Friptura de gasca cu sos de coniac

Nota: 4.3 / 13 voturi  |  0 reviewuri  |  5458 vizualizari | de Isabela Polnar

Friptura de gasca cu sos de coniac numai prin denumire ne lasa gura apa. Este o reteta cat se poate de potrivita pentru o cina festiva in familie. Este usor de preparat, iar fragezime carnii de gasca se potriveste excelent cu sosul dulce de coniac.

Timp preparare: 70 de minute
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Feluri de mancare, Sosuri, La cuptor, Carne, peste 2 ore, Frantuzesti, Pranz, Cina, Deosebite
Ingrediente principale: gasca, coniac




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru friptura de gasca cu sos de coniac:

1 gasca de 3 kg  
maghiran, oregano, sare grunjoasa 
piper boabe si macinat
150 ml vin rosu, 4 catei de usturoi
4 linguri de ulei de masline

Pentru sosul de coniac: 50 ml coniac, 50 ml apa, 200 ml smantana, o portocala, 1 mar, sare, piper.

Cum prepari friptura de gasca cu sos de coniac:

Amesteca toate condimentele cu vinul rosu, cu usturoiul tocat marun, cu uleiul de masline. Spala bine gasca. O poti taia de ja in pulpe si piept si poti lasa tacamurile deoparte pentru o supa. Sau o poti pune intreaga la cuptor. Pune-o intr-o tava mai adanca. Inteapa gasca din loc in loc, si unge-o cu amestecul de condimente, masand usor. Mai adauga in tava un pahar de apa sibaga la cuptor la o temperatura mare pentru 20 de minute, apoi la 200 de grade pentru inca o ora, pana ce se fragezeste carnea. Pregateste sosul de coniac. Rade coaja de portocala si stoarce sucul. Amesteca apa cu coniacul, coaja si zeama de portocala. Taie in felii marul. Pune totul la foc, iar cand incepe sa fiarba adauga smantana si lasa la foc mic pana ce sosul scade la jumatate. Potriveste de sare si piper. Toarna sosul peste feliile de gasca si serveste cu o granitura de orez sau de legume. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 4.3
(13 voturi)

Retete culinare asemanatoare

 Friptura de pui cu sos de vin Friptura de pui cu sos de vin
Friptura de pulpe de pui cu sos picant Friptura de pulpe de pui cu sos picant
Friptura de porc cu sos Friptura de porc cu sos
Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin Friptura de porc cu usturoi, sos de rosii si vin

Filtre retete culinare

Gasca Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Sosuri albe Sosuri picante Sosuri cu smantana Sosuri de rosii Sosuri cu iaurt Sosuri cu usturoi Sosuri grecesti Sosuri chinezesti Sosuri de post Sosuri dietetice Sosuri calde Sosuri reci Sosuri paste
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Otilia Geavlete
Iubește-ți copilul mereu, mai ales atunci când nu are talent, se împiedică sau debitează inepții"Iubește-ți copilul oricum ar fi- lipsit de talent, fără succes sau devenit adult. Vorbește cu el, fii fericit, fiindcă copilul este o sărbătoare pe care încă o trăiești." Cam așa sună cuvintele...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net