Sos olandez

Nota: 3.3 / 48 voturi  |  0 reviewuri  |  27941 vizualizari | de Isabela Polnar

Sosul olandez nu este unul dintre acele sosuri care isi demonstreaza aroma prin simplitate. Dimpotriva, chiar daca este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei, prepararea lui necesita ceva indemanare, daca vrei sa obtii acea textura cremoasa care l-a consacrat. Sosul olandez este potrivit mai ales pentru peste, insa poate acompania cu succes si fripturi de porc, vita, pasare.

Timp preparare: 30 de minute
Varsta: peste 4 ani
Nivel dificultate: mediu
Prezent in categoriile: Sosuri, La foc, Oua, 10-30 minute
Ingrediente principale: oua, unt, lamaie




Trimite articolul pe email

Ingrediente pentru sos olandez:

3 galbenusuri
200ml de unt topit
sare
zeama de lamâie

Cum prepari sosul olandez:

Topeste untul într-un vas pus pe foc mic. Înainte de a-l folosi, lasa-l putin sa se raceasca. Pregateste un bain-marie (se pune pe foc o craticioara cu apa, iar peste ea se pune un bol, al carui fund nu trebuie sa atinga apa). 

Bate galbenusurile la rece cu o lingurita de apa, apoi incalzeste-le progresiv la bain-marie adaugând treptat untul în fir subtire, ca la maioneza. Trebuie sa obtii un sos cremos. O temperatura prea mare va favoriza coagularea rapida a oualor si taierea sosului (pune palma deasupra bolului în care se bat ouale, daca nu suporti caldura da focul mai mic). Bate în continuare cu telul pâna obtii consistenta unei maioneze. Daca simti ca sosul incepe sa se taie, adauga in sos o lingurita de apa rece ca gheata. Tine la indemana un vas cu cuburi de gheata, pentru orice eventualitate. Toarna tot untul din recipient. Zeama de lamâie se toarna la sfârsit (o lingurita este suficienta), apoi se asezoneaza. Sosul olandez este un sos care se serveste cald. 

Cat de mult ti-a placut acest articol?

 
nota obtinuta 3.3
(48 voturi)

Retete culinare asemanatoare

Sos spaniol Sos spaniol
Sos dulce-picant Sos dulce-picant
Spaghete cu sos bolognez Spaghete cu sos bolognez
Sos de rosii si ardei Sos de rosii si ardei

Filtre retete culinare

Sosuri pentru peste Sosuri pentru spaghete Sosuri pentru chiftele Sosuri pentru fripturi Sosuri pentru salate Sosuri pentru carne Sosuri pentru pui Sosuri pentru gratar Sosuri pentru cartofi Sosuri pentru somon Sosuri pentru pizza Sosuri pentru piure Sosuri pentru ciuperci Sosuri pentru vita Sosuri albe Sosuri picante Sosuri cu smantana Sosuri de rosii Sosuri cu iaurt Sosuri cu usturoi Sosuri grecesti Sosuri chinezesti Sosuri de post Sosuri dietetice Sosuri calde Sosuri reci Sosuri paste
Adauga comentariul tau
 
Nume   Cod
Refresh

 
 
 
Mesaj (1500 caractere)  

 
Nu exista comentarii pentru acest articol. Fii prima care isi spune parerea!
Editorial Qbebe
scris de Gabriela Paladi
Vocea Alexandrei trebuie auzită! Înregistrările audio de la 112 sunt publice și un exemplu de așa NU, niciodată!Pentru că vocea Alexandrei trebuie auzită și trebuie să devină o voce colectivă a tuturor părinților care sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat. Nu doresc să dramatizez momentul acesta epuizant din istoria...
Qbebe Funny
Link-uri recomandate
sigur.info-fii sigur pe net