Culinarby
Qbebe

Cum se fierbe orezul

Cum se fierbe orezul

Isabela Polnar

Orezul este cel mai la îndemână preparat, fiind potrivit pentru orice ocazie și moment al zilei. Însă, cum îl prepari corect? Cum reușești să păstrezi forma fiecărui bob astfel încât textura acestuia să fie una pufoasă și nu lipicioasă? Ei bine, aceasta este una dintre provocările ce le înfruntă chiar și cei mai iscusiți bucătari, însă noi avem secretul.

Cum se fierbe orezul
Timp preparare Timp preparare:
30 de minute
Familie Varsta:
Familie
Nivel dificultate Nivel dificultate:
usor
Feluri de mancare Prezent in categoriile:
Orez, Legume
Ingrediente Ingrediente principale:
orez, apa

Pentru a te bucura de un orez gătit perfect, în orice combinație de alimente, trebuie să acorzi importanță câtorva elemente, cum ar fi cantitatea de apă folosită la fierbere, recipientul în care îl gătești, dar și pregătirea acestuia pentru momentul fierberii. Astfel, iată câteva sfaturi care te vor face un adevărat master chef atunci când vine vorba despre orez.

Spală foarte bine orezul. Este foarte important ca tot amidonul din boabele de orez să fie îndepărtat, pentru că acesta este cel ce dă textura lipicioasă preparatului. Cum îți dai seama că orezul are foarte mult amidon? Simplu! Praful acela alb care colorează apa. De asemenea, nu uita să folosești apă rece, care va separa fiecare bob și va îndepărta și toate impuritățile.

Folosește un recipient cu capac. Atunci când pui orezul la fiert este de preferat să alegi un recipient cu capac, ce va păstra tot aburul în interior. Aparent, și acesta are rolul său foarte important în pregătirea corectă a orezului.

Cantitatea de apă proporțională cu cea de orez. Acordă atenție cantității de apă folosită pentru fierbere. Nu este indicat să folosești prea multă dacă nu vrei să obții un preparat lipicios, ce seamănă mai mult cu un piure de orez. Însă nu trebuie să pui nici prea puțină, dacă nu vrei ca boabele să fie nefierte și chiar să se prindă de fundul oalei. Cantitatea ideală de apă ar trebui să fie aproximativ dublul cantității de orez. Adică, pentru 100 g de orez trebuie să folosești 200 ml de apă. De asemenea, este important ca după fierbere să lași orezul la "calmat" timp de 10 minute, după care îl vei amesteca folosindu-te de o furculiță pentru ca aerul să pătrundă printre boabele de orez.

cum se fierbe orezul

Articolul urmator
Cum se prepară legumele congelate corect
Cum se prepară legumele congelate corect

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (10)

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum a scăpat o noră de soacra băgăcioasă. Metoda ei nu dă greș!
    Cum a scăpat o noră de soacra băgăcioasă. Metoda ei nu dă greș!

    O viitoare mireasă povestește, pe Reddit, că și-a cumpărat o casă în urmă cu 7 ani, cu mult înainte să îl cunoască pe actualul ei logodnic, care între timp...

    Dieta Oshawa: cum te ajută să slăbești
    Dieta Oshawa: cum te ajută să slăbești

    În căutarea sănătății și a bunăstării optime, multe persoane apelează la diverse regimuri alimentare pentru a găsi echilibrul perfect. O astfel de dietă,...

    Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?
    Tu cum sterilizezi suzetele bebelușului?

    Suzeta este, pentru unii părinți, un accesoriu ideal pentru a-i ține pe cei mici „ocupați", pentru a-i „păcăli” să adoarmă mai repede și pentru a-i liniști...

    Elixirul tinereții: ce este și cum îl accesezi
    Elixirul tinereții: ce este și cum îl accesezi

    Un subiect de fascinație și de cercetare continuă, ideea unui elixir literal al tinereții este un concept mitic, prezent în toate culturile. Cu toții ne-am întrebat,...

    Dieta GAPS: cum poate proteja creierul copilului
    Dieta GAPS: cum poate proteja creierul copilului

    Dieta GAPS pornește de la premisa că există o legătură între funcțiile sistemului digestiv și creier. Aceasta a fost creată în 2004, de Dr. Natasha Campbell-McBride,...

    Alimente neperisabile: ce sunt, cum le depozităm și când sunt utile
    Alimente neperisabile: ce sunt, cum le depozităm și când sunt utile

    Străduindu-ne ca permanent să ne ghidăm și după principiul „Gândește astăzi și pentru mâine” vom reuși să rămânem prevăzători și pregătiți chiar...

    Cel mic începe grădinița? Cum îl putem proteja împotriva virozelor
    Cel mic începe grădinița? Cum îl putem proteja împotriva virozelor

    Pe lângă entuziasmul și bucuria pe care le ai când îți pregătești micuțul pentru începerea grădiniței, este firesc să ai și emoții. Pe de o parte, te...

    Care sunt alimentele bogate în fier și cum ne ajută organismul?
    Care sunt alimentele bogate în fier și cum ne ajută organismul?

    Fierul reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți, fiind necesar încă din viața intrauterină pentru o dezvoltare normală. Acest mineral se află în toate celulele...

    © 2024 Qbebe