes.com, kristineskitchenblog.com, mayoclinic.org, medicalnewstoday.com, minimalistbaker.com, mountsinai.org, munchkintime.com, myquietkitchen.com, nutriotionix.com, powerhungry.com, sweetashoney.com, theconsciousplantkitchen.com, webmd.com, wellplated.com, yummytoddlerfood.com

Articolul urmator
6 rețete de brioșe sănătoase pe care să le încerci
6 rețete de brioșe sănătoase pe care să le încerci

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic
    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic

    Prunele uscate sunt bogate în nutrienți și pot fi folosite pentru a găti diferite feluri de mâncare dulci și sărate. Așadar, poți folosi aceste ingrediente pentru a...

    Poza zilei: fetița care îl adoră pe Spider-Man a „rupt” internetul
    Poza zilei: fetița care îl adoră pe Spider-Man a „rupt” internetul

    O fotografie cu o fetiță de 3 ani îmbrăcată în costum de Spider-Man a devenit virală. Mama micuței spune că nu înțelege cum de aceasta a ajuns să îl...

    Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață
    Vorbim „pe limba” bebelușului: 8 semne prin care cel mic îți comunică nevoile în primele luni de viață

    Nu e întotdeauna ușor să „descifrezi” limbajul unui bebeluș. Asta pentru că, încă vorbiți limbi diferite. Tocmai de aceea, e bine să-l înveți pe copilul...

    6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă
    6 lucruri pe care trebuie să le faci dacă cel mic va merge la o școală nouă

    Întoarcerea la școală este un moment delicat atât pentru părinte, cât și pentru copil. Prima zi a elevului într-o altă unitate de învățământ poate...

    Video viral cu un copil care își descoperă umbra. Internauții spun că tatăl îl chinuie pe cel mic
    Video viral cu un copil care își descoperă umbra. Internauții spun că tatăl îl chinuie pe cel mic

    Un videoclip cu un băiețel care își descoperă propria umbră și încearcă să fugă de ea, a devenit viral pe TikTok. Micuțul, care pare să aibă în jur de doi ani,...

    10 cuvinte care îți fac viața mai ușoară, dacă cel mic reușește să le învețe repede
    10 cuvinte care îți fac viața mai ușoară, dacă cel mic reușește să le învețe repede

    Copiii sunt diferiți și își dezvoltă limbajul într-un mod diferit. Unii vorbesc mai devreme, alții mai târziu. Important este ca micuții să învețe cuvintele...

    Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare
    Descifrăm limbajul iubirii la copii! Moduri prin care cel mic îți arată că te iubește, în funcție de etapa lui de dezvoltare

    Ce sentiment e mai frumos decât să primești semne de iubire din partea copilului tău? Uite care sunt modurile prin care copiii își exprimă iubirea, în funcție de...

    Câte calorii are o felie de pâine, în funcție de tipul de făină
    Câte calorii are o felie de pâine, în funcție de tipul de făină

    Într-o lume în care alimentația sănătoasă devine tot mai importantă, să cunoști numărul de calorii din alimentele tale preferate, sau din cele pe care le consumi cel mai...

    © 2024 Qbebe