Rețeta de drob a bunicii

Nota: 1 / 1 voturi  |  0 reviewuri  |  1884 vizualizari | de Alina Nedelcu

Pentru a prepara un drob ca pe vremea bunicilor noastre, va trebui să optăm pentru rețeta tradițională, pe bază de măruntaie de miel. În plus, trebuie să avem grijă să punem suficiente verdețuri, astfel încât acesta să fie cât mai aromat. Iată o rețetă clasică de drob de miel, pe care o putem prepara an de an.

Timp preparare: 3 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: dificil
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La cuptor, Primavara, peste 2 ore, Pasti, Pranz, Gustoase
Ingrediente principale: Maruntaie de miel, diverse legume, oua, ulei, sare, piper




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru Drobul preparat tradițional

măruntaiele unui miel de 7-8 kg (inimă, ficat, rinichi, plămâni)
praporul/prapurul de la miel (membrana care învelește organele interne ale mielului)
5 cepe
1 morcov
4 legături ceapă verde
2 legături usturoi verde
1 legătură mărar
1 legătură pătrunjel
6 ouă
200 ml ulei
sare și piper
Timp de preparare: 3 ore

Cum se prepară Drobul tradițional

Pasul 1: Măruntaiele mielului, dar și praporul, se spală bine. Pentru a scoate mirosul pregnant de miel, se recomandă să le pui în apă și să le lași acolo cel puțin 15 minute, în condițiile în care ai pus în apă și oțet.
Pasul 2: Măruntaiele se pun la fiert în apă cu sare, împreună cu o ceapă și cu morcovul. Când acestea au fiert, se toacă mărunt cu un cuțit.
Pasul 3: Se vor înăbuși în ulei celelalte 4 cepe (tocate mărunt). Când sunt gata, alături de ele se vor adăuga legăturile de ceapă verde (tăiate mărunt, cu tot cu cozi), usturoiul verde, o legătură de mărar și una de pătrunjel (tocate mărunt).
Pasul 4: Toate legumele se amestecă bine, fără a le lăsa să se prăjească.
Pasul 5: Peste ele vei pune sare și piper și le vei amesteca și cu măruntaiele. În plus, vei adăuga și ouăle bătute.
Pasul 6: Amestecul obținut, din măruntaie și legume, se va înveli în prapor. Se va pune apoi într-o tavă, tapetată cu făină în prealabil.
Pasul 7: Drobul se va da la cuptor pentru aproximativ până când se rumenește bine (cam 40 de minute).

Drob alaturi de oua rosii

Poftă bună! 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 1.0
(1 vot)

Filtre retete culinare

Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Au început înscrierile la Ora de Disciplină! Seminar gratuit pentru părinții responsabiliPentru că ajutând copilul să se adapteze instituțiilor școlare, să înțeleagă rostul regulilor, să își modeleze propria organizare și disciplină interioară, îl vom ajuta să devină un adult de...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net