![]() |
4 luni | 6 luni | 8 luni | 1 an | 2 ani | 4 ani |
Alivencile sunt un desert tradițional din Moldova, pe care-l putem prepara oricând. În plus, nu conține ingrediente costisitoare, rezultatul este delicios, iar cei dragi vor fi cu siguranță încântați. Nu mai stați pe gânduri și apucați-vă să pregătiți alivenci cu ocazia oricărei reuniuni în familie sau pur și simplu ca un „răsfăț" de duminică!
![]() |
Timp preparare: 1 ora |
![]() |
Varsta: Familie |
![]() |
Nivel dificultate: usor |
![]() |
Prezent in categoriile: Aperitive, Deserturi, Finger Food, La cuptor, Iarna, Toamna, Lactate, 30-60 minute, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Simple |
![]() |
Ingrediente principale: Malai, faina, smantana, branza de vaci, unt, lapte, oua |
300 g brânză de vaci
200 g făină
300 g mălai
400 g smântână
6 ouă
100 g unt
300 ml lapte
1 ou bătut
1/2 linguriță sare
Timp de preparare: 1 oră (cu tot cu coacerea)
Pasul 1: Laptele se va fierbe până dă în clocot și se opărește cu el făina și mălaiul.
Pasul 2: Toate aceste ingrediente se amestecă bine și se apoi se adaugă brânza de vaci, gălbenușurile, jumătate din cantitatea de smântână, albușurile bătute spumă și sarea.
Pasul 3: Amestecul se așează cu lingura într-o tavă unsă cu unt.
Pasul 4: Se unge deasupra cu oul bătut și se pune la cuptor (la foc potrivit).
Pasul 5: Alivencile se pot servi cu smântână.