Cum s-a sărbătorit Ziua Mondială a Animalului la un adăpost de animale din București

Cum s-a sărbătorit Ziua Mondială a Animalului la un adăpost de animale din București

Andreea Guica - Redactor

Ziua Mondială a Animalului se sărbătorește în fiecare an, pe data de 4 octombrie. În ultimii 12 ani, cei de la Mars Petcare România au petrecut această zi ca voluntari în adăposturi de animale. Anul acesta, au fost la adăpostul ASPA Bragadiru.

Cei de la Mars Petcare susțin demersurile de adopție a tuturor animalelor din adăposturi și cred cu tărie că fiecare dintre ele merită să crească în sânul unei familii iubitoare, ne spune www.hotnews.ro. Din acest motiv, în fiecare an fac o vizită la adăposturile în care se află mii de animăluțe.  

caine in lesa cu doi coluntari

ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor) Bragadiru este un adăpst cu aproximativ 600 de câini. ASPA mai are și alte centre în București, iar totalul animalelor fără stăpân este aproximativ 1500. 

ASPA aparține de Primăria Capitalei, de unde primește o sumă de bani pentru a avea grijă de câini, dar mai ales pentru a le găsi stăpâni. Putem spune că scopul principal al ASPA (dar și al adăposturilor în general) este adopția, dar este un proces dificil. Sunt prea multe animale și prea puțini oameni dornici să adopte.  

HotNews menționează că anul 2022 a fost unul dintre cei mai grei ani pe plan economic pe care l-a avut adăpostul. Un angajat ASPA le spune voluntarilor că cele mai multe adopții se făceau în afara țării, deoarece străinii sunt mult mai obișnuiți să adopte câini maidanezi, decât românii. Însă, momentan, toate adopțiile către Anglia (țara cu cele mai multe adopții) sunt blocate.

Din cauza asta, cei de la ASPA trebuie să găsească alte soluții, să facă mai multe campanii de adopție și în același timp, să hrănească mai mulți câini. Deci să cheltuie mai mult.

Misiunea voluntarilor Mars este să educe oamenii în ceea ce privește importanța adopției animalelor fără adăpost. În plus, când fac vizite la adăposturi le oferă câțeilor mâncare, iubire dar și joacă. Așa s-a întâmplat și când au fost la ASPA Bragadiru, de Ziua Animalelor.

Experiența voluntarilor a fost una frumoasă și plină de emoții. Fiecare cățel din adăpost are câte o poveste, de obicei una tristă. Cei mai mulți dintre ei nu își găsesc niciodată o familie și își petrec restul zilelor în adăpost. Alții au avut familii care nu i-au mai vrut.

Asta nu înseamnă că angajații centrului nu fac tot ceea ce le stă în putință pentru a ajuta câinii să aibă o viață cât mai bună în adăpost.

voluntar care mangaie un caine

Fiecare câine are comportamentul și personalitatea sa unică. Spre exemplu, Sasha are o jucărie de care nu se desparte niciodată, nici măcar atunci când doarme.

Sasha este un pitbull care a fost salvat de luptele ilegale cu câini. Este unul dintre câinii preferați ai adăpostului, iar cei de acolo au tot sperat să îi poată găsi o casă. Însă nu au reușit până acum. Fiind pitbull, Sasha are șanse și mai mici șanse să fie adoptată, față de „colegii” ei din adăpost.

Cu toate acestea, cei de la ASPA încă speră să-i găsească un stăpân. Și asta speră și cei de la Mars.

Mars România au împlinit 12 ani de când lucrează cu ONG -uri sau adăposturi de animale, timp în care au derulat multe camapnii de educare, dar și de donare de hrană. „La momentul de față, lucrăm cu mai multe adăposturi din România, deci oferim hrană pentru o mulțime de câini și pisici. Știm ce important este să îi includem și pe angajații noștri în acest proces, să îi susținem să adopte. Așadar, încercăm să le oferim informații în acest sens, să le explicăm cât de important este să adopte un animal. În plus, tuturor angajaților care adoptă un cățel, le oferim hrană gratis timp de un an pentru noul lor prieten” declară aceștia, potrivit HotNews.

La sfârșitul turului de la ASPA Bragadiru, toți voluntarii au plimbat câinii în leasă, s-au jucat cu ei și i-au mângâiat. Cu unuii din ei, au formai deja o legătură puternică.

Surse foto: www.istockphoto.com

Surse articol: www.hotnews.ro

Articolul urmator
Imagini emoționante cu Leo Messi și copiii lui, după ce Argentina a câștigat Cupa Mondială

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum sa-ti ajuti copilul sa depaseasca moartea animalului de companie
    Cum sa-ti ajuti copilul sa depaseasca moartea animalului de companie

    Moartea animalului de companie, fie el hamster, pisica, broasca testoasa, papagal sau caine, este un moment dureros pentru intreaga familie. Sentimentele pot fi coplesitoare mai ales pentru...

    4 lucruri pe care le-am conștientizat de Ziua Mondială a Sănătății Mintale
    4 lucruri pe care le-am conștientizat de Ziua Mondială a Sănătății Mintale

    E firesc ca atunci când sărbătorim ceva, să ne gândim mai în profunzime la lucrul respectiv. Așa se face că încă reflectez la ziua de azi, în care...

    Ce spune despre tine și familia ta numele animalului de companie, conform experților
    Ce spune despre tine și familia ta numele animalului de companie, conform experților

    Să găsești numele potrivit pentru animăluțul tău de companie pote fi o adevărată provocare! Odată ce ai ous ochii pe cel care îți va rămâne loial pentru tot restul...

    Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale
    Doza de drăgălășenie: cei mai simpatici pui de animale

    De mai multe luni încoace dimineața de luni pentru mine este grea, așa cum cred că este și pentru fiecare dintre voi. Însă eu am găsit un remediu: doza de drăgălășenie....

    Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume
    Copiii crescuti de animale: cele mai impresionante cazuri din lume

    Stiai ca exista copii care au fost crescuti de animale si ca povestea lui Mowgli s-ar putea sa nu fie doar o poveste? Citeste acest articol si afla care sunt cele mai cunoscute cazuri de...

    Sunt fără adăpost de la vârsta de 11 ani. După ce am născut, am locuit cu copilul într-o mașină
    Sunt fără adăpost de la vârsta de 11 ani. După ce am născut, am locuit cu copilul într-o mașină

    O tânără mamă ne povestește cum s-a străduit să îi ofere fetiței ei condiții de trai decente. Ea însăși locuind pe străzi de la vârsta de 11 ani, după ce...

    Cele mai inteligente animale de pe planetă
    Cele mai inteligente animale de pe planetă

    Fie că se adăpostesc în adâncul apelor, fie că se regăsesc printre speciile rare sau protejate din cele mai calde zone de pe Glob sau pur și simplu le...

    Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot
    Sunt căsătoriți de 59 de ani și tocmai au sărbătorit nașterea celui de-al 100-lea nepot

    Leo și Ruth Zanger, un cuplu din Western Illinois, SUA, sunt bunicii nu doar a unul, nu doar a doi, ci a o sută de nepoți și strănepoți. Cei doi au sărbătorit recent nașterea celui...

    © 2024 Qbebe