Rulada de vita cu prune

Nota: 3.9 / 7 voturi  |  0 reviewuri  |  1606 vizualizari | de Ileana Gheorghe

Rulada de vita cu prune este un aperitiv aspectuos care poate colora frumos o masa de Sarbatori. Nu este foarte dificil de preparat, necesita doar multa rabdare si atentie, insa gustul si aspectul sunt pe masura efortului.

Timp preparare: peste 3 ore
Varsta: Familie
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Aperitive, Finger Food, La cuptor, Carne, Mic dejun, Pranz, Cina, Gustari, Deosebite
Ingrediente principale: antricot de vita, prune uscate




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru rulada de vita cu prune:

450 g de antricot de vita

50 g de carne de vita tocata

60 g de cascaval

10 prune uscate

100 g de porumb dulce

20 g de coniac

piper negru macinat, coriandru, 3-4 catei de usturoi

sare, 1 lamaie

folie de aluminiu

Cum prepari rulada de vita cu prune:

Antricotul de vita trebuie sa fie cat mai fraged si mai roz, pentru rezultate bune. Din prunele uscate trebuie scosi samburii si se pun la inmuiat in putin coniac si apa calda, pentru 2 ore. Antricotul se taie in jumatate pe latime, dar nu pana la capta, astfel incat sa obtinem o bucata subtire dar foarte mare ca suprafata. Se bate pana ce se subtiaza bine. Daca antricotul este foarte gros se pot face doua bucati mari. Se sareaza, se pipereaza si se lasa in zeama de la lamaie cu usturoi pisat pentru o ora. Se amesteca bine carnea tocata cu cascaval razuit si cu porumb. Se pune in mijlocul antricotului amestecul de carne tocata, se aliniaza prunele uscate si se preseaza bine apoi se ruleaza foarte strans antircotul in jurul umpluturii, pentru a forma rulada. Puteti alege sa inveliti rulada in tifon sau sa o legati cu ata, pentru a o tine stransa. Apoi sa o inveliti in folie de aluminiu. Se lasa inca doua ore in frigider, apoi se pune la cuptorul incins in prealabil pe o tava unsa cu ulei si cu putina apa, timp de ora la 200 de grade Celsius si inca 15 minute la 170 de grade Celsius. Se lasa la racit, apoi in frigider pentru cel putin o ora. Apoi se taie in felii cu un cutit bine ascutit. Pofta buna!

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 3.9
(7 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Friptura de muschi de porc umplut cu prune Friptura de muschi de porc umplut cu prune
Rulada cu ciocolata Rulada cu ciocolata

Filtre retete culinare

Sosuri pentru vita Carne de vita Fripturi de vita Pulpa de vita Muschi de vita Burta de vita Antricot de vita Prune
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Vocea Alexandrei trebuie auzită! Înregistrările audio de la 112 sunt publice și un exemplu de așa NU, niciodată!Pentru că vocea Alexandrei trebuie auzită și trebuie să devină o voce colectivă a tuturor părinților care sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Nu doresc să dramatizez momentul acesta epuizant din istoria...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net